КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 391
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София

Добър проект и много смело съчетание на цветовете! Браво!

Благодаря! Най-много ме притесняват този титан. Исках гълъбово сиво и се притеснявам че това ще ми е тъмно, но пък кухнята е с лице към директна светлина и се надявам отблясъците да правят цвета по-светъл. Другото, което гледах беше сребристо, но по-простовато ми стоеше, а това има интересен фладер - леко релефен но ненатрапчив.

# 391
  • София
Aуч...Финти, много готино, ама този титан малко ми дразни картинката само...

писали сме едновременно...нещо, което повече се приближава до цвета на горния ред дали няма. Защото този титан много върви с плота, ама с горния ред не го виждам. Също съм на мнение, че сребристо ще простее, прекалено банално е.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 10:29 от Гуш

# 392
  • София
Aуч...Финти, много готино, ама този титан малко ми дразни картинката само...

писали сме едновременно...нещо, което повече ве приближава до цвета на горния ред дали няма. Защото този титан много върви с плота, ама с горния ред не го виждам. СЪшо съм на мнение, че сребристо ще простее, прекалено банално е.

Гуш, знам,  обаче нищо не успях да харесам .... с пълното съзнание че може да не ми хареса рискувах, пък да видим дали ще си бия главата в това гръбче после...
Между другото, бюрото ми на работа е кантирано именно с титан и е директно осветено от прозореца - когато е тъмно цветът е като на картинката която съм качила, обаче като го огрява светлината е доста светло и има всички шансове да се върже. Ще видим ....

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 10:42 от Finty

# 393
  • София
Дано...ама пък и после можеш да го смениш.  Grinning

# 394
  • София

Ако знаеш вече колко неща искам да сменя, а още сме доникъде Simple Smile
Само като си отворя устата за нещо такова и получавам един особен поглед от половинката - полуотчаян и полуупрекващ ... предполагам повечето от вас знаят за какво става дума  Laughing

# 395
  • София

Ако знаеш вече колко неща искам да сменя, а още сме доникъде Simple Smile
Само като си отворя устата за нещо такова и получавам един особен поглед от половинката - полуотчаян и полуупрекващ ... предполагам повечето от вас знаят за какво става дума  Laughing

Съвет от мен, за да не те застигне моята участ да искаш да смениш тотално кухнята още щом я видиш монитирана - гледай колкото се може повече кухни, комбинации, цветове, стилове и тн. Както е известно, количествените натрупвания водят до качествени изменения  Laughing
Ходи по шоурумите и се опитай да се почувстваш във различни кухни, така да се каже, опитай се да си се представиш.
И не му обръщай внимание на любимия, заплаши го, че после ще мрънкаш  Laughing

# 396
  • София
Съвет от мен, за да не те застигне моята участ да искаш да смениш тотално кухнята още щом я видиш монитирана - гледай колкото се може повече кухни, комбинации, цветове, стилове и тн. Както е известно, количествените натрупвания водят до качествени изменения  Laughing
Ходи по шоурумите и се опитай да се почувстваш във различни кухни, така да се каже, опитай се да си се представиш.
И не му обръщай внимание на любимия, заплаши го, че после ще мрънкаш  Laughing

Точно това и направих - аз от поне 3 години гледам за кухни и не само в БГ, а и големите сайтове за интериор като цяло, отделно, като вече споделях в темата, пробвах 8 различни фирми и майстори за проекта на вече моята си кухня - за проекта нямам съмнения - ще е максимално функционален за нас и за възможностите на пространството на кухнята, само този единствен цвят ми боде очите.

Между другото, ние и двамата сме кулинари и срещнах трудност да обясня на някои майстори че трябва да има 2 отделни функционални пространства за да не си пречим един на друг като се връткаме в кухнята (пример - мивката и котлоните да не са на ъгъл защото ако един е на едното място ще блокира работата на другия). Този факт наложи някои промени по иначе по-функционални възможности, така че имайте го предвид ако и при вас случая е такъв.

# 397
  • София/Осло
Финти, като гледах проекта много ми хареса..после видях цветовете, ами на мен ми идва много-този титан на проекта е сив, а в действителност показаното от теб е съвсем различно. Реално всичко ти е цветово различно. Лилавото-перфектно ,зелени стени-идеално, но после идва- титан- съвсем друг нюанс, плот- мозайка-пак други дребни пръски и цветове, и горни шкафове -пак мини райе кремаво... /Аз бих сложила сив плот и гръб на тази комбинация или цвят близък до горните шкафове/. Предполагам, че ще стане хубаво, но на мен ми е прекалено с толкова различни шарки и нюанси...надявам се да не се обидиш- просто се опитвам да ти бъда от полза   bouquet

# 398
  • София

Между другото, ние и двамата сме кулинари и срещнах трудност да обясня на някои майстори че трябва да има 2 отделни функционални пространства за да не си пречим един на друг като се връткаме в кухнята (пример - мивката и котлоните да не са на ъгъл защото ако един е на едното място ще блокира работата на другия). Този факт наложи някои промени по иначе по-функционални възможности, така че имайте го предвид ако и при вас случая е такъв.

ОФФ, сори!
Леле, колко готино! Искам и аз такъв мъж  Crossing Arms
Пък  Crossing Arms

# 399
  • София
Финти, като гледах проекта много ми хареса..после видях цветовете, ами на мен ми идва много-този титан на проекта е сив, а в действителност показаното от теб е съвсем различно. Реално всичко ти е цветово различно. Лилавото-перфектно ,зелени стени-идеално, но после идва- титан- съвсем друг нюанс, плот- мозайка-пак други дребни пръски и цветове, и горни шкафове -пак мини райе кремаво... /Аз бих сложила сив плот и гръб на тази комбинация или цвят близък до горните шкафове/. Предполагам, че ще стане хубаво, но на мен ми е прекалено с толкова различни шарки и нюанси...надявам се да не се обидиш- просто се опитвам да ти бъда от полза   bouquet

Ама разбира се - винаги предпочитам да чуя откровени мнения, нищо лошо няма в това  Hug
Осъзнавам, че цветовете са смели. Но пък от многото обиколки и снимки в нета абсолютно всичко вече ми изглежда банално и не бих си го сложила вкъщи. Това важи не само за кухнята - а и за повечето помещения в дома. Искам нещо, което да е извън модата, да е смело и интересно, защото ще го съчетавам с други елементи и в ретро и в модерен стил. Само времето ще покаже дали ще стане работата дето я мисля или не. Но мисля, че на вас би ви било интересно да видите и някоя малко по-изчанчена комбинация Simple Smile права ли съм?

П.С. Стените всъщност са патешкожълти Simple Smile Познайте кой ще си засади лилаво-жълти теменужки в кухнята Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 11:30 от Finty

# 400
  • София/Осло
Естествено, аз също не харесвам традиционното, особено този тип"българско" обзавеждане и стил. И понеже те следя от началото на ремонта и ми харесва стила ти, та затуй се намесвам.
Не говоря за смелостта на цветовете /аз използвах същото зелено/. Просто на мен ако трябва да съм честна не ми допада плота  Blush / свързвам го с ей тези /знам ,че е различен, просто правя такава връзка/ - http://mebelisabrosa.com/images/phocagallery/plotove/thumbs/phoc … 2%20pe%20-%20.jpg, а на мен те са ми безкрйно банални и извинете ме ,но ми приличат на повръщано  Embarassed

# 401
  • София
... а на мен те са ми безкрйно банални и извинете ме ,но ми приличат на повръщано  Embarassed

и на мен - абсолютно се подписвам под това мнение. Но от моя гледна точка единият тип абсолютно няма нищо общо с другия - видях го и наживо как стои. Специално този плот си отива много с тъмни долни шкафове дюс (за тези които се чудят дали да го ползват) - за да се подчертаят цветовете и на едното и на другото.

В средата на май се надявам да показвам снимки. На много от съфорумките може да не им хареса и в това няма нищо лошо, лошото е ако на мен не ми хареса  Laughing Ама да видим ...

# 402
  • Sofia, Bulgaria
Да споделя и аз за плот и гръб титан. Като правехме нашата кухня, не ми харесаха пръсканите плотове - простееха ми на мострите, и затова избрах титан. Момичета, сега това е едно от нещата, за които най-много съжалявам. Първо ми стои студено , безлично и офисно. И много, много тъмнее. Кухнята е композирана срещу прозореца, но въпреки това дори в слънчеви дни сивото стои тъмно и студено (въпреки, че горният ред е бяло гланц). Сега, ако трябваше да избирам - задължително светъл плот и гръб. Решила съм като се опарича, да ги сменя с технически камък, но кога newsm78

# 403
Аз да споделя, че имам приятелка, чиято кухня е сива, като металик и изглежда много добре. И аз исках такава, но при мен няма да се върже, затова ще търся други цветове

# 404
  • София/Осло
На много от съфорумките може да не им хареса и в това няма нищо лошо, лошото е ако на мен не ми хареса  Laughing Ама да видим ...
Щом си видяла всички цветове на живо, значи трябва да ти хареса..стискам палци  Wink

Общи условия

Активация на акаунт