Фотография # 46

• 33 764
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Гаргамелчо, много хубава разходка си направих  Grinning

Шоши, много ми харесва как обработваш цвета на кожата на лицето в портретите ти.

# 721
Шоши, наистина си майсторка голяма!!! Ако можеш сподели конкретно тази как я обработи...

Дени, много готин зоопарк. Имаш няколко снимки, които са много добри!

Джали, на теб ти казах каквото имам да ти казвам  Crazy Mr. Green

Замислям стрийт сесия с моя русокос модел  Sunglasses че много ми се снимаааааа  Crazy

# 722
Десатурирах малко жълтия цвят, подсилих съвсем малко червеното, като изтрих с маска излишното, шарп, контраст и винетиране. Светнах малко лицето, защото се сливаше с фона. Като цяло НЕ съм доволна от портрета, защото малко съм мръднала и се е получил лек блър и има прегоряло петно на фона.  Каква критика си направих сама  Mr. Green  Joy

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 13:58 от шоши

# 723
Ейджънт, сега след  теб как да си покажа цветенцата от вчера:((( Изключително е това лале!

Jaly, момичета, какви са тези приказки!?  Hug Нали си ги показваме, не си ги мерим?! Все едно аз да не пусна един портрет след Шоши и Джали! Вместо да кажете "абе, Агент, как пък не се научи да оправяш прегорялото, дето е ти е по върха на листенцата?"

Чара, и аз така снимам  Joy Но понякога ракурса, дето съм си го харесала не позволява да се метна между слънцето и цвекето!

Деси, как ще се обиждам!?! С подобен аргумент изпросих бюджет за 85цата, но душа ненаситна, спира ли се на 3 обектива?

Днешното кафепитие-мазане-по-цвете е това:

А, първият залез е дъхоспиращ, Джали, даже силно ми се маже още по небето за драма, силна драма!
Вечерница да си признае кой обектив прави това приказно боке! И композицията силно ми харесва!
Хера, много, много ефектно!

# 724
Agent,  ми не че си ги мерим, но аз след  теб китка няма да пусна... всъщност аз след теб даже няма  да снимам китки Joy
Моля някой, ако знае,  да ми каже, възможно ли е в лайтрума да селектирам определен брой снимки и едновременно да им се променя  експозиция или там каквото  ще им променям... Да цъкам една по една, като бързам хич не ме радва, а  си признавам, че нямам време  да ровя и да разучавам подробности по програмата, просто съм се научила да я позлвам (то видно колко де)... Много ще съм признателна за някое бързо отговорче:)))

# 725
Jaly, със сигурност това улеснение го има в Камера роу към ФШ. В ЛР не съм засичала да е възможно, но не съм сигурна, че съм открила всички възможности на програмата все още.
Провокаторке, стар ръчен руски обектив, взех си го за стотинки от ибей. Хвърлила съм очо на още два пак руски ръчни. Фрий като писа тя какви обективи ползва и аз тогава се разтърсих и намерих най-напред този.

# 726
Джали, след малко ще поровя, но да ти кажа набързо аз как правя подобно нещо....

Значи 2 или повече сними от една серия, на които настройките ще са приблизително еднакви. Влизам в Дивелоп модула и настройвам 1 бр, наред - еспозиции, гами, бла-бла... след това удрям бутона Copy, който ти е в ляво, под модула Presets, цъфва един джам, на който указваш какво от настройките искаш да копираш, OK. После цъкашна следващата и кликаш на бутона Paste, който е до Копи-то, и на снимката се аплайват всички настройки, които преди малко си си избрала да копираш... много е бързо!

Вечернице, страхотен е... и аз рових тогава за ръчни, но нещо резбите не отговаряяха и доникъде не го докарах. Плс, напиши кой точно е, много ми харесва и ще си направя филтър в Ибей да ме уведоми като изскочи на пазара!

Редактирам, за да пусна по-пълен отговор на въпроса ти!

Copy and paste the current photo’s Develop settings (това, което писах по-горе)

In the Library and Develop modules, you can copy and paste individual settings from the current photo to other photos in the Filmstrip.

1. To copy the current photo’s Develop settings, do one of the following:
          *

In the Develop module, click the Copy button to the left of the toolbar, choose Edit > Copy, or choose Settings > Copy Settings. Select the settings you want and click Copy.
          *

In the Library module, choose Photo > Develop Settings > Copy Settings. Select the settings you want and click Copy.
      Note: The Edit > Copy command in the Library module (Mac OS only) is designated for copying text and metadata. In the Develop module, the Edit > Copy command copies selected text in a panel or copies the Develop settings of a selected photo.
   2. Select one or more photos in the Filmstrip that you want to apply the settings to and do one of the following:
          *

In the Develop module, click the Paste button, choose Edit > Paste, or choose Settings > Paste Settings.
          *

In the Library module, choose Photo > Develop Settings > Paste Settings.
      Note: The regular Paste command in the Library module is designated for pasting copies of text and metadata.

