КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Ние сложихме в коридора и кухнята светъл полиран гранитогрес http://makenzi.bg/293,%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … B5%D0%BB-150.html Доволна съм от избора си. Не мисля, че е толкова труден за поддържане. Единствено светлите фуги ме дразнят  и ми отнемат повече време при почистване. И то най-вече в коридора пред вратата, където замърсяването е по-интензивно. За кухня е подходящ.

# 181
  • Пловдив
 Rolling Eyes Усещам как и аз ще съм сраснала с парцала  Mr. Green. Взели сме плочи почти в същия цвят като на Зорита, само дето не са полирани.
За сега сеи седят в кашончетата, ама като им дойде времето... явно добре ще се забавлявам  hahaha Че са ми за най-цапащите се помещения - коридор и кухня...

# 182
Rolling Eyes Усещам как и аз ще съм сраснала с парцала  Mr. Green. Взели сме плочи почти в същия цвят като на Зорита, само дето не са полирани.

Ааа,че кой е казала,че съм се сраснала с парцала  tooth
На който му е мръсно,да си го чисти,аз нямам никакви скруполи по това отношение  newsm08
Пода в кухнята го бърше мъжът ми.То не стига,че ще мия купища чинии,ами и под да взема да бърша,мързеливааа съм аз,мързеливаа  #Silly

# 183
  • София
Момичета, снощи пак имах няколкочасово матине с поредния майстор за оферта за кухня (осма поред, сигурно ме мислите за луда Shocked) и му казах че съм избрала плота на Салекс - той каза че имало шансове да е китайски. Казах му аз че е немски - като съм го гледала и в сайта на самия производител. Обаче имал съмнения че може да е китайско менте. Нещо да сте чували? Не ми е до това кой го е направил, въпроса е читав ли е като качество за това което ще служи.

# 184
Аз съм от Бургас и имам познат който работи в Салекс. Той ми гарантира, че плотовете им са качествени и нямат проблеми с рекламации. И аз ще вземам техен плот. Според мен не случайно са едни от най разпространените плотове в България. WESTAG & GETALIT AG според мен не е случайна фирма специализирана точно в производството на работни плотове и не вярвам да се дънят.

П.П Само не вземай на Кроношпан плот  Stop

# 185
  • София
lotuspgg благодаря ти   bouquet
знаех си че тук ще има информация от първа ръка.

ПП точно на WESTAG & GETALIT AG е харесаната красота Simple Smile която многократно сме показвали и във форума

# 186
Момичета, снощи пак имах няколкочасово матине с поредния майстор за оферта за кухня (осма поред, сигурно ме мислите за луда Shocked) и му казах че съм избрала плота на Салекс - той каза че имало шансове да е китайски. Казах му аз че е немски - като съм го гледала и в сайта на самия производител. Обаче имал съмнения че може да е китайско менте. Нещо да сте чували? Не ми е до това кой го е направил, въпроса е читав ли е като качество за това което ще служи.

Един глас и от мен.  Peace Ползваме плот на WESTAG & GETALIT.
Със сигурност не е произведен в Китай, а в Германия и е с всички показатели на немското качество.

# 187
  • София
 Момичета Вие ме разбихте!
Вчера поръчах на Стройкото светъл полиран гранотогрес 60/60 http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18022932.big за кухнята.
И малко по кафеникъв за коридора 30/60 http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18022933.big#. Сникките са малко по различни от действителните цветове, но съгурно добихте представа.
Сега се замислям да ида до фирмата и да разгледам..., ако си харесам нещо по-тъмно да ги сменя  newsm78

Зорита, преди 6 месеца направихме вкъщи коридор+нещо като оупън спейс, но само антре и кухня с трапезария с подобни светлобежови, силно полирани плочки 60 на 60 см. Много е красиво и огледално, но пада голямо чистене. За да е в брилянтен вид, би следвало да се мете и мие с мопа всеки ден. Всяка малка капка веднага става сиво-черно петно. Освен това буквално за часове по пода започват да се стелят едни вълма прах и боклуци. Сякаш преди не бяха толкова много, но може би не сме ги виждали. Така че помисли сериозно преди да го направиш. Аз не съм от най-големите чистници, но сега се принуждавам по-честичко да премитам, защото прахосмукачката не върши работа за всеки ден. Има едни електрически метли на Филипс, но още не съм се снабдила. Освен това фугите (макар че при нас са минимални) се зацапват. Но ако трябваше да избирам сега, май отново бих избрала тези плочки - много ми е чистичко и светличко.

И ние сме с такъв и подкрепям всичко казано.Нещо ми санитарее сега на мен и е ужасно мръсен,ако не се мие и измита всеки ден  Tired Косми,боклучета,прахоляци,семки,трохи,настъпани графити от моливи за очи  Crazy , въобще каквото се сетите веднага се вижда  Close

# 188
  • София
Finty, дори да е произведен плота в Китай, което ме съмнява, той трябва да отговаря на определени стандарти за качество,з а да се продава в Европа, така че... Според мен няма проблеми.

Аз като скорошно взела си изпита по "Технология на производството на ПДЧ" с 5 (това е много важно) мога да ви кажа, че има толкова показатели за качество, якост и т.н., които са стандартизирани и подробно описани, че свят може да му се завие на човек и никога не би допуснал, че може да има стандарт за устойчивост на горене с цигара... Grinning

# 189
Момичета Вие ме разбихте!
Вчера поръчах на Стройкото светъл полиран гранотогрес 60/60 http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18022932.big за кухнята.
И малко по кафеникъв за коридора 30/60 http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18022933.big#. Сникките са малко по различни от действителните цветове, но съгурно добихте представа.
Сега се замислям да ида до фирмата и да разгледам..., ако си харесам нещо по-тъмно да ги сменя  newsm78

Не бих се притеснявала толкова. Rolling Eyes Подовите плочки, каквито и да са те, си искат поддръжка. Пода в кухнята вече 10-та година ми е бял със сивкави нишки и не ми създава особени проблеми, тъмнокафявия в коридора -  също. Лично аз предпочитам светлия под за кухня - чисто и свежо изглежда.

# 190
  • София
Манди,

първо - честито
и второ - благодаря  Peace

получих си 3D разфасовката на кухнята във финален вариант и ми е кеф Simple Smile но не мога да ги покажа защото са едни чаршафи... Надявам се до месец да я изфотам и изтипосам наживо Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 11:17 от Finty

# 191
  • София
Манди,

отдавна искам да си изясня нещо та да питам теб като специалист.
Стандартните плотове (т.е. не технически камък и т.н.) до каква температура издържат по стандарт - мисълта ми е ако извадя от фурната примерно печено на 200 градуса и го сложа на директно на плота ще го прецакам ли или да?

# 192
Манди,

Стандартните плотове (т.е. не технически камък и т.н.) до каква температура издържат по стандарт - мисълта ми е ако извадя от фурната примерно печено на 200 градуса и го сложа на директно на плота ще го прецакам ли или да?

Въпроса не е към мен, но Геталит плотовете имат термоустойчивост до 230 градуса.
Притеснявам се да го изпробвам на практика обаче.  Simple Smile

# 193
Манди,

Слагам и въобще не му мисля  Wink

Води се термоусточив плот.Представлява нещо като дебел талашит с фурнир отгоре.И аз се притеснявах първо ,но лека полека запонах да слагам и сега вече директно слагам горещата тава от фурната.Вече 2 години нищо му няма отгоре.
Даже си режа и със сатъра директно върху него,ако нямам чиста дъска под ръка,еми нищо му няма  Rolling Eyes

# 194
Някой да има мивка и плот от полимермрамор? Издържат ли на горещи тави? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт