Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 837
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Според мен не е нормално да ти оставят възлите. Нали затова си отишла на операция - за да ги махнат. Но не си единствения случай на пациент, който отива на контролна ехография след операция и  хоп - възлите си седят. Обикновено обяснението е ами....имаш рецидив  Sick

# 196
след няма и три месеца

# 197
Здравейте отново, операцията ми беше на 10.05. и вчера ме изписаха. Доста трудно преглъщам, не усещам силна болка, по скоро нещо ме дърпа, нормално ли е това ?

# 198
Здравейте.
Мишленце Hug бързо въстановяване.Да нормално е .аз понякога все още го чувствам това предърпване при преглъщане.Едно съветче ,гледай да не напълняваш не е желателно.
Нова за съжаление това е здравната система в РБ ,и скачат за високи заплати,били учили  #Cussing out е като учат защо не работят качесвено.Немога да си го обясня това ,махнали са 99% от жлезата а възлите са там #Crazy newsm78
Другите оперирани как сте  bouquet

# 199
Почти винаги ли се напълнява след операция? Никой нищо не ми е казал като странични, след месец трябва да направя хормонални и ако трябва да пия L-TIROXIN.На мен ми е махнат половината от левия лоб , десния си е цял, доц.Сечанов ме оперира и смята , че едва ли ще се наложи да пия хапчета ,но доста често лекарите си премълчават за някои неща. Ако се пълнее е хубаво човек да се ограничава, аз до сега проблеми с хормоните не съм имала и с килограмите също, май ще трябва да се качвам често на кантара.Вероятно качването на килца е свързано с недостатъчното количество хормони и забавянето на метаболизма, сигурно затова казват , че от L-TIROXSIN се отслабва.Ще видим какво ме чака, важното е че операцията от която ме беше толкова страх е зад гърба ми , и възела не е от лошите, другото все ще го преживеем.

# 200
  • гр.Гоце Делчев
Мишленце аз съм оперирана преди три години и все още чуствам придърпване от време на време.На мен ми е изрязан десния лоб,но все още не се налага да пия хапчета .След операцията качих 3-4 килограма,но не повече в момента съм 50 кг. и висока 1.58,а преди операцията смъквах на месец по 3-4 кг. казаха,че не е от възлите,но след операцията спрях да отслабвам,а година преди нея бях 63кг.

# 201
Здравейте!Операцията ми беше преди година и половина.Все още ми придърпва при преглъщане.Пия елтирокс 50.Нямам промяна в килограмите.Оперира ме доц.Сечанов.Пожелавам здраве на всички и успех на тези от вас ,на които им предстои операция!!!!

# 202
Привет , привет !!!
Просто минавам и, ако не беше истина, щях да се насладя на сюжет за филм на ужасите, като чета какво ви се случва Sad
При мен всичко е ок. Имах сага с продължаването на болничния, но засега се справям.
Ина15 имам много да я черпя за съвета да се оперирам в "Каспела" - само срещу 40 лева!!!
(Във връзка с продължаването на болничния ми казаха "свършиха се хирурзите в София, че си ходила в Пловдив", но след като си взех документите познайте дали не им отговорих подобаващо Wink Пък нека за следващия болничен да трябва да си търся нови лекари  Whistling )
Продължавам да съм като Гарфилд - дебелея, но съм щастлива и  доволна  Mr. Green
 Поздрави, целувки и всичко на всички  Hug

# 203
АзСъмСи,за почерпки не отказвам.ама и аз много ям...ще сме 2 гарфилда.. Hug Peace  bouquet

# 204
Здравейте,момичета!
Изчетох всичките страници и реших и аз да се включа.Преди около година ми откриха струма нодоза и ми казаха,че на 6м.трябва да ги следя какво става.Ходих мин.година юни на ендокринолог,пусна ми ТСХ,беше в норма и ми посъветва за контролен преглед след 6м.Естествено забързана в ежедневието,забравих,отидох преди няма и месец.Пуснаха ми ТСХ,ФТ4-бяха в граници,но на ехограф освен възлите(,които са малки единият е 15мм,а другият-8мм)ми откриха и аденом на паращитовидна жлеза.ПРатиха ме на ядреномагнитен резонанс-там се потвърди аденома и ендокриноложката веднага отсече операция и ми пусна и талон за хоспитализация,въпреки моите убеждения,че за 1месец едва ли ще се настроя,че пък и да се оперирам.Стресна ме достатъчно.
М/увременно си изследвах и паратхормон,който беше 37(при горна граница 65).Ендокриноложката се усъмни във верността на изследването и ме посъветва да го повторя в посочена от нея лаборатория-повторих го-77 #Crazy
Е,сега пък аз се усъмних във втората лаборатория newsm78 и отидох в трета-42.При което за мен тази стойност от 77 си е грешка,докато ендокриноложката прие нея,въпреки,че и казах за 3те стойности.
Естествено потърсих и второ мнение,като отидох и си показах цялата торбичка с изследвания Grinning.Второ мнение обаче не чух,а съвет да вляза с това направление в ендокринологията за допълнителни изслевдания.Сега обаче съм притеснена дали изобщо да влизам дори и за изследвания.На амбулаторния лист пише:"...подлежи на изследвания за калциево-форсфорна обмяна и ТАБ на формацията под...."Първата част ясно,нека да ми ги направят,но ме смущава какво е това ТАБ-доколкото мернах си е биопсия.Та въпросът ми е-правили ли са ви ТАБ,с упойка ли се прави каква,абе с две думи,каквото се сетите,може да ми разкажете за ТАБ.
Сори за дългия пост,надявам се да не съм ви отегчила. Embarassed

# 205
Ina76 не се притеснявай- тънкоиглената биопсия не се прави с упойка пък и то наистина няма смисъл, защото процедурата е 5 минути, а самото бодване е за минута. Карат те да легнеш на кушета - като за ехограф и ти слагат под врата една кръгла възглавничка, при което щитовидната жлеза и околните отиват на повърхността на шията, гледат те с ехограф и като локализират възела или аденома както е при теб го бодват, леко натискат да излезе материал и така. после няколко дни е дискомфортно при преглъщане. но всичко е в рамките на търпимото

момичета да ви се оплача , при нас бебче не стана този месец.  Cry сигурно докато стане възела ми ще вземе да расте - като се знам какъв съм карък

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 09:07 от botzy

# 206

момичета да ви се оплача , при нас бебче не стана този месец.  Cry сигурно докато стане възела ми ще вземе да расте - като се знам какъв съм карък
Ботци Hug,споко мила има време.В друга тема за Щж много  от постовете коментираме че проблема е в извън нормите на хормоните т.с неможе да се забременее ,след забременяване хормона не може да доведе до аборт ако съм те разбрала правилно.Така че не се притеснява когато му дойде времето всичко ще е ОК.А ти пиеш ли фолиева кисилина.И недей си мисли такива неща че докато забременееш възела ще порасне.В отчетнатани тема има една мама която след като е родила се е подложила на операция,но си е родила здраво бебче без проблеми.Целувки за всички и повече усмивки.

# 207
оо йори , не само фолиева - по една шепа лекарства пия и ще пия при бременност

# 208
 Кажете има ли значение кога ще си  изпия ел-тироксина в деня на изследванията - преди или след вземането на кръв? Преди операцията не го пиех докато не ми вземеха кръв, за да не покажело по-високи хормонални нива. Но забравих да попитам доктора дали и сега  да процедирам по същия начин. При вас как е?

# 209
след вземането на кръв.

Общи условия

Активация на акаунт