ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 284
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Лавал-Пловдив
И Сами понякога се буди по рано -6-7-8- но после пък като се нахрани спи повече и обикновено пропуска някое друго хранене, така че винаги има баланс  Whistling

# 76
Еди, какво ви е на оченцата?
Запушен слъзен канал. След месец сме на контролен пак и ако не се е оправило - сондаж.

Еди,и ние бяхме с "диагноза-запушен слъзен канал".Борих се 4 мес,минахме през сумати доктори,масажи,капки и всеки казваше-сондиране.Ходихме при педи,очен в 2 поликниники,консултация с д-р от клиника "Ден","Вита".Един ден ми писна,купих  "сребърна вода",реших да пробвам поредната глупост.Моя приятелка ми даде акъл,да ми е жива и здрава.След поредните  промивки,след 1 седмица,нямаше следа от секрети,запушени канали.Незнам съвпадна ли какво,но ето 2 месеца проблема изчезна.

Да се оплача-бебо е болен,кашля гадно,сополи.Цяла нощ не сме спали,едвам диша и в 4ч станах окончателно.От вчера наобяд,незнам дали от разходката не лепна вирус,или просто някой му го донесе в къщи.Отпада консултация,ваксина.Ще морим сополи и кашлица сигурно 10 дни.Дано бате не лепне.

# 77
И такааа отчет от консултацията  Laughing Наддала е 650 гр. и е порастнала с 5 см., биха й последният Пентаксим и ни казаха, че сме екстра  Peace Отидохме с цялата къща  Laughing а ваксини отнесоха само децата, то имало и за Габи някаква и боцнаха и нея.
От там отидохме и си купихме проходилка, избрахме я по реакцията на малката, пък да видим  Rolling Eyes

# 78
докато се огледам и сте понапълнили новата тема Hug

# 79
Искам да попитам до кога ще изваряваме водата за бебоците?Може ли да давам например "розов Девин"?
Питането ми е свързано не с това,че ме мързи да я изварявам,а че ще го водим за няколко дена на балкан и не ми се мъкнат каните и т.н

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 18:10 от -silvana-

# 80
Силве, аз вече от 2 месеца не преварявам  Peace Можеш спокойно да даваш "розов" девин или друга изворна, или трапезна т.е. ниско минерализирана вода. Ами, те скоро ще започнат да пълзят и да лапат всичко, постепенно ще градим имунитет срещу мръсотията Joy

# 81
# 82
Еди, какво ви е на оченцата?
Запушен слъзен канал. След месец сме на контролен пак и ако не се е оправило - сондаж.

Еди,и ние бяхме с "диагноза-запушен слъзен канал".Борих се 4 мес,минахме през сумати доктори,масажи,капки и всеки казваше-сондиране.Ходихме при педи,очен в 2 поликниники,консултация с д-р от клиника "Ден","Вита".Един ден ми писна,купих  "сребърна вода",реших да пробвам поредната глупост.Моя приятелка ми даде акъл,да ми е жива и здрава.След поредните  промивки,след 1 седмица,нямаше следа от секрети,запушени канали.Незнам съвпадна ли какво,но ето 2 месеца проблема изчезна.

Да се оплача-бебо е болен,кашля гадно,сополи.Цяла нощ не сме спали,едвам диша и в 4ч станах окончателно.От вчера наобяд,незнам дали от разходката не лепна вирус,или просто някой му го донесе в къщи.Отпада консултация,ваксина.Ще морим сополи и кашлица сигурно 10 дни.Дано бате не лепне.
Ние също сме със запушен канал.Пробвах и сребърна вода и лайка и какво ли още не, но не минава.Масажи правя всеки ден.И аз ще я водя на док тези дни.Обаче чета много противаречиви мнения за сондажа.Масово мнението е, че до 2  годинки се разширява сам каналът и се оправя очето.На мен каквото и да ми кажат, мисля да изчакам. Thinking
Жени, нашето хранене е същото като на Кака Дора, само че имаме още едно - в 5-6 часа сутринта.Наобяд яде зел пюре, но плюс мляко.От няколко дена и замествам следобедното хранене с каша, но и тя е млечна.А понякога и на мен ми прави голееееми паузи от сорта на 6 часа, когато сме навън и ги прави на 5.Ама явно свикна с излизането , щото не се прекарва вече така - иска си манджата. hahaha

# 83
Жени
04:00 - 210мл. мляко
09:00 - 180мл. мляко
13:00 - каша направена с 150мл. мляко
17:00 - 180мл. мляко
20:30 - 210мл. мляко
За заспиването: Виждаш ли ясни знаци че я притесняват зъбите? Постоянно ли си вре ръчички, гризе настървено гризалки, плюнче се мнооого и като и намажеш венците да се успокоява? Ако мислиш, че не е от зъбите, моя съвет е да започнеш да я слагаш по часовник. В зависимост от това кога става сутрин, първата дрямка трябва да започва между 09:00 - 10:00 , следващата между 12:30- 13:30. Всяка дрямка с продължителност над 40мин. По-късите не се броят. Като наближи времето да я слагаш 30мин. по-рано влез в стаята и, затъмни, дай и бибката, гушни я и чети... не е задължително да и четеш приказка, може и твойта книга, чети с тих монотонен глас, без да и се усмихваш и да я разсмиваш... Ако ти се хили не и обръщай внимание. Наблюдавай я, като започне да премрежва поглед, я сложи в леглото (преди да е заспала) и и пожелай лека нощ и я цункай. Чети и докато видиш че се отпуска. Ако не започне да се отпуска, а са минали 20мин. я сложи в леглото и и пожелай лека нощ. Излизаш от стаята и я оставяш да се преспива.... Остави вратата леко отворена за д аможеш ти да я виждаш, но внимавай тя да не те вижда! Оставяй я да плаче до 1час БЕЗ ДА ВЛИЗАШ в стаята. Ако не заспи, като  мине единия час, влизаш, успокояваш я и опитваш пак на следващата дрямка... Знам че ти звучи ужасяващо, но ще проработи!!! Трябва да си постоянна!!! Да го правиш за всяко заспиване. Алекз рева 1 седмица, Райън 2..... Алекз в момента е на 4години и НИКОГА откакто е на 5месеца не е плакал за заспиване, заспива в 20:30 всяла вечер. Райън от около месец насам не е плакал за нито едно заспиване. Вече имам и гледачка, която го преспива и няма никакъв проблем...Стискам ти палци ако решиш да опиташ. Пиши ми на лични ако имаш нужда от нещо или просто да ми казваш как се справяте..  Hug

# 84
  • София
Здравейте,
Благодаря за вчерашните пожелания за шестмесечния ми Боян, да са ни здравички и веселички!!
Аз не давах вода, но сега като почнах да захранвам купувам на HIP водата, която я слагам директно.

# 85
Здравейте, ние сме постоянно по разходки. Възползваме се максимално от хубавото време.
Катинка, много е неприятно това с падането на бебето. И аз като оставям Ники на спалнята, винаги слагам възглавници, но явно и те не предпазват. Ще избягвам да го оставям без надзор.
Аз да попитам за нощните хранения - трябва ли да се опитвам да ги махна или да оставя Ники сам да се откаже(ние сме на кърма)? Той си яде като новородено на 3 часа, не пропуска хранене. Rolling Eyes

# 86
Здравейте, ние сме постоянно по разходки. Възползваме се максимално от хубавото време.
Катинка, много е неприятно това с падането на бебето. И аз като оставям Ники на спалнята, винаги слагам възглавници, но явно и те не предпазват. Ще избягвам да го оставям без надзор.
Аз да попитам за нощните хранения - трябва ли да се опитвам да ги махна или да оставя Ники сам да се откаже(ние сме на кърма)? Той си яде като новородено на 3 часа, не пропуска хранене. Rolling Eyes
Яна опитай да въведеш нощната пауза- поне 6 часа сън, това ще е добре и за теб. Когато се събуди през нощта дай му биберона или вода, но да не е студена, че съвсем ще се ококори Grinning, опитай и да го погушкаш и полюлееш без да предлагаш гърдата. Не се отказвай ако не се получи от първия пет, бъди по настоятелна. Успех Hug

# 87
здравейте,
Ани, досега не съм се намесвала като си давала съвети на майчетата да оставят бебетата си да реват, но днес ми дойде много. http://karmene.greatnow.com/harvard.html - ето ти една статия... ако искааш я прочети.... От доста дълго време се знае какви поражения върху психиката води оставянето на бебето да реве. Слагам един цитат, но те съветвам да прочетеш цялата статия, както и да намериш още инфо в нета

“Родителите трябва да знаят, че да оставят бебето си да плаче без нужда го уврежда за постоянно,” – казва Комънс. “Това променя нервната система на бебето, така че то става свръхчувствително към бъдещи травми.”  

Аз на първото си дете не съм налагала часове на спане, както и часове на приспиване... За съжаление 2 пъти съм го оставяла да се нареве и виждам пасиви повече от активи... Изнерви се и след това имаше проблеми и със следващите заспивания, а следователно и с храненията и т.н. В момента е 4 годишен младеж, който сам отказа следобедния сън, а нощно време няма сила, която да го събуди от 12 часовия му убийствено дълбок сън. Ева в момента спи между 1 и 3 пъти през деня, като броя и дремките за по 5 минути. не я изтезавам и не я насилвам и тя е спокойна и щастлива.
Жени, прочети какви биха били последствията върху Габи ако я оставяш да реве и прецени дали това искаш за детето си.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 09:01 от Ger4o

# 88
За запушеното каналче може да пробвам и със сребърна вода, но със сигурност ако не не се оправи сме на сондаж.
Това, което аз четох е, че след 6-месечна възраст е възможно да не е успешен, ако се стигне до него и не ми се рискува.

Замислям се и за пишлето дали да не се огледам за обрязване или цепене, защото е все така с отвор колкото топлийка  Confused
На големия по това време вече му се беше отворила ...
Ето една снимка от нас не сме се показвали отдавна :

# 89
Здравейте,
Честит празник! Днес е ден на майките!!!   bouquet

Еди, дано се оправите и без сондаж  Praynig

Моята калпазанка не спа цяла нощ, голям рев, много пищя  ooooh! Сега спи та ви наглеждам Wink

Гледате ли НОВА ТВ Shocked Crazy

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 09:30 от megs

Общи условия

Активация на акаунт