Раждане в Шейново!

• 3 644
  • 28
  •   1
Отговори
Мами здравейте,

моля, споделете вашите впечатления от раждането в Шейново.
Бяхте ли доволни от докторите, избрахте ли предварително лекарски екип, колко дни престояхте в болницата след раждането, плащахте ли си, как протече раждането, хареса ли ви отношението и условията в болницата??????

Благодаря предварително за информацията.

# 1
Здравей!
Аз съм лежала два пъти за задържане в Шейново и родих там . Много съм доволна и от трите си престоя там.Да-има една тоалетна на етажа,което е неудобно ,но все пак не сме отишли на хотел Simple Smile Не съм избирала екип предварително ,за което съм много доволна,екипа на който попаднах беше страхотен.А раждането при мен беше странно Simple SmileКонтракциите ми започнаха в 4 сутринта-нерегулярни.В 15:00 вече бяха на 5 минути- взех си душ,приготвих си багажа и към 16:30 тръгнах към болницата(с доста болезнени вече контракции).По път трябваше да мина през една банка-защото нямаше как някой друг да ми свърши работата (добре ,че стана за 2 мин - м/у контракциите).Към 17.20 бях в болницата,но до 18 седях с 2 акусхерки в един кабинет да чакаме лекар,който не доиде,защото ми било първо раждане и нямало за къде да бързам Simple Smile Акушерката не издържа(контракциите ми бяха през минута сигурно вече) и ме качи в предродилна,където лекарката ме прегледа и каза:Ма ти си с пълно разкритие ,нямаше време за ехограф Simple Smile Директно запис на тонове - 20 мин.В18.30 ми казаха-аиде тръгвай към магарето,че ако поседиш още малко ще родиш на плочките :: В18.35 бях на магарето и в 18.40 след 2 напъна и половина бях родила Simple Smile После малко шевове до 19 .05 и после в една стая 1 час да менабдават  .Постояхме 3 дни и кои от къде е Simple Smile

# 2
аз също родих в шейново без уговорка .Доволна съм от отношението на лекарите

# 3
А аз трябва да влизам в болницата съвсем скоро, доста ми я препоръчваха,.....но доста се притеснявам за плановото секцио по медицински причини.......
Спряла съм се на избор на лекарски екип и плащане съответно 950 лева /официална цена/. Всъщност, казаха ми, че при моите медеценски показатели било най-добре да избера екип за да се подсигуря. Но доктора много ме притисна за датата, избра тази дата, в която той е на смяна и в която на него ще му е удобно, а не тази, която аз исках.  Sad  Confused Честно казано, този доктор е специалист, но малко се съмнявам и в изчислението на термина ми, струва ми се, че доста го е изтеглил напред /по мое мнение бебето не е станало тогава, когато той го изчислява/ и после още по-ранно е изтеглил секциото, тоест 11 дена преди неговата дата за предполагаем термин......та ме е страх да не е много рано като дата, страх ме е да не стане беля с твърде ранна дата на секциото, притеснявам се за бебето.....но нищо не мого да сторя - лекаря си знае неговото.  
А за мен остава само притсението.   Thinking Rolling Eyes

Благодаря Ви, че се включихте! Simple Smile

А има ли майки, които са раждали секцио в Шейново? Избирали ли са лекарски екип? Доволни ли са от него?

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 09:54 от mamaeli8000

# 4
  • София
Аз родих с планово секцио по медицински причини в Шейново. Бях с избор на екип, но принципно съм доволна от отношението на персонала към пациентите като цяло.
Моето секцио ми го направиха 5 дни преди термин, като лекаря остави на мен да избера датата (но и двамата бяхме на принципа да е максимално близо до термин)
mamaeli8000, 11 дни преди термин също не е толкова рано.  Предполагам, че лекаря ти е гледал бебчето на ултразвук , и може да прецени колко е голямо, и дали му е рано тази дата или не.

# 5
  • София
Родих със спешно секцио без избор на екип. Започнах да раждам нормално, но разкритието ми вървеше бавно, а тоновете на бебчо се влошиха и ми организираха набързо една операцийка.
Останах доволна от всичко и от всички. Не съм плащала нищо. Престоят е 6 нощувки.

# 6
  • София
Родих планово секцио без медицински екип,11 дни преди термин-не е имало проблем с мен или бебето,останах изключително доволна от всичко и всички...

Таря,престоят е 4 нощувки,и всички,които раждахме тогава,седяхме толкова?Ти защо си седяла толкова дълго?

# 7
  • София
Ами не знам... Всички стояхме по толкова. Не сме имали някакви проблеми. Престоят беше задължително 5 нощувки след раждането, но ако постъпиш единия ден вечерта и родиш след полунощ ти се събират 6 нощувки.
Аз родих на 26.12, и ни изписаха на 31.12
Дано от тази година да са намалили престоя, че е досадно толкова дълго да си в болницата Peace

# 8
Благодаря за отговорите! След няколко дни влизам в болница.  Rolling Eyes
tanya_g, ти си късметлика, щом лекаря ти те е оставил да избереш сама датата и тя да е толкова близо до термина ти!!!!!!!!!!  И аз исках така, но ми отказа моя доктор. /Освен това малко се съмнявам в неговите изчисления, спроред мен по-късно сме направили беба с мъжът ми, дори знаем кога, но доктора си прави някакви негови средностатистически изчисления.  Confused /
Вече не мога да претендирам за по-късна дата за секциото защото, докторът ми каза, че не бил на смяна по празниците и ще го няма в болницата /говоря за дните около Великден/.  Sad Sad  Иначе дори не ме е гледал на ултразвук през последните 2 месеца. От средата на 7-мия месец спря да ме гледа на ултразвук и почна да слуша само тоновете на бебето!?!?!? Не знам дори колко голямо е станало то вече,....затова и се притесних като ми каза толкова ранна дата за постъпване в Шейново.  Нямам представа защо доктора спря да ме мери, аз поисках да ме погледне на ултразвук, но той ми отказа като ми отговори: "в деня преди операцията ще те погледнем". А на мен това ми се струва малко несериозно.
Но нямам избор вече съм се спряла на този доктор, защото ме е гледал през всички 9-вет месеца и поне се познаваме. Иначе ми каза, че трябва да направя избор на екип щом съм секцио по медицински причини, но това не ме притеснява....повече ме притеснява датата, че ми се струва малко ранна,....а и коремчето ми е доста малко, пък аз съм висока и не съм дребна жена,.....ако е объркал термина ще взема да родя някое мишленце  Laughing Laughing
Иначе и аз като теб tanya_g, исках датата на секциото да е 5 дни преди термина ми, но не се получи и не ми уважиха желанието. Дано всичко да мине успешно, че ми е първо детенце това  и ме е страх за него.  baby_neutral

# 9
  • София
mamaeli8000, не се притеснявай излишно, има мами които са родили още в 7 или 8-ми месец и бебенцата макар и мънички са им живи и здрави. Най-важното е ти да си спокойна, за да бъде спокйно и бебчето. Стискам ти палци за леко и безпроблемно раждане и бързо възстановяване!
Пиши като ви изпишат, да знем че сте добре Simple Smile

# 10
Аз раждах преди по-малко от година в Шейново, секциото се реши буквално в последния момент (бебето бе доста голямо и не "слизаше", разкритие така и не получих, за разлика от силни контракции), бях избрала екип предварително, но и без това човек би получил адекватни грижи и професионализъм там, или поне от това, което съм чувала и чела. Аз лично така прецених заради собствено усещане за спокойстиве, не заради друго. И като база, и като отношение останах доволна. Мама Ели, няма място за тревога, сега най-важното е да си силна и да си уверена. Не пречи да те погледне на ехограф и друг специалист, ако чувстваш дори и най-малка тревога. Ти ще родиш собственото си дете и имаш право да си информирана и спокойна. Всичко ще е наред. Simple Smile

# 11
mamaeli8000, не се притеснявай излишно, има мами които са родили още в 7 или 8-ми месец и бебенцата макар и мънички са им живи и здрави. Най-важното е ти да си спокойна, за да бъде спокйно и бебчето. Стискам ти палци за леко и безпроблемно раждане и бързо възстановяване!
Пиши като ви изпишат, да знем че сте добре Simple Smile

Благодаря! Ще пиша непременно!  Simple Smile

# 12
Таня, майки, привет!
Изписаха ни впонеделник 29-03-2010 г. Секциото беше на 25-03-2010г. Малката се роди мъничка /както и предположих преди това/ тегло 2600 гр. ръст 47 см.  С избор на екип. Сега сме у дома. Доста е злояда моята принцеса и кърменето е голяма борба! Един въпрос, вие майки давахте ли преварена водичка на вашите бебета в началото още. Педиатърът ми препоръча да и давам по 100-120 мл. вода на ден???!!! ........но ми се струва много като количество за едно новородено бебе на 2 седмици. Какъв е вашия опит?
 passifier    baby_neutral   Simple Smile   Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle  baby_neutral

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 00:04 от mamaeli8000

# 13
  • София
mamaeli8000, честито! Да ти е жива и здрава малката принцеса!  smile3525
Не се притеснявай, че е мъничка, ще видиш колко бързо ще навакса с теглото.
 Аз давам водичка, но в началото като се прибрахме от болницата давах само по 2-3 лъжички след ядене за да промия езичето. 100-120 мл ми се вижда много за новородено, тя моята вече е на 40 дни и пак не винаги изпива толкова за денонощие, макар между храненията да и давам чайче от копър или водичка за да я залъжа.
Най-важното е да се водиш по детето, ако не иска вода, не я насилвай (нашата педиатърка пък в началото каза изобщо да не давам, така че ако питаш 5 доктора, ще чуеш 5 различни мнения)
Дано малката започне да папка по-добре и да наддаде бързичко, а на теб весело изкарване на празниците с най-хубавия подарък Simple Smile  Hug

# 14
Благодаря! Таня много си мила!  Simple Smile Simple Smile
Във връзка с кърменето възникна още един проблем, малката много гълта въздух когато я кърмя от гърда и после почва да ми хълца,.....въпреки, че я уригвам винаги след хранене тя пак после хълца и доста се измъчва понеже това хълцане пордължава поне 20-30 минути без прекъсване......направо ми е жал за нея, защото не заспива лесно след хълцането......не знам аз ли грешно я храня, тя ли грешно засмуква????????? но хълцането е факт и чак почвам да се ядосвам, че тя се мъчи!!!  newsm78 Rolling Eyes  Може и аз да греша някъде.....
За водата - ами пробвах да и дам вода няколко пъти от шишето и всеки път когато пийнеше 20-30 милилитра вода дъщеря ми повръщаше погълнатата течност! Явно стомаха и не може да преработи толкова течност /първо кърма от гърда и после вода от шише/. Явно педиатъра ни е в грешка, защото настояваше да давам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вода и при това с биберона а не с лъжичка. Виждам, че детето се мъчи и ще купим силиконова лъжичка днес.

Общи условия

Активация на акаунт