Отговори
# 165
  • Стара Загора
Привет и от нас Hug

Изпразнувахме днес рожденният ден, макар и по-скромно Simple Smile
Голямият купон ще е в събота - дано времето е хубаво, а и ще сме със супер компания - Ники на Милиса и още едно априлче, което днес също има РД Mr. Green

Ето една снимка от вчера

и линк с още малко http://musito.snimka.bg/children/poli-chrd.493853.18338535 ако му се гледа на някой

Гледах и снимки на другите рожденници - страхотни са всички!  bouquet

Ехмея,  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 166
# 167
  • Popovo
Честит втори Рожден Ден на днешните рожденници.
На мен ми се струпаха куп здравословни проблеми, а се имах за много здрав човек, в неделя до спешно стигнахме, но сега вече всичко е наред надявам се.

# 168
Алоха,
 май много нови болни има в редиците, само дето не са деца. Дали всичко идва от емоционалния живот, а не от физическия??? Мисля че тая "криза" отключи много неща, много проблеми, много неприятности. Надявам се всички вие и близките ви (Ехмея  Hug) по-скоро да се оправите (за болните имам предвид-другите да удържат фронта).
 ВаняМ, трябва да те освидетелстват - за шпионин на годината де. И самуил има понякога някакви такива незнайни нежелания за яслата, но му минава за 2-3 дни. За съжаление имат едно детет в яслата, което ...... много удря деца. В смисъл почти всеки път като го видя и безпричинно удря други деца, съвсем умишлено. Той е вече голям, на 3 години и кусур и веднъж като пребличах Сумото да си ходим бяха двамата в "съблекалнята" и той два пъти го ритна, с такава злоба, че.....не знам как се удържах да не му разбия главата в стената. Да, правилно прочетохте. Просто до сега не ми се беше случвало да видя някой да удря детето ми и то със сила, направо превъртях, разминахме се само с хаплива забележка към бабата, която ми каза че "той си е буйнъчък"-ами буйничък, буйничък, ама колкото пъти го видя все млати някое дете. Кажете ми, моля ви, каква е нормаланата реакция в такива случаи, защото аз съвсем не знаех какво да правя. Знам че са деца, че правят такива неща, но щом е системно......
 Ласи, завиждам ти благородно за работата. Дано оправдае (и надмине) очакванията ти. Аз съм  в процес на търсене на ново поприще, за сега неуспешно, защото всеки път като отида на интервю и разговора неизменно се обръща към детето.....много ми е криво.
 На Сумото рожденния ден мина съвсем скромно, с домашно приготвена (от мен естеВствено) тУрта и в тесен семеен кръг. Нищо заслужаващо внимание.
 Имам един куесчън за довиждане: Коню(Н)ктивит! Що е то и как се процедира! Мисля че Самуил има такова чудо, а ако не се лъжа-и при мен ще се проявява скоро време. Та дайте практически насоки и съвети за лечение. Тенк ю.

# 169
  • Варна
Добро утро!

Емма доста агресивни деца съм виждала и определено има разлика от "буйничък" до агресивен. Така че родителите, бабите и прочие хич да не се оправдават ами да се залавят за работа, че с порастването агресията се засилва и се стига до големи поразии в училищата. Аз бих говорила с родителите, ще обърна внимание на госпожите в яслата - да го държат "под око".

конюнктивит и Невена имаше наскоро, явно от яслата го донесе. Почиствах окото с отвара от лайка, капах кърма и се оправи за около седмица. За големите ползвам Офталмосептонекс, ако секретът е много обилен, трябва да се консултираш с лекар - но обикновено изписват Тобрекс/Тобрадекс. Много е упорит конюнктивитът и доста заразен - обикновено децата си търкат очите с ръце и така хубаво го разнасят  Mr. Green

milena1976 очарователна госпожица е станала Мимето!  Heart Eyes Роклята ти ли я ши?

# 170
Ясмина, мога ли за самуил да ползвам Офталмосептонекс-а, става ли за такова малко дете, защото скоро купувахме за нас и имам в къщи? Тобрекс-а май го дават с рецепта, а не съм сигурна дали ще мога да намеря лекарката на Самуил. Всъщност тя вчера му изписа рецепта за някакви капки Ambrex (но нищо не сме коментирали за конюктивит тогава, просто ги изписа ако не мине с компресите от лайка за 2-3 дни -някой чувал ли ги е? Защото аз потърсих в една-две аптеки и не можех да намеря, много се ядосвам като ни изпишат някое ново лекарство, което още не е заредено в аптечната мрежа и обикалям, ли обикалям като замаяна....
 А да, отчетът ни от консултацията не е много добър, Сумото пак е отслабнал с 200 гр, сега е 11 килограма....

# 171
  • Варна
на листовката на Офталмосептонекс пише, че може да се дава и на деца.

# 172
  • София
на листовката на Офталмосептонекс пише, че може да се дава и на деца.

При това не само в очите, а и в носа - правеше чудеса с гнойните сополи на голямата ми дъщеря.

Емма, като спомена килограмите на Самуил, да кажа и аз - и моя син вече от доста време не мърда на кг (е, не олеква, де...но и не мърда нагоре). Да се притеснявам ли?

А за побойниците в детската градина...и аз искрено се възмущавах от такива деца...докато един ден в яслата моя синковец не цапардоса без никаква видима причина една девойка по лицето. Майка й искрено и шумно се възмути за което не мога да я виня, а аз бях като препикана  Embarassed

Всъщност той не е побойник, но много хапе от известно време Sad И предполагам е изял шамарите по тоя повод в яслата....та за туй я бойкотира сега. Много ме е яд, и ме е срам ...и говоря, говоря, говоря...плача, той като ме ухапе мен, но ефекта е само временен. Ядоса ли се нещо и ...пуска захапката в действие. Една сутрин захапа сестрата от яслата за ръката, когато тя се опитваше да го вкара в групата силово  Embarassed Как не му обърса шамара тая жена на момента, така и не разбрах  Rolling Eyes
Но в негова защита ще кажа, че и той ми идва с отпечатъци на челюсти по тялото, така че не е само той мече - гризли, а са стадо...

Хи-хи, като споменахте 1 Май все се сещам за Цветомир на Tiffany - "най-мързеливото" бебе, родено на деня на труда  hahaha Все едно беше вчера...

Ехмея, имаш искрено стиснати палци и от мен!

# 173
Здравейте и от мен  Hug
Честит рожден ден на всички дечица който съм пропуснала  и които празнуват днес !!! Да сте живи и здрави !!!
 При нас ........нищо ново ,аз съм по-добре като че ли свикнах с мисълтта ,че Стефко ще е в Етрополе до септември  Confused ходя при всеки удобен случай и така .
Ласи снимки нямаме (не знам дали помните ама се оплаках ,че на рожденните ни дни беше ужас нямала съм по-гаден ден ) вчера беше на Саши рожденния ден постарахме се да му е весело ,след малко ще го водя и на кино (другата част от подаръка)
Аз си ходя на работа (вече ми писна от строежа на метрото ама честно  Close общината трябва да плаща обезщетения на всички дето са ДЛЪЖНИ да стават съпричастни с всичко това ,викаме си с клиентите като луди то мислите не можеш да си чуеш шума е простоооооо  ooooh!)
Жабче как ще те забравим  Hug имаш две невероятни слънчеви деца !!!   bouquet
Ехмея имаш и мойте стиснати палци !  fingerscrossed
кокетка дано и при вас всичко е отминало без болести вече  Hug
Тифани и Мишката са в болница в Смолян  Tired Мишо е бил с възпалени уши ....тъпанчетата са му били пред спукване и малката душичка не е плакал нито веднъж само температура е вдигал ,живи и здрави след 4-5 дни ги изписват тя ще ви разкаже с подрабности ,иначе вече са добре ама трябва да си довършат АБ-то .
Много са хубави всички сладки дечица  Hug Hug Hug
Емма  не капи капки без да е потвърдена дизгноза конюктивит  Peace
Целувкиииииииииииии   bouquet  bouquet  bouquet
п.с. чух се с Тифани -утре ги изписват  Hug

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 13:02 от cenitelkata

# 174
  • Добрич
Айде честити ви празници мили деца!!!!!Да сте ни усмихнати и здравички!

Ние имахме чудесен празник,напук на дивотията ,която ни сполетя вечерта преди това.
Сестра ми си беше дошла от Лондон по повода и вечерта преди празника двете яко хипервентилираме-надуваме балони като побъркани,закачаме ги в разни форми тук и там,извадили сме шапчици и свирки,Борко играе на 'гоооооол' с всички балони и пада луда подготвителна веселба.В стаята сме 5 души,без мъжо,който кара  вечерно дежурство...И така за секунда Борко залита и пада по лице върху твърдата част на дивана......мисля,че може да разберета какво се случи в главата ми.Виждам ,че брадата отпред е срязана,после поглеждам че и устната е резната отвътре и подивявам,защото изглежда да си е срязал кожата в пълна дебелина.Тампонирах доколкото е възожно и установявам,че има два разреза,но са отделни.Този отвътре е от зъбите(в този момент вече треперя да не ги е разместил,избил,костта и т.н.......),но той така реве и има толкова кръв,че е абсурд да го огледа.Решаваме(аз,мама и сестра ми-трима стоматолози),че няма как трябва да се шие.То това обаче не решава проблема.Ако съм В София има къде да го заведа,ама тук лицево-челюстен хирург-ТЦ!Часът е 8 вечерта.Успявам да се свържа с един приятел от Варна,баща ми хуква да го вземе с колата.Намирам вкъщи още един приятел анестезиолог,на когото имам пълно доверие,минаваме през кабинета,помъкваме конци,игли и т.н и към 10 вече сме в болницата.Ужасъ ми беше докато го приспят,стана бързо,но този рев,който се чуваше в балона и сякаш потъваше в ада....няма да го забравя,Оказа се ,че са нужни само 3 шева отвън,вътре нямаше да ги търпи и така.Прибрахме го,излязохме от упойка порева,помята се ,заспачак два часа след това.Не беше ял и пил нищо от 4 следобед,ама нямаше как.

И на сутринта беше чисто нов-вечерта се забавлява безумно с една кака,бесня и разправя на всички,че това е неговия ден и се държа борбено както винаги откакто се е родил.

Аз толкова бързо възстановяване не съм виждала.На втория ден откърти двата шева и вече имашезатваряне.вчера махнах и последния шев и сега е като одран,но мисля,че ще е съвсем малък белега.

Естесвено и  Winkнашата торта е със "Дзай и Ауу"

Снимки какво да ви показам...не че е много разпран,ама е с шевове душицата....

айде!

# 175
  • Бургас
milena1976 очарователна госпожица е станала Мимето!  Heart Eyes Роклята ти ли я ши?
Много ли си личи  Embarassed В интерес на истината трябваше да е по-друга, ама нямах много време да се занимавам.

Разгледах снимките от рожденните дни, всички дечица са разкошни и вече си приличат на дечица, не на бебенца /особено сравнявайки ги с Мишо  Laughing/

Лелеее, Нана, какъв кошмар сте преживяли  Shocked А за Борко какво да кажа - браво на него, герой е той, голям човек щеше повече време да страда  Hug

# 176
  • Варна
Миленче, роклята е разкошна. Спомням си те в една красива рокля твое произвоство, та затова питах. Явно ти се отдава занаята.  Heart Eyes

Нана този рожден ден ще има да го помните и разказвате. Браво на Борко за бързото възстановяване и дано няма повече такива инциденти.  Hug

# 177
Много сладури и сладуранки в тази темичка   bouquet
Момичета да ви питам от какво най-много се впечетлиха малките ви съкровища на рожденните си дни,ние сме самички,така че за парти и дума не може да става и все пак ми се иска да направя нещо специално за малкия на което ще се зарадва

# 178
  • София
Мария П, добре дошла  Hug
Моят син се впечатлява най-много от коли - всичко, свързано с коли.

За РД ние му подарихме кола с акумулатор - въпреки, че аз не я намирам особено удачна (най-вече защото няма никакво усилие от негова страна), той я обожава - ляга и става с мисълта за нея. Сега времето е лошо и не излизаме и той много страда по нея Sad Сутрин като се събуди, веднага се курдисва в колата Simple Smile

А днес му купих гумени ботуши - Ами няма такава радост Simple Smile Преди му позволявах да джапа само в малките локви, сега може във всички....От яслата (на 50 м от вкъщи ) се прибирахме 2 часа...Да ви кажа, искаше и да си легне с тях Simple Smile

Айде лека и мека  Hug

П.С. Току що видях, че Ася20 има Рожден ден днес ...Ей, не почерпи тая жена Simple Smile Майтап, бе Wink
Ася20, да си жива и здрава ! Много любов и усмивки и ...още една бебка (ако ти решиш) !

П.С. 2 Нанче, не че не видях какво сте преживели, но....думи нямам просто... Важното е, че всичко в крайна сметка е наред Peace

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 23:20 от ВаняМ

# 179
Ч.Р.Д.на Ася20 на патерица, а днес Ч.Р.Д. на Стефинка!!!!

Общи условия

Активация на акаунт