Юлски бебета-Тема 29

• 29 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • USA
Shora mishora, естествено , че те помним Hug.

Днес боядисах яйца Party.

Jillian, аз също варя яйце през ден, както и вода преварявам всеки ден Tired.

Мъжа ми каза, че в учебника му пише ( в момента са на педиатрия), че рибата не се препоръчва преди 3 годишна възраст,но пък изданието е 2008 г. и сега ще трябва да питам педиатърката дали все още важи това newsm78. Вие кога мислите да въведете рибата? Не че бързам, но мислех че някъде към годинка се дава newsm78.

Пак се срещнах с българката и какво да ви кажа, аз не мога да позная Стейси, изобщо не се усмихваше и не искаше даже да погледне нейното детенце, което е голям сладур и страшно контактен. Прибрахме се, Стейси пак ухилена до уши Thinking. Вярно,че рядко я събирах зимата с хора, но чак пък толкова дива не ми изглеждаше Sad. Навсякъде хората, когато я закачат се смее, но днес ме изненада Shocked.

Днес тук беше 27о, а вечерта в стаята беше 28о. Сложих я гола в тънко чувалче. И двете сме порозовели от слънцето.Утре обаче ще се намажем.
Мисля да й купя очила, има такива бебешки, но не съм сигурна дали ще ги търпи. Ето тук има такива http://www.babybanz.com/ . Аз си харесах тези http://usa.babybanz.com/Baby-Banz-p/adventure%20banz%20-%20baby.htm с най-добри отзиви са.

# 676
  • София
Добро утро момичета!
Шора Мишора помним, помним, ние сме от паметливите! Laughing Мерси за пожеланията. Весели празници и на вас!
Маймун сигурно Стейси проявява някакви признаци на срам и затова така реагира на децата, аз забелязах, че Кати проявява такива признаци към нови хора, предимно към мъже, започва да си дърпа рокличката и да се опитва да си скрие лицето, но пък към деца е много отворена, хили им се, закача ги, опитва се да им вземе играчките (последния пример беше с Анди на Юлско бебе), въпреки, че и нашите контакти през зимата не бяха кой знае какви. Дечицата си растат и проявяват разни черти от характера си вече явно.

# 677
  • София
Здравейте момичета,
Тези дни нямам време да се включа, но се старая да ви чета на два дни. Hug
Миме, силно стискам палци София бързо да се възстанови и се надявам да не е алергичен ларингита. Hug
Маймунче, не се притеснявай за Стейси, децата не харесват всички. Анди също е много комуникативна и винаги е усмихната, но имаме едно съседче на годинка и два месеца, което тя изобщо не харесва (въпреки, че се виждат всеки ден).
За глутена, аз го въвеждам от 5 дни с овесена каша. Знам, че трябва да продължа с ръж, но никъде не намирам такава каша. Моля, за помощ.
Викат ме! #Crazy По-късно ще се включа по-адекватно. Hug

# 678
  • София
Цезари не е задължително да въведеш всички зърнени култури поотделно, като вече си въвела глутена и ако нямаш особени притеснения от алергии можеш да си вземеш някоя комбинирана каша, аз така направих взех каша 7 зърна на Милупа в която има както се подразбира 7 различни вида житни култури, една от които е и ръж. Ето я: http://www.papagal.net/index.php?main_page=product_info&cPat … 2a66065e962f388fd Редактирах се, че бях объркала марката.
Пак се редактирам. Маймун пропуснах да ти кажа за рибата. Препоръчват между 8 и 10м., при фамилна алергична обремененост след 1г.. Аз лично мисля да не бързам с нея, нямаме алергична обремененост, номисля да я въведа около годинка.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 09:41 от cveten prashec

# 679
Дзак!
Cesari, има ръжени сухари на Goldies, аз ако знаех щях да пробвам с тях, сега ме е яд, иначе аз дадох мултизърнената на Хип, тя е с по-малко зърна отколкото на Милупа.
Кукумявче, това за ББ всеки сезон го чета от 3-я насам  Crazy
Маймунче, едва ли ще има по-ново от 2008-ма.  newsm78 Аз едва ли ще посмея да дам риба в близките години след онова изприщване  newsm78
Миме добре ли сте какво става?
Брех да похваля нашия татко много се занимава тези дни - прави закуската на Изабел и се занимава с нея сутрин докато спя, та като се събудя мога спокойно да си изпия кафето пред форума. Освен това умира да я развежда и бръмчат двамцата из града. И да похваля Изабел, че махна нощното хранене сама, а пък с кърмата положението каквото е - такова вече.

# 680

Здравейте!
Преди малко говорих с майка ми и хиляди пъти съжалих,че й се обадих  ooooh!!Тя тръгна да ми разправя за 1 тяхно комшийско бебе /с Даниела са родени в 1 и същи ден/-това бебе колко много ядяло,как в 6ч. му давали да пие мляко,как било напълняло.....Ей така,и аз да съм хранела Даниела като това бебе.... Shocked.Казах на майка ми,че Даниела в 6ч. още спи,че се събужда към 7.30-8ч. и тогава закусва,но не с мляко,а с нещо друго /обикновено й правя попара или кус-кус/.Според майка ми,трябва да събуждам Дани в 6ч.,да й давам мляко /щото млякото било полезно....ама като не го иска детето,как да я тъпча с него  Shocked/ и после,когато се събудела-пак да я храня  #Crazy.Дрън-дрън,че пляс.....Казах на майка ми,че нейната работа няма да стане,че Даниела няма нищо общо с брат си,пък камоли с другите деца,че ще я храня тогава,когато ми покаже,че е гладна и затворих телефона  Tired.Ама много се ядосах........... #Cussing out

# 681
Добрю тро маменца
Аз тази сутрин направо се учудих,защото Веронка снощи легна в 21:30ч и тази сутрин стана в 9ч  Crazy
Маймун,Вероника и тя прави така,с хора,който не ги вижда всеки ден.Когато е в мен,си навира главичката и гледа с бялото на окото  Laughing а когато е в количката,си я върти на една страна  Laughing Забелязях,че плаче от хора,който са с шапки и очила.Започва да реве и да се крие,но пак поглежда към съответния човек и пак плаче  Mr. Green
Имам няколко въпросчета:

1.Давате ли още Вигантол?
2.Гладите ли всички дрешки?
3.С Тео Бебе ли перете дрешките?
4.По колко пъпи на ден хапват бебоците?
5.Купили ли сте/ако не сте,ще взимате ли и кога/ ортопедични маркови маратонки на малките?

На мен педи ми каза до края на март Вигантола.
За маратонките се чудя,защото едни майки ми казват вкъщи като е с паяка с буйки или боса.Други ми казват вземи ортопедични,заради крачето да се оформи и сего се чудя дали да купувам хубави
За рибата-аз я въведох преди месец,месец и половина.Давам 1път в седмицата

# 682
1.Давате ли още Вигантол? -аз давам Деавит.Понякога забравям да го дам,но като излезем навън я опвам на слънце и есетсвен витамин Д  Wink
2.Гладите ли всички дрешки? -вече не
3.С Тео Бебе ли перете дрешките? -вече не
4.По колко пъпи на ден хапват бебоците? -вече по 4 пъти на ден
5.Купили ли сте/ако не сте,ще взимате ли и кога/ ортопедични маркови маратонки на малките? -не.Купих най-обикновени буйки

# 683
Хаха Чочи как си приличат бабите, и при нас има такива изпълнения  Peace Щом съседката прави така и ти трябва да правиш така Mr. Green Вчера ги бъзикнах нашите, че се нареждат на опашка за документи като една определена възрастова група дето като видят опашки и хоп - там и те се обидиха, не разбират от шега тия хора ooooh!.

На въпросите
.Давате ли още Вигантол? - да, но го намалих по мое усмотрение
2.Гладите ли всички дрешки? - пази боже не, само тия дето сушилнята е направила на хармоники
3.С Тео Бебе ли перете дрешките?- със сано максима
4.По колко пъпи на ден хапват бебоците? -5
5.Купили ли сте/ако не сте,ще взимате ли и кога/ ортопедични маркови маратонки на малките? - не съм и аз също съм в чуденка, защото май е най-добре боси, от друга страна четох майки, че споделят, че бебоците стават по-стабилни с обувки.

# 684
  • Кърджали
Чочи, верно си приличат всички баби. Ако питаш майка ми, Кати е вечно недохранена, клощава, а и необлечена.Досега като си беше в Германия, ми беше лесно, сега се прибра и ще се почне надуване на главата.Веднъж отидохме на гости, и веднега попита кога ще я отбивам.Отговорих и , че Кати оплаквания няма, хапва си и кърма, и пюрета, и от нашата храна.Е, ко питам нея, Кати трябва да яде само то нашата храна вече. Какво е това кърма...
На въпросите:
1. Вигантол давам,то и фронтанелката на Кати си е още доста големичка. Сега с излизането всеки ден навън, може и да го намалим малко.
2. Дрешките и отдавна спрях да ги гладя.Мързела победи.ОТ време на време само ако ме прищрака нещо, гладя.
3. Свърши мчи Тео бебето преди няколко дена и се ослушвам още да купувам нов пакет. Май ще пробвам да и ги пера с нашия прах, ако прояви реакция, тогава ще мисля.Вече не е толкова малка. А и тео бебето ме дразни, не винаги изпира всичко.
4. Като новородена е понякога, стигати  до 6 пъти - в 6 часа, в 9, 12,15,18, 21...Не броя и дребните и посуквания за заспиване през деня...Навън като сме не суче, което забелязвам се отразява вече в кърмата.Понякога, ако се е заиграла повече, пропуска да се сети, че е гладна.
5. Не съм купувала още обувчици. В къщи си е боса/ако е по - студено - с чорапки/.Засега навън не и трябват, като проходи, тогава ще и взема за навън.  Но в къщи няма да и слагам нищо.

# 685
Ем,аз на майка ми мога да й кажа всичко,дето ми е на устата  Peace.,ама на бабата на мъжа ми-немога  ooooh! /прекалено лесно се обижда  Tired/.През земата бабето се опитваше да ми дава акъл да не къпя всяка вечер Даниела цялата в коритото,а през вечер-две-затова детето постоянно било хремаво,щото не съм чувала и съм си мислела,че всичко знам  ooooh!.Казвах ДОБРЕ и пак си правех каквото си знам....Ама,то само не е само това-много опити за даване на акъл са ми минали като вятър покрай ушите....Радвам се,че си живеем отделно от бабите  Peace
Aлекcандрa,оня ден правих зелеви сърми.Нашите бяха у дома.Даниела като видя храната,очите й се изцъклиха и майка ми веднага-"Направи й на Данито и на нея от тях-виж иска да яде".Отговора ми беше-"Ха-ха-ха".Единственото,което направих е да си топна пръста в чорбичката 1-2 пъти и да й дам само да си близне  Wink

# 686
  • София
Хайде и аз НА лексикона Laughing:
1.Вигантол продължавам да давам по 1 к. (не сме променяли от както сме се родили);
2. Продължавам да гладя всички дрешки, изглеждат по-добре;
3. Не съм ползвала този прах за пране. Последно ползвах Бамбино Мио;
4. Храним се по 4 пъти на ден;
5. Ще купя анатомични обувчици на Колев и Колев. Те по принцип бебешките се водят анатомични, а не ортопедични.

# 687
Добро утро,

Инето ми грачи нещо. Стиснете един палци да я спася от настинката този път. Praynig

На въпросите:
1.Давате ли още Вигантол? - да, 2 капки до 1 година (може би ще си позволя да ги намаля на 1, когато се затопли още малко)
2.Гладите ли всички дрешки? - не
3.С Тео Бебе ли перете дрешките? - със Сано максима в момента, преди с друг бебешки. Мисля още поне няколко месеца така.
4.По колко пъпи на ден хапват бебоците? - 2 твърди хранения и 5 млечни
5.Купили ли сте/ако не сте,ще взимате ли и кога/ ортопедични маркови маратонки на малките? - не. Вкъщи док каза боса. За навън ще взема нещо с висок глезен.

# 688
1.Давате ли още Вигантол? - да, 2 капки до 1 година
2.Гладите ли всички дрешки? - не
3.С Тео Бебе ли перете дрешките? -  с Персил Сензитив в момента, прала съм и с Тео бебе
4.По колко пъпи на ден хапват бебоците? - 5 пъти общо от които сутрин и вечер мляко
5.Купили ли сте/ако не сте,ще взимате ли и кога/ ортопедични маркови маратонки на малките? - Не. Вкъщи е по чорапи, а за навън купих на Колев и Колев обувки за прохождане

# 689
Здравейте! Hug
Ние сме вече в Пазарджик и ви пиша от градината, едни цветя са нацъфтяли - магнолии, зюмбюли, нарциси, теменужки.. ухае страхотно, жужат разни буболечки..
Вчера правихме с Юлиана курабийки, а утре яйца, кифлички, козунаци.. Научих я и още сутринта да се шегува и даже й се хванаха доста хора, а и в градината (беше до обяд, че там боядисваха яйца) и тя щастлива им казва - априлска шега! Simple Smile
Утре ще заведем и Владко на фризьор, колебая се дали да е прическа или направо с машинката, но вероятно както той позволи, че може да се стресне нещо.

