Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 793
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Това за виното - аз съм твърдо "ЗА"!!!  Mr. Green Баща ми е от винарски род и си спомням (а и снимки има) как сме посрещали Коледа и аз (4-5 годишна) съм на масата с чаша "първо" вино (това е нещо средно между гроздов сок и вино и според родата - подходящо за деца). Бас ловя, че са ми давали и като по-малка (не че имам спомен, но има предпоставки, а и това би обяснило някои неща  Flutter).

# 541
Като сме на винена вълна......Едно приятелско намигане към МТВ ако чете да вземе и да се разпише.....

Наздраве, дружина!

Честит рожден ден на Раче!!!!!Жива и здрава бъди, щастлива с хубави дни!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 13:18 от Мама Цоцоланка

# 542
Ей, Мамо Це!!!  Naughty   
С това прошуто по обед сега - направо изби рибата! И сега аз какво - освен да ходя да си отворя една бира и да слюноотделям на празен ход докато Анна се събуди и после право в магазина за прошуто...

Или да преровя хладилника ( Thinking сигурна съм, че няма ама знае ли човек....)

# 543
Мишона,
чета си поста и не виждам безогледно заяждане, и то конкретно с Евка, да не говорим пък за захранването и идеалните майки. Докато ти определено се опитваш да се заядеш. Но си мисля, че е крайно време да се спрат тези спекулации за кърменето. Да, кърмата е най-добрата за бебето, но не всички сме имали тази благословия и трябва ли постоянно да бъдем наказвани? Предстои ни влизане в болница и ако има подобна дискриминация, струва ми се в повече. За да не излиза, че подхващам спор за и против кърменето или изобщо някакъв спор, ще спра дотук. Но все пак, нападки към мен без причина не са ми по вкуса.

Мамