Хитрини за справяне в кризата?

• 215 101
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 820
Благодаря , ще поразгладам като ходя на пазар.

# 2 821
  • Бг-мама
Добавям още , Македонска наденица в Кауфланд за Пловдив става дума е на цена 2.79 за килограм.По 3 парчета са опаковани и вакумирани за по 1.09 лв.Пробвах я хубава е и става много хубав фасул с наденица.Има годност до 21.07.Другото е брашно на Перея мисля беше за 0.39 ст ,също е изпробвано и за хляб и за тестени изделия е идеално.

# 2 822
  • Пловдив
НЕ е отклонение. Независимо дали се опакова 1кг или 10кг се минава през едни и същи операции, които имат цена. 10кг са 10 пъти опаковане на опаковка от 1кг.

Да,принципно е така.Но аз казвам конкретно впечатленията ми за Савекс Парфюм  Peace А от него 10 кг не съм видяла да има  newsm78
Не знам конкретно за савекс Peace Аз говоря по принцип Simple Smile Дали за прах, за бонбони или минерална вода Simple Smile Все едно - по-голямата опаковка е по-евтина.

# 2 823
Зебрата прави едни фитили, не знам как да го обясня, самия слой се отделя и ми мирише неприятно (жълтеникавата).

viliko, представям си как са ги броили  Joy

# 2 824
Хаха, не знам за фитили, аз взимам бялата - http://www.zebra-paper.com/bg/products/toilet-paper/eco-4 .
Тук има списък с магазините, където я има - http://www.zebra-paper.com/bg/distributors/   Peace
И наистина в Кауфланд я вдигнаха с 20 ст. мамка им.  #Cussing out

# 2 825
Само от Zewa и Milde съм доволна.И са ми най-икономични.Milde-то ми спестява и от ароматизатора за баня. Blush
На Zebra купувам само домакинската хартия.

А този Тео има ли го в течен вариант?

# 2 826
Хаха, вижте на какво попаднах http://www.aktivnipotrebiteli.bg/docs/1_2010_T_hartia_table.pdf

А тук е коментарът на проведеното изследване http://e-vestnik.bg/8289/kak-ni-lazhat-s-toaletnata-hartiya-dvoy … ki-i-broy-kasove/

От марките, споменати в изследването, купувам Lotus и Lovely, след дълго пробване на какви ли не марки. Тези са най-хубави, на най-изгодна цена и неароматизирани / това ми е изискване също/

Зебра веднъж купих от кварталния магазин, беше синя. Не мога да ви опиша, когато децата случайно намокрили парче хартия на мивката да си играят нещо, какво синило пусна! Shocked Боя да видите как тече, като от нови турски дънки като изпереш за сефте!
Представете си това нещо по интимните си части - не, мерси! Naughty

# 2 827
Зебрата прави едни фитили, не знам как да го обясня, самия слой се отделя и ми мирише неприятно (жълтеникавата).

viliko, представям си как са ги броили  Joy

А пък аз се радвам на подобни проверки и им обръщам внимание определено.
Лошото е, че напоследък специално хартия и препарати не купувам по качество, а по цена  Crazy

# 2 828
...Може би защото налягането не е много голямо и струята тече по-слабо общо взето и затова така се получава.Но определено и не разхищаваме де  Peace ...
                             Изпуснах някакви 30-тина страници, но май не сте споменали водоспестяващите душове - тези, които вкарват и въздух с водата. Така се къпеш с по-малко вода без да усетиш. Подходящи са и за места с недобро налягане - подобрението е чувствително  Whistling.

# 2 829
  • София
Имаше едни течни сапуни на Genera beauty, италиански доколкото си спомням. Купувах си големи опаковки по 1кг от Хит, пресипвах си ги в по- малко шише с дозатор. Миналата седмица бях разочарована, че не ги намирам. Бяха останали само от малките с дозатора. Големите струваха около 3-3 и нещо лв за кило, а малките 2 и нещо за половинка. А самия сапун е много мек и лице съм си мила с него, доволна съм. Виждали ли сте някъде от големите опаковки?

# 2 830
...Може би защото налягането не е много голямо и струята тече по-слабо общо взето и затова така се получава.Но определено и не разхищаваме де  Peace ...
                             Изпуснах някакви 30-тина страници, но май не сте споменали водоспестяващите душове - тези, които вкарват и въздух с водата. Така се къпеш с по-малко вода без да усетиш. Подходящи са и за места с недобро налягане - подобрението е чувствително  Whistling.

Каним се да си купуваме такъв, ама не съм гледала цени, просто нашия е за смяна, моя мъж чел за тях и вчера ме зарибява  Wink
Можеш ли да дадеш малко инфо - основно за цена питам ?

# 2 831
  • Пловдив
Интересно звучат тези водоспестяващи душове. На мен ми трябва хитринка точно за справяне със слабото налягане на водата  ooooh! защото така и така откъм вода сме доста икономични.

А какво миилите, пазаруването в големите магазини тип Метро примерно, дали наистина излиза по-икономично? Защото от там често се купуват неща, от които реално нямаме нужда.
Или може би е добре да се пазарува по списък за да няма изкушения.

# 2 832
Ханна, зависи с каква нагласа отиваш, случвало ми се е просто да имам излишни 200 лв. и да ида там да ги изхарча, без да имам нужда от нищо, както и да ходя рутинно веднъж в месеца със списък, с цел зареждане на месеца. В тези случаи нищо излишно не взимам, от касите си имам маршрут - отивам първо директно при праховете, после препарати, салфетки, т. хартия, брашно, яйца, месо, мляко, риба и каси  Laughing другите щандове даже не поглеждам. Но аз по принцип не съм много по пазаруването (освен разни препрати  Blush)

# 2 833
Разбира се, че пазаруването в голям магазин излиза по - икономично, но трябва да спазваш няколко "правила":
Аз всяка седмица си правя седмично меню за готвене, тачна като в стол: първо, второ, закуска, обед, вечеря за всеки ден ос седмицата. Пиша го на един лист и закачам на хладилника в петък. Мъжа ми има време до събота наобед да изрази несъгласие с някои от манджите, дето съм планувала  Mr. Green и по взаимно съгласие правим промени  Joy Окончателното меню се преглежда и чрез справка по шкафовете и хладилника правя списък с нещата, които нямам налични и ще трябва да се купят. После допълвам и препарати, козметика, изобщо други неща, които трябва да се купят и списъка за пазаруване е готов. Там са включени и плодове, и сладки неща, и сокове или безалкохолни, бира, храна за кучетата, памперси, всичко. Оставям за през седмицата да се купува само хляб.
Накрая смятам на око колко ще ми струват нещата и отиваме да ги напазаруваме.
Пазарувам само по списъка и ако се изкуша от промоция, то тя задължително е нещо, което смятам да купа по принцип - например имам да купувам нес кафе, смятала съм 100 гр. да взема ама има 200 пък на хубава цена - тогава вземам.
Определено излиза по на сметка от пазаруване в кварталния магазин, а пък списъка ти е супер улеснение, да не се чудиш 5 часа какво ще купуваш  Peace

# 2 834
Абе и да имам и да нямам списък - влезна ли в такъв магазин - няма как да не купя нещо - което ми се дояде и е на промо примерно или въобще лесно се подкокоросвам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт