ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 099
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря ви,момичета,за поздравленията!
Дими,съжалявам,че така сте си изпатили!Много да сте здрави ви пожелавам!
Ех,толкова ги ненавиждам тия болести!

# 301
  • Бургас
Аморе,честита ти племенница ! Да ви е жива и здрава и много радости да носи.
Бързо излекуване на баткото .  Hug
И аз се разхождам вкъщи с маска,Димана ме гледа много странно , дано да не се заразят малчовците !
Дими  Hug
Рали/Ралипо/, по-добре съм ,гласа ми взе да се възвръща вече . На теб ти пожелавам болките в гърлото бързо да се разминат.  Hug
Рали /Ралмин/ ,честита месечинка на Бориславка !
Кари,честит рожден ден ! Всичко най--добро !  smile3525

Уф и аз сутиен не нося, всички са ми с банели и не са подходящи ,купих си специален за кърмене и пак не ми е удобен . А ми са горе долу големи гърдите, а сега са още по-големи. И аз като Ю-Ху съм с едни потничета,къси,стегнати. Дали е добре така или е по-добре да си намеря по-подходящ сутиен?

Отивам да си гледам турския сериал. /Уф,боже и това прогледах вече....  Embarassed /
Спокойна вечер !

# 302
  • София
Аморе, честита ти племенница, да е жива и здрава!
Кари, честит рожден ден!
Дими, дано всичко вече е зад вас!

Кристинче, докато сме в болнични /135 дни/ няма майчинство, майчинството започва след тях. Задължително трябва да се подадат тези декларации към НОИ, иначе няма да ти плащат нищо. Срокове не знам, предполагам, че веднага след като ти изтече и третия болничен.
Ето какво писа днес Таня по въпроса:
ДД!

Ето декларацията, която трябва да попълните за остатъка до 410 дни
ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни
Би трябвало от работата да ви я дадат, но ето все пак линка за да си я дръпнете от НОИ
http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc

Трябва да се занесе и копие от Акта, а от фирмата да пуснат и заповед за тази отпуска до 410 дни, защото без нея ще върнат документите от НОИ.

Ако нещо не е ясно питайте, ще помагам.

# 303
 Добър вечер!

Аз днес се борих по институциите, заради прословутите документи, които обсъждате по- горе. Е, преборих се  Mr. Green . Казаха ми да очаквам постъпления след 20-ти април.

ЧРД на Кари! smile3525 Бъди жива, здрава, харесвана и обичана. Много лични и професионални успехи ти пожелавам!

Честита племенничка на Аморе! Умна, красива и щастлива да расте малката! Бързо оздравяване на баткото!

Леле Дими, само мога да си представя какъв ужас сте преживели Sad. Бързо възстановяване и никога да не се повтаря Praynig Hug!

Мяу, аз съм от любопитните дето надникна в снимките. С твое позволение искам да изкоментирам колко добре се е оформила Люската  Heart Eyes. Красавица ще е, личи си, пу- пу. За Халята си знаеш вече, тя отдавна се е оформила като такава Grinning. Дано скоро и отмине тази фобия, пък и лято идва, все по- малко ветрища ще има.

Лека нощ и повече сън за мамите!

# 304
Добра вечер мамчета Simple Smile

Сложих Деа да спи, дано вечерта е спокойна!

Аморе, да е жива и здрава племенницата ти, с много радост и щастие да дарява семейството! А баткот бързо да оздравява.  Hug Аз също много мразя болестите и се шашкам когато детето се разболее.

Дими, чудесно е, че сте се оправили, бог да и пази Flowers Four Leaf Clover

Кристинче, Ника ти е казала какви документи са необходими за обезщетението за отпуск по майчинство  Peace
Между другото, ако съм пропуснала, Танче, мерси за инфото, злато си! Hug
СъниСкай
, хубаво е, че си по-добре. Как се справяш с кърменето? Или цедиш? Не ти е лесно, хич. Стискам палчета fingerscrossed

Балерина, супер е, че си приключила с институциите (или поне засега Mr. Green)

Какво друго да кажа, днес беше сравнително спокоен ден, сешоара много допринася за това, както и гушкането, но поне няма истерия, че като се сетя с Константин какво чудо бешееее... Praynig Дано все намираме с Деа общ език...

