Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 374
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте момичета!
ina15 Hug надявам се, че вече са овладяни здравословните ти проблеми! Иначе не мисля, че нарастването на възлите ти е свързано с приема на орбазон. По скоро вероятните причини са генетични и стрес.
Collibri, трудно е човек да даде съвет в такъв случай, още повече че лекарите са на различни мнения.
При мен имаше 1 възел -24 мм. и бях на изчакване. След около година се оказа, че имам 2 големи възела и ми махнаха цялата жлеза. Измъчва ме въпроса, ако се бях оперирала веднага, щях ли да имам още жлеза? Или след операцията щеше да се образува  отново възел и във другия лоб? На тези ми въпроси никой не може да даде отговор.

# 661
gelikas, Hugщитовидният проблем е овладян,поне за сега де.останалите-не.не знам за урбазона,колкото е животоспасяващ,толкова в големи и продължителни ,системни дози е животорушащ..толкова поразии имам,че не ми се мисли..не подценявам за тези възли и фактора-чернобил.
явно едни и същи въпроси без отговор ни мъчат..но силно се надявам,че всичко е за по-добро.така е трябвало да стане.

# 662
Здравейте момичета,
вчера бях в София, в Ендокринологията на преглед... Исках да ме види Начев, но бил отпуска (как пък никой не ми каза по телефона  Confused ), та се наложи д-р Милчева да ме прегледа. Мила и разбрана жена, доволна съм от отношението, ама като незнам какъв специалист е, седях малко на тръни. Тя докато видя възела и каза, че не се наема да го следи и не може да поеме такъв риск... Другото е, че хормоните ми са започнали да се разбутват и ТСХ преди година ми беше 1.062, а сега е 0.266 (малко под долна граница), за което тя каза, че наистина е на долната граница, но не е зле. Явно като за проблем с жлезата е приемлива стойност.
После се обади на доц. Сечанов и той каза да се кача при него, прегледа ме и каза, че със сигурност съм за операция. Понеже десния лоб е голям, хубав  Laughing и според тях може да поеме функцията и на евентуално изрязаната част, ме посъветваха да махам възела  Rolling Eyes  Какво ти съветване, направо си отсякоха и двамата...
Мъжът ми е уплашен и каза, че не е редно повече да чакам. Родителите ми също...
И май-май ще се готвя за операция  Confused

# 663
 моарейн,нищо страшно няма в тази операция,всичко е късмет,пък и като гледам теб ще те оперират светила.Аз съм с премахнат ляв лоб и не пия лекарства(поне за сега)ще си правя хормони на 6 месец след операцията пак и ще видим.Като цяло сега съм много по добре от преди,бързо влязох в крачка след операцията(като се има предвид ,че не съм първа младост.)
 Горе главата и късмет.

# 664
моарейн,успех! Peace
всичко ще мине и замине.. Hug

# 665
ех, момичета, и аз така се чудя - защо ли ми изрязаха цялата жлеза, а може би трябваше да съм по-сербез и да не си я давам, а и ако възлите не растяха... Но ми се ще да вярвам, че така е трябвало да стане!

При мен имаше 1 възел -24 мм. и бях на изчакване. След около година се оказа, че имам 2 големи възела и ми махнаха цялата жлеза. Измъчва ме въпроса, ако се бях оперирала веднага, щях ли да имам още жлеза? Или след операцията щеше да се образува  отново възел и във другия лоб? На тези ми въпроси никой не може да даде отговор.
Гаранция какво е можело да се/не се случи никой, ама абсолютно никой не може да даде. На мен ми махнаха първо единия лоб - жлезата наваксваше идеално, но после се оказа, че има в другия и кръц - дотам беше. Но познавам две жени, които са оперирани преди 15-20 години и казват, че нямат проблеми. Друг е въпросът, че пак от толкова не са ходили на преглед.

# 666
Здравейте отново!Днес се върнах от София и бързам да споделя с вас щастието си Laughing!Туморчето е изчистено напълно изследванията ми са добри и съм в нискорисковата група/за рецидив/ Нямам нужда от терапия.Ще ме следят на 6 месеца.Сега ще пия Еутирокс 125мл и след 2 месеца ше правя ехограф. Много съм щастлива и семейството ми също! newsm44
Здраве и щастие за всички вас! Hug Hug
Моарейн ,успех!

# 667
  • гр.Гоце Делчев
Sote браво за хубавите новини  HugДа сте живи и здрави ти и семеството ти и повече никакви болести.

# 668
Sote,супер!много се радвам за теб!празнувай с освободена душа-ти и близките ти! Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 669
 Sote браво на теб,чувството е невероятно нали?
 Здраве и късмет на всички! newsm51 newsm51

# 670
здравейте, а как разбрахте че имате проблеми, какви признаци имахте мили момичета

# 671
 tusana,аз лично си пипнах възела,тогава си обясних,защо съм нервна,не мога да спя,малко бях отслабнала.Ако те интересува нещо - питай,с удоволствие ще ти отговоря.
 Хубав ден на всички. newsm51 newsm51

# 672
Соте, много се радвам за хубавите новини! Само здраве оттук нататък и никакви такива проблеми повече!   bouquet  Hug
Тусана, аз също си напипах възела, също и нервност, умора, отслабване имах като симптоми...

Благодаря момичета, за подкрепата! Утре пътувам за София, в сряда ще е операцията... Стискайте палци!  Praynig

# 673
моарейн,силно ги стискам.успех!чакаме те тук! Hug Praynig Peace

# 674
Sote ,
Всичо хубаво занапред!

моарейн ,
стискаме ти палци и като се върнеш да се похвалиш!

ina15 ,

то кажи-речи и ти си като мен без жлеза. Кажи сега има ли смисъл да се прави ехография? Този месец трябваше да мина през ендокриноложката, но нали си изследвах хормона и се чудя да ходя ли изобщо?

Пате,
пиши поне с две думи какво мислиш за мойта теория де Wink

Хубава седмица на всички!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт