Вис Виталис - София

• 6 721
  • 38
  •   1
Отговори
Днес попаднах в следната ситуация:
Търсим подходящ подарък за децата ни по случай наближаващия им рожден ден. Искаше ми се да е нещо занимателно, с което да играят по-дълго време - не поредната еднодневка на батерии. А и имаха нужда от някоя друга тениска - и ето ни във Вис Виталис София.
Държа да спомена, че често пазаруваме от магазините им в Пловдив. Всяка сезонна подмяна на бельо и не само, ни е оттам. Най-вече защото поддържат повече бройки от един размер, а също и цените не са за пренебрегване.
Та за магазина в София -  качихме се със сина ми на етажа с играчките, защото сестра му заспа в колата и таткото остана при нея.
Поразгледах аз, но малкият не се спира - иска всичко да пипне. Взех една количка средна хубост да му  е в ръчичките и да не ми мрънка, докато разглеждам. Докато бяхме там, не се появи консултант, когото да питам. После ги видях в стил мила родна картинка, събрани на купчинка да си обсъждат техни си неща.
Не намерих това, което търсих и реших да си тръгваме.
Слязохме долу при касите и се нареждам пред една жена, която гледа нещо си и отмята. Тя вдига поглед и ми казва " ТОВА НЕ Е КАСА!"  ooooh!. Докато бях там, касиерката от истинската каса се обърна с раздразнителен тон към тази служителка "Айде маркирай им го това, да видят колко струва! Тия вече не знаят какво искат!". Тия предположих аз са някакви си клиенти.
И чинно се наредих на така наречена КАСА за да платя количката.

В това време три служителки нещо си друго работеха, само една обслужваше КАСА-та.
В резултат на което се образува опашка. Хората си напазарували доволно дрешки, храна, кой от каквото има нужда. Имаше доза изнервеност и при другите клиенти. Питаха защо само една каса работи и кой е управителя.
Чакам аз с детето на ръце и ето идва моя ред. Тогава касиерката се врътна, буквално пред очите ми. Няма "Извинете", нищо. Просто изчезна! Видях само й само гърба. При което на мен ми кипна и зарязах взетата кола. Да, ама не - синът ми като се разпищя на изхода.  То дете - иска си своето и хоп озовавам се аз пак на КАСАТА. Очи в очи с въпросната женица. Зададох и директен въпрос, как си позволява подобно отношение?  Ама тя имала работа и не ме била видяла. Извинете казва, не ви видях! Че как на каса няма да видиш жена с дете и трима човека след нея, като това ти е работата? Попитах я, аз не съм ли й работа?
 "Извинете" с половин уста, само това повтаряше. Дадох й паричките, синът ми доволен че вече има нова "буа, буа". А аз бях в недоумение как едно такова дребно и просто изпълнение на човек на най-ниско ниво, би могло да създаде отрицателено впечатление у клиента. За себе си реших точно от този магазин да не купувам, евентуално от другите - да.
Мислих си, че с кризата обслужването би трябвало да се повиши. Всеки лев оборот е важен, всеки клиент...

# 1
  • Канада, Монреал
На подобно отношение попаднах в магазин за хранителни стоки в София. Работи само една каса, касиерката изнервена... купувач си слага продуктите на касата, но не забелязал, че на олиото, което е взел няма етикет и не може да се отчете цената. Извини се и искаше да вземе друго, касиерката го пита откъде го е взел и заряза всички на опашката да ходи да смени бутилката...Връща се след малко без олио. И човекът пита какво става, тя му се намуси, каза сърдито, че няма представа какво олио искал, че била сама на касите, изморена, искала обедна почивка и му се накара  Shocked Хубаво че човекът беше възпитан и отиде в крайна сметка сам да си търси олиото. Някои продавачи наистина имат толкова лошо отношение, че ти се отщява повече да влизаш в магазина.

# 2
Много често консултантките пръснати из магазина въобще не са в час и като ги попиташ за нещо вдигат рамене и толкоз. Да се чуди човек за какво са в магазина. Последният път искам да купя чаша и питам продавачка, как да се ориентирам за каква възраст е, като не пише. На чашата за над 6 месеца е написано, но на по-голямата - не, а синът ми е на 1г и 2 месеца. А тя ми вика, че не може да ми помогне и да взема тази за над шест месеца, щяла със сигурност да стане.  #Crazy Защо да не пие с нея до предучилищна.  newsm78 А надписите на горния етаж "не пипай", "счупена стока се заплаща" и т.н. са направо смешни за магазин за играчки за деца. Те за мостри не са ли чували. И че най-лесният начин да накараш родителите да купят играчка е като позволиш на децата да се заиграят с тях.

# 3
И че най-лесният начин да накараш родителите да купят играчка е като позволиш на децата да се заиграят с тях.
То и ние за това сме + 1 кола у нас, която изобщо не е нужна. И беше интересна само за в момента.
Внимателно разглеждах играчките и погледът ми се спря на нещо като влакче с релси, във вагоните можеше да се слагат дребни нещица. Понечих да взема кутията, която беше качена на гондолата най-отгоре, да се запозная по-подробно и не на последно място да видя цената. Висока съм почти 1,80, но ми беше трудно да я стигна и рискувах да съборя други две кутии. Така, че си я оставих да си стои и да си я продават.
Не е кой знае каква случката, но предполагам ви е познато усещането дадете някъде дори  5 лв и да ви е яд, че ги давате точно в този магазин, точно поради обслужването.

# 4
Дааа обслужването е  newsm11
Не е в София,не е и във Вис Виталис.
Става въпрос за Била в Бургас.Имаха някаква промоция на пилешки гърди.И не че пазаря от Била,но имах ваучери подарък само за там.Та въпросните пил.гърди.10 минути се оглеждах и така и не ги видях на щанда при пилетата.Около мен още 5 човека и те се оглеждат и питат къде аджеба са въпросните пил.гърди по 2 лв.Накрая питах една служителка,дето каза-Ами при пилетата.След моето-Няма там-тя само вдигна рамене и каза-Ми там трябва да са.След още  5 мин попитах друга служителка,която троснато ми отвърна ,че са свършили.
В магазин пък за дрехи влизам и продавачката си лакира ноктите.След молбата да ми покаже нещо,тя казва-След малко-и стои да и изсъхне лака.При което аз се врътнах и си излязох  #Cussing out

# 5
Дааа обслужването е  newsm11
Не е в София,не е и във Вис Виталис.
След малко-и стои да и изсъхне лака.При което аз се врътнах и си излязох  #Cussing out

Shocked Shocked Shocked
Не знам какво трябва да продават в този магазин, че да не си изляза и аз.

# 6
Вината за отношението на консултант-продавачите и касиерите е единственно в организацията на фирмата.
Те се занимават с толкова други дейности ,които са приоритет за управителите,че последното нещо за което им остава време е да консултират клиентите.
Това е робовладелска фирма със Соц. маниери. Не се цени професионализма,а се толерира интриганството и подмазвачеството.Да не говорим за шуробаджанащината.

# 7
  • Пловдив
Вината за отношението на консултант-продавачите и касиерите е единственно в организацията на фирмата.
Те се занимават с толкова други дейности ,които са приоритет за управителите,че последното нещо за което им остава време е да консултират клиентите.
Това е робовладелска фирма със Соц. маниери. Не се цени професионализма,а се толерира интриганството и подмазвачеството.Да не говорим за шуробаджанащината.
Ти откъде знаеш ?Да не би да работиш там?

# 8
Опс,извинявам се. Embarassed
Пиша за ДСБ Пловдив,дано в София е по- различно.

# 9
Подкрепям с две ръце - просто е ужасно обслужването във Вис Виталис София.
Миналата събота оптидохме там да си купим бебешкото легло - лелелелеле съжалих 200 пъти. То се караха по между си; само се сменяха момичетата,които ни обслужват- седяхме около 1 час и то само защото всяка ни казваше нещо различно и ние така и не можехме да разберем това ,което ни харесва има ли го или не; накрая ни прехвърлиха на една девойка,която работеше съвсем от скоро там, нищо не знаеше и само се извиняваше - отне и на милата около 20 мин да ни вземе капарото.  респективно аз се изнервих безумно - все пак знаете какво е да си бременна и как си " добре " с нервите и една такава изнервена обстановка ми дойде в повече. Единствено заради свекърва ми го капарирахме там,защото тя искаше да го плати, а не и беше добре и не ни се искаше да я разкарваме по други магазини и да го търсим.

Взимам си леглото в неделя и повече не мисля да пазарувам там. магазини има колкото искаш в цяла София. 

# 10
Аз от Вис Виталис съм доволна защото не ти ходят по петите и да те гледат в ръцете, а може спокойно да разгледаш (ако не ти трябва консултант де).

За сметка на това в новия Бейби/Малечко Мол на околовръстното ужасно се изнервих. Досаден консултант, който ти лази по нервите на първия етаж и те гледа в ръцете каквото и да пипнеш и си предлага услугите въпреки 3тото отказване да ги ползваш. Асансьора не работеше. А етажа с количките въпросните "консултантки" отказаха да консултират едно семейство, защото нямали представа каква марка количка търсят  Shocked

После ги слушах как си обсъждат помежду си(пред други клиенти), че въпросните клиенти трябвало да проверят в нета първо коя какво има и да им кажат какво точно търсят   ooooh!

Най-интересното е, че не бяха претрупани с работа, имаше по 2-3 консултанта на клиент от магазина и въпреки това никакво желание да "зарибят" клиентите като им покажат нещо конкретно и обяснят какви предимства има.

# 11
 Joy Joy Joy
 и ти си права - действително са малко досадни там,ама то няма угодия  Joy. а за вис виталис - да ,докато не ти трябват са страхотни,но потрябват ли ти - лошо.  абе стигам до извода,че тях криза не ги лови - вместо да се чудят как да те спечелят ,на тях не им пука. е за това винаги съм казвала,че трябва да се плаща с % от оборота, а не на твърда заплата  hahaha

# 12
Здравейте,

днес ходихме да си вземем леглото от Вис Виталис и сега го сглобяваме и да ви кажа съм БЯСНА
Тия пачи там дето и без друго за нищо не стават ИЗРИЧНО ги попитах дали скрина за повиване може да се мести от ляво и от дясно - " Да , разбира се , няма проблем " - е няма ,ама има - НЕ МОЖЕ. и сега трябва да го забия в ъгъла, да ми е супер тясно,само защото за пореден път безкрайно некадърен, и необразован, и необучен персонал ни обслужва. Не мога да ви опиша колко се ядосах - сега чисто новото креватче трябва веднага да бъде побългарено,защото иначе не ми върши работа.  Е никога няма да купя и пюре от този магазин  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 13
пачи  Joy
вярно трябва да си доста зле да наречеш някой пача само защото е невеж

# 14
Здравейте,

днес ходихме да си вземем леглото от Вис Виталис и сега го сглобяваме и да ви кажа съм БЯСНА
Тия пачи там дето и без друго за нищо не стават ИЗРИЧНО ги попитах дали скрина за повиване може да се мести от ляво и от дясно - " Да , разбира се , няма проблем " - е няма ,ама има - НЕ МОЖЕ. и сега трябва да го забия в ъгъла, да ми е супер тясно,само защото за пореден път безкрайно некадърен, и необразован, и необучен персонал ни обслужва. Не мога да ви опиша колко се ядосах - сега чисто новото креватче трябва веднага да бъде побългарено,защото иначе не ми върши работа.  Е никога няма да купя и пюре от този магазин  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Ами върнете го Thinking
Всеки си мълчи и побългарява, а има вариант и да се върне, вярно че ще коства нерви, ама няма как Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт