Юлски бебета-Тема 29

• 29 136
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Привети и от  мен!
Какво прочитам на последната страница- мила Берушка силно стиснати палци и от мен Simple Smile
Дано не сте ме забравили  Rolling Eyes но кризата ни тръшна не успяхме да съберем пари за нов компи и сега докато съм на гости на мама ще ви пиша от нейния,
Няма да успея да наваксам с четенето -но искам да знаете че много ми липсвахте  Simple Smile
Добре сме иначе и ще ползвам намалението докато Влади спи да прочета нещо  Simple Smile
Целувки и Бубичка да се оправяте  Hug

# 361
Майчици, времето е страхотно и сигурно сте по разходки, но искам да ви помоля като се приберете да ми помогнете...
Преслава спи вече 2 часа в ръцете ми, Т й беше 38.1, дадох панадол, час след него беше 38.5, сега още час и е 38... звънях на педи каза само панадол да давам и ако и утре е така да идем в МЦ Превент /имат договор да поемат спешните й случаи в почивни и празнични дни/, та искам да ви питам, ако до довечера или през нощта стане нещо или е все така /не дай Боже Praynig / там ли да ида /не знам защо съм скептично настроена към тях../ или Пирогов или къде?!
.. моля ви помогнете...

Сега се събуди и ми подари една вяла усмивка, но все пак усмивка... и е толкова отпусната милата :<

# 362
Бубичка, щом не сваля Т не бих давала само Панадол.Сложи й една свещичка- Т поне ще падне така.Няма да е отпуснато детенцето.И бих я завела веднага на лекар а не да чакам до утре- ще чакаме новини

# 363
Мерси, Диди, днес цял ден съм сама.. и май ревах повече от детето докато се наспи... Мъж ми го чакам да си дойде всеки момент, ама и те са се заринали с работа.. и само ми звъни да ни чува...
Свещички какви? Панадол? Т сега я мерих пак.. с дигиталния показа 38.6.. А Преслава си лежи и си се смее и си "говори" вече.. само дето не желае да яде нито да пие вода :<

# 364
Буби,не се притеснявай де - моите и двете са имали по 40гр. и със свещичка Панадол се сваля. Те докато не вдигнат над 39 не се отпускат май. Пъхни една свещичка или ако имаш дай 10 капки Хексалгин.

# 365
         Бубичка, ще ти напиша моя опит от Превент. Беше м. Ноември, събота,  около свинския грип. Малян се събуди с кашлица и кихане, аз също.  Звънях на педи, но тя не си дигаше телефона. Обадих се на Превент, попитах дали имат педиатър, отговора беше не, имат един дежурен общо-практикуващ лекар, и да си заведе бебето ако искам. Да ама аз не пожелах, тогава отидохме в Токуда. Аз  с бебо си останах в колата, а мъжа ми отиде до поликлиниката. Върна се и каза, че било пълно с болни, запалихме колата и се прибрахме в къщи. Дадох му сироп Студал, и така се размина боледуването. След това съм питала педи, ако имам нужда какво да правя, и тя ми е казала: При проблем – Детската педиатрия или Бърза помощ.
         Дано не ти се налага да ги ползваш.
         Аз правя  опит да работя в къщи, а така не ми спори.  Мъжеte са на разходка, днес се гледат сами, май и аз ще изляза навън.

# 366
Благодаря ви, момичета, за поздравите и хубавите пожелания за РД-то ми  Hug  Heart Eyes

# 367
Е, Ами, благодаря за споделения опит... сподели го точно, когато съм придобивала своя!
Преди малко се връщаме от Превент.. няма да се върна повече дори да е последния спешен кабинет в София...
Мъж ми се измъкна по-рано от работа и хукнахме, Т беше 37,7 вече... Взехме детето и пари и отидохме... Заварихме един псуващ мъж /силно казано/ на рецепцията. Казах му, че цял ден е с температура детето.. "Изчакайте" ми изчакахме.. какво чакахме не знам, той седя и не прави нищо и ние стояхме и чакахме.. Накрая вика "Дайте здравната книжка" , казах, че нямаме, че е при педиатърката откакто Преслава е родена... и той.. "ами ходете да си я вземете".. тук на мен ми кипна, а от кабинета излезе една сърдита докторица и много троснато каза, че тя е дощла да седи на регистратурата днес и с или без здравна книжка не й се занимава повече с деца... Представяте ли си???? Цялата ми кръв нахлу в главата и само си казах, че държа детето.. да съм спокойна.. Да си призная.. исках да й ударя един шамар... Обърнах се и тази пита за ЕГН-то.. от тях да мине един вид само с егн ще я прегледат... и аз казах, че не го знам, блъснах вратата и си отидох.. Сега ме е яд само, че не ги питах кои са и какви са... Наревах се... не може да се каже, че ми е по-леко само ще знам, че повече не мога да разчитам на тях.. КАкто Ами ме посъветва или Педиатрията или 112..

