КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
merybo - изглежда ти тъмно така защото плот плюс гръб заема най-голямо визуално пространство от кухнята и при теб е едно непрекъснато тъмно петно (де факто те са сляти и като ги гледаш от позицията на човешки ръст доминират като цвят в кухнята). А е студено, защото и бялото гланц е студен цвят - зависи какъв ти е долният шкаф, но титан плюс бял гланц си звучи студена комбинация.

# 406
Finty, от твоя проект получих дежаву. Като изключим лилавите долни шкафчета,цветовете са почти като на моята,но аз след като намесих зеленото ,не посмях да си правя повече цветни експерименти и заложих на сиво-бялото. И аз не бих била толкова смела в съчетанията,за което те поздравявам, докато чаках да видя антрацид с бяло и титан какво ще стане, не съм спала,а какво остава за още цветове!  Crazy Моят гръб и плот са титан и са срещу прозореца,изобщо пък не е тъмен и наистина светлината го изсветлява още повече ,плотът и досега сама си се радвам как съм го избрала този,изключително лесен за чистене,дори следи от мокра кърпа не личат,страхотен е!  Peace Аз съм пускала снимки в предишни тмеи,но ето отново за срванение,при все,че тук съм я снимала още февруари,когаро нямаше много слънце навън,а и стаята ни е северна,но пак не ми е тъмна: кухня
П.П. Уудлайн крийм на Еггер ми е един от цветовете в спалнята,страхотно стои,чак съжалявам,че и другаде не го намесих!  Heart Eyes Но в него има и леко кафяво,та още един цвят ще ти се намеси! Crazy

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 12:51 от yaya

# 407
  • София
П.П. Уудлайн крийм на Еггер ми е един от цветовете в спалнята,страхотно стои,чак съжалявам,че и другаде не го намесих!  Heart Eyes Но в него има и леко кафяво,та още един цвят ще ти се намеси! Crazy
Всъщност фладера има един неопределен опушен цвят, кафяво изглежда ако го сложиш до кафеникави неща, като до доближих до лилавото ми прилича на лилаво, също сивее.... аз този "десен" го избрах по няколко причини - 1. меко бяло е 2. има леко дървен декор, 3. именно този неопределен цвят на шарката.
Дано да не се заблуждавам, пак казвам - времето ще покаже. Нямам никакви претенции за добър вкус - на всеки вкуса му е добър за него си. Аз имам една картинка в главата си и тя е сглобена от всички елементи, които още ги няма вкъщи - и има хармония. Понеже използвам доста цветове всеки отделен елемент е доста крещящ сам по себе си, но се надявам накрая да получа картинката 
За тези като мeн които не използват само 1-2 цвята вкъщи да си изкажа мислите - опитвам се да мисля пространствено в цветове - в смисъл - в голямо помещение по-ярките цветове да са разпръснати на няколко места, в различни части на помещението и с различна концентрация - така че да има нещо вляво и вдясно, горе и долу.
За многото снимки които съм изгледала по форуми и сайтове има две неща които често се срещат при новодомци но на мен не ми харесват:
1. Всичко е решено в 1-2 цвята и става както казват Хамериканците твърде matchy-matchy – т.е. забелязва се усилието всичко да е в тон и в същото време няма акцент и изглежда малко еднообразно и
2. Акцентите се слагат хоризонтално в една линия или близо един до друг – например купа на масата и възглавнички на дивана в тон зад нея. Някак не се чувства тази раздвиженост, която аз целя – при мен например освен лилавото по долните шкафове в съседно помещение ще има нещо дребно – например осветление над масата в лилаво, или пък саксия повдигната на рафт, или порцеланова купа на висок рафт в трапезарния шкаф за съдове ….

