Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 809
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,нова съм тук . Прочетох темата, на мен ми предстои операция съвсем скоро и съм доста уплашена , просто много бързо се развиха нещата . От 8г имам киста на левия лоб, когато я откриха беше 4мм и казаха да я следя тъй като била малка за операция.Нямах никакви оплаквания и последните 3г не бях правила ехография, с хормоните проблем не съм имала.От 2м започнах да усещам , че нещо ми е заседнало в гърлото, станах доста нервна(иначе съм много спокоен човек), миналата седмица направих ехография и казаха че трябва да ме оперират, кистата е нарастнала доста и долния край е удебелена , а върху нея излиза втора.Ще ме оперира доц.Сечанов, искаше още другата седмица да е операцията, но в момента лекувам една зъбна инфекция и решихме веднага след Гергьовден.Притеснявам се и от самата операция и от резултата, ако всичко е нормално ще ми махне само левия лоб , ако има някакъв проблем цялата жлеза.Мъжът ми е опериран от него преди 8г , но при него беше Базедова, има оставена част от жлезата и пие L-tiroxin по 125mg , няма проблеми поне за сега.За мене казва , че с един лоб едва ли ще се наложи да пия нещо , но аз се съмнявам.Извинявам се за дългия пост,но съм доста притеснена.

# 136
Голямо дете.brawo!  bouquet
 mishlence73, Hug Praynig Peace

# 137
И цигарите съм намалила на 1-2 на ден. Пална, дръпна 2-3 пъти и гася. После като ми се допуши пак така.

И аз така, чувствам се определено по-добре. Не съм си забранила да пуша и това сякаш ми помага да не мисля само за тях, както предишни опити да ги откажа. Нали не палиш една и съща цигара няколко пъти?

А това за зъболекаря казах, защото сякаш като имат да свършат нещо и си гледат само него, другото - друг път.
Ако кистата е микроскопична, как да се види на ехограф? Дали като се отвори се вижда, нямам представа. При един може да нарасне с мм за години, а при друг-със см за месеци, може би?

Мишленце, дишай спокойно! Повечето тук сме минали под ножа и сме живи и здрави, живеем си нормално.

# 138
Нали не палиш една и съща цигара няколко пъти?

Паля една и съща по няколко пъти  Embarassed

mishlence73  Hug , повечето момичета тук са минали по този път, някои и по 2 пъти. Ако имаш въпроси все някой ще ти отговори и ще те подкрепяме с каквото можем.

# 139
Благодаря на всички за подкрепата! За сега се опитвам  да не мисля много, ама нещо не се получава, но то си е нормално , а и аз съм доста страхлива.Ще следя темата.  bouquet

# 140
Здравейте,момичета!
Вече съм си в къщи след операцията при Пандев ,всичко мина , сега си чакам хистологията.....и макар,че всички отговори на въпросите ,свързани с този вид операция,са дадени вече от вас ,момичета,ако някоя , на която и предстои операция при него иска да знае нещо......

# 141
Здравей, Елеонора. В сряда,28,04 съм на операция при Пандев. Във вторник отивам на изследвания, след което ще се прибера и в сряда сутрин - на операция. Интересува ме има ли паркинг пред самата болница, ако влезна през ул."Малкара" или трябва да паркирам на паркинга на "Исул". Също, колко време ще ме изследват, бързо ли става? В колко часа те взеха за операция  и трябва ли специален тоалет за това, цялата ли те разсъбличат, или частично? Пандев обеща да ме изпише на следващия ден, дали е така? Мразя болниците и имам причина за това. Ще ти бъда благодарна, ако ми отговориш днес. Как се чувстваш? Скорошно възстановяване!

# 142
propadnala ,
стискаме палци всичко да е наред!

eleonora12 ,
бързо възстановяване и от мен!

Голямо лошо дете,
не прави така! По-добре цяла цигара-две, отколкото веднъж загасена.  smile3530

# 143
Здравей, Елеонора. ..............

Да, има паркинг пред болницата ,където можеш да паркираш. Изследванията стават за около 2 часа(по-добре е да отидеш по-рано сутринта). Моята операция започна към 9 ч. Трябва ти пижама и чехли ,разсъбличат те само до кръста , надолу си оставаш с пижамата.Да, ще те изпишат на другия ден към 9 ч.  Благодаря ти ,чувствам се добре! ( Само искам нещо друго да ти кажа,ако си пушачка , пуши най-много до 17 ч .предния ден преди операцията и толкова,защото в противен случай излизането от упойката ще ти е кошмарно.)  Успех!

# 144
Благодаря,Елеонора! Това с цигарите няма да го спазя, пуша си доста, а и без това няма да мога да пия кафе сутринта, пък и цигара да не пуша????

# 145
Мдааа, не пуши! Че после  Sick Sick Sick

# 146
Благодаря,Елеонора! Това с цигарите няма да го спазя, пуша си доста, а и без това няма да мога да пия кафе сутринта, пък и цигара да не пуша????

Ще съжаляваш след това,повярвай ми! Аз имах това неблагоразумие и след операцията ми идеше да се  #2gunfire

# 147
Propadnala, стискам палци всичко да мине успешно. Мен ще ме оперира Сечанов в началото на май, каза ми , че разреза ще бъде около 2,5см , това безкръвна операция ли е , защото не ми спомена такова нещо пък и аз така се бях ошашавила, че не го и питах.Интересува ме дали правят тест за упойката, или само ако си поискаш?За изследвания в деня на операцията също не спомена , но датата ще я уточниме по телефона и може би тогава ще ми каже.За сега трябва да направя  кръвни изследвания , уши нос  гърло , и кардиолог.

# 148
Това са миниинвазивни операции, всъщност пак си е хирургическа интервенция, но разрезът е малък, работи се под наблюдение на монитор със специални инструменти, а  ние, по - обикновените хора ги наричаме безкръвни, иначе разреза е 10 до 15 см., с шевове, а при нас ще е с лепене, заради малкия разрез. Не знам за тестове за упойка, скоро бях под пълна упойка за отстраняване на полип и там не са ме тествали, само питаха имам ли алергия към нещо, тук не знам как ще е. На мен изследванията ще ми ги правят утре и не знам какви са точно, ще видя. Между другото миналия месец ходих при Ганчев от Ендокринологията и той ми даде списък с такива, като твоите изследвания, да се направят където и да е. Аз се отказах обаче от него, беше доста груб и безцеремонен.

# 149
Елеонора, не разбирам връзката на цигарите с упойката??? С или без цигари, може би е гадно след това, макар че след миналата ми пълна упойка, за по-кратко време де, се чувствах идеално, даже ми се искаше да не излизам от нея, може би като да си взел наркотик, но беше хубаво. Сега ще видим. Може ли да не ям, да не пия, да не пуша,ееееееееее, на каво прилича това, па макар и за един ден......

Общи условия

Активация на акаунт