ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 380
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Деси честита ви месечинка  Hug
Честити месечинки и на всички останали,които имат днес   bouquet
seagirl83 ,защо не започнеш с картоф,морков или тиква...опитай с тях. Peace

# 241
Здравейте,
днес много се разхождахме, че времето беше супер. Когато сме на вън и на Ники му се спи няма проблеми, но ако не му се спи не иска да стои в количката, започва да мрънка и идва един момент в който започва и да пищи. Естествено иска да го взема. Започва се едно лудо даване на води,чайове, дрънкам с дрънкалки, абе правя се на маймуна. Освен това е леко изправен в количката и може да си разглежда. Не знам при вас така ли е, но аз се виждам в чудо и не знам какво да направя, за да му харесва да стои в количката?

Виждам,че сте започнали да чистите. Браво! Аз ще отложа за след празниците.
Много хубави бебенца видях Гинче, Надежда,chip4e Hug Hug Hug

# 242
Здравейте милички,

Всеки ден ви чета, но не ми остава време да пиша. Във всяка свободна минутка гледам да чистя. Събирам идейки за разни тортета за великден, че съм обещала да нося двуетажна торта за градината  Crazy Стискайте ми палци.

Райън е болен, кашля доста. Засега му давам хомеопатия. Докторката каза, ако не се оправи до Петък, ще изпише антибиотик. Иначе си е много весел, храни се, не спи много спокойно обаче, то как да спи горкото, гърлото му е много зачервено.

Деска Моите съболезнования за баба ти. Дано е на по-хубаво място...

Айде мамчета до скоро   bouquet

# 243
  • София

Tутуту мараба!

Чета, чета и всички се вълнуват около захранването..., ние изкарахме 16 дни на оризова каша и от Неделя сме на домашен картоф - много повече й харесва от кашата, самичка си отваря устата и чака  Grinning!
                              Ама не иска да спи през деня и това е...., какво ли не правих - ама не иска, и сама не иска да седи в другата стая - абе темпераментна мацка си имам аз!

Хайде и аз да се залавям с почистването!

Желая ви, хубав ден! Mr. Green

# 244
Здравейте мами! Днес въпреки,4е поваля,пак изгря слънцето Simple Smile
Аз да ви попитам нещо извън темите тук,4е доста се изплаших.
Преди малко от бързане,аз така 4истя,винаги бързам,докато малкия спи.Задрах се на една счупена брава,доста силно и то по гърдата,то4но на зърното,малко кръв ми те4е,но се притесних ,4е е то4но на това място,промих веднага с риванол и си сложих Топоцин,само това имах в къщи,сега не кърви,но ме наболява.Трябва ли да ходя на лекар,или това е достатъ4но,което направих?
Аз не съм от страхливите,всеки ден се удрям,но не и на такова място.Благодаря ви

# 245
  • Пловдив
Добро утро  Hug Вчера бяхме цял ден по града. Излязохме в 11,30 и се прибрахме в 19,30 (ама това си е един работен ден, сега като го написах сметнах часовете Shocked).
НВИ, ти от кой град си? Нещо много позната ми се вижда обстановката от снимката, която пусна  newsm78 За гърдата не знам. Ако е на друго място и се одереш на ръждиво нещо, лекарите слагат инжекция против тетанус. Ама сега ... дано да си го промила добре.
Еди, браво за колажа  smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
Чета, чета и всички се вълнуват около захранването...,
Няма начин, по-голямата част от бебоците или станаха на 6 месеца или скоро ще станат.

# 246
НВИ кърмиш ли? Ако да предполагам, че ще е доста болезнено за теб.
Ани бързо да оздравявате!  Hug

# 247
Здравейте и от нас
НВИ много кофти травма- ако нямаш правена Тетанус през последните 6 мес е най- добре да се чуеш с личната лекарка и тя да те консултира, не се оставяй така. Дано бързо да се оправиш и по- леко с чистенето /то и днес не трябва да се върши никаква домашна работа/ Hug

Sisko* браво на вас, дано все така да си има апетит бебка Grinning

Ani_Boland  дано Райън да се размине с антибиотика и да ти е здрав за великден Hug
За торта имам страхотна рецепта- силна конкуренция на тези от Неделята Grinning
Домашна торта
Продукти: 5 яйца,  1/2 ч.ч захар, 1/3 ч.ч олио,1пакетче амонячна сода,1ч.л равна хл.сода
1ч.л оцет,3 ч.ч пресято брашно,1/2 ч.ч счукани орехи,2-3 с.л какао,кисело мляко-1ч.ч
За сиропа:3 ч.ч вода,2ч.ч захар,настъргана лимонова кора
За крема:1 литър прясно мляко,1 и1/2 ч.ч захар,2 жълтъка,1 ванилия,1/2 пакетче кр. масло
Приготвяне:
5 яйца се разбиват с 1 1/2 ч.ч захар докато сместа побелее.Прибавя се1/3 ч.ч олио.В 1 ч.ч се поставят 1 п.ам. сода и 1ч.л хл. сода иэгасят се с 1ч.л оцет и чашата се допълва с кис.мляко.Сипва се брашното.Кашата се разделя на 3 равни части като в едната се прибавят счуканите орехи и какаото.Блатовете се изпичат поотделно в предварително загрята фурна.
Напояват се със сироп към който като заври и се снеме от котлона се слага лимон. кора.
Крема се приготвя като от 1 л. прясно мляко се оставя 1ч.ч другото се слага да ври с 1.ч захар.Разбиват се 2 жълтъка с1/2 ч.ч захар прибавя се 1ч.ч брашно и се бърка като по малко слагаме от студеното мляко.Изсипваме във врящото мляко по малко и постоянно се бърка.Като се снеме от котлона се поставя 1 ванилия и1/2 п.краве масло.
Тортата се реди на три пласта бял, кафяв, бял. Между блатовете може да се сложат кръгчета банан. Украса и аранжировка по желание /шок.пръчици, смлени орех.ядки, фигурки, перлички/.
Препоръки: да не се пече  в малка форма-диаметър на старите ел. тенджери.Формата се омазнява добре и се застила с хартия,която също се намазнява. Вместо ванилия на прах -течна ванилия на др.Йоткер. В краен случай може и течна лимонова. Тортата задължително трябва да престои една нощ в хладилника преди консумация.Може да се украси и с разбита сметана. В зависимост от домакинята приготвянето отнема около 3-4 часа

# 248
Сашко съвсем си сбърка режима...Или по-скоро обърка моя...Преди заспиваше в 20ч.,а ставаше в 7ч. сутринта/с 1-2 кърмения нощем/.Сега заспива в 21ч.,но пак става в 7ч. :0

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 09:25 от ДесиХ3

# 249
НВИ няма страшно, ти си промила раната и си сложила антибиотично паста, така, че всичко е наред. Нормално е да те боли все пак е рана. Днес си сложи поне още два пъти топоцин, може да промиеш с риванол или кислородна вода. относн тетенуса - мисля, че не е необходимо, защото бравата все пак не е ръждясъла и не стояла в зематя.  Тетаничните спори се развиват в пръстта и затова ако се нараниш с предмет - ръждясал или стар и мръсен се прави тетенус. Все пак за твое успокоение се обади на лекаря си , ако нещо те притеснява. Но това си е обикновена  рана и независимо, че е на гърдата.

Еди, колажа е жесток  Hug

# 250
Деска, и мойта така, даже към 10 заспа снощи. ooooh!И се вижда, че не и се спи.И преди имаше сън към 6 до към 7 вечерта...сега това е изместено от 7 до 8.Не знам какво да я правя.Снощи реших да не спи в 7, за да си заспи в 8 нормално...и тя заспа сама докато си играеше.А отгоре на всичкото, откакто е сменен часът се буди нощем и пищи и си играе от 4 до 6 Laughing.Днес вече гледам като луда, очите ми горят...абе ужас.То поне да си играеше тихичко, ами тя вдига шум за да и обърне някой внимание. Crazy

# 251
Здравейте и от мен.
Надявам се денят днес да става за разходки. И аз искам а оплача от захранването днес ще ни бъде трети ден откакто се захранваме, и бебчо не иска да ака 3ден. Побъркала съм се и незнам какво да правя, иначе се захранваме с пюренце на ХИП-картоф и морков по препоръка на педи, като искам да отбележа, че преди това не е консумирал нищо друго освен кърма, и си акаше по няколко пъти на ден.Относно спането и ние сме така откакто смениха времето от 4-6 си играеме, а и тези проклети зъбки вече месец ни мъчат. Ще се побъркам. В количка и ние не искаме да стоим и аз се принудих да я направя лятна и малко е надигнат само и само да дзяпа въпреки че и това не помага понякога, и аз се правя на маймуна........... Дано по бързо отминат тези проблеми

# 252
Татяна, аз като видя зор със захранването и акането, просто спирам храненето за един ден и кара само на кърма  Rolling Eyes

# 253
TATYANAAA  Еди е права
Татяна, аз като видя зор със захранването и акането, просто спирам храненето за един ден и кара само на кърма  Rolling Eyes
или направи няколко дневна пауза или опитай пюре от тиква /На Хипп/, а още по-добре круша /на Гербер/ Peace

# 254
Момичета много благодаря за отговорите newsm51 smile3525, най -вероятно утре няма да му дам, тъй като днес вече го нахраних, не смея да давам плодови(тиква и круша) без педи да ми е казвала,честно казано нейното захранване ми е малко станно но тя си знае. Искам само Дени да ми е добре, и да ме радва.
Още веднъж Ви благодаря.
Утре ще ви дам отчет.

Общи условия

Активация на акаунт