Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 774
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
МЕЦАНКА 2610,заповядай! Hug Hug Hug
харесвай режим и да започваме от днес! Praynig Peace

# 646
 Ina 15,четох за 90 дневната диета.delikas пише че я е правила и има ефект.Какво ще кажеш за нея?Аз малко нямам воля и се надявам вие да ме държите изкъсо.Ама много ми пречет тия килца бе.
 newsm64

# 647
аз не съм я правила.иначе ми харесва заради разнообразието ,включително наличието на сладко.а и има влияние в/у метаболизма.
тази седмица съм решила един детокс да направя,че мин.седмица се илях в храната..
но мога да се пришия към вас с 90-дневната до постите..
знам,че "зоната"е за нашият проблем,но не я разбрах..

# 648
 Ina15 ,писах ти на лични,че тук май не е мястото за диетите.
 delikas,как си мила след "почивните дни"?

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 14:28 от МЕЦАНКА 2610

# 649
МЕЦАНКА 2610,пощата ти е препълнена и не мога да изпратя съобщението си.
благодаря!  bouquet Hug
и извинете за спам-а.  bouquet  bouquet  bouquet

# 650
момичета,някой чел ли е тази книга?струва ли си?
http://www.book.store.bg/p13318/zaboliavania-na-shtitovidnata-zh … na-artemieva.html
Collibri,тази книга на д-р чалъков-има ли в нея практични съвети?сподели нещо повече за написаното.  bouquet  bouquet  bouquet

# 651
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте хубавици!
Руми, виждам си решила да се оперираш. А при кого?
ina15 а дали тези книги ще са ни от полза, след като нямаме нямаме жлеза? Аз мисля, че в тях са описани мерки и начини да предпазим и излекуваме жлезата. А ние какво ще пазим и лекуваме?
МЕЦАНКА 2610, 90 дневната е много ефикасна диета. Във форума момичетата са много отзивчиви и диетата става по- лесна. Много е важно при тази диета, пиенето на вода. Аз въобще не пия вода, но по време на диетата стигах до 3л. За сега мисля за огранича сладкото и да наблегна на водата. Аз се чудех защо толкова ми се яде, а то е било от МЦ.
Днес отново имам някакъв мускулен дискомфорт и незнам какво ми е. Според лекарите трябва нещата да отшумяват, но не би. Sad
 Hug Hug Hug

# 652
gelikas,не знам,мила,за книгите.колибри сподели,че е харесала тази на д-р чалъков.търсейки нещо повече за нея,попаднах на 2-та книга,която е написана от пациент..
лично мен много ме надъхват щитовидките от алтернативния форум.
желая ти спиране на дискомфорта и прекрасна вечер на всички! newsm51

# 653
За мен книгата беше полезна, обяснено е съвсем просто за различните проблеми с щитовидната жлеза, хормони и прочее, как да се справяме, какво да очакваме при един или друг случай. Това е половината книга. Останалото са рецепти народни, билкови и прочее за различните хипо - хипер- функции на жлезата, възли, базедова болест и тн. Аз си поизясних в главата, част от нещата, които не ми бяха ясни. Поръчах си я по интернет, доставят я до вкъщи - 7лв. След като я прочетох, тъй като са ми в ред хормоните... някак операцията ми остана възможно по-далече, ако може... като изчетох, какво може да ми се случи, ако се разбърникат и хич не ми се ще да се разбърникват.

За диетите, адски съм доволна от Зоната. Вече втора седмица я пазя и резултата ми е -3кг. Имам страхотна енергия и не изпитвам грам глад. Горещо препоръчвам, това е начин, да се слабее с ядене и спокойствие. Отделно, че може да се спазва цял живот, което е и целта на занятието. Да се научиш да се храниш правилно. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512467.0 това е темата във форума - подробно е обяснено в началото всичко. Наистина изисква малко време да се разбере, но това коства буквално 1-2 дни. После нещата тръгват от самосебе си и дори да не е спазена съвсем стриктно, резултатите са налице. Смъкват се и кг и обиколки... страхотно усещане  Grinning

# 654
Collibri Мерси, че споделяш опита си. При теб какъв точно е проблема?
Аз препоръчвам Уейт Уотчърс като режим има тема във форума, но и зоната е добра.

# 655
Collibri,благодаря за разяснението на книгата.не знам за разбърникването на хормоните,те моите до последно преди операцията не излязоха от строя,но възела порасна и си направи и компания..ако беше на време,хормоните щяха да бъдат в норма ,без добавка на елтирокс..
та това не е агитация,само си споделям болката..яд ме е..но не всеки/всички възли растат..

# 656
Ина, твоите хормони са се разбърникали след операцията ли? Защо, ако е било навреме са щяли да са в норма? Как се разбира, кога е навреме?
Вълнува ме, защото моите сега са в норма, а възлите са ми 2 - единия е 33мм, кистовъзел; другия е 12мм. Пораснали са с по 2-3 мм от бременността ми. Сега искам да мине време малко и давидя дали ще растат. Забелязах, че когато ги мисля и се притеснявам за тях, започва пристягане и ги усещам при преглъщане, когато се успокоя и не мисля за тях, изобщо не ги усещам. Откриха ми ги на профилактичен преглед при мамолог, иначе не бих и разбрала за тях. Вероятно са стари на повече от 6-7-8г. не се знае.

Лалу, кажи две думи за този режим, какво му е характерното?

# 657
Collibri,едва ли е точната дума разбъркали..останах с 1 см жлеза и съответно трябва да се пие синтетичен хормон.за няколко мес.се уцелва дозата,аз лично не съм имала сътресения в това.но докато беше 1възел ,щяха да ми махнат малка част от жлезата,съответно щях сега да съм на собствен ход с хормоните..
но всяко зло за добро.уж елтирокса предпазва от рецидив..дано! Praynig Peace
а за пристягането,май всички го имаме..аз дето уж нямам жлеза,като се нервирам и получавам задушаване..тези емоции неконтролируеми.. ooooh!

# 658
Ина, а твоите възли къде бяха - че остана само 1 см? И колко големи?
Аз имам един голям в левия лоб, заема почти целия лоб, казаха, явно при операция ще го махнат целия
и един в средата, ще махнат вероятно и средната част, и ще остане десния лоб, който не знам колко см е..

# 659
първо,когато ги откриха бяха 2-та лоба по един.за няколко год.8,най-големият към 3,5см.аз много настоявах по възможност да ми остане нещо от жлезата и големи изрески са правени.ендото беше против,защото имам склоност да образув явно възли,а и тежка беше задачата на хирурга..
но пак ти казвам,че всичко е много индивидуално.аз растежа и появата на нови го отдавам на стреса,многото упойки по друг здрав.проблем,в същият период живеех на тонове урбазон,една ендокриноложка ме надруса с еутирокс (при нормални хормони),за да изключи от ф-ция жлезата и да спре растежа на възлите..и всичко това предполагам е повлияло..както една бременност при теб,свързана с активност на хормони,метаболизъм..
сега ги проследи дали имат развитие.

Общи условия

Активация на акаунт