Хитрини за справяне в кризата?

• 215 117
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 655
  • София
Ми не знам  Grinning просто зачекнахме темата с тенджерите. Като цяло икономисва време за неща, които се варят по-дълго. Икономически ефект не се наемам да определям  Mr. Green Който не готви, ще плаща най-малко ток!  Mr. Green

# 2 656
Е аз и в обикновена тенджера варя 1 час, даже по-малко, кое му е антикризисното  Simple Smile помислих, че става за 15 мин.
Олелее, последния боб - 2.40 часа и не стана така мек, както ми се искаше  ooooh!

# 2 657
  • Mediterraneo
Отдавна купувам боб на Крина, добруджански май. Повече от час и половина не се е налагало да го варя. Кисна го от предната вечер във вода, ако това има някакво голямо значение.

# 2 658
Всеки един си става за 1 час Simple Smile точно кисненето е важно, трябва да престои в посолена вода. Ние готвим вечер, а сутрин като тръгнем за работа към 9 ч. го хвърляме в една тенджера с лъжица сол и като си дойдем към 18 ч. сменяме водата и го варим. Не само, че се сварява по-бързо, но и е еднакво овкусен някак, не мога да гоопиша точно, пробвайте  Simple Smile

... Който не готви, ще плаща най-малко ток!  Mr. Green

Котлонът ни е на газ  Blush

# 2 659
  • Mediterraneo
Хм, аз за солта пък не знаех. Значи още по- бързо ще ми увира  Mr. Green

# 2 660
  • София
И аз го кисна, обаче между 3 и 4 часа не мърдат на най-силната степен на котлона (9 е моята).

# 2 661
Не знам на каква печка си, моят котлон е газов, но и на керамичния на майка ми съм правилаи пак за 1 час стана, сол слагаш ли? И олиото кога го слагаш? Ако го сложиш преди да е заврял хубаво, после трудно се сварява.

Само внимавайте с подсоляването след това, той си е поел и трябва да сложите по-малко от нормалното  Peace

# 2 662
  • София
Керамичен котлон е. Не слагам сол, докато не е напълно готов, чувала съм, че на месо и бобови се слага накрая, защото забавя увирането. И олиото слагам накрая.

# 2 663
Няма боб за 1 час - където и да го завреш. То Не се сърди и три манджи прави за 20 минути - ама не го вярвам аз.

# 2 664
  • София
Аз пък бях чувала (от баба ми и в последствие от Жак Пепен  Embarassed), че за да уври един боб не трябва да се соли.
Не се сърди, човече, колко сол слагаш като пропорция във водата за киснене? И после го плакнеш, нали? А олиото кога го слагаш?

# 2 665
И аз знам, че солта стяга продуктите. Според моята готварска книга - зеленчуците се посоляват като заврат, а месото когато е готово....

# 2 666
  • София
Аз варя боба в тенджера под налягане за 40 минути, след това правя варена запържка и оставям да поври още 15 минути докато се свари брашното.
Значи стават общо към 1 час. Накисвам го от предната вечер, сменям една вода.
Купувам насипен боб от пазарите.
За да уври по-бързо се слага една супена лъжица алкохол или захар, соли се след като е готов.

# 2 667
Не знам какво прави солта, този трик го знам от мъжа ми, той е вещ в тия неща, майка ми дълги гидини избягваше боба, точно заради дългото готвене, сега вече си го прави редовно. Пробвайте де, не пречи  Laughing

Пропорциите - 1 супена равна лъжица за 3 чаши (180 мл.) боб слагаме ние, водата идва да кажем 3 пръста над него, но не съм мерила колко точно е.

Няма боб за 1 час - където и да го завреш. То Не се сърди и три манджи прави за 20 минути - ама не го вярвам аз.

Заповядай на демонстрация, пък и не бяха 3 манджи, а манджа, салата и замесване на хляб Peace

# 2 668
И аз знам,че боб не се соли,защото ще го вариш до утре  Laughing Кисне се от предната вечер във вода.

Може би това,че е киснал в подсолена вода не е същото като да го вариш със солта  Thinking

В тенджера под налягане боба го правя точно за 45 минути.
Лук,боб,червена чушка,морков,вода.
След 40 минути изстудявам тенджерата,отварям ,посолявам и слагам доматите.През това време правя запръжка от брашно,олио и червен пипер,слагам джоджен и до 5 минути е готов .Става фантастичен  Heart Eyes

# 2 669
И аз знам,че боб не се соли,защото ще го вариш до утре  Laughing Кисне се от предната вечер във вода.

Може би това,че е киснал в подсолена вода не е същото като да го вариш със солта  Thinking ...

Не знам, не разбирам, само знам, че става  Laughing сол добавям заедно с лука, т.е. след като заври водата.

Общи условия

Активация на акаунт