КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 498
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Аз съм слагала върху полимермрамора тави и тенджери и не е имало проблем. Но е било и инцидентно - ако аха да изпусна кулинарното си творение и... съм го мятала направо на плота. Принципно си се старая да подлагам с нещо, а и котлоните са ми четворка и все се намира местенце за горещите неща  Mr. Green

# 196
Въпросче към специалиста Манди - 2900 лв цена за кухня с вратички фрезован МДФ как ти се струва? Горен ред от едната страна 2,80 м, а от другата 1,50, долен ред отдолу 1,90 и отстрани 0,90 м /това са приблизителни размери/. Има разни джаджи включени също вътре в цената.

# 197
В момента съм с мивка алпака на "Хром" - Силистра - на 17 години е и съм супер доволна от нея. Това, което не ми харесва е, че отляво имам сушилник за чинии с плот от плочки и там винаги е мокро и мухлясват фугите. Предстои ми ремонт на кухнята и се оказа, че трябва да почна от мивката.Харесах си мивка от полимермрамор и се оказа, че фирмата може да направи и плота и гърба същия и да бъде като едно цяло. Сега съм в голяма чуденка за този вид материал и дали е удачно за цял плот  newsm78Моля, помагайте #CrazyИмам и миална, но доста готвя и мия на ръка....Иначе искам мивка от алпака със средно корито и два отцедника от двете страни, но размера, който се предлага е 1,20м и не ме удовлетворява - искам да е 1,50м.....

# 198
  • Пловдив
сиси, с полимермрамора няма да имаш проблеми  Peace
Проблема идва от силиконите за снаждане. Може така да си планираш разположението, че мивката да е излята в среддата на цял плот и точно където е най-мокрото да нямаш снадки. Но пак зависи как ти е разположението и дали позволява.
При мен мивката е до ъгъл. В ъгъла плота ме е лепен. Не съм била на място по време на монтажа, но изглежда много здраво, като да е лепено със самия материал и предполагам още в цеца са си го лепили. От другата страна на мивката обаче имамзалепено парче от плота със силикон, защото трябаше да е 5 см по-високо. Е, точно на това снаждане ми мухлясва силикона, както и силиконовата снадка към гърба, който е от фаянсови плочки. Всъщност към гърба ми мухлясва само на едно място, явно тям оливам най-много.

# 199
  • София
Момичета Вие ме разбихте!
Вчера поръчах на Стройкото светъл полиран гранотогрес 60/60 http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18022932.big за кухнята.
И малко по кафеникъв за коридора 30/60 http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18022933.big#. Сникките са малко по различни от действителните цветове, но съгурно добихте представа.
Сега се замислям да ида до фирмата и да разгледам..., ако си харесам нещо по-тъмно да ги сменя  newsm78

Не бих се притеснявала толкова. Rolling Eyes Подовите плочки, каквито и да са те, си искат поддръжка. Пода в кухнята вече 10-та година ми е бял със сивкави нишки и не ми създава особени проблеми, тъмнокафявия в коридора -  също. Лично аз предпочитам светлия под за кухня - чисто и свежо изглежда.
И на мен много ми харесва светъл под и затова ги избрах. Освен това съм малко манячка на тема чистота.  Naughty все се старея да не обръщам внимание толкова, ама сърце не трае.
Е не съм като червенокосата /забравих и името/ от Отчаяни съпруги, но имах и такива моменти  smile3512
Та затова си мисля, че ако си взема мааалко по тъмни или пъстри няма толкова да ме дразни  newsm78

# 200
Та затова си мисля, че ако си взема мааалко по тъмни или пъстри няма толкова да ме дразни  newsm78

На тъмни плочки винаги ще личат светли боклучета - прах, трохи и т.н., а на светлите - тъмни. Неизбежно е. Затова е хубаво да има някакъв меланж. За терасите /като място, което не обичам да чистя особено/, избрах по-тъмния вариант на този рустик: http://www.ceramicbg.com/pics/re_offers/img_big_290.jpg
Много "носи". Grinning

# 201
  • София
Имам едно питане, в момента избирам уреди и с мъж ми спорим за котлони, той иска индукционен аз стъклокерамичен. Прочетох предимствата на индукционният , ама на него не мога да ползвам Тефаловите тигани който няма как да си кривя душата са супер леки и удобни и лесно се мият и сега не знам какво да избера. Затова се допитвам до вас за помощ  Hug

# 202
  • София
  Аз лично съм със стъклокерамични, но не можех тогава да си позволя индукционни, иначе ми се искеше. Но по принцип аз гледам и да не ползвам тефлонови и тези които използвам стават за индукционни. Все пак ти си прочела предимствата и недостатъците, сега остава да решиш дали би заменила тиганите или предпочиташ да си останеш с тях и със стъклокерамичен плот  Simple Smile

# 203
  • София/Осло
Аз съм с индукционен плот.
Така или иначе не харесвам и не ползвам Тефал.
Май трябва сама да прецениш кое ти е по-важно?  Laughing

# 204
...за плотовете на кроно - не ги подценявайте, нормални са си, моят е цвят гранит и вече 15 години не е мръднал ! за рязане си ползвам дъски, а за горещото - коркови подложки !  newsm10

# 205
  • София
Имам едно питане, в момента избирам уреди и с мъж ми спорим за котлони, той иска индукционен аз стъклокерамичен. Прочетох предимствата на индукционният , ама на него не мога да ползвам Тефаловите тигани който няма как да си кривя душата са супер леки и удобни и лесно се мият и сега не знам какво да избера. Затова се допитвам до вас за помощ  Hug

Аз възнамеряжам да си взема 2 керамични с 2 индукционни. Дори и един керамиен заради тиганите би ми свършил работа, но не съм жидала такажа комбинация.

A да Ви питам дами за смесителите какъв избрахте, като вид и марка?
Искам да има душ и да е висок не държа да има изтегляне, но те всички с душ са с изтегляне.
Гледах на стройкото на Бланко един и на Франке. Но втория е доста по-скъп. На Тека не смея да си взема, защото една приятелка си взе и ме смесва добре водата, но тя е малко "перде" и не и се разправя да го връща.

# 206
http://www.grohe.bg/p/11_19980.html
тези са достатъчно добри и надеждни. Simple Smile

# 207
  • София
има ли някой наблюдения ....

... тези от вас които имат диспозер Eurolux
Пише по нета, че в комплекта е включен и пневматичния бутон което ме кара определено да се замисля да взема такъв диспозер щото само бутона е майка си и баща си. Но кажете как изглежда този бутон - нормално изчистено иноксово копче или някоя грозотия която така или иначе трябва да се сменя?

# 208
  • София/Осло
има ли някой наблюдения ....

... тези от вас които имат диспозер Eurolux
Пише по нета, че в комплекта е включен и пневматичния бутон което ме кара определено да се замисля да взема такъв диспозер щото само бутона е майка си и баща си. Но кажете как изглежда този бутон - нормално изчистено иноксово копче или някоя грозотия която така или иначе трябва да се сменя?
Eто това успях да открия http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=19607&ma … age=1&sort=2d

# 209
Ral_p, обещах да ти пусна снимки на луничките. Цък и цък. На последната се вижда как минава жицата.

Lo благодаря за инфото и снимките. Все забравям да те питам за мивката. Каква е, кой е вносителя. Аз в момента се двоумя. Много ми харесва бял плот от технически камък и гръб от млечнобял лакобел. И се чудя дали изцяло технически камък или описания вариант.
Покрай вас и аз се зачудих каква мивка да слагам на плота от техническия камък - метална с долно монтиране  или от някакъв друг материал.
Метал ползвам в момента, но от другите материали нямам впечатления. Може ли да споделите отзиви - корозират ли, надраскват ли се, петна остават ли.

Цитат на: barbaroska в Неделя, 28 Март 2010, 18:40
Привет на всички  .Искам да попитам някой от вас да се сеща къде точно назад в темите беше публикувана подобна маса но светъл цвят?Сигурна съм,че я видях  мноого назад,прерових,но не я откривам и по фирми също не я намирам бяла или поне светло дърво.Някой ако има инфо да пишее ,моля. http://siana80.multiply.com/photos/album/2#photo=6

Сигурна съм,че не съм си показвала масата в темата,а все едно питаш за моята маса
Ще ти пиша на лични

Tsveti може ли инфо и на мен, че нашата маса май ще ни е голяма за новия апартамент, а отдавна си мечтая за разтегателна маса комбинация от дърво и стъкло. Само,ч е на мен ми трябва средно кафяво.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 10:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт