КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 376
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Те тези проектиращи кухните не са много наясно с механизмите които може да се използват . Затова те съветвам да обиколиш фирмите предлагащи специализиран обков и да ти предложат решение . Има стотици варианти , съответно и на подобаваща цена   Money

# 541
  • София
Те тези проектиращи кухните не са много наясно с механизмите които може да се използват . Затова те съветвам да обиколиш фирмите предлагащи специализиран обков и да ти предложат решение . Има стотици варианти , съответно и на подобаваща цена   Money
Е недей така категорично, има и такива, които са наясно  Mr. Green

# 542
Не се съмнявам че  има и такива и дори някой от тях наглеждат тази тема    Wink

# 543
  • София
Консултант-продавачите са запознати , може да посъветват какво може да се приложи и какво не .

Точно затова пуснах питане и тук, защото едните ме съветват , че може да сложа такъм механизъм, другите ми казват, че не може. Давам един и същи проект и едно и също искане на две фирми занимаващи се предимно с кухни.
Тази кухня ще ме довърши   Twisted Evil  добре, че имам още няколко месеца докато реша точно какъв или какви два цвята да е , да реша последно за механизмите и дали искам шкафове или чекмеджета долу  ooooh!

Моят проблем е същият!
Искам горни шкафове на 90см. Така цялата кухня става с височина 2,35м. Но монтажната височина ми е 2,40 сега на замазка, без настилката. И аз искам такива шкафове http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/index.php, но май няма да стане.

Манди
това ли е единствения вариант, както в посочената кухня ?

# 544
защо да не може да се монтира пантите се отварят +95 градуса шкафовете могат ли да бъдат 87 см в каме имат подобен механизъм а шкафовете не могат да се монтират до тавана защото няма как да се нивелират

# 545
Moмичета, искам мнение как е по удобно да бъде монтиран керамичен плот-двойка? Вертикално или по хоризонталата,до скоро държах да е вертикално,заради мястото което заема,но днес измерих че разликата хоризонтално /вертикално е 10 см от плота,което не е фатално.А си мисля,че ако котлона е хоризонтално е някак по-удобно.Споделете мнения.

# 546
  • София
geryger, бих могла да се разтърся за механизъм, който повдига две врати и позволява монтаж до тавана, но вече съм го правила преди година и не намерих, та и сега се съмнявам да намеря. Според мен варианта е вратите на шкафа да се разделят на  3 и най-горната да е с газов амортисьор, но пак се отваря и затваря трудно и съответно трябва да се ползва много рядко.

# 547
Moмичета, искам мнение как е по удобно да бъде монтиран керамичен плот-двойка? Вертикално или по хоризонталата,до скоро държах да е вертикално,заради мястото което заема,но днес измерих че разликата хоризонтално /вертикално е 10 см от плота,което не е фатално.А си мисля,че ако котлона е хоризонтално е някак по-удобно.Споделете мнения.

И аз винаги съм мислела, че вертикално е по-добре, но напоследък си промених мнението и мисля, че хоризонтално е по-удачно.

# 548
И друго - мъжът ми ходи в магазин за специално осветление, с огромен избор на LED осветление. Съвсем по мъжки разпита много подробно, и се върна с информация за не особено скъпи, но много силни и ефективни, в същото време енергоспестяващи LED лампички. Засега поне идеята е да залепим по цялата дължина на горните шкафове (отдолу) лента с лед лампички. Има в различни цветове (споменавам, защото има и нормална топла светлина), и са достатъчно силни.
Облак, сподели, моля те, адреса на този магазин?
Гореспоменатата фирма е във Варна, и за два дни не попаднах сайта и, хем я открихме по интернет. Но ето една подобна в София. Това, което е харесал той, са твърдите LED-ленти. Идете на място да разпитате и да видите как светят. Според него и луничките в тази технология не са за изпускане, макар че не били евтини, не харчели нищо. За техническата част му имам пълно доверие, но лично аз още не съм ги виждала, тези дни ще имам и собствено мнение по въпроса Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 09:46 от Сребърен облак

# 549
  • София
И друго - мъжа ми ходи в магазин за специално осветление, с огромен избор на LED осветление. Съвсем по мъжки разпита много подробно, и се върна с информация за не особено скъпи, но много силни и ефективни, в същото време енергоспестяващи LED лампички. Засега поне идеята е да залепим по цялата дължина на горните шкафове (отдолу) лента с лед лампички. Има в различни цветове (споменавам, защото има и нормална топла светлина), и са достатъчно силни.
Облак, сподели, моля те, адреса на този магазин?
Гореспоменатата фирма е във Варна, и за два дни не попаднах сайта и, хем я открихме по интернет. Но ето една подобна в София. Това, което е харесал мъжа ми, са LED-лентите. Идете на място да разпитате и да видите как светят. Според него и луничките в тази технология не са за изпускане, макар че не били евтини, не харчели нищо. За техническата част му имам пълно доверие, но лично аз още не съм ги виждала, тези дни ще имам и собствено мнение по въпроса Simple Smile
Точно тази фирма намерих и аз, когато ми трябваха такива ЛЕд-ленти за един ТВ-модул. Ето тук може да се види ефекта: http://mebelni-idei.com/bg/categories/Living_room/ снимка от 36 до 38, лентите са сложени сад стъклените рафтове. Мисля че, ако се ползват лентите с повече светодиоди на метър ще са достатъчно ярки за кухня. Но ще трябва да се монтират на средата на дъното на горния ред, за да осветяват плота, защото ако се монтират в ъгъла между гърба и горния ред май няма да е добре...

# 550
  • Пловдив
Аз съм за вертикално поставяне newsm10 ! Освен, че печелиш място, все пак и копчетата/бутоните са предназначени за такъв монтаж, а не да въртиш глава, за да включиш на 8, например. Важното е да ти е удобно. Опитай се да си представиш, как пържиш нещо в тиган и как ще отместваш или някоя тенджера как къкри ....  smile3503 Каквото и да решиш - успех!

# 551
Здравейте записвам се да ви следя Rolling Eyes
Предстои ми да правя кухня, та събирам идеи.

# 552
  • София
Здравейте и от мен от далечен Брюксел (не мога да се прибера  Close ) Дано да не монтират кухнята докато се добера до вкъщи, изобщо толкова планове ми се прецакаха, но снощи поръчах по интернет последната част от уредите. Нищо не може да ме спре Simple Smile

# 553
Да се включа и аз за LED-a, тук във Варна ги има по магазините за осветителни тела,но на какви цени....../както всичко в града/.Ние сложихме по цялата дължина на горните кухненски шкафове и мога да кажа,че свети много добре,на тавана над горните има 3 луни/които сложихме да осветяват белия лак на шкафа,но определено свети и на плота/Светлина е абсолютно достатъчна,нямам все още снимки от "обекта" .Да допълня,че ги поручахме онлайн от София/излязоха 2 пъти по-евтино/.

# 554
цоп, малко ви поизпуснах сега чета назад.
Да питам каква ви е настилката на пода в кухните? В момента майстора ни се опитва да ни убеди в предимаствата на паркет за кухня, но аз съм малко скептична. Притесняваме, че пералнята (която е в кухнята) ще съсипе много бързо паркета...

Общи условия

Активация на акаунт