Юлски бебета-Тема 29

• 29 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета

Не съм писала в темичката, но отвреме-навреме надничам " да си сверя часовника" дали вървим в  крачка с бебко. Той е също юлче, родих го с 5 седмици преждевременно.
Включвам се сега (и кой знае след това кога ще е  Embarassed) да се отчета с малко снимки от порасналото ми 8-месечно момче, но не мога да се включа с коментари по темите, че пак изпуснах края  Simple Smile
http://yfrog.com/jc0052qjx

Само допълвам, че е малко "крив" на снимките, че му беше време за сън   Crossing Arms и не се гласете да видите усмивки  Laughing

# 631

И трите ми деца още спят-МъжО незнам кога се е прибрал от работа и си е лекнал /май го усетих някъде след 12ч.  Thinking/,Йоан заспа снощи към 22ч. и,понеже от днес до 11.04 не е на ДГ,го оставих да си поспи,милото.Даниела и тя откърти преди 21ч. снощи,но след 01ч. голямо мрънкане мрънка  ooooh!.Сега,най-гадното ще бъде,ако всички станат наведнъж  Tired

# 632
  • Кърджали
Добро утро!
Пак сме ранобудни.Откак смениха часа, това дете полудя.Събужда се към 5, и после час и нещо не ще да заспива. Днес поне се събуди в 6, към седем и нещо задряма сама, но като стнаах да я завия се събуди.После едвам я приспа.И хоп, сега се събуди, щото много спа. ooooh!
А аз вече от нерви сутринта направих разместване сама в хола. Нали времето се оправи вече и върнахме кошарата в спалнята снощи, и сега реших,че ме дразни как остана хола и преместих бюрото и холовата.
А тоя пост го пиша повече от половин час.Защото е много дълъг... Whistling

# 633
  • София
Добро утрооо,
Благодаря ви момичета. Кайчето май вече е ОК, но въпреки това не иска да яде, та ме навежда на мисълта, че пак е от зъбите, вкл разстройството. За съжаление няма грам признаци за скорошно избиване на зъб  Confused
Цветен прашец, това пък с глутена защо? Вече нищо не разбирам. Аз от няколко дни не съм му давала глутен, защото имам само овесена каша, а при разстройство хич не е подходяща.
Маймунче, не само ми се кара, ами винаги прави каквото си е наумил. Вчера докато бяхме навън искаше да яде дъждобрана на количката. На няколко пъти му казвам да не го прави, а той ми ръмжи като мече, гледа лошо, кара ми се и пак го прави.
Драга, аз доколкото разбрах има каши с АМ, но има и с мляко на прах.
Грация, милата, и ний сме на същия хал...дано бързо излезат зъбките.
Мамбс, много гушки на парашутиста.
Като стана дума за АМ, да попитам аз. Как да го накарам туй диване мойто да пие от шише, та на всичко отгоре шише пълно с АМ...няма такава драма просто.

# 634
  • София
Здравейте момичета,
влизам за да ви  Hug.
Хвърлих един поглед по диагонал и вече с двете си ръце стискам палци Ру да започне да спи през ноща - крайно време е. А Андреа, милата иска да си близне от тортата, но .... Драга, дай на детето, виж само как гледа  Blush. Вчера само това слушах. Разхождахме се доста с Тони и само да види, че на някое дете му се дава нещо или някоя мама да пие нещо гледа в устата и преглъща. Та по този повод вчера едно хлапенце го почерпи със зрънчо. Майка му казва - дай на детето, виж как те гледа, а аз казвам - нееее, той не яде зрънчо. Ей, голямо търпение имам, но не знам до кога. Толкова съм против тези "храни"!
И още една случка от вчера: Взимам Ками от градина с Тони. В количката: скутер и чадър за каката и нещата за Тони. От градината тръгваме с допълнително: раница от плуването, друга раница (по-малка), в която Ками си слага вода, кърпички и т.н., теменужки в "саксийка" от лелката в градината, книжка от госпожата (вчера си празнива РД-то в градината), яке и .......... С една мама на друго дете от групата и един татко с неговото решихме да седнем на пейките в двора да поиграят децата, да покарат скутера и т.н. Аз им казах - ей, да знаете ще ни заключат, а те се кискат - няма страшно ще прескочим оградата. И, `кво да ви кажа ... бяхме заключени. Няма проблем прехвърлиха ми количката, целия багаж, децата, чадъра.... ама на мене ду..то ми тежи. Та се наложи да ми помогнат  Embarassed   Joy Joy Joy

# 635
  • София
Добро утро мамита!
Юлско бебе, Фелисити предполага се, че глутена се въвежда когато детето ще приема все повече храни с глутен (доста хрени съдържат глутен), сутрешни и следобедни закуски та даже и доста пюрета (с макаронени изделия в тях) и разни други. Принципно реакция към глутена може да се прояви и доста дълго след приема му месеци да не кажа и години и от тази гледна точка е хубаво да присъства в ежедневното меню след въвеждането му. Не е речено, че абсолютно всеки ден трябва да се дава, но то реално така си се получава, все с нещо влиза през деня. Ето ви няколко цитата от Косе Босе: "Веднъж въведен глутен, не означава успешно въведен." "Глутенът трябва да се предлага редовно в началото и в нормално количество след първоначалното въвеждане. Това се отнася най-вече за първия месец, след това детето така или иначе консумира по-разнообразни глутенови храни."
Драга има млечни каши с АМ има такива с кисело мляко има и такива с прясно мляко, аз за сега задържам даването само на последните.
Маймун само да ти кажа да го имаш предвид като опция, на мен Кати категорично ми отказа козето сирене, но пък кравето си го хапва с удоволствие.
Денива много сте пораснали, но гледам и патицата расте с вас. Laughing

# 636
Здравейте,
благодаря за успокоенията. Ще чакам следващата консултация пък дано тогава е наддала като хората . Thinking
За раждането: Родих естесвено, т.е.  не секцио. Но според естествено си е това без груба намеса на лекар и упойки... при мен имаше намеса, ускориха ми разкритието на рутинен преглед , защото лекарят щял да пътува... #Cussing out докато му кажа не ми прави на ръка разкритие, той вече се беше постарал. Много се ядосах , но това е... така че от тази гледна точка това не подлежи на естествен процес. Но Йоана като видна рачка се заинати и  не се роди както докртора предвиждаше на същия ден до вечерта , а чак на другата сутрин. Mr. Green Детето заспа и ракритието не вървеше , ама хич... , което пък не ми донесе позитиви , защото висях цяла нощ в болницата/уж да съм под наблюдение...а всички спяха/ и единствената , която изкара нощна смяна в шейново бях аз. Mr. Green За първи път видях как се спи нанощно дежурство , дори и в родилна спяха, не давах ада ги будят , освен ако не им водят вече напълно раждаща.... Аз не бях  още за родилна зала , но се шматках из болницата , за да  да ми върви уж разкритието , е какви неща чух и видях не е истина, но това е една друго тема. Laughing
За мен естествено раждане е когато му дойде времето и без упойка. Аз лично за упойка винаги съм настоявала и пъвият път родих с епидурална и затова исках и втория , но не би... така ме подредиха , че родих повече от естествено като не броимначалото с предизвиканото разкритие. Crazy Но пък така видях какво е и с упойка/първият път/ да не боли и какво е без такава - да те боли и смятам , че ми стига вече с ражданията. Mr. Green Laughing Mr. Green
За падането: За сега пу пу пу Йоана съм я опазила от падания , но това е по-скоро божа работа както се казва. Тя е все по шавлива и не  е застархована и от инциденти. Брат и доста пада, но да не се сещам , че мъка направо толкова ме е болял корема с него и съм повръщала от притеснеие даже... Mr. Green Майчински тегоби какво да правиш. Laughing

# 637
Добро утро раннобудни пиленца!

Да ви кажа ли какво прави Калина в момента? Разглобява си килимчето-пъзел. Joy

Грация, браво на смелата девойка.
Драга, някои каши са с АМ, но някои със сухо мляко. Виж при теб как са.
Фелисити, нямам си идея за шишето с АМ. Освен да почваш да учиш на чашка. Калина почти започва да схваща процеса, но за съжаление после изплюва половина.

Това за глутена ме хвърли и мен в музата. Знаци да гледам поне един месец да има всеки ден в менюто, пък после както дойде.

Тази нощ спаха ли децата. При нас имаше 100 събуждания, сигурно заради пълнолунието, накрая си я взех в спалнята и тя взе да закача баща си. По конкретно, гъделичкаше го по корема. hahaha

# 638
          Здравейте юлки,

Първоаприлски, да ви пожелая хубав и весел месец, да приемаме несгодите на ежедневието  и недостатъците на хората с насмешка! Много, много усмивки и настроение! Hug Hug Hug

Аз успях да си свърша работата в срок, вчера си  направих шопинг и похарчих парите. Купих си разни великденски красоти за в къщи, парфюми,общо взето безсмислени работи, но го направих ей така само за кеф. Не исках да се съобразявам с това, че имам бебе.
          При нас зъбите са мираж, никакви ги няма. Даже вече не проверявам. Новото е, че малян не иска да седи в количката. Омръзва му, дето види деца, започва да ги вика:  е –еееее. Два пъти ходя до парка, и го връщам носейки. Тежи ми много, затова от днес сме в кварталната градинка, колкото и да не ми харесва. За хранене имаме си любимо – жълтък със сирене и картоф.  По повод на това препоръчвам яйцеварките. Аз моята я ползвам от много години и ми е любим уред, като бях бременна си варях яйце всеки ден, а сега през ден.

А боядисахте ли яйцата?

# 639
Прашец, доста полезни ми бяха твоите съждения за глутена.  HugПонеже от месото съм въвела само пилешко и пуешко, сега съм се замислила дали следващите 2-3 седмици да въвеждам  заешко и телешко и след това глутена или сега да въведа глутена и след това пак да продължа с месата. Ама ще го измисля скоро.  Mr. Green А това за късната проява на непоносимост към глутена май е вярно. Наш познат, едва сега на 45г. му се прояви тази непоносимост към глутен.
Виждам има проходили  Mr. Green, за което не съм учудена, никак даже. Бях сигурна, че Катето ще продължи да ни удивлява. Мама Диди май скоро погача ще прави.

# 640
Мацки,в 11 ще тестват сирените в 10 бг града-София също-да не се стреснете Shocked

# 641
  • Canada
Здравейте,
незнам дали заради пълнолунието, но Нико също се буди тази нощ, което отдавна не се е случвало. По-скоро го свързвам с второто зъбче, което е мъчи да пробие... Peace
Варненки, хайде на разходка. Не си струва да пропускаме деня... В 15 часа на Севастопол - желаещи?

# 642
А4, мерси, стреснах се вече, въпреки, че вчера бях прочела в Клюкарника, но пуста шматка съм преместила датата на компа с един ден назад и си мислех, че сме март месец още. Добре, че казаха, че е проверка. Хубаво се посмяхме на Линет за изборите, сега май и на мен трябва да се смеете, че разбрах за сирените от форума  Laughing
За секциото аз отговорих в анкетата, че е по мед. причини, въпреки, че май трябваше да отговоря по желание, защото ако се бях затръшкала да раждам естествено нямаше да ме спрат  newsm78 Общо взето моите тръшкания около секциото всички ги знаят та няма да ги повтарям  Embarassed

# 643
  • София
Хей мами днес никой ли не е боядисвал яйца, аз се точа сега да ги почвам.
Емили и аз разбрах за сирените от форума и то само няколко минути преди да ги пуснат добре, че ми звъннъ телефона та като отидох да го вдигна седнах и пред компа, та прочетох иначе все щях да съм се ошашкала и да търча с чантата надолу.

# 644
Цветен, аз дори не съм купила още яйца... или пък бои. Whistling

Егаси времето, тамън се бях наточила за една дълга разхдока и то взе че притъмня.

А вие чувате ли какво казват след сирените? Защото, тук само се чува, че някой говори, но не и какво казва.

Общи условия

Активация на акаунт