А, знаете ли си ЕГНтата на децата?! Щото аз само моето си помня.. явно ще трябва да си запиша и това на Преслава..

# 368
Bubi4ka, da ozdravqvate byrzo  Peace.

Vili, radvam se, 4e se poqvi  Hug.

Dnes Mimi stava na 9 meseca  Grinning, eto da q vidite s obe4ka:

Syjalqvam za latinicata, 6te pi6a pove4e po-kysno  Wink

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 23:28 от Грация*

# 369
  • Варна
Грация, голям е сладкиш госпожицата  Heart Eyes

# 370
Бубичка  Hug Гледай да свалиш температурата, аз лично преди 38,5о не давам нищо. След това редувам Нурофен и Панадол (нещо не действаше при Елин), също и свещички Ефералган. Ако температурата продължава разбий един белтък и намажи крачетата, гръбчето и ръчичките на малката. За разстройството можеш да дадеш Ентерол. За съжаление отношението на българските лекари е под всякаква критика, не знам как си се сдържала да не я удариш тази  Twisted Evil Ти къде мериш температурата?

Сега се замислих знам ли на децата ЕГН-та  Thinking ами не, не виждам защо  Rolling Eyes

Грация* честита месечинка, много е сладка Мария   bouquet

Честито на всички които са имали и имат повод за празнуване   bouquet

# 371
Заспа сега Преслава и мерих температурата 38 е сега.. Ще чакам до 38.5 и ще дам Нурофен, защото на обяд като дадох Панадол не само, че не я смъкна ами тя си се качи с още 0.3 ...
Диди, благодаря за съвета за белтъка, ще го имам предвид.  Hug Меря с дигитален в дупето и махам 0.5 от стойността, когато е будна, а като заспи с обикновен под мишничката за 8-10 минути. Опитвала съм да меря с обикновен в будно състояние, но много ми се дърпа и не може да издържи и 5 минути.
Като се събуди ще дам Ентерол, а свещички не намерихме Панадол, а не знаех за Ефералгана. Ще пращам мъж ми, ако има нужда, но намерихме поне Хексалгин и поне това имам..

Толкова кофти ден не съм имала отдавна да ви кажа..

И добре, че се сдържах да не я ударя, че каквато ми е  "лека" ръката.. щеше тя да търси доФтор после..  Twisted Evil

# 372
  • Варна
Бубичка нашето педи каза че свещичка се слага при Т над 39...и аз като Радина при Т 38 не взимам кой знае какви мерки....
бих дала Нурофен (на моите деца Панадол действа само до 6м)  Peace другото е кърпи с оцет на крачетата и ръчичките, на главата не било хубаво да се слагат мокри кърпи, за да не се изсмуква Т оттам Rolling Eyes

егн на Лора го знам по принцип, но понеже с баща им се дублират последните цифри и все се бъркам кой е на 05 кой е на 75  Laughing та затова съм си ги записала на всички роднини ЕГНтата в тефтера Wink днес установих че още не съм записала на Калоян  Embarassed
и неговата здравна книжка е в докторицата още, не мога да се наканя да я взема Rolling Eyes до днес не знаех даже малките имена на GPто и педито, а ги смених Декември  Embarassed

Стиснати палчета за Берушка   bouquet Hug Praynig

# 373
Благодаря, Верж!

Ето.. вече се убеждавам, че не е от глупост да не си знаеш ЕГНто на детето!  #Cussing out

Аз малко през всеки пост, ама... Забелязах, че коремчето й много къркори, присвива се, много се уригва и плаче след уригването /е не знам у или о -ригва../ Дано Ентерола подейства добре после..  Praynig

А пък за педиатрията какви гадости прочетох, не ви е работа  Confused http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420303.0  #2gunfire

# 374
Бубичка, внимавай с Хексалгина, давай го само в краен случай. Доктора ми каза първо да дам Нурофен, ако до час температурата продължава да е висока да сложа свещичка Ефералган. Ако и това не помогне, Хексалгина  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт