Хитрини за справяне в кризата?

• 215 074
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 865
...П принцип обаче налягането е отговорност на ВиК, но те не вярвам да се навият да направят нещо  Confused...
                         Да, според мен отговорността е на ВиК и на Топлофикация  Peace. Защо всеки да си слага помпи заради техните глупости? В единия линк, който постнах с удивление прочетох, че ВиК са намалили умишлено налягането, за да спестят от ремонти или нещо подобно... И сега хората естествено се оплакват от това... според мен са длъжни да направят нещо Crossing Arms.
                         ХаннаHug.

# 2 866
Няма боб за 1 час - където и да го завреш. То Не се сърди и три манджи прави за 20 минути - ама не го вярвам аз.
има, има
час-час и половина, но го кисна и аз, и то не от сутрин до вечер, ами от предната вечер до следната - 24 часа... виж, за сол - просто не съм се сетила да слагам при кисненето, но овкусява, предполагам, чудесно
а тенджера под налягане не ползвам, че ми е много голяма и трудно я мия  Embarassed, да не кажа, невъзможно... то времето дето ще го спестя от готвенето ще ми отиде в миене на тенджерата... е, не е баш така, май ще взема да е преотрия, специално за боб си е важно... ние у нас го ядем, обичаме си го...

# 2 867
Темата доста трудно се проследява вече и е трудно да се отсеят наистина полезните хитринки.

*Салфетки и мокри кърпи пазаря от магазини Липненски. Големи салфетки 100бр- 75 ст. , мокри кърпи 72 бр. - 90 ст. , за децата , за мен и за в колите малки пакетчета мокри кърпички - 25 ст. , носни кърпички 10 пакетчета в стек - 85 ст. От тези магазини друго не пазаря.
*По идея от форума - купила съм си от аптеката течен парафин и с него подсилвам гъбичките за чистене на обувки , така че да не ги сменям толкова често.Незная дали го направих за да пестя или по-скоро да не мрънка някой у дома , че пак няма с какво да си почисти обувките понеже поредните гъбички не почистват вече  #Cussing out
* Преди пазареше мъжО , сега пазаря аз - е, мога да ви кажа , че само от това разходите ни за храна спаднаха с 1/3 .

# 2 868
...мокри кърпи пазаря от...
                         Мокрите кърпи могат да се заместят с бурканче с малко спирт и памучета вътре. Една позната медицинска сестра си носи такова по планините  Twisted Evil. А и се избягват предполагам разни парфюми и други в кърпите. Пакет памук е под левче.

П.П. Аз и клечки за уши не купувам от няколко години - навиваме си памук на останали от някаква кутия.

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 15:30 от Викито

# 2 869
Пак ли боба захванахте  Laughing

Онзи ден правих.Накиснах го за половин час/че не се бях сетила от вечерта/,но мъжът ми каза,че нямало да стане и го сложи на котлона ей така както си беше накиснат.Като завря водата след 5 минути,вътре бобът се беше надул и омекнал-точно за 5 минути.
Метнах всичко в херметическата/боб,лук,чушка/ и ТОЧНО след 40 минути/от момента на слагането/ имах БОБ-уврял,та чак преврял.Само му добавих сол,домати и джоджен,малко запръжка с брашно и беше готов.Значи общо 45 минути.Признавам се,че винаги го кисна от вечерта,но този път забравих и този номер с котлона свърши същата работа.
За справка Бобът ми беше кафяв,пакетиран,купен от магазин  Peace

# 2 870
То и аз се чудах за какви 4-5 часа говорите, аз кисна от предната вечер и слагам 1 к.л. сода /това не знам защо, така прави майка, така правеше и баба, и аз по инерция  Laughing/ Боба се надува във водата, чак му се набръчква люспата и се накъсва. После плакна, в обикновена тенджера и като заври намалям котлона да си къкри. Най - много 1 час му трябва, най - често 40-45 минути.
Различни бобове съм купувала, не избирам, винаги е увирал.

# 2 871
То и аз се чудах за какви 4-5 часа говорите, аз кисна от предната вечер и слагам 1 к.л. сода /това не знам защо, така прави майка, така правеше и баба, и аз по инерция  Laughing/ Боба се надува във водата, чак му се набръчква люспата и се накъсва. После плакна, в обикновена тенджера и като заври намалям котлона да си къкри. Най - много 1 час му трябва, най - често 40-45 минути.
Различни бобове съм купувала, не избирам, винаги е увирал.

Содата се слага за елиминиране на метеоризма Laughing

# 2 872
Със содата ли ври или само за накисването се слага?

# 2 873
  • София
Може и да ври със сода, но става безвкусен.

# 2 874
Малко полезна информация: Памперсите на Памперс ще ги намалят на 16лв и нещо в четвъртък във всички магазини на Пени. Става дума за Jumbo Pack.  Peace Случайно го разбрах днес.

# 2 875
...мокри кърпи пазаря от...
                         Мокрите кърпи могат да се заместят с бурканче с малко спирт и памучета вътре. Една позната медицинска сестра си носи такова по планините  Twisted Evil. А и се избягват предполагам разни парфюми и други в кърпите. Пакет памук е под левче.

П.П. Аз и клечки за уши не купувам от няколко години - навиваме си памук на останали от някаква кутия.

Малко граничи с мизерлъка това... Naughty

# 2 876
  • София
Между другото клечките за уши са дори вредни.Преди 2-3 седмици си почиствах ушите и ми текна кръв от едното ухо. Изкарах си акъла да не съм си спукала тъпанчето ooooh! Лекарката- УНГ ми каза да спра да си ги чистя с клечки и че ушната кал е полезна. Не че спрях напълно, обаче по-внимателно и по-рядко.
И за да съм по темата-вчера си купих от Карфур сок-концентрат за разреждане на тая марка-има различни видове и е около 2 лв. Аз си взех касис и никак не е лош-имаше и червен портокал,ягода и др.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 18:07 от nimfi4ka

# 2 877
Междудругото клечките за уши са дори вредни...
                           Но престижни  Mr. Green. Така или иначе не мога да си намеря свестни - или ще са с малко памук, или клечките не стават... Така си ги правя както искам, правят малко боклук и излизат по-евтино. Понеже си разделям боклука и ми беше досадно разделянето на клечката от памука при изхвърляне.

Отстрани на пазара на Красно село в блока има магазинче за перилни препарати, шампоаните и балсамите на Елсев/Гарние са по 5-7 лв за 400 мл. Има концентрати на омекотители, мисля че и те излизаха евтино.

# 2 878
Миналата седмица в Билла намерих шапмоан "Shauma"-1.99 лв-400 мл.

# 2 879
  • София
П.П. Аз и клечки за уши не купувам от няколко години - навиваме си памук на останали от някаква кутия
Малко граничи с мизерлъка това... Naughty
[/quote]

Ауу, сакън Joy Едно време като нямаше кле4ки за уши по магазините, за мокри кърпи4ки да не говорим, мръсни и кирливи ходехме, а от ушите ни раснеше мъх и плесен Whistling
Да, наивни4ко е да мислиш, 4е ще спестиш кой знае какво от кле4ки за уши, ама 4ак пък мизерлък...Запо4вам да си мисля, 4е вси4ко, що е родено след 83-4-та и не помни времето, когато нямаше кли4ки за уши, въобще не знае какво е мизерлък.

Общи условия

Активация на акаунт