Отговори
# 105
Честит 2ри Рожден Ден на всички празнуващи тези дни!!!!
Да растат здрави, весели и умни, да радват всички около тях!

Честит празник на техните семейства и най-вече на априлските мами!

Бъдете здрави, момичета, че порасналите априлчета вървят ръка за ръка с порасналите тревоги! Ей на, ние сме във вихъра на т нар "бебешки пубертет". Има ли го, няма ли го - не знам - обаче положението си е сериозно. В такива истерии изпада понякога, че ми иде да й отвъртя един шамар Embarassed Не е ясно какъв ще е повода, за да се опитам да го предотвратя. Както си е в добро настроение и ай сме отказали да изпълним нещо - изведнъж писва с все сила af Миналата седмица такъв цирк спретнахме в МОЛа, че сигурно вече са ни разлепили снимките и няма да ни допуснат втори път да припарим до входа дори. Като си представя колко време има до 3 година - нали тогава отминавал уж - ми иде аз да закрещя Mr. Green Пък като се сетя, че тя тъкмо ще излезе евентуално от него,  и малкия ще влезе  - ми идва не само да крещя, ами и да се въргалям по пода Laughing
Ама - каквото е - това е! Ще чакаме да мине.

# 106
Момичета, почерпете се за здраве на нашата девойка.

Честито и на останалите рожденици днес - Яна, Габи, Никола и София. Да са живи и здрави, и да носят радост и гордост на родителите си. Весел празник!

# 107
Честити 2 годинки на Яни, Габриела, Дария, Никола и София  Hug  bouquet Hug

Да са ви живи и здрави и много палави дечицата  newsm59 newsm67 newsm59

За бебешкия пубертет, и ние сме в него, смело мога да кажа, от 2-3 седмици  Mr. Green

# 108
  • Временно

Честито на всички празнуващи днес и на всички,които са празнували вече!!!Много здраве и щастливо детство!!!

Относно така наречения "бебешки пуберитет" или още известен като "кошмарните две",само бях чела и изкрено се надявах да ни подмине,но не стана -  и Сиана е в кюпа.От около 2-3 седмици прави панаири за всичко,което не и се позволява.Пищи,тръшка се по земята и още куп подобни изпълненения..какво да обяснявам,пределно ви е ясно  Mr. Green

# 109
Бебешкия пубертет е момент в живота на бебето, когато то започва да се осъзнава, да иска да е самостоятелно, да контролира положението и това което съм чела по дебелите книги, е че всяко детенце трябва да мине през този момент. Много е важно за неговото развитие  Hug
Така че, въоръжете се с търпение и здрави нерви и се радвайте че детенцето ви минава през този толкова важен етап от неговото развитие  Hug

# 110
 Ритка, радвам се , че си по-добре  Hug

# 111
Честити рождени дни на всички сладурчета, които съм пропуснала тия дни  Hug
Ох, за бебешкия пуберитет говорите  ooooh! Моето дете тия дни е тотална глезла, направо не мога да я позная... Да не е от запролетяването ,а ??? newsm78
Момичета бихте ли си дали мнението по темата?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488500.new#new

# 112
Честит рожден ден на прекрасните Ава и Елица ! Да са живи и здрави !  Grinning
Честит празник на семействата ви, момичета ! Grinning

# 113
  • Варна
Честито на всички рожденници и специално на Ава и Елица! Да са живи и здрави и много щастливи!

Ласи Така добре те разбирам.  Hug С голямата щерка изживяхме такъв бебешки пубертет, че още ми държи влага. Колко статии изчетох, докато се убедя, че е не е нещо невиждано и минава .. все някога.  Mr. Green Сега вече кара истинския пубертет и ела да ме видиш как съм с нервите.  smile3511 С Ники така и не усетих такова нещо - мина си детето през 2годишния период, и нищо. Така, че всяко дете си е различно, може Макси да ти поспести туй онуй.  Laughing
От Невенка засега не мога да се оплача, пу-пу. Не, че нямаме изпълнения като за Оскар, но като сравнявам с каката и ми се струват съвсем безобидни.

# 114
Честит 2ри Рожден Ден на Елица и Ава!
Да растат здрави, усмихнати и красиви госпожици!!!

За пубертета - надявям се да свърши скоро, иначе аз ще вляза в критическата без време Mr. Green, особено ако се засекат двамата. Дано Максимуса пропусне обаче, че като се замисля как и двамата ще са истинския пубертет почти по едно и също време..........

# 115
  • София

Дано Максимуса пропусне обаче, че като се замисля как и двамата ще са истинския пубертет почти по едно и също време..........

Lassi, споко, те мъжете нали все изостават - таман Емата като излезе от пубертета и на Макси ще му дойде времето  Mr. Green
А кАжи сега кой сценарий по-предпочиташ - твоя или моя hahaha hahaha hahaha

# 116
Честит Рожден Ден на сладките Ава и Елица!
Да са живи и здрави!

# 117
  • Стара Загора
Честито на всички малки рожденници, духнали по 2 свещички през изминалите дни!

Хи-хи-хи, много ме развесели поста на Ласси, особено онова за викането и търкалянето по пода Joy Още повече като се сетих, че и аз съм на същия хал Mr. Green
По същество, и нас не ни подминава този "бебешки пубертет".  Нещата са обаче малко на периоди - период, в който положението е нетърпимо, и след него идва малко по-спокойно време. В момента по-спокойни т.е. съгласява се малко повече и не пищи за абсолютно всичко Mr. Green Преди 2 седмици обаче, беше кошмар, дето се вика "Ни се води, ни се кара" ooooh! 

Лошото обаче е, че все по-често ми се случва не само да ми се иска да й "отвъртя един" ами направо си й го отвъртам и после много ме е яд на мен си. А колко крещя, лелеее... на моменти не мога дасе понасям.
Опитвам се уж да се въздържам, но понякога наистина не ми се получава и се изтървам. После й се извинявам Embarassed
И сега и тя се е научила да се извинява, свива ми се корема като ми каже "Нявай, мамо!" и ме гледа едно миличко...

Кажете подходяща литература по проблема /аз имам само Изкуството да бъдеш родител"/

# 118
Честит рожден ден на всички малки априлчета-сладурчета, които през изминалите дни станаха на две годинки!!! Да са живи и здрави, да имат приказно и вълшебно детство, да бъдат много много послушни и да растат във веселие и игри!!!
 newsm59  bigdance2 newsm59  bigdance2 newsm59  bigdance2 newsm59

Вече изобщо не знам в какви периоди е Лидия, то един ден е послушна и добра, на следващия ни стопява лагерите. Mr. Green Добре че поне почна да спи по цяла нощ, да ви кажа от известно време, не смеех да се похваля да не разваля магията,  Mr. Green но от месец-два почнахме да спиме, че две години вече бяхме вампирясали. Twisted Evil Laughing
Аз викам и то доста, и силно, после съжалявам, почвам да мисля за това, не искам да й предавам на нея такова поведение и да го счита за нормално, да се крещи, от това най-ме е страх. Трябва яко самоконтрол.... Tired

# 119
Аз викам и то доста, и силно, после съжалявам, почвам да мисля за това, не искам да й предавам на нея такова поведение и да го счита за нормално, да се крещи, от това най-ме е страх. Трябва яко самоконтрол.... Tired
това все едно аз съм го писала  Hug

Общи условия

Активация на акаунт