ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 105
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Ние в неделя ще правим питката и като знам каква ще е лудница,ч е повечето са с малки деца и ще ги водат , направо не ми се мисли. Иначе тази нощ момъка го мъчих да пропусне едно ядене като му давах вода, но уви безуспешно, та след голям рев и плюене на вода, най-накрая го накърмих.
При нас е голям студ и днес няма да излизаме, дано по скоро се оправи,че на малкият много му харесва навън, пък и аз мога да си свърша някаква работа и да пообиколя магазините и кафетата.

# 211
Аз също съм Варненка - трето поколение  Crazy, но за такъв обичай не съм чувала, не съм и правила !

Честито на всички с поводи   Hug !
Пфу, аз пък съм само второ  Joy Joy Joy
Ти къде бришиш? Морката ли?

Flutter Мда и там също ! Голяма лудница е обаче, дори и през седмицата  Whistling!

# 212
Ние се разходихме и днес. Добре, че не валя. Спа на въздух през цялото време. Сега го храня.
Толкова ми е добре навън, не ми се прибира. Даже и успяхме да напазаруваме и съм доволна. Преди бременна, не можех кой знае колко да нося, но сега с този голям багажник на количката е рай.

Стефи, люлката, която избрах е от български сайт, но я поръчаха някъде от чужбина понеже я нямаха в момента. Беше изчерпана. Затова ще почакаме малко.

# 213
Момичета, посетете сайта на априлската мама milli_vanilli - Детска станция.
Щях да го добавя на първа страница, но незнайно защо бутонът ми за редакция там липсва... newsm78
Който пуска следващата тема (най-вероятно ще съм аз Joy), да го добави към детските магазини.

# 214
Привет и от мен. Днес бяхме на консултация, наддали сме 1кг. и 80 гр. и 4см. Аз се притеснявах че има херния, а то се оказа че имал и пъпна и ингвинална newsm45, ще се побъркам, докато го заведа и на друг доктор.
Относно ваксината се оказва че Пентаксима ни се полага, но педи каза че ще го получат чак в края на май, така че ще си го купуваме, но здраве да е.
Честити месечинки на родените днес Hug

# 215
 Здравейте и от мен!

Съни, мерси за кафенцето. Писах ти на ЛС за антибиотика  Hug.

Ника, бързо да оздравява детенце Praynig. А за съседите- и хубаво и лошо е да живееш в такъв вход. И ние сме в такъв. Организацията е желязна. Това ми харесва. Няма анархия.

Рали, браво на вашия Йоан. Представям си колко мила картинка е  Heart Eyes. И аз я чакам с нетърпение моята девойка. Има вече някакви заченки на усмивки  Simple Smile.

by the sea, хремата не е опасна, ако е с воднист секрет, но ако секрета е гъст и жълтеникаво- зелен, запушващ силно носа, говори за инфекция. Иначе хъркащите бебета са си нормални  Wink .

Кумико, разбира се, че ще стискаме палци. Такава благородна кауза. Hug

Сияна, честита втора месечинка! Здраво и весело да расте детенце!

Вабени, дано е временно и бързо отмине. Специалистите в оранжево дано се изкажат и помогнат.

Понякога, моят мъж също много пътува   car003. Много го мисля като е на път  Sad. Иначе се мобилизирам и ща не ща, се справям. Иначе като си е вкъщи много ми помага newsm76.

Мяу, що така с Халята? Откога е така? Обясненията не помагат ли?  Hug

Айде шушката се събужда...
Успешен ден!

# 216
Бени ние сме същата работа с разликата че вече е само на АМ,яде 10 мин и изведнъж почва да плаче да се дърпа,ужасТ. Rolling Eyes
Ама засега съм го оставила пък да видим какво ще стане.Айде като се оправи времето към парка(аз ти званях миналата седмица ама вие явно поспивахте,че беше към 1)

Ама свърши ти кърмата или? Незнам защо прави така просто нямам обяснение.Ако му изцедя обаче си я хапва пре доволно даже (значи не се дърпа от кърмата а от гърдата)  newsm78
Дано му размине наистина, че луда ме прави вече.
Абе видях аз, че някой ме е търсил ама нали непознат номер и викам "Пак ще се обадят" Wink
Я ми го пусни на ЛС да и го вкарам и ще се чуем тези дни.
Сияна, честита ви втора месечинка  Hug Кога отлетя това време и ние вчера направихме 2 месеца  ooooh!

# 217
SuNnY SkY, видях, че  Мяучето ти е писала вече, но да си кажа и аз. Проверих този антибиотик в няколко източника и навсякъде рискът за кърмачето е 0 или много нисък. Тоест би трябвало спокойно да можеш да кърмиш и да продължиш лечението си с този антибиотик. Можеш и сама да погледнеш тук http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp като напишеш активната съставка на лекарството ще видиш какво ще излезе. Много често, в листовките на лекарствата пише, че не се препоръчва при бременност и кърмене, но това не винаги отговаря на истината. Често написаното е за да не се приема без лекарско предписание, да няма самолечение. Добър вариант, не само за този, но и за повечето антибиотици, лечението да бъде придружено с прием на някакъв пробиотик. Това е за да се избегнат неприятните ефекти от антибиотика, който трепе както лошите, така и добрите бактерии в организма (много лаишки го написах) и създава благоприятна среда за развитие на гъби и стомашни проблеми.
Вариант ли е да се консултираш с друг лекар. Дори и само за да си сигурна, че няма друг начин. Възможно е твоя личен лекар да се презастрахова много или пък просто да не е съвсем наясно с кърменето. Лечението с антибиотици по принцип е добре да се продължи колкото лекаря е казал, но дори и да не кърмиш докато го приемаш и да цедиш, пак можете да продължите с кърменето след това. Просто ще трябва да цедиш по упорито, по често и от колкото бебето суче. Все пак се надявам да не се стигне до отбиване, да продължиш да си кърмиш бебето и да се възстановиш бързо  Hug

# 218
Добър ден и от нас Hug
Ние се разхождахме днес,но с дъждобрана на количката,малката така хубаво спинка като сме навън Grinning
Ето малко снимчици от Преслава http://www.facebook.com/photo.php?pid=30777943&id=1578361142

# 219
  • София
Здрасти от мен!

От 8 сутринта чак сега успях да приспя Ясен newsm45.....Какви са тия колики, какво е това чудо!?!

Погачата му беше в неделя. Много приятно, Ясен беше спокоен а най-хубавия момент е когато всички си тръгнаха и нападнах подаръците на Ясен Mr. Green.
Момичета, посетете сайта на априлската мама Milli_vanilli - Детска станция.
За момченца нищо няма. То почти навсякъде е така. За момиченцата такива красоти има за момченцааааа Confused Crossing Arms

Вчера докато сменях памперса малкия прогука и се усмихна с вперен поглед в мен Heart Eyes...Ей, няма такова щастие! Днеска рев до дупка Simple Smile

# 220
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Честито на всички, които изпълват първа или втора месечинка!
Бързо оздравяване на Бо на Ника и на Халята на Мяу, както и на всички болни мами.
Вабени, и Калина е правила такива изпълнения, но трае обикновено около 1 ден и после отшумява само. Мисля си, че се случва когато е много превъзбудена или пък не е спала както трябва или пък на мен някой ми е вдигнал кръвното. Дано бързо да премине и при вас.
За неспокойствието - аз боря такова нещо с едни mp3-ки с бял шум. Калина се укроти, но предупреждавам - вредно е за родители, още ми бучи главата  Laughing
За усмивките - Калина от няколко дни се усмихва осъзнато, даже днес беше и леко звучно. Излишно е да казвам, че се разтопих. Mr. Green
Колкото до съседите Ника, - искам и аз в такъв вход, да са склонни морално да се подкрепят. Ние сме в нов блок направо онемявам, като повечето апартаменти са купени с цел инвестиция и даже за чистачка им се вижда много да плащат. Комуняги, не комуняги, ама поне имате будна съвест, която да смени крушките поне.   bouquet
Мии, дано се размине, аз имах като дете ингвинална херния, двустранна - еми не са ме оперирали, сама се оправи. Казваха повече да почивам, ама нямам спомени да съм се заседявала Simple Smile

Поздрави на всички и хубав ден от нас   bouquet

# 221
 Simple Smile И нашата погача беше в неделя. Беше много хубаво ,ама аз нещо не се справям със качването на снимки във снимкабг Sad

# 222
Здравейте,мамчета!
Бързам да се разпиша и аз в новата тема,докато не е изписана та да мога да хвърлям по едно око от време на време!
Моя Калоян го мъчат пак коликите,като се започва от сутринта и само аз мога да го успокоявам,което ,сетете се,значи че няма мърдане от него.
Нашата ппогача мина успешно,но не успях много да поседя при гостите,че мъжлето беше превъзбудено и не спря да прави опити да реве почти през цялото време,а след като се изнесоха всички такъв рев му дръпна,че чак се уплаших по едно време.В събота ходихме да му пее поп за 40-те дни и ходихме по гостита и вече приключихме с традициите и обичаите поне до кръщенето!
Исках да питам мамите,които са ходили до ортопедията в Горна баня - как стоят нещата с прегледите?На ехограф ли гледат бебетата или ги облъчват с ренген?Знам,че само в началото на месеца работят със здравната каса,но нямам повече инфо.Моля да ми драснете 2-3 реда на лични да не спамим темата.
На болните пожелавам бързо оздравяване,а на всички-много бебешки усмивки!!!

# 223
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Здравейте и от нас,
Аз съм с гнойна ангина и на антибиотик, супер ми е гадно,че това ми е 4-ти антибиотик откакто съм родила, кърмя си/ пише ,че може/, но имам чувството,че го закърмих това дете с антибиотици Sad Sad Sad /имунитета ми никакъв го няма, ама и тази анемия допринася много за целта Twisted Evil/

Дани пък отделно цяла нощ е кихал и кашлял,което при него по-скоро звучи като задавяне, надявам се да не е сериозно,утре сме на лекар - и при кожният ,за втори преглед/въпреки,че определено вече нямаме пъпчици по лицето Peace/ хем и педи да го види..И батковците ми кашлят - нещо тази седмица ми започна болнаво Sad

Иначе този уикенд Дани ме дари със няколко звучни усмивки,които направиха светът по-светъл и щастлив Grinning Grinning Heart Eyes

В четвъртък правим 40 дена, после в неделя мисля да спретна погачата - дано сме здрави всички,та да си изкараме добре - стискайте палци Hug

Честити месечинки и празници на всички,които съм изпуснала  bouquet  bouquet

# 224
Ние утре правим 40 дни,но нашата питка ще е сигурно чак края на април Cry
В това гадно време не може да излезем и си седяхме цял ден вкъщи,но поне си изчистих кухнята,Сияна и майка ми се гледаха.
Дано утре се пооправи,че да излезем,ако не, продължавам с чистенето.

Общи условия

Активация на акаунт