Ето, пролетта дойде, АВГУСТинче тук и там се вре :) Тема номер 14

• 26 407
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Снимките наистина са уникални и благородно завиждам на Йоанчето,че са могли да си позволят такъв невероятен спомен, който остава завинаги! Малдивите и Вирджинските острови (и кои ли още не  Grinning ) са ми мечта и дано не си остане неоосъществена  Grinning

Съмнявам се Йоанка да каже тук колко струва такова пътешествие. По-скоро си е за лични и аз ще я разпитам подробничко, дано сподели.  Grinning

Мариелка: ами да, нали ти казвам, че не е само тази марка от линка. Има няколко различни, както и различни видове зърнени култури - и от елда, и от царевица, и пшеница и кой знае още какво. Разгледай ги по магазините.  Сега съм намерила и с какво да вкарам ръж - има едни много тънки сухари от 100% ръж  Peace За коричките и аз се притеснявах от задавяне, но специално част от твърд сухар (а не мек хляб) като гледам е ОК, понеже тя си го смуче и то се разтапя. Парчоци няма как да отхапе, понеже е много твърд, пък нашата поне зъби няма.  Mr. Green

Времето си е все така ужасно, но днес живи/мъртви трябва да се поразходим, че ще изперкам  Crazy

Хубав ви ден!   bouquet

# 601
Здравейте мамчета и бебчовци  Hug

И ние се завърнахме от голямото гости  / цели 4 дни в Трявна /. Незнам при вас как е, но Зоя така се е привързала към мен и само към мен, че не дава на баби и дядовци да я гушкат  Sad Плаче, крещи ... ужас е направо. Не ме оставя за 2 секунди да и изчезна от погледа. Станала е страшно подвижна и активна и иска цялото ми внимание  Simple Smile. На моменти трудно се справям да си призная. Като я сложа в кошарката или на стола пак плаче. Вече незнам как да подходя. денонощно е така.все още се буди пред 3 часа и иска цица.
Някой пита за растежа на зъбчето и дали може да има зачервено гърло. ПРи нас на първото зъбче потекоха едни сополи и се появи кашлица и зачервено гърло.лекарката каза , че не е нормално.Става така понеже имунната система отслабва. Сихме сироп и слагахме адреналинови капки.
ние сме будни ..тъй че до скорооо Hug

# 602
За дермокинд-а да кажа - поне при нас нямаше ефект и просто спрях да го давам. Но да чукна на дърво напоследък като се приспим към 10-11 и ми се буди в 2-3, после в 6,7 и накрая ставаме. Спрях да давам АМ преди лягане - рецептата е друго - обилно количество каша с плодово пюре + много течности преди заспиване/чай в нашия случай/ и действа. Права беше педи, че за да спи бебето трябва първо да му се напълни стомахчето.

Аз със захранването съм го ударила през просото просто. Давам й на Анди да си смуче корички пълнозърнест хляб, отделно купувам на Нилана 1 хляб - 100% ръж, който е 4лв./кг. но е страхотен и от него доста си похапва, сухарчета гризе, пък глутенът въобще не съм го въвеждала постепенно както пише по книгите първо овес, после ръж, после ечемик, после пшеница и т.н. Попара се яде сутрин на закуска като с нея въведох и сирене и масло и глутен. Вече й давам и пасирани сурови плодове и много й харесват. Вчера направо ме изуми - бях пасирала банан и ябълка ама като количество стана към 300гр. и всичкото го изяде. Такъв интерес към готово пюре не е имало.  Жълтък също въведох сега по празниците. Иначе едвам издържах на призивите от някои хора да й дам да си опита козунак и кисело мляко /е какво толкова мъжа ми на тази възраст ги е ял вече Shocked/. С тези оризовите гризини внимавайте, че лесно се отчупват парчета и да не се задавят бебетата, аз ги купувам за нас и аз самата съм се давила.

# 603
  • На плажа
Яна-вд ти ли казваше за обривче  newsm78 Според мен най-вероятно е да е от жълтъка.Николай всяка нова храна я приема без проблем,обаче с жълтъка получи алергична реакция и го спрях за месец.Днес му дадох отново но съвсем малко,на върха на чаена лъжичка.
Иначе кисело мляко вече давам от една седмица,с бисквити.Омита се за секунди  Mr. Green
Янче,това гризкане е голяма работа,само,че аз понеже давам кора от хляб и познай, после цялата къща е в трохи,понеже седи в паяка и гризка  Laughing
Глупи не съм давала такива таблетки,затова не мога да помогна  Peace
Ayra74 снимчицата в началото можеш да я сложиш в албума към ,,снимка.бг,,-великденски колаж а Силви ще го прави,пак там имаме албумчета ,където можеш да сложиш снимки.Ето ти линк към сайта http://www.snimka.bg/,а паролата се разпространява на лични.
Тук в темата можеш да сложиш снимка ,като използваш този сайт http://www.radikal.ru/,избираш снимка,натискаш загрузит и избираш втория адрес,пеистваш го направо в отговора си.Дано да си ме разбрала  Peace
manik ти пък от кога не си се включвала,много кофти е с това привързване,обикновенно се случва,когато сами си гледате децата,без всекидневното присъствие на баби,дядовци ,лели и т.н.

Захира и Ники много ги ядеше пасираните пресни плодове,но нещо му омръзнаха,то само банан и ябълка може ли  Mr. Green
Иначе аз вече писах,за киселото мляко,че вече го въведох.По книгите пише от 10 м.,но не мисля,че два месеца ще са проблем. Peace

# 604
Тинче киселото мляко все пак е приемливо, ама козунаци дето вътре са със всякакви стабилизатори, емулгатори, оцветители, захар и т.н.... те бабите си мислят, че всичко е като едно време.

# 605
  • София
Здравейте на всички и добре сте се завърнали в темичката! Колко малко време мина, едва няколко дни, а бебоците колко ного са пораснали и какви нови неща са научили! Май все повече ще ни удивляват! Яйцата на всички, които качиха снимки са супер. Моите не са за показване. Ние само на самия Великден бяхе на село, но уцелихме единствения хубав ден и естествено бяхме навън. Аз от няколко дни давам на Стоян Дентокинд, защото вече това неспане не се издържаше и тази нощ е ставал само веднъж. Направо не мога да повярвам. Дано да се повтори  Praynig.

# 606
  • На плажа
Тинче киселото мляко все пак е приемливо, ама козунаци дето вътре са със всякакви стабилизатори, емулгатори, оцветители, захар и т.н.... те бабите си мислят, че всичко е като едно време.
Права си,аз козунак не съм давала,чак за другия великден  Peace

# 607
  Joy аз понеже казах, че няма да дам козунак на Ния по същата причина и двете баби си направиха "социалистическо състезание", коя ще омеси по хубав козунак!

# 608
Здравейте завърнали се мами и бебковци  Heart Eyes
Аз все чета, ама докато реша да пиша и заспивам  Mr. Green Нещо времето тук не е в час, магнитни бури ли какво има... Днес неможах да си събудя детето да го нахраня, а през нощта се буди 3 пъти. Чух се с още 3 мои приятелки с бебенца тук и техните така са правили тази нощ   Shocked Супер странно  newsm78 Със сетни сили стигнахме до ДжиПи-то да ни дадат направление за диетолог детски (това била процедурата, когато детето прояви алергия хранителна - дават ти съвети как да си храниш детето пълноценно като изключиш храните съдържащи алергена, абе това кеото правим всички тук, но от професионалист и ти сдъвква инфото без да се налага да ровиш по сайтове и т.н.) та закъснях 6 мин и не ме приеха  #Cussing out Дори и когато казах, че е за бебе с хранителна алергия  Rolling Eyes Както винаги се случва ще си търся правата и ще сменям безхаберниците в тая клиника  Mr. Green
Йоанка - да знаеш, че така съм си представяла винаги РАЯ  Sunglasses Изглежда супер релаксиращо и спокойно. Мъжа ми искаше да се ориентираме към Куба за следваща дестинация, но...в Куба да си ходи сам, ние с Макс сме за Малдивите  Mr. Green Страхотни снимки, дано да имаш все такива  приятни изненади от съпруга си   bouquet
Захира - аз също взех такива гризинки оризови, но забелязах, че много залепят за небцето и така стоят. Несмеяда ги дам. Мисля да опитам  някакви бисквитки, ако намеря. Тия просто незнам как ще ги отлепя, ако залепнат за гърлото или може пак да съм в някакви филми, знам ли  newsm78
Алегория - ма голям усмивко си имаш и ти с якенце за мотор е готов да знаеш, казвай на въйчото да купува АТВ, нашия чака да проходи Макс и каза, че ще му изпрати от Италия  hahaha
Да ви сепохваля от 2 седмици почнах да го слагам повечко седнал, но м/умоите крака и да му помагам да се изправя имай имаме напредък  Party Вера на курса имаше момиченце на 6 месеца, което стоеше седнало абсолютно само и се изправяше на крака като се държи за стол  #Crazy Събра ми очите  Rolling Eyes
Тинче - аз нещо пак не съм съгласна или ние сме по-скоро пак наопаки Wink Бяхме нагости в понеделник от обяд до вечерта на доста голямо семейство и не го оставиха намира. Прехвърляха го от ръце на ръце, той им се хили на всички, прегръща ги, 'целува' ги, натиска се да го гушкат, изобщо...не е правил така никога, ама и никой не го е целувал и гушкал толкова. Не се сети да погледне нито към баща си, нито към мен. Търкаше очи от умора към 10 часа вече едвам гледа, ама пак вдига ръце да го вземе някой. Явно сме много общителни ли, усети че тия хора са добронамерени или и аз незнам какво е, ама може и да има нужда вече и от други контакти освен мама. То съм му втръснала сигурно на детето :хахаха:

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 15:16 от Lidiya_81

# 609
Лиде то в Куба като плажове и море е супер красиво, да не говорим, че примерно целия плаж си е за теб... обаче откъм service им пиша кръгла нула, много са зле.

# 610
Той защото се базикаха тука с негови приятели, че можело за 5 долара да си наемеш кубинка за деня и затова  Joy и да ти вее с палмово листо докато се печеш, да не говорим какво друго предлага за тия пари  #Crazy А аз съм му казала на Куба да си ходи с неговите приятели, аз с моите приятелки на Ибиса, пък да видим на кой ще му е по-забавно  hahaha Само детето неможем да се разберем кой от двама ни да вземе  Joy Ама вече имам нужда от релакс, май за купони малко съм изморена вече или одъртяла ли...  newsm78

# 611
  • София
Да поздравя и аз Йоана за страхотните снимки Simple Smile Това място е рай, всеки би искал да отиде там Simple Smile
Покрай профила на Йоана във Фейсбук изпратих покани за приятелство и на други момичета от форума, които разпознах разбира се. Да знаете че съм аз  Embarassed

Аз да ви похваля един сайт за вадене на снимки през интернет. Може би го знаете, но за тези като мен, които сега го откриват и разбират за него- Happy photo. От доста време исках да извадя снимки на Алекс, защото има толкова много, но всички са на компютъра, а друго си е на хартия, да си ги подредя в албумче. Приятелка ми беше казала за въпросния сайт, но чесно казано малко с недоверие погледнах в началото. И така онзи ден направих поръчка, стават за два дни. Днес си ги получих с куриер. Качеството е супер, а и цените са добри.

# 612
Захирка ти продължаваш да си ме изумяваш със смелостта си със захранването с тези алергии, дето Анди проявяваше. Как не се притесняваш, че ако е алергична към още работи няма да разбереш към какво?  newsm78 Чак се учудих, че си се възпротивила за козунака  Mr. Green  Hug

Мариелка: дай сайта, че и аз отдавна все искам да се възползвам от такава услуга. Щом си изпробвала вече качеството им ще пробвам  Peace

Тинче: хехе, мани и при нас е същото с трохите навсякъде. Да не говорим как пера дрешки на ръка - току що облечени, понеже се омазва с всичко, дето гризка  Heart Eyes

За оризовите аз лично мисля, че от всичко, което давам последните дни да гризе - оризовите гризини, солета, сохар и преди пресен хляб (когато пробвах преди месец) гризините са най-безопасни, понеже се топят в устата буквално за секунди. Но то с абсолютно всичко трябва да се внимава и да се дава под родителски контрол. Иначе е страшна забава зе бебоците и когато още не им е довло съвсем времето за хапване е страхотна залъгалка  Laughing

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 16:33 от Yana-barborana

# 613
  • На плажа
Мариелка,аз ползвам услугите на http://www.fotobravo.com/,още повече,че снимките ги правят в Плевен и майка ми направо отива да си ги вземе,а не се занимавам да и пращам от Обзор.Доставят и до други градове разбира се.
Хайде,това е за сега,аз отивам на детски рожден ден. Hug

# 614
Момичета, ходих на доктор. Направо  ми събра очите, мисли, че може да е варицела  Tired Лошото е, че ако е това, то и Миташки ще я изкара. Пазете се, че има бум на варицела, внимавайте къде ходиде и с кого се виждате, че ваксината се прави след годинка. Ох, дано не това, ама....температурата ще ме довърши, и то с 2 деца в къщи - искам да съм сама и да спяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя. Дано утре дойде баба ми, че малко да си почина, пък и може да поразтреби, че е такава кочина....но нямам сили.
mariellka има и друг сайт - http://www.snimkitevi.com/snimkitevi/ , там са по-ниски цените, а и ако си от софия може да си ги вземеш от някое ателие (носят до къде ли не из София, има им списък), или пък мъжа ти да ги вземе като се прибира от работа примерно Simple Smile
Аз отивам да извадя прането, нямам сили да простирам, ще пия панадол и лягам с Миташки - той ще суче, а аз ще почивам.

Общи условия

Активация на акаунт