Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 827
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
botzy,и при мен пише така,но ендото каза,че патоанатома се е заблудил-при хашимото има инфилтрация на лимфоцити,но и при аденоми,др.патологии пак има лимф.и само опитен патоанатом е наясно с разликата..

# 181
Propadnala, бързо възтановяване  Hug !

# 182
propadnala ,
бързо възстановяване и само прекрасни нещица оттук нататък!   bouquet

4ик4ирик,за хашимото има високи антитела,а и на биопсията щеше да ти излезе.

Каква биопсия? Имаш предвид хистологията?

4ик4ирик не е хубаво да напълняваш след операцията ,яж повече плодове и млечни продкти.
Късно е, чадо мое...Минаха два месеца, дали една диета е уместна вече?

# 183
да,хистологията.

# 184
Ехо, момичета какво става, къде сте!Тревожа се вече всеки ден проверявам за нещо ново  и нищо.Къде пишете кажете

# 185
Аз тъпо и упорито продължавам диетата. Вече 2 седмици. Чувствам се добре, имах в началото 2 кризички. Още една седмица е диетата и после може да се яде месо. Чудя се обаче дали да не повегетарианствам още малко.

# 186
Здравейте момичета!
Аз преди няколко месеца писах в темата. Д-р Пандев ми даде 6 месеца отсрочка да видим дали ще има операция.
От няколко дни чуствам дърпане  и стягане в областта на шията, както и лека болка. Имали ли сте такива симптоми? newsm78
Някой знае ли координатите на д-р Пандев? Дали е тук или в чужбина, че в началото на юни трябва да се срещна с него.

И още нещо. Операцията е безплатна, нали?

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 19:08 от gelika

# 187
Не зная дали в момента д-р Пандев е в България, но можеш да го потърсиш на телефона, който съм написала на 1-ва страница.
Успех!

# 188
До  20 май  е  в Австрия

# 189
Операцията съвсем не е безплатна, почти на всякъде се плаща, било избор на екип, било в частните им кабинети, направлението за хоспис също е необходимо, така че не се заблуждавайте, нищо безплатно няма в скапаната ни държава. Платих на Пандев 550 лева лично на ръка, защото ако платя избор на екип, щели да си вземат парите след 8 месеца, поне така лично той ми обясни. Не съжалявам обаче, той е истински професионалист, макар и странен като човек. Възстанових се много бързо и съм добре, само хистологията още не е готова.Между другото в Ендокринологията, която се намира в Майчин дом, цената на операцията ми беше 1100 лв.,избор на екип при д-р Ганчев,но аз не отидох там, за което не съжалявам.

# 190
при доц.димов в клиника "каспела"е 40лв по здравна каса.

# 191
здравейте,
от доста време не съм се включвала.
Извинете ме за неразбирането но може ли някой да ми каже по време на операция когато не се махат възлите а само част от жлезата изследване прави ли им се? Т.е. оперирана съм през месец февруари но едва сега разбирам, че възлите са ми оставени.

# 192
здравейте,
от доста време не съм се включвала.
Извинете ме за неразбирането но може ли някой да ми каже по време на операция когато не се махат възлите а само част от жлезата изследване прави ли им се? Т.е. оперирана съм през месец февруари но едва сега разбирам, че възлите са ми оставени.

newsm78 Е как така оставени? Искаш да кажеш че си поредния случай на лекарска грешка. И кой я свърши тази работа?

# 193
Може би невежеството ми е голямо но в епикризата е записано -окончателна диагноза : струма полинодоза еутироидес. Хистологията е - нодозна фоликуларна струма с огнищен лимфоцитарен тиреоидит от типа на Хашимото.
Каквото и да значат тези думи аз съм притеснена защото преди операцията имах два възела  с не -малки размери. След операцията попитах хирурга всичко ли е изрязано и той каза че е направил всичко необходимо. След три месеца направих ехография защото почуствах подуване ниско в шията от лявата страна. Оказва се, че възлите си стоят и не са изрязани. Опитвам се да се свържа по телефона с хирурга но немога понеже е на работа след 17.05. До тогава ще се побъркам от мислене.
Нормално ли е след като имам възли и съм срязана да не са махнати. Нямам представа какви са - естествено мислите са ми към най-лошото.
Преди операцията съм дала на ръка 800 лева с надеждата, че всичко ще бъде направено както трябва а сега съм много обезпокоена.
Знае ли някой дали е нормално да бъдат оставени възлите при условие, че ми е оставено около 1% от жлезата.

# 194
а кой е хирурга ,ако не е тайна?

Общи условия

Активация на акаунт