Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Момичета ,помагайте.На майка ми спешно и предстои операция по отстраняване на щитовидната жлеза и се чудим при кой лекар да отидем-във гр.Варна..Препоръчаха ни д-р Ненов или Ненков ,ама той бил гръден хирург.Не е ли по добре при хирург-ендокринолог да бъде.Кажете ми как протича операцията,че колежки на майка ми са я наплашили ,че е много болезнена.И колко време след това излиза хистологията,че се съмняваме в най лошото,по скоро един лекар направо ни го каза в очите че имала рак,и аз направо щях да се побъркам.Проблемите при нея са,че от месец цялата и шия е подута и много отекла ,с подути лимфни възли и затова се налага спешно операцията,иначе си е с хашимото.

# 211
# 212
 rosiel ,не знам как си с парите, но досега не чух някой друг освен Димов да не взима, а пък и да си свъши качествено работата. Така че моят съвет е - вдигайте си багажа и направо в Каспела в Пловдив. Операцията изобщо не е болезнена. Навремето може и да е била. Оперираха ме преди месец. Понеже ми извадиха цялата жлеза не ме оперираха лапароскопски. В момента на шията ми има белег около 5см., който си е направо долу на сгъвката и прилича на одраскано от коте. Ако котарака ми ме одраска - сигурно ще е по-голям белега. Отидох на 6-ти сутринта, дообяд се мотах по кабинети по постъпването (нямах никакви предварително готови изследвания). Наобяд вече влязох в отделението и следобяд ме оперираха. На другата сутрин ме изписаха.  По време на операцията се взима на момента частична проба и веднага се знае има ли рак или не. За седмица си получих епикризата, понеже ми я пратиха по куриер. Значи окончателните резултати от хистологията излизат по-бързо. Ходих на операцията сама, на другия ден с автобуса се върнах сама. Но все пак е хубаво да има някой с нея, да и държи панерката докато повръща след операцията, докато изкара упойката. Това е най-гадния момент. Плаща се допълнително 20-30 лв., не помня вече, за придружител да си с нея в стаята. Самата операция изобщо не е толкова страшна. И да ти кажа - и на мен ми бяха казали рак. Е- рак нямам! Дано и вашият случай да е същия. Пожелавам ви всичко да мине благополучно. И пак ти казвам - отидете при доц. Димов в клиника Каспела, Пловдив. Аз му се обадих по телефона, записах ден за постъпване и всичко стана бързо и качествено. Струваше ми само 40лв. - толкова им е таксата в болницата.

# 213
rosiel наистина не е чак толкова болезнена,има болки да, но е нормално,то и от вадене на зъб боли.  bouquet
АзСъмСи аз не съм повръщала след операцията,а си търсех по често вода за да се изчистя от упойката.Предполагам това повръщане е до организъм. Hug  bouquet
Я кажете как се чувствате в тези жеги аз тия дни едва дишах,добре че заваля та се разхлади.

# 214
Като носиш със себе си шишенцето с течен аналгин - изобщо не боли. Както и ваденето на зъб  Mr. Green Жената, която оперираха след мен, също повръщаше докато изкара упойката, макар и по-малко. (Сега, като се замисля, май не трябваше да ям и пия нищо от предишната вечер, преди операцията, ма пуста лакомия..., че и жажда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green ) Апропо, за сведение на rosiel- оперираха ме на 6-ти, бях на работа на 12-ти.
Жеги, не жеги, на мен все ми е студено - уморих колежката от топло. Хората по къс ръкав ходят, аз със сако (а онзи ден бях с коженото яке  Embarassed).
Иначе съм направо краставичка (свежа, не зелена  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green), пу пу. И ми се живеееее  Hug

# 215
 АзСъмСи,звучиш страхотно!  bouquet
и аз съм от варна,но ако ми се налага гръдно-коремна операция,пак бих била при доц.димов.

# 216
пу пу, пепел ти на клавиатурата
Няма да ти се налагат повече операции!
Не давам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
п.с. освен ако не си решила да си правиш бразилско дупе ...

# 217
Еййй страхотни сте, човек ако се е навил да се реже, направо ще легне с кеф под ножа  Laughing
Аз обаче още не се давам  Mr. Green . Вегетарианствам вече 3 седмици, прочиствам се  Mr. Green а резултата ще го видим по-нататък.

# 218
АзСъмСи,да ти е златна устата,но за съжаление ми се налага в друга област..иначе добре звучи само за бразилско дупе.. Hug
Голямо дете,браво за прочистката!  bouquet

# 219
Момичета да знаете къде изчезна първата тема newsm78,търсих я ама я няма.

# 220
 Наистина я няма!
 Tired
Какво точно те ивтересуваше от там?

# 221
  • Варна
Благодаря ви момичета за подкрепата.За сега посетихме  още един добър ендокринолог и той пък отрича операцията,защото въпреки че е уголемена щитовидната, всички хормони са в норма и за сега не е наложително операция.Притеснява ги тези надути лимфни възли,и искат да направим цялостен скенер и да се установи огнището заради което се надуват тия възли.За съжаление ,всички лекари които посетихме казват че ,има вероятност и да е рак някъде в организма.Утре ще вземем и биопсия от щитовидната.Побърквам се вече,по цял ден плача,ужасно е чувството да знаеш че може да загубиш най обичания човек.Някой който е правил операция имал ли е такива надути възли и правили ли са му скенер или направо се подлагате на операция.То колкото повече лекари посещаваш,толкова различни мнения чуваш и никой не ти обръща внимание,всеки те подмята от лекар на лекар и така...докато стане вече късно.

# 222
Включвам се в темата,днес на контролен преглед ми казах че имам уголемяване на щитовидната жлеза,това го разбра само на допир,посъветва ме да си пусна хормони.Каза че може просто да е с уголемени размери но всичко друго да е наред.Дано всичко да е наред

# 223
Здравей Дени ,а някакви други симптоми имаш ли.

# 224
Не бих казала,изпотяват ми се дланите повече от обикновенно но това е било винаги,получавала съм сърцебиене но много рядко, това е

Общи условия

Активация на акаунт