Мамчета, лека и спокойна нощ ви пожелавам и бебчовците да спинкат  Hug

# 305
Ника, благдаря ти Simple Smile
Аз нещо не се изразих правилно Blush Ето, сега Калоян е ще стане на 3-месеца, аз през това време взимам 'болнични пари', после за тези 3-месеца, през които ми е бил болничния ще имам ли майчинство или ще се получи, че високо платеното майчинство е 8/9 месеца Thinking  .Може пак да не се изразих правилно, ама какво да направя, тази бременност и майчинство ми е изпило акъла и речника newsm78

# 306
  • София
kristinchetto, сега получаваш обещетение ( 90% от средното възнаграждение за последните 12 месеца), срещу представен болничен лист ( 1. 45 дни преди раждане, получен от лекаря, който ти е следил бременността, 2. 42 след раждане, получен от болницата и 3. до 125 дни, получен от педиатъра) предполагам, въпроса ти е след изтичането на последния болничен какво следва или аз не съм те разбрала?
Та, ако все пак питаш това:
Носиш във фирмата където си работила въпросната декларация + копие от акта за раждане. С тези документи ( + още няколко, които ще подготвят в счетоводството и ще предадат в НОИ) ще получаваш същото месечно обещетение, както до сега до навършване на 1 годишна възраст на детето. След това се подава нова декларация за ползване на отпуск за отглеждане на малко дете до 2 годишна възраст и тогава в продължение на още една година ще получваш мин. работна заплата.

Ако не съм те разбрала и питаш нещо друго, пиши ми на лични, ще се опитам да ти отговоря.

# 307
Привет от мен и Габи. Hug

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 00:39 от Харем стил

# 308

Харемче,  Hug Как сте? Къде се губиш? Габи е страхотна сладуранка  Heart Eyes

# 309
  • София
Привет Харемче!
Габи е голям сладкиш, и каква е модерна само, направо да я схруска човек!  Hug Heart Eyes

# 310
Добро утро девочки Hug От сто години не съм ви чела и сигурно съм пропуснала срещите в хубавото време ,а сега вече се скапа Confused Хич не ни се отразява добре гостито в Бг - баткото се разхремави, от вчера и малкия киха, дано го размине :pray
 От днес Климент вече е и горд собственик на паспорт Sunglasses, слава богу успях навреме да подам документите  bowuu  Носи памперс четворка и дрешки от 4 до 6 месеца, въпреки "диетата" - два пъти на ден прави по 4 часа почивка, през ноща стига и до 6, и има едни 4 часа вечер през които цоцка по половин час всеки час та му се пада през половин час :lol Обаче иначе са неистови писъци все едно го дереш жив и няма заспиване. Днес дори го оставих на бабогледане и излязох на шопинг терапия - голям кеф Mr. Green,то беше по скоро проботерапия,че  се скъсах от пробване, кефа се на такива продавачки дето те търпият и ти дават и подават даже и неща дето си личи че няма да ги купиш ама ей тъй да се видиш пък и те да си кажат колко добре ти стоят Laughing
  И голямата новина, която научих вчера - баткото получи място в детска градина от септември smile3521 на половин ден за начало, но пък ми е точно на 3 минути от входа и не мога да си намеря място от радост Mr. Green
 Толкова за сега от нас, дано да мога да ви прочета и назад, но хич не се заседявам в къщи тия дни  и ползвам лап топ на заем само чат пат, та съвсем ви изпуснах края Heart Eyes

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 03:43 от Roroana

# 311
Добро утро, мацки!   bouquet

Първо да поздравя празнуващите днес втори месец Мирела, Васко и Диана!
Чести първи месец на Кристиян!
Да растат здрави и щастливи!

Сега да почерпя за здравето на Деа, която навършва 1 месец, па макар и кратък:

,

Един слънчев и весел ден ви пожелавам!  Hug

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 06:02 от s.newa

# 312
  • Бургас
ДУ!
Да похваля моето дете ,Димана спа от 9 до 5 !!!Досега не съм се чувствала толкова наспана !  Smile

s.newa, честита първа месечинка на Дея !

Хубав ден !  Hug

# 313
    Добро утроооо!

Откъде да започна?... Честити месечинки на Деа, Васко, Диана и Кристиян! Много да папкат, слушкат и спинкат. И моята Мирка днес има месечинка, чувствайте се почерпени с каквото ви душа иска. По тази повод и аз да се похваля- спахме от 11 до 7 часа без да се събуди. Ей, порасват децата ни !

Страх ме е още да кажа, но като че ли с нашия хъркащ нос сме с една идея по-добре. Дано го преборим скоро нацяло.

By the sea, едно огромно  Hug от нас специално за теб и Борянка !

Съни скай, днес си чакам снимките, които поръчах от сайта, който ти сподели, нямам търпение.

Хубав и слънчев ден на всички!

# 314
Добро утро и от мен!
Времето в Плевен е супер и само чакам да стане 10 часа и да излизаме на някъде с бебока. Страшно слънце е напекло и то рано сутринта.
Аз пък малко да се оплача - не стига , че покрай тези храненета нощем въобще не се наспивам, ами тази нощ вдигнаха моя мъж по тревога ( военните) и като се започна едно хлопане и тропане в 5 часа сутрината - успя да вдигне цялата къща, ами събуди и каката , та да се чудя какво да я правя от 5 до 7 часа, че да дойде време  за градина, едвам го изтърпях мъжлето- ама сега го чакам да си дойде, та незнам какво ще го правя.

Общи условия

Активация на акаунт