Само Владко вчера от 13 ч. не можа да заспи въобще и заспа към 20. 30, превъзбуди ли се, зъби ли са, от сополките, които още малко има ли.. и вдигна температурка, дано не повтори днес и посрещнем спокойни празниците.

Фелисити, подозирах, че Кайче няма да иска АМ..
@mi, защо не си носиш кенгуру или слинг в количката..
Ем, и аз се стреснах от сирените, не бях разбрала.. звъннах на Георги, тъкмо оправях багажа да пътуваме.. Джил, аз чувах ясно - "Внимание, внимание, национална.. и съвсем изтръпнах.. Дано никога не ни се налага да реагираме наистина!
Джиджи,  Hug Heart Eyes
Рал, браво за гърнето и успех! При нас е различно, защото аз общо взето му знам ритъма заради ЕБХ-то и пропуски ве1е съвсевм нямаме, даже обратното, случва се да го събуя и той не иска да пишка. Все пове1е стиска и задържа дълго, напр. като излезем към 16 ч. като се приберем към 19.30 си е сух и си чака спокойно да се разхвърлим и 1ак тогава да го изпишкам. Смятам до лятото да сме махнали напълно пелените през деня и да е по гащички.
Диди, аз не правя задължително кръст с първото червено яйце, а просто докосвам потривам челцето, бузките, брадичката, нослето.. и казвам в това време нещо от сорта - "да си здрава и червена като първото яйце.." измислям си.
Миме, много неприятно! Би трябвало педиатърката да знае за алергиите на баща й.. Sad но все пак май е по-добре да се окаже вирусен. Пиши как сте! А за хомеопатите, казах ти моето лично проучване - Михаил Михайлов, Димитър Пенев и Стоянов, пиши ми, ако има нужда. Hug
Маймунче, винаги съм се чудела индийските бебета как се захранват. Тук бебешки очила купувам на Чико, но ако видя като тези, които си показал бих взела веднага. Риба - не бързай.
Грацийка, и Влади още не яде месо, жълтък, и на Юлиана на навършена годинка ги въведох, а нейния хемоглобин беше по-нисък - 100.
Джил, и ние сме така - без телевизор, откакто се прибрахме в София в края на ноември и ни е много добре. Също гледаме само свалени неща. Яйцата варя върху кошничка за пара и нямам нито едно пукнато откакто започнах така, на слаба температура.
Кукумявче, Цветен прашец, и ние имаме от няколко години от устройствата на Чико, мисля, че има и с батерии, доволна съм.
Линет, аз не съм дала още глутен и още много неща де.. ама не се тревожа.
Шора мишора, и за мен това е един от най-хубавите ни празници!  Hug По-късно ще ходим да берем великденчета (че тук имаме само култивирани цветя) да си направим венчета.
Оля, вече са те посъветвали, но вземи си ръжени ядки и ги пасирай или още преди да ги свариш ги смели с блендер.
Ем, браво за общуването между тати и Бела. Отдавна четох много интересна статия за връзката между дъщеря и баща, мога да я потърся и да ти я пратя. Но с две думи, ако в ранна възраст не се изгради, по-късно е почти невъзможно.
Чочи, аз на майка ми не се ядосвам, просто и казвам и отрязвам.
Дарка, не давам Вигантол, не гладя всичко, пера с Фрош в момента и други био препарати, по 2 пъти на ден предлагам твърда храна (обяд, следобяд), но в момента е само на кърма заради хрема. Обувки имаме всякакви според това дали е вън или вкъщи, но вкъщи предимно бос.

Хубав ден! Hug  Едва ли ще мога пак да се включа толкова.. Сега излизаме на разходка и да видя новия магазин на свеки, ще продава и бебешки неща май, ура! А започна с чорапогащници Пенти, прекрасни, но за бебоците не стават още де. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт