Снимки на вашата коса

• 121 240
  • 655
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
красивата коса не е дългата коса , а здравата .Това не е здрава коса  no .Ако пък е дълга и здрав - най-добре ама ... трудничко Simple Smile

# 586
taina_, мацката е страшна красавица, но косата би била по хубава ако я отреже малко под рамената. Но това едва ли има сила на земята да я накара да го направи  Laughing. За мен дългата коса също е почти фикс идея и също така си я отглеждах дълго време с ясното съзнание, че заприличва на метла  Embarassed. Отрязах я чак след като я изрусих защото беше наистина тотално съсипана.

# 587
Аз само се чудя как да живее косата ми  Thinking Sad маски,шампоани... бабини рецепти...  #Crazy

# 588
  • в 1001-та нощ
много дългата коса - за мен е крайност, форма на прекаляване, защо го прави "човекът" - за себе си, защото му харесва, или за да впечатлява околните и получава "извъртане на главата" на минаващите - с идеята, че се възхищават, а то не винаги е така

човек, обикновено се заглежда по прекалените неща  Peace необичайните  Peace

по същия начин има хора си пускат много дълги нокти, или си правят и брутални устни, гърди .... за мен в повечето случаи е за да получат одобрение, внимание и възхита от околните  Peace

личната ми идея за естетика - е в хармонията - хармония в пропорциите, елегантност на извивките, излъчване ан женственост и като погледнеш човека - да излъчва спокойствие, балансираност - това би ме впечатлило винаги и позитивно; да ми е приятно да бъда край него, до него, като ласка

и в  този план - една огромна дълга и прекрасна коса - може да ми хареса, като коса, но не и като как хармонизира в човека, който я носи  Peace а предпочитам да се възхищавам от хората, не от косите им  Peace

много красивата коса - в огромен процент от случаите (по мои наблюдения) е просто ген  Peace

# 589
1во да благодаря на тези които ми направиха комплименти Simple Smile
2-ро косата ми е до дупето и е в добро състояние -забелязала съм че се скапва като стане малко под дупето и това е причината сега да не е до земята  хахаха Simple Smile
нямам идея дали няма да ми стои по -добре по-къса коса -просто ми свиди да я режа

голям процент е гена но и начина на живот си взема своето. Аз живея и се храня здравословно (без да съм маниачка де) спортувам много и работя от вкъщи и рядко имам стрес но пък мога да работя с маска на косата и крака в леген с гореща вода и соли Simple Smile))

ако пиех пушех и почивните дни вместо на планина ходех на кръчма състоянието на косата кожата и душата ми щяха да са други Simple Smile)))

# 590
Косата е слава на жената са вярвали нашите прадеди и както са имали основание за много други неща, така са имали основание и за това.

Традицията не се създава ей така, тя е следствие на натрупан многовековен опит.

Дългата коса предполага един по-женствен начин на живот на притежателката си.

Аз лично като чуя дълга коса винаги си представям Моника Белучи в Малена.
Тя беше с традиционната дълга коса на младо добро момиче в началото на филма. Когато през войната хляба спря да стига и тя реши да стане блудница кое беше първото което направи, да си спомняте? - Отряза си косата.
А как я наказаха нейните съгражданки в края на войната ?
Отново и отрязаха косата.
Този път много късо почти до кожа.Както са рязали косите на жените извършили прелюбодеяние, престъпление.
Защото отрязването на косата на една жена през вековете е било само по себе си наказание.

Вярванията не се създават случайно.

Цялата световна литература изобилства с примери , че дългата коса е неотменна от красотата.Колкото по-дълги толкова по-красиви. Изолда, Венера , Елена, Жулиета всички са с много дълги коси.

Приликата на една жена със самодива винаги е комплимент и винаги ще бъде. Красотата не може да излезе от мода. Самодивите са омагьосвали мъжете.Точно както и сирените.Всички те са дългокоси.
И не само.
Всички същества, които са символ на безусловна и категорична сексуалност са с дълги коси - русалки, нимфи, феи, сирени, вили.
Богините също са с дълги коси.
Няма богини с къси коси.
И няма как да има.

Когато една жена става монахиня, тоест зачерква сексуалното в себе си и се обрича на скромен живот тя се е подстригвала.
Когато една жена е оставала вдовица или безутешно е скърбяла , тя е отрязвала косите си.
Когато една жена е извършвала престъпление са и отрязвали косите.Насила. Публично. За назидание.

Това са натрупани с векове опит и съответно асоциации.Късата коса е била отказ от пълноценен живот, самоналожено наказание или общо порицание.Тя е била белег, клеймо.

В по-новото време късата коса бе символ на комунизма.Защото е лесна за подръжка и съответните тъкачки, бригадирки и прочее имат повече време за труд.

Късата коса също донякъде е и новаторски дух.Тя може да бъде простена на жени, които са твърде неординарни. И водят авангарден начин на живот. Което не е ясно дали е добро или лошо.

Аз лично оставам на страната на Моника Белучи и на нейната вечна дълга коса.

Прочетох жалбите тук на съфорумка , която спорила с мъжете и те винаги и казвали, че красива е дългата коса.
Този спор е кауза пердута, мила, мъжете винаги ще харесват дългата коса  и жената, която ги превръща в онемели тийнейджъри.

Лесната подръжка, според мен, не е аргумент да си причиниш къса коса .

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 11:09 от Ara_bella

# 591
Страхотни коси имате момичета  Peace

# 592
Отказвам се от розовата коса тогава, щом ще трябва да я изрусявам до бяло... SadЖалко, 1 мечта по малко! CryЩеше да изразява най-добре същността ми...Ще се наложи да разчитам на излъчване и розови кубинки. Laughing

# 593
  • Бургас
И аз съм "за" дългата коса. При добър ген и поддръжка може да изглежда страхотно.  Flutter

# 594
Yulichka, ако на аватара си ти, то моите комплименти за невероятната и великолепна коса.

# 595
  • Бургас
Благодаря Ara_bellaFlutter Да, аз съм, снимката е от лятото - косата ми е измита и оставена да изсъхне сама. С естествен цвят. Имам и една фотосесия на плажа, където се вижда перфектно косата ми, но съм... гола на снимките, та... Ще пробвам по-нататък да поорежа снимка до приличен вид и да кача. И дългата коса може да е безупречна, не знам защо хората си мислят, че щом е дълга, значи е изтощена, изъхнала, цъфнала. Ами моята не е.  Wink През декември накарах фризьорката да ми я скъси, много трудно се съгласи - ами почувствах се ограбена някак.  Crazy Въпреки че скъскяването да е било с педя и половина... Пак се чувствах странно. Е, вече си е възвърнала дължината и се чувствам много добре, ще си поддържам тази дължина.

# 596
  • на североизток от Рая
 Прекрасна си, Yulichka !  Heart Eyes

# 597
  • В полите на Пирин планина
Прекрасна си, Yulichka !  Heart Eyes

Наистина  Peace  Heart Eyes

# 598
Yulichka, косата ти е истинска мечта Blush  bouquet

# 599
  • Бургас
Благодаря, момичета!   bouquet