Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мога да направя, ако учителите в новото училище дискриминират сина ми и не му предлагат възможността да участва в зелено училище?
Как мога да подобря отношението на учителите към сина си, без да ги засягам?
Как мога да помогна на сина си да се справи със социализацията и отношението на учителите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мога да направя, ако учителите в новото училище дискриминират сина ми и не му предлагат възможността да участва в зелено училище?
В случай на дискриминация и отказ за участие в зелено училище, трябва да се обсъди с директора на училището. Подаването на жалба до инспектората срещу учителя и директора може също да бъде обмислено. Важно е да запомните, че училището е място за социализация и изграждане на взаимоотношения, което е от решаващо значение за развитието на детето.
-
Как мога да подобря отношението на учителите към сина си, без да ги засягам?
-
Как мога да помогна на сина си да се справи със социализацията и отношението на учителите?
Важно е да продължите да подкрепяте сина си и да работите с него, за да изградите самочувствие и самооценка. Психологическата помощ и консултациите с психолози могат да бъдат от полза. Освен това включването на училищния психолог в процеса може да помогне за справяне със социализацията и отношението на учителите.
-
Защо желанието за сътрудничество на майката на Иван се пренебрегва?
-
Какво е подходящото поведение на майка на дете, което е било жертва на насилие?
Авторката пише, че веднъж вече тази стихийност на сина й е била овладяна в първи клас на другото училище, което ме кара да мисля, че има начин. Вие като учител и като педагог, не смятате ли, че е страшно когато дете на 9 години започне да се възприема като "лош"? Може би майката има вина за проблемния характер на сина си, но не мислите ли че за бъдещото му развитие като "лош" вина ще имат и учителките, отказали да положат усилия и да му помогнат.
идея си нямаш колко си права, защото мислиш, защото си майка, защото го усещаш със сърцето си.
защо ли?!
! Имаш страхотни синове и трябва да се гордееш много с тях! Много бих се радвала ако и моите деца имат малко от "лошотията" на твоите, за ужас на квалифицираните учители!