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 13:22 от Finty

# 408
  • София/Осло
Eee като видях снимката на yaya, установих ,че и при мен е титан- гърба и плота ,и са еднакви  Mr. Green
http://deata.multiply.com/photos/album/7/New_look#photo=47
Зеленото ,както при Finty, ще присъства и в хола и около мястото за хранене , както и други цветове ,но по деликатно  Laughing

# 409
  • София
Мацки, при мен зелено (все още) няма - стените са в жълто Simple Smile
Но пък имам зелена баня - цвят лайм Simple Smile

# 410
  • София/Осло
Като казвам   
Зеленото ,както при Finty, ще присъства и в хола и около мястото за хранене , както и други цветове ,но по деликатно  Laughing
имам предвид акцентните цветове  Laughing

# 411
  • София
Така и така днес ми е ден за висене в темата - да ви питам:

Търся дъска за рязане, тип butcher block но голяма - примерно 40 на 40 см или нещо такова - но тези които се продават струват майка си и баща си. Имате ли идея къде има такива на добра цена, но и да не се разцепят след 1 месец като евтините дъски (щото - естествено - търся евтино и качесвено и компромиси не правя Simple Smile )

# 412
Finty , за дъската не мога да ти помогна, но пък исках да ти кажа, че проектът ти на мен много ми хареса!  Peace  Аз също си харесах подобен цвят за плот . Имаше мнения, че е студен цветът, но с подходящите аксесоари ще се омекоти !

Днес ме зарадваха с новината, че кухнята ни ще я монтират следващата седмица ! Супер много се радвам, ще има и снимки !

# 413
  • София
Супер, чакаме снимки!!

Аз да покажа и какво ще бодна на плота (откога и се каня, дано само да има пари за нея че с кухнята малко се матирахме)
или

# 414
 В тон с шкафовете, много яко  Peace !

# 415
Ехеее,кога пуснаха зелена и лилава Долче Густо,страхотно,още повече се изкушавам да я имам  Crazy!
Финти,аз също харесвам проекта ти и го намирам за смел,незнам защо остана с друго впечатление! Също така се опитах зеленото да го вплета навсякъде в стаята-зелен килим,вази,свещи,лампи...така,че напълно споделям идеите ти!
  Peace

# 416
  • София
Ох, ако бяха пуснали жълта кафемашина щеше да е идеална за мен, но - може пък да почакам. Иначе - лилавата я видях в сайта на Техномаркет, зелената лайм я има в Технополис  Peace

А на мен ми трябват уреди в топъл цвят (т.е. предпочитам да не е лилавата машина) че с това лилавото и сиво ще стане наистина много студено усещането а и е matchy Simple Smile .

Аз предвиждам килим шаги в лайм в трапезарията която е в съседство така че зеленото става

# 417
уауа, от какъв материал ти е мивката? И как се справяш без отцедник- с миялна ли си?
Нашата кухня ще е готова след 2-3 седмици, надявам се да става за показване  Rolling Eyes
Питах по-нагоре в темата, но никой не се включи, та пак да си задам въпроса - знаете ли съде в София мога да видя мивките на ФАТ  newsm78 До 2-3 дена трябва да купим. Някой да знае?

уауа, още нещо се сетих като ти гледам снимката- достатъчен ли ти е работния плот, който се вижда на снимката или използваш и друго място за работа?

# 418
Питах по-нагоре в темата, но никой не се включи, та пак да си задам въпроса - знаете ли съде в София мога да видя мивките на ФАТ  newsm78 До 2-3 дена трябва да купим. Някой да знае?

За София не знам, аз миналата седмица гледах в Бургас и дори си избрах модел и цвят /от Фат/. Сега има и от някакъв нов материал, стои не гладко като гланц, а някак назъбено, зърнисто, повече прилича на камък и има нови цветове. Разликата със старите модели е около 50-60 лв.  Аз си взех от новите материали, някак по-благородно ми изглеждат, а и се надявам да не се драскат толкова, колкото лъскавите.
За дистрибутори в София може да попиташ в производствената база: http://www.fat-bg.com/

# 419
уауа, от какъв материал ти е мивката? И как се справяш без отцедник- с миялна ли си?
Нашата кухня ще е готова след 2-3 седмици, надявам се да става за показване  Rolling Eyes

уауа, още нещо се сетих като ти гледам снимката- достатъчен ли ти е работния плот, който се вижда на снимката или използваш и друго място за работа?

Има отцедник,в шкафа долу вляво от мивката е вграден,а миялна ще имам по-натам в шкафа долу вдянсо под мивката ще бъде вградена,той е 45см ,колкото за миялната. Мивката е полимермраморна ,доволна съм,чисти се лесно и нищо не й личи! Плота ми е предостатъчен,разстоянието на основната стена е 2,40,та окло 1,50м ми остават плот,което ми стига!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт