Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 335
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • Монреал
Мерси много, Yanadark!  Hug

# 631
Здравейте, момичета!
Ако случайно някоя от вас се интересува, ето сайта на мрежата на публичните алтернативни училища в Квебек:
http://www.repaq.qc.ca/
Случайно някоя от вас да е имала опит с алтернативно училище/градина (не само в Квебек)?

# 632
Щастливке, аз за това училище ти говорех:
Ecole alternative Jonathan
705, boul. Décarie, Ville Saint-Laurent, H4L 3L3

Имаме познат, чиито деца са там. Но не съм задълбавала в информация относно него. Имаше отворени врати февруари, но не успяхме да отидем.

# 633
Здравейте мами, искам съвет от вас какво мога да направя:
На 17.05 от Бг ми е изпратен колет /2 кг/ и на 20.05 е пристигнал в MISSISSAUGA, от тогава, вече 15 дни стои там и според справката в сайта на канадските пощи ще бъде изпратен за проверка от митницата /Article international arrivé au Canada et sera examiné par les douanes/. Нормално колетите си ги получавам за 7 до 10 календарни дни, но да стои 15 дни там - никога не е било.
От канадските пощи казаха, че трябва изпращача да се интересува за колета, от български пощи казаха, че щом е напуснал страната те не носят отговорност и един вид не ги интересува.
Какво мога да направя, колко време да чакам, на някой случвало ли му се е подобно нещо? newsm78

# 634
И аз често получавам колети от Бг., но никога не са ми ги проверявали. И защо колетата ти е в Мисисага, като ти живееш в Монреал?
Щом вече е дошъл тук, значи след проверката трябва да ти го пуснат, а и 15 дни са много за проверка. Просто бъди по-настоятелна и се интересувай какво става Peace
Българските пощи наистина нямат вече нищо общо с колета ти - при тях всичко е наред, топката сега е при канадците - те искат проверката.

# 635
Винаги досега когато съм ги проследявала и получавала, на сайта пише, че притигат в Мисисага, после ги изпращат в Монреал, там сигурно е нещо като разпределителен център и митница явно. Но винаги е пишело когато ги изпратят към Монреал, а сега ... 15 дни са  #Cussing out

# 636
Обаждай им се веднага иначе ще върнат колета в България.Но трябва да си настоятелна.
И да ти повтарят че не си страна по сделката като получател (което наистина е така не им се давай). кажи им, че си importer of record (така е според Customs Act)  че те дилват за твоя сметка. Просто трябва да си настоятелна. Искай да ти дадат тел на customers Department или на техния Customers Broker. Ако има проблеми ми пиши.

Знаеш ли какво има в колета? Ако обявената стойност (без транспорта)  е над 20 долара дължиш мито и такси.

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 20:36 от Titina

# 637
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден escorial! Пожелавам ти щастие, любов и много усмивки за празника!

# 638
Мерси Шемет!
Много си мила Simple Smile
Хубав уикенд на всички!

# 639
Здравейте Embarassed, майчета знам че не много по темата, обаче имам няколко въпроса.Пиша Ви от Бг- Бургас, започнали сме процедура по легална имиграция като се обърнах за помощ към една Варненска фирма. Обаче имам едно притеснение да не би да е някой фантом и само да ни изгорят паричките. Обръщам се към вас мили майки за съвет, и ако някой има някакви предложения и насоки, какво да предприема, ще съм ви много благодарна Praynig. Целувки от вече лятна България

# 640
Ние също ползвахме услугите на фирма във Варна. Сега сме добри познати. Изобщо не ни е лъгал, даже много ни помогна. Зависи коя е фирмата.

# 641
Фирмата с която държим връзка е на лицето Павлин Пенчев http://immigrationcanada-bg.com/contactus.html, ако някой има информация, да ли дават адекватна помощ, ще съм ви благодарна  bouquet. Или пък ако имате данни и координати за друга фирма бих се радвала да ги разгледам. Тъй като твърдо сме решили със съпругът ми да осигурим по добър стандарт на децата ни.

# 642
Да, той е.
Много хора ще ти кажат, че можеш и сама да се справиш с процедурата.
Ние тогава решихме да бъдем с фирма и не съжаляваме. Запознахме се с него 2004, а задвижихме нещата 2005 есента; 2007 лятото заминахме.
Прецени си възможностите.

# 643
Да, той е.
Много хора ще ти кажат, че можеш и сама да се справиш с процедурата.
Ние тогава решихме да бъдем с фирма и не съжаляваме. Запознахме се с него 2004, а задвижихме нещата 2005 есента; 2007 лятото заминахме.
Прецени си възможностите.
Благодаря за инфото, и вече съм по спокойна относно фирмата  bouquet, ний още за пари с него не сме коментирали, направи ли сме само консултация по емел с попълнен от нас тест, и явно резултатите са ок, защото поиска да му изпратя копия от дипломите( явно за да има по ясна представа за къде сме най-подходящи newsm78. А относно това, че може би ще мога, и сама да подготвя док. не съм сигурна вижда ми се  доста сложно Embarassed А бе надявам се всичко да бъде наред  Praynig

# 644
Мили момичета, здравейте,

имам нужда да си споделя нашето трудно свикване в детската градина и просто да чуя от вас, ако сте имали подобен опит. Знам, че всяко дете и ситуация са различни, но наистина ми е нужно да си кажа:

Паулинка (Папа както тя си казва) е на 2г. и половина. Говори на два езика (бълг. и полски) много добре у дома, смесва ги, но е много комуникативна. Английски не говори, знае няколко думи дето ги е хванала от навън.

Тръгна на домашна детска градина при една много симпатична мама и там има още 2-3 деца, според деня. Ходи 2 цели дни, ама мислим да пуснем временно и трети ден, за да свикне по-бързо, че иначе има голямо разстояние между дните. Много й е трудно да се адаптира. Плаче безутешно. Тази й е трета седмица с по два цели дни. Преди това тренирахме разбира се. Там се фрустрира много от това, че не се разбира езиково с "учителката". И има "separation anxiety" - като тръгне жената да ходи в другя стая, и Папа се тревожи и плаче. Тя е гледана досега от мен, баща й, двете баби понякога и дори полска нани, без проблем. Но винаги вниманието е на нея било само. У дома говорим за градината, за чуствата й и как й е било мъчно и е плакала, а после е минало и пр. и пр. И бече позитивна у дома, до днес.

Вчера ме разтревожи това, че се е напишквала в гащите целия ден. Не е искала до тоалетната, а идеално си може всичко. Това е стресова реакция, ясно е. И целия ден е плакала и викала. Обадиха ми се да я взема по-рано. Само понякога се разсейвала да играе, рисува. Спала е 1 час, което е добре. После у дома беше ок. Спа много добре. Днес от сутринта почна да се тревожи и плаче още преди да идем.

Знам, че децата минават през това, и не искам да преувеличавам, ама си се притеснявам като всяка мама. Чудя се какво да правя - да продължим и да видим, да минем на половин ден само 3 пъти, ама жената казва че не е достатъчно, да я спра засега, да почна да й говоря на английски, за да го понаучи??

Благодаря за изслушването!  Blush

Общи условия

Активация на акаунт