ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 131
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Най-накрая и аз да пиша.От 3 дни сме по цял ден навън и вечер само изчета какво сте писали и няма време да пиша. Днес бяхме на първата консултация и съм страшно притеснена. Малкият е само на кърма и е качил 1700 грама(беше 3300 при изоисването , сега е 5 кг) и много ни се какараха, ама аз от къде да знам колко изпива. И сега ме карат на сила да му махам поне едно нощно хранене като му давам само вода тодава - ама то не може да стане,нашият човек не пие въобще вода, та не знам. Предлагайте как да намалим качването на килограми.

# 166
 Здравейте с днешна дата и от мен  Grinning !
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
s.newa, честит ти отличник и браво на теб smile3501 за кърменето, ти ще успееш  newsm10! При мен това все още е мираж Sad и все по-зле става . Еле пък сега с тази хрема Sad, тъкмо ни мина жълтеницата и започна да суче стабилно, сега пък това ooooh! . А пък нещастната аз, зорлем изцеждам 30 мл от двете гърди  #Crazy, без да съм кърмила, а след кърмене изцеждам 10 мл Mr. Green Tired . Текат некви капки... Cry . Слагам на гърда, тя засуква, изведнъж опулва очи  Shocked, в които прочитам "Що ме залъгваш, бе", започва некакво гърчене и въртене, дразни се и пуска( това вечер, когато в мене вече нема никой). Е, нЕма и нЕма...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кенди, пиши моля те как се развиват нещата при вас. Аз секрет от нослето още не съм взимала (май това ми е грешката), лекувам по мое усмотрение  Thinking, капя едни капки, уж има подобрение, ама е рано да се каже. Ужасно положение, толкова са ни малки дребчовците, от сега ли трябваше да се почне  smile3511?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бръмби, ти си на`шта гордост bowuu, всички изпити най-малко с 5 да взимаш.

Съни, дано гърлото ти е минало. И мен вчера се опита да ме боли, но след порядъчно количество таблети Проповит С и Прополисов спрей с невен, ми мина. Препоръчвам  Peace .
 На нас педиатърката ни каза да си купим само здравна профилактична карта и имунизационен паспорт  Rolling Eyes .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Силвъри, честит празник на града. Така обичам Търново Hug.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Теди, и моята девойка е с постоянно студени ръце, крака и нос. В родилния дом се свиваше, попитах защо и неонатолога я пипна и каза, че била топлолюбива и така търсела начин да се стопли.
Предупреди ме да и слагам допълнителни чорапки. И сега си е студена, независимо колко е топло вкъщи, но съдя по себе си- щом на мен ми е добре  Peace. Не навличам  Naughty.
Мяу, нагушкай Халюша, заради черната серия от вчера Hug .
 За дупетата- клепам с олио. И баткото така го отгледах, подсичания не съм имала. Мажа със Судокрем само вечер след къпане.

# 167
Нарцис, благодаря за линка!

Днес 4 часа се разходихме на въздух и добре ни се отрази  Peace. Излязохме с рев и се прибрахме по тихи от водата  Mr. Green. Сега от 3 часа близо се забавлява с музикалната въртележка на леглото и е мнооого кротък. Не казва гък, гледа си играчките и слуша музика  Grinning Heart Eyes. Е, правя се на DJ и му сменям мелодиите чат пат  Laughing, че му омръзват явно и вкъщи е една идилия, пу пу  Praynig Wink.
Пъпките ни позавехнаха вече с помощта на Бочко и съм доволна.

Жалко, че следващите 2 дни ще вали. Дано не е по цял ден все пак.

Колкото за дупето - мажа с кремче само като мия на мивката след акане (това е веднъж на ден) и след баня. Ползвам крема на Себамед и досега проблеми не сме имали. Много хубава козметика е, доволна съм от всичко без олиото, както съм споменавала  Peace.

Целувки на бебета и мами и приятна ви баня  Heart Eyes!

# 168
  • Бургас
Рали ,аз тайно се надявам да не завали,ама сигурно ще го познаят това лощо време.

И аз съм доволна от Бочко-то ,забравих да споделя,че след промивката със смрадлика слагам Бочко/ който също съдържа смрадлика/.
БалеринкаHug

# 169
Добра вечер, дами   bouquet

Чета, че всички сте прекарали чудесно наън, браво на вас!

Ванче, незнам какво да те посъветвам, може би дамите в оранжево знаят по-добре  Simple Smile При мен е обратно, аз искам повечко да наддава Деа, ама засега, така ще е. Стискам палчета да се справите!:fingerscrossed:

Балеринка, мерси за подкрепата, с постоянство и ти ще се справиш! Hug Между другото аз също не мога да изцедя нищо след кърмене. Сега цедя по време на кърмене - изсуче едната гърда, давам другата, а първата цедя, когато потече кърма, иначе не става... Но това с хремата е гадно...Дано скоро отмине, fingerscrossed

Siqna.muk, явно твоето момче признава само майка си  Peace

Нарцис, весело е било по време на масажа при вас  Joy

Ника, то сигурно другото чаве е дребничко  hahaha

Шоколадче?

Амика, продължавам със сешоара  и гушкането  Peace

Аз пък не успявам да си кача снимка в аватара...нещо не правя кат свят...

