ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 129
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Лелеее Ника, 'весело' ви е на вас hahaha
От една страна е кофти да живееш с 'комуняги' , но от друга  те са доста приципни и изпълнителни хора.
На нас ремонта на тавана ще ни струва 400лв. , но фирмата ще го покрие, тъй като кооперацията има гаранция 3-години. newsm08

Моето дете не ще да гука, а и усмивките са му скъпи Crossing Arms май ще е от темерутчетата Mr. Green

# 181
Добро утро!

Качих малко нови снимки на порасналия Кольо, тук: http://www.facebook.com/album.php?aid=2054348&id=1160171609&l=dacb02fee1

Аз продължавам да не мога да го напъхам в тоз слинг, мамка му. Мята краката и пищи..Явно ще остане за по-светли времена Sad като се сетя какъв кротушанчо беше в началото..е, явно трябва да се свиква отсега Simple Smile

Снощи имапе драма с коликите, но с вещото участие на мъжа ми в разнасянето (аз оперирах сешоара), овладяхме положението! Иначе, стандартно, буди се, хъркащ като змей 2-3-4 пъти на вечер.

Излиза ми се днес..а времето гадно. май ще го метна в колата и ще си пошофирам; може и някой мол да отразя, ама де да видим. Нещо не ми е комфортно да съм сред много хора, плаша се, че ще реве много, а аз няма да мога да го успокоя Simple Smile Загубена работа..

Кристинче, честито, добри новини! А, моето дете също не се е разгукало, но виж, вежди смръщва като за световно  Grinning

# 182
  • София
ДУ!
Кристинче, радвам се за добрите новини, леле, колко коректен строител.  Shocked Май са на свършване такива коректни фирми.
Светулче, и ние го мъкнем по моловете като е лошо времето, но определено не му харесва и това си е. Поти се, реве, абе идилия...

А иначе за събирането на помощи в нашия вход - по принцип съм ОК с благотворителността, но все пак смятам, че трябва да е насочена към хора, които имат нужда от такава. Тоз, дето се смря, беше генерал. Това било за морална подкрепа.  Shocked Ми като искате да се подкрепяте - идете му направете един помен на човека, каква морална подкрепа е събирането на пари от съседите?
Уф, колкото пъти се сетя, толкова пъти се паля. Живеенето в казарма не било само цветя и рози.  Mr. Green Laughing

Черната серия на моето голямо дете продължава - от снощи е с 38,6 температура. Чакам да стане обяд и да го водя при личната.

# 183
  • Бургас
Димана гука и се смее на всички с изключение на мен,защото гласа ми е ужасно променен и нося маска . Ако знаете как ми се чуди и си мисли "Коя пък е тая и какво е направила с мама? "  Mr. Green

Сега,искам да помоля за малко инфо Мяучето и Шаманчето,като им благодаря предварително . От 3 дена имам ужасни болки в гърлото и Т, морих ги с прополки и билкови лукчета,също и Тантум верде. Но ефект почти нямаше,току що бях на лекар и се оказа ,че освен ужасната кашлица ,която се появи днес и хрипове имам и гърлото е много зле,та няма да се размина без антибиотик. Изписа ми Sumamed , пие се 3 дена и после ми каза 10 дена след това да не й давам кърма. Което значи,че сега започва великото изцеждане .
10 дена достатъчни ли са да се изчисти организма?Макар че този антибиотик е някакъв специален мисля,понеже в листовката пише ,цитирам :" Няма данни за това дали азитромицин се отделя в кърмата,по тази причина азитромицин трябва да се прилага при кърмещи жени само ,ако няма друга алтернатива"  . А аптекарката ми каза,че го изписвали и на бременни жени,т.е. не е толкова вреден предполагам .Няма ли по този начин да намалее количеството кърма,понеже нали от помпата се изцежда по-малко отколкото детето суче . И след толкова време пиене от шише, Димана сигурно после няма да иска да суче от гърда ?  Cry
И след като ще е изцяло на АМ,по колко да и давам? На кутията пише 150 мл. ,но на мен ми се струва много ?
Пия и сироп за кашлица и Нео-ангин....

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 11:32 от SuNnY SkY

# 184
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Е, най-накрая и аз да се разпиша Simple Smile

За питката ни ... мина чудесно ..., но изморително, че беше в два дни Simple Smile Снимки ... за съжаление нямам, че никои не се сети да направи Simple Smile Първия ден дойдоха към обяд 5 мой дружки с хлапетата (все момичета:)). Ирина се държа страхотно, което означава ... спа Simple Smile Ние си клюкарствахме и си пихме Бейлис-а в кухнята Simple Smile , дечурлигата дивяха и след това гледаха филм в детската, а Ирина си спа в спалнята Simple Smile Към 17 часа ходихме трите (аз, Ирина и каката) на църква, за да ни четат "чиста молитва". В неделя на гости ни бяха кръстницата (с едногодишния Крум ), и две приятелки (едната с почти едногодишна госпожица). Мъжете оправяха една кола пред блока, а ние в спалнята (при Ирина) ... отново пийвахме Бейлис Simple Smile (е ... и отново хапвахме сладки нещица Simple Smile) Ирина беше почти през цялото време будна ..., но беше послушна ... лежеше си дечко в шезлонга и се чудеше ... какво става около нея Simple Smile Та това беше питката ни Simple Smile

Вчера си почивах "от гости" Simple Smile

Иначе Ирина вече е 3300 Simple Smile (което е добре - броим и записваме всеки грам Simple Smile)  Бавно, но славно растем Simple Smile Времето го дават дъждовно следващите два дни ...  и няма да се излиза на разходки Sad
Тази нощ ... беше "зле" Simple Smile  Ирина я изкара почти цялата на корема ми Simple Smile Не, че нещо я болеше или друго ... просто се глези и иска да я гушкам ..., а на мен ми беше по-лесно да я сложа на корема ми да спи и да спя и аз вместо да ставам постоянно ... май беше грешка (да не я свикна така Simple Smile )..., но не ми се очертава да имам трето дете ... та Ирина май ще бъде глезла Simple Smile

Честити месечинки и празници на всички, които не съм поздравила поради рядкото си влизане в темата (но пък чета всеки ден и не ви изпускам от поглед - много позитивно ми действате Simple Smile)

По обсъжданите теми: мажа с "Бочко" при всяка смяна на памперса; използвам балсама на д-р Тайс серията Натхерцен след баня; масажите са приятни на Ирина и си ги правим всеки ден; нослето промивам с физиологичен разтвор един-два пъти дневно Simple Smile; да ми е жива и здрава каката, че мнооооого ми помага (и сега я разнася, говори й и я успокоява, за да пиша, а после да си изпия кафето Simple Smile) ... друго, друго ... не се сещам Simple Smile

Ами ... това е за сега от мен Simple Smile

ЛЕК ДЕН, ДАМИ!!!

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 09:28 от la vida loca

# 185
ДУ и от нас с Ели!
 Ние поспахме тази нощ,е буди се 2 пъти да яде,но не беше като снощи. имам сили за новия ден Simple Smile
Съни мерси за кафенцето.Дано бързо оздравееш и да нямате проблем после с кърменето  Praynig Много кофти с този антибиотик
Рали от чужбински сайт ли поръча люлката? Искам и аз вече да взема,та ако излиза там по на далавера
Ника ти пък що не предложиш и при раждане да се събират пари в блока и да вземат да ти дадат за Макс със задна дата Simple Smile Ми тъй де,що пък само при смърт?  Mr. Green
la vida loca все така да наддавате и да расте момата
Светулка много е готин Никола,а тези снимки преди и след разходка са страшни Simple Smile И аз съм като теб,не обичам много хора да има наоколо,все ме е страх че ще се разплаче малката и няма да мога да я успокоя-луда работа
 За усмивките и Ели много не раздава Sad преди като че повече се смееше.Ама то и аз какво искам с тия колики дето я мъчат.

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 10:56 от silvery

# 186
Привет и от нас. Hug
Минавам набързо да се похваля с първата официална разходка вчера. Grinning
На малчо му хареса и не спря да се озърта любопитно. baby_neutral
Поздрави на всички!  bouquet

# 187
  • София
Иха, не бях писала от 100 години и гледам за Иринка пише Heart Eyes Павлина, да ти расте принцеската все така добре!

Аз да ви помоля да ми стиснете едни палци да нямаме стафилококи и да сме здрави с бебчо, че утре ще дойдат от Банката за майчина кърма. Да почнат да взимат кърмата, че е грехота да се хвърля. Praynig

Иначе бебко расте, гука, усмихва се и изобщо кара всички, които го видят да се разтапят. Grinning Не плаче много, но ако се разплаче си го гушкам. Незнам дали ще се разглези ама то сега горкото му е толкова трудно с тия колики и едва ли може да се глези.
Вече минахме на по-голям номер пелени, че вече не ака на всяко хранене, но пък като се изака двойката не удържа... Blush Четох, че сте писали за похъркването на бебетата - дано не са стафилококи. Ще се припичаме носа по-често на слънчице.

# 188
Хм... Thinking много време ви чета с тия хъркащи нослета. И при Боряна е така, чистя с физиологичен разтвор и всмуквам с един аспиратор на Маример - показа го някой вече - изчистват се - до вечерта, а вечерта до сутринта. Мислех, че е нормално, но вече ме вкарахте в чуденка - дали пък не е настинала?  newsm78

Хайде да дадете бонус - как се познава дали детето е настинало щом има само сополи, а не Т и др. признаци (а дали не са от сух въздух?).

и аз мисля, че ако проблема е само в нослето въздуха е сух, в стаята е много топло и не проветрено ... нослето трябва да се почиства и овлажнява по често

# 189
  • Варна
Добро утро

Искам да ви почерпя за навършването на втората ни месечинка

SuNnY SkY благодаря за кафенцето  Hug

Ника много смешно ми стана за съседите ти, браво на тях че поне са организирани и имат желание да събират пари, де и ние да имахме такива съседи. От 4 години живея в нашия блок и на входа имаме една разбита врата, на всяко събрание се карат за пари и никой не иска да дава да я сменят и сложим домофон, но иначе пък се заключва и умирам от яд когато някой ми звънне от дол и трябва да се разхождам на горе на дол да отварям  че и повечето случай все ми звънят някви бабки дето си търсят кой да им отключи, последния път беше преди седмица сутринта в 8 някой звънни на пожар събуди ми децата писнаха и двамата и като слязох щото ако не бях слязла няма да спре да звъни и като вдигнах един панаир тая се чуди как да се извинява. Ох като се сетих пак побеснях  #Cussing out.
Баткото ви бързо да се оправя и да не е нещо сериозно. Hug

aksiniq и във Варна си има обичай за 40-те дни на бебето, аз също не знаех че има такъв обичай. И че  бебо като стане на 40 се ходи на църква да му се четат 40 дни от раждането и май се купувала икона на светеца които бебето носи името или на него ден има има ден нещо такова и се осветява. После се прави питка или купа който както иска и се канят жени които имат малки момиченца и върху питката се слага бяла кърпичка и се слагат монети от гостите после питка се разчупва от жени или от момиченцата, кърпичката с монетите се връзва и се слага на най високото място в къщата. Това е варненския обичай. Аз не съм спазвала обичая нямах възможност, а много ми се искаше. Пак имах гости и т.н. но някой неща ги пропуснахме.