Apply Develop settings using the Painter tool

1. In the Grid view of the Library module, select the Painter tool in the toolbar, and then choose Settings from the Paint menu in the toolbar.
      Note: If the Painter tool does not appear in the toolbar, choose Painter from the toolbar menu.
   2. Choose a Develop preset, such as Creative - Aged Photo, from the pop-up menu in the toolbar, and then click or drag across photos to apply the setting.
   3. To disable the Painter, click the circular well in the toolbar. When disabled, the Painter icon is visible in the toolbar.

Synchronize settings with multiple photos
(най-бързото, сега го пробвах, точно за това питаше!)

Whether you are working in the Develop or the Library module, you can use the Synchronize command to apply selected Develop settings of the current photo to other selected photos in the Filmstrip. (The current photo is indicated by a brighter white border in the Filmstrip thumbnail.)
Note: When only one photo is selected in the Filmstrip, the Sync Settings command is not available. In the Develop module, the Sync button becomes the Previous button; in the Library module, the Sync Settings button is inactive.

Shift-click to select the other photos in the Filmstrip to synchronize with the current photo, and then do one of the following:

* In the Develop module, click the Sync button, or choose Settings > Sync Settings. Select the settings to copy and click Synchronize.
    * In the Develop module, Ctrl-click (Windows) or Command-click (Mac OS) the Sync button to change it to the Auto Sync button. Then, drag sliders or make adjustments to the current photo, and the same adjustments are automatically made to the other selected photos. Click the Auto Sync button to exit Auto Sync mode.
    * In the Library module, click the Sync Settings button, or choose Photo > Develop Settings > Sync Settings. Select the settings to copy and click Synchronize.
      Any settings that you may have previously selected or deselected in the Copy Settings dialog box are also set by default in the Synchronize Settings dialog box.[/color]

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 19:27 от Agent Provocateur

# 727
Момичета,извинявам се за нахлуването,но имам питане към вас като по наясно с фотографиите.Изпратиха ми една снимка,има ли начин да разбера кога е снимана,на пропъртис не излиза.Някаква идея?

# 728
Agent, Zenit Helios-44М 58mm/2, като си вземи и адаптер за М42 за канон (има ги за всички камери на пазара). Рови из европейските също, защото не съм сигурна колко има на американския пазар. Като си вземеш такъв адаптер, ще можеш после да си купуваш и други стари ръчни обективи с такъв винт. Другите често срещани винтове на стари ръчни обективи е М39.  Това са всички, снимани с него досега.

# 729
  • Стара Загора
Агент благодаря.
Моето черно лале цъфна
http://www.flickr.com/photos/34258413@N03/4545720763/

# 730
Агентке, има адаптери за М42 с прекрепен допълнителен чип за потвърждение на фокса или както някой го наричат "глухарче". И аз се запалих по тези ръчнофокусни обективи  Laughing

А някой може ли да ми обясни какво е "скачаща бленда" ?

Хера , за първи път вждам такова.  Много е хубаво !

# 731
Ейджънт, голямо благодарско! Отивам да видя как става!

От днес..

Асол, ето ми тревичките WhistlingSimple Smile))))

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 23:54 от Jaly

# 732
  • Стара Загора

Хера , за първи път вждам такова.  Много е хубаво !
И аз Mr. Green На есен си ги донесох от Румъния. Ходихме там на едно изложение и всичките лалета по снимките са донесени от там.

# 733
  • София
Включвам се и аз в цветния хор с магнолии и японски вишни.

Много ми харесаха всички лаленца, аз си имам слабост към цветята и всички подобни много ме радват.

Джали, много ми харесват портретите, особено първият. Зеленият фон много добре си кореспондира с очите на момичето, особено в комбинация с черната коса. А на втория бокенцето е един път  Laughing

Аз ви чета редовно, но някак си нямам самочувствие да пускам снимки, защото нищо не ми се получава напоследък. А и като че ли не се вписвам в стила, който е наложен и се харесва тук. Щракам все набързо, не си оглеждам настройките като хората и излизат все някакви суперлюбителски неща. Снощи например на залез слънце съм снимала на исо 100  ooooh!, язък че бяхме на толкова красиво място и можеше да станат много хубави кадри. Само магнолиите успях да ги спася донякъде.

Официално стартирахме новия сватбен сезон, ще се запиша и с една снимка от последната декорация, само информативно.

Хубав уикенд!

# 734
Цеце и преди съм ти казвала, показвай... На човек почва да му се жени като  ти гледа декорациите:)))

Общи условия

Активация на акаунт