# 170
  • Варна
Siqna.muk, явно твоето момче признава само майка си  Peace

Ами май е така, не иска нито вода, нито шише със АМ, нито с кърма иска само цицка и чат пат като заспива иска биба да се унесе и я плюе, добре че имам кърма да чукна на дърво дано да продължавам така да имам, че иначе не знам.

# 171
  • София
Забравих да се поФаля, че днес сутринта имахме пълна програма - гукане и усмивки от сърце. А ние с татко му седим, оглупели от щастие и гордост. Представям си каква картинка сме били.  hahaha

Споменавала съм ви, че нашия вход е супер-организиран, комунизЪма е жив! Та освен, че вписахме Макс в домовата книга часове след като ни изписаха, сакън, да не сме прибрали престъпник вкъщи, старците са взели мнооого важно решение на последното събрание. Ние не можахме да присъстваме, че имахме гости, ама наш`те решили, че при смърт на някой от живущите във входа, останалите да събираме по 10 лв. на семейство като помощ на живия съпруг/а.
За късмет обаче се смря комшията над нас, от тях видяхме само тормоз с непрестанно денонощтно тропане и течове, които години наред ни вкарват в ремонти. Е, питайте как дадохме 10-те лева...  Mr. Green Тоя вечер се разправяхме като циганки на пазара с касиера, та чак на съвест го избиваше...

# 172
 Минавам набързо преди сън-стискайте палци момата да поспи тази нощ,че снощи,а и почти целия ден се кокори-нямам сили вече
Амика аз рицинуса,ако се сетя го слагам под езика,ако не така си го смуча  Peace
Ние днес не можахме да излезем,но пък наснимахме Ели благотворително в помощ на Вики и пак ми беше някакво разнообразие.Като са готови снимките ще се поФаля.Нямаше как да пропусна възможност да я наснимаме,пък и идеята да се саберат така парички е супер.Много отдадена фотографка-шапка и свалям дни наред снима по 12-13 часа на ден
 Айде понасям се към спалнята,че едва гледам

# 173
  • Бургас
Добро утро !  Hug

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 05:00 от SuNnY SkY

# 174
Добро утро и от мен!   bouquet

Съни, ммм, вкусно  красиво кафе!  Hug

Дано и днес деня е прекрасен!

Силвери, дано е спала момата и ти покрай нея fingerscrossed

Ника, браво на Макс, той е голямо мъжле вече!

И аз забелязвам някакви усмивки когато говоря на Деа, но не са от онези звучните, има още време...

Хайде дами, до скоро...

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 07:34 от s.newa

# 175
Съни, мерси за кафенцето!  Heart Eyes
Ника, много ме кефят старчоците във входа ви  Mr. Green. Много са иновативни и прилежни  Grinning.

При нас усмивки да искаш  Grinning. Не се скъпи човекът. Сутрин особено го прави непрекъснато. Не гука още, но издава такива интересни звуци, че с баща му умираме от смях  Mr. Green. Той ни е атракцията  Party.

Ние сме будни от 2 часа. Нахраних го Йони, после го мих, че свърши "голямата работа"  Simple Smile и сега дойде ред пак на любимата въртележка. Е, няма такава забава. Поръчах му и люлка и до 2 седмици я чакаме. Ще му хареса 100%  Heart Eyes.

# 176
Хм... Thinking много време ви чета с тия хъркащи нослета. И при Боряна е така, чистя с физиологичен разтвор и всмуквам с един аспиратор на Маример - показа го някой вече - изчистват се - до вечерта, а вечерта до сутринта. Мислех, че е нормално, но вече ме вкарахте в чуденка - дали пък не е настинала?  newsm78

Хайде да дадете бонус - как се познава дали детето е настинало щом има само сополи, а не Т и др. признаци (а дали не са от сух въздух?).

За кремовете за подсичане - мажа когато с каквоо се сетя - на Мустела, судокрем и т.н - всичко е ок, щото никога не сме имали ПРОБЛЕМ пу-пу, но за трудното отмиване и побеляването, освен че това е идеята да е бариера - явно слагате твърде много, на някоя от опаковките дори имаше картинка по колко се слага и втрива, та да не побелява, именно щото не се мие Simple Smile Peace

# 177
  • варна
Добро утро и от мен мацки,пишете какво правите на 40 дена стори ми се интересно , а във Варна няма такъв обичай.Тук духа ужасен вятър днес ще си останем в къщи,хайде лек ден. Grinning

# 178
Добро утро, Съни много красиво кафенце  bouquet Hug
Ние също се събуждаме с усмивки и гукане около 6 часа и така до към 7-7,30,колкото и да ми се спи като видя грейнала усмивка и забравям за съня.
Аксиния, в нашия край няма погача, но на 40 ден се ходи на църква и след това детето се води на гости в три къщи като навсякъде са му приготвили подаръци.

# 179
Добро утро!
Ние днес се събудихме по-рано и вече заспахме!
Аз съм от Добрич и това с питата за 40-я ден при нас не е разпространено,а тук в София приятелките ми ме анатемосаха,че смятам да не спазя обичая.Прочетох из нета за какво иде реч и реших, че ще направим пита и т.н., но имам питанка относно рецепта за сладка пита, дайте някоя изпитана,   newsm78 че да не се излагам....  chef
Спокоен и усмихнат ден!
Hug на всички бебчовци

Общи условия

Активация на акаунт