kumiko имате стиснати палчета от нас, всичко да е наред. Peace

За гукането и ние много взехме да гукаме, вчера сутринта като го нахраних го сложих в кошара си и му дадох да си гледа играчките и си легнах, след около 20 мин се чува АААААА-УУУУУУУ-АААУУУ, но като викане и всички подскочихме защита спяхме и мъжът ми вика какво стана поглеждам Павли той ухилен до ушите маха с ръце, крака доволен от всякъде, а кака му много възмутена от него и от викането му че я събуди. Laughing

# 190
Здравейте!Ние два дни само по разходки ходим,майка ми дойде пак на гости и нямах никакво време за форума.
Честито на всички които са имали поводи за празнуване тези дни!
Съни мерси за кафенцето и дано оздравяваш бързо! Peace Да ти е жив и здрав мъжа!(с голямо закъснение)
Честити ви гукащи бебета!Сияна засега само тихичко се усмихва.
Кумико дано не са стафилококи!Ще стискаме палци!
В петък заради това грухтене на нослето ще ходим да и вземат секрет от нослето,че ме претесниха да не е "задна хрема"не знам така ли се казва.Трябваше вчера да ходим,но педи нямаше свободни часове.Не знам ако беше нещо сериозно!
Сияна толкова много харесва разходките,спинка през цялото време навън и като се приберем тогава се събужда.Яд ме е че времето се развали.
Ника предложението на Силвъри ми се струва много добро.Предложи им на тези комуняги да събирате и за родените Mr. Green
Котенцечеститав и първа разходка!
Сиянче честита ви втора месечинка!
Светулче много е сладък малкия! Heart Eyes

# 191
Привет на всички  Hug

Гледам много сте писали, но нямам никакво време да ви изчета  Sad

Моля помагайте  Praynig
От едно известно време Марти е много кисел особено през деня, но дойде ли време за ядене в момента в който го сложа в позиция и му подам гърдата почват едни ревове, писъци, захласвания чак. Нямам обяснение на какво се дължи това чудо. През нощта и яде спокойно без истерии, но през деня  ooooh!
Вече не знам какво да правя а в същото време ми е много притеснено.
Давайте съвети какво да правя, защото не искам да му давам АМ въпреки, че опираме в такива критични ситуации до него (защото няма време да се изцедя или пък няма какво да изцедя)

Много мерси предварително на всички отзовали се   bouquet

# 192
И Зори не гука и даже май не ми се смее. Виждам усмивки само след като е заспала на цица и пусне, после се появява една доволна пиянска усмивка. Днес като я преобувах гледам, че беше доста веселка и май се подамихваше. Аз я закачам, за да си изпрося така чаканата съзнателна усмивка за мама, а то какво било - девойката си опишкала повивалника и затова била толкова радостна.
 Май ще ме възприема само като носителката на манджа - а така искам да изявява предпочитания към мен, за да дразня баща и , а те всеки път като ме види и почва да примлясква и... знаете какво следва.

# 193
  • варна
Мацки благодаря ви за отговорите .Харесва ми обичая мисля да го направя и аз на Ивчето  при каката несме правили нищо . Hug

# 194
Добро утро!
 На мен ми се спи та две не виждам. Сутринта нахраних Миташки и двамата пак отпрахме до към 10.30. Не че ми се ставаше, но той пак гладен и нямаше как. А времето като го гледам хич не е лошо. Аз си мислех че ще вали и за днес съм си приготвила една програма вкъщи - чистене, пране, въртене на колелото и ако може малко учене, и после да взема каката от училище, но ако не стана в скоро време няма как да ги свърша тия неща. А така ме мързи и ми се спи.............

Ника, тия във вашия вход така са решили щото на всичките им пеят ангелчета и явно имат нужда хората от морална подкрепа ако им се случи. Т'ва че някой се и ражда в тоя вход едва ли го отчитат...

Общи условия

Активация на акаунт