Отговори
# 180
  • Стара Загора
Добро утро Hug

Честито първо на големите ни рожденнички! Да сте живи и здрави, и много обичани!  bouquet
Честито и на малките слънчица, които вече са порастнали с още една годинка  bouquet

Нана, много неприятен инцидент, настръхна ми косата докато четох... Дано никога повече не изживявате такова нещо. Добре, че бързо се е оправил  bouquet

Емма, за оченцата на Сумо, на една приятелка хлапето е сега с конюнктивит, освен капките и другите неща, които са ти казали момичетата, може и сребърна вода да се капе /тя се консултира с хомеопата от Часът на мама-бившето, Д-р Михайлов/. Бързо оправяне на малкия Hug

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 21:24 от musito

# 181
Добро утро,момичета!
Само исках да споделя с вас този специален за мен ден.Днес моята дъщеричка става на 2 годинки и аз съм много щастлива!Да ми е жива и здрава!
Искам да честитя и на останалите рожденници днес!

# 182
Здравейте на всички! Незнам може и да не ме помните, не съм писала от много време!

Честит Рожден ден на патерици на  всички  рожденници !  love001

Честит рожден ден днес на всички малки и големи рожденици! newsm51

От 08.02. съм на работа,на нова длъжност и не ми остава време за нищо! Свикнах с работата и се надявам вече да се включвам по често. Simple Smile
Наско ходи на ясла от 01.03., няма никакви проблеми там, бързо свикна и още не се е разболявал/най-важното/. В събота ще кръщаваме Наско! Simple Smile

Целувки от мен и Наско на всички!

# 183
Честит рожден ден на всички малки априлски съкровища, който са чукнали 2 годинки. Да са живи и здрави и да растат безгрижни!

Честито и на Стефинка! Да си жива и здрава и все така позитивна   bouquet

Емма, за оченцата на Сумо, само да споделя, че кърмата не се препоръчва. Аз й бях капала по настояване на бабешкото съсловие и лекарите ме направиха луда. Капело се само за ечемик да се спука, за всякакви други възпаления било даже много вредно. Дано бързо мине.

Нана, браво на малкия герой. Ми така де, 3 шева ли ще му развалят купона на детето.

Почерпете за за здравето на моята девойка, която има "ден ден"

Ехмея, стискам палци всичко да е ОК.

# 184
Зравейте момичета,да почерпя и аз за моя рожденник

# 185
Момичета, давайте акъл за сваляне на висока Т-Нурофена май не действа много, много, имам Хексалгин, но не знам по колко капки и през колко време мога да го давам. А също и с какво мога да го смеся, за да притъпя горчивия вкус. Сега пратих бащата да търси свещички ефералган-нищо че са до 2 години, все е нещо....други съвети??? (компреси - от какъвто и да е вид не минават при Самуил). От 1-2 дни е с около 39-39,5 градуса-ту я сваляме, ту се качва.....аман вече!
 благодаря   bouquet

# 186
Емма, Хексалгина се дава по капка на килограм, т.е. ако Сумото е 12 кг. - 12 капки. Може да го смесиш с малко вода, или сок. Нашата педи ми е казвала да не го капвам директно в устата. За интервала мисля, че беше на 6 часа, но НЕ съм сигурна, виж и листовката. А само температура ли има? Видя ли го лекар?
Хайде стискам палци бързо да се оправя и ни дръж в течение как е.

# 187
  • София
4 часа след Хексалгин-а можеш да дадеш Нурофен (5 мл) или нещо друго.
Можеш да редуваш различните температуропонижаващи през 4 часа. Гледай им съставките обаче - Ефералган и Панадол са все Парацетамол  Peace

Аз компреси никога не прилагам...

# 188
  • Стара Загора
Eмма, аз давах също Хексалгин и след около половин час една доза Нурофен последно когато беше болна с такава висока температура. Тя обаче много бавно смъкваше Т, примерно ни отнемаше по час и нещо за да падне от 39,3-39,4 на малко под 39. Лекарката ми каза, че не е проблем, въпроса е да не се превишава дозата за 24ч.

За свещичките, аз имам някакви по-големи Ефералган и ги чупя на 2.
Друго за което се сещам е да го изкапеш с хладка вода - ок 37гр и постепенно намаляш темп, но знам че е рисковано това, да не настине детето.
В някоя от предните теми имаше още информация.

Дано се оправя Сумо бързо Hug одихте ли го на лекар?

# 189
Емма, като го къпеш в по-хладка вода, ако в момента има 39гр. започни с 38гр. на водата и постепенно намалявай. Не му охлаждай много главата (като си спомня на големия ми син съм му слагала бучки лед във водата с оцет и му слагах кърпа на челото така, а било много неправилно).  В аптеките продават едни охлаждащи ленти, наричат се Koolpatch,  има ги и под други имена, които можеш да му слагаш на мишничките, сгъвките в слабините. Тези ленти ги слагам съвсем като не търпят мокри кърпи, но ефектът им не е много голям, така че рев, не рев, давай с кърпите.
Друго нещо за температурата, може и да го знаете, затова се извинявам, ако давам стара информация, но за мен беше нещо ново - миналата година Христиан само дето гърч не направи, беше започнал да се тресе в ръцете ми от температура, а само преди десетина минути му я бях измерила и беше 37.5. Крачетата, ушичките, челцето, ръчичките му бяха лед студени, а той се тресе. Звънях посред нощ на педиатъра и той ми убеди, че вътрешната му температура е много висока, а кръвта се отдръпва от периферията, за да охлажда вътрешните органи - затова крайниците му са така студени и си мисля, че е без температура. Та, ако когато са болнички децата и в периода на покачване и смъкване на температура започнат да им  изстиват крайниците имайте предвид, че започва бързо покачване на вътрешната температура и трябва да се дават температуропонижаващи средства Peace

# 190
Емма, и аз давам Нурофен сироп и Панадол свещички като ги редувам, правя студени компреси само с вода обаче. Лидия също като вдига висока температура почват да стават студени ръчичките, по това познавам и веднага давам нещо да сваля температурата, дори и да е само 38 и малко. Да се оправят всички болнички! Praynig

# 191
Днес моето малко момиченце Габи става на 2 годинки ,да ми е жива и здрава и все така послушна . ето малко да се почерпите ,като минат всички партита ще къча снимки

Искам да честитя и на другите рожденници днес ,нека малките дечица са винаги усмихнати и весели за радост на техните родители  Hug Hug Hug Hug

# 192
Честит рожден ден на всички рожденници. Да са живи и здрави !!!

Емма , давай Т-понижаващи , но внимавай да не превишаваш дозата. Коско миналата седмица беше 3 дни с 40 градуса ( даже стигна 40,3 градуса  #Crazy #Crazy) , давах през 3-4 часа почти само Нурофен ( защото от парацетамолови препарати не смъква) и така се обрина целия , че сега е на Зиртек. А мислех , че е шарка.
Пробвай под душа , но не студена вода .

# 193
  • Popovo
Честит Рожден Ден на малките априлчета днес. Да са живи и здрави и да са гордост за своите родители.

Емма, Сумо да оздравява по бързо, така да му кажеш   bouquet
Ето снимки от нашия РД.

# 194
 Благодаря ви момичета за бързите отговори, бяха ми от полза. вчера беше кошмарен ден, мислех си че днес вече е по-д0бре, но уви.....сега спи-по никое време, ще го видя като стане в какво настроение е, че не се трае напоследък. ходихме на лекар-и в сряда, днес пак......не знам какво да ви кажа, уж е някакъв вирус....не знам и аз. за сега не е на АБ, много ми се ще да се разминем.
 Много й се радвам на тая ясла, само да не бяха тия болести....не претръпнаха ли вече тия деца, почти година стана от как ходи (еее, по-малко) и все се надявах, че ще почнат да се разреждат болестите, да не говорим, че е по-топло вече....както и да е. в понеделник (докато още не беше болен) идва фотограф в яслата да им прави ретро снимки, сещате ли се? и му видях негатива вчера-леле такъв смях съм се смяла...с шапка с периферия, риза, елек и папийонка, като някой гангстер от 60те  Laughing.
 Ч. Р. Д. на днешните мини рожденници, весело изкарване на празника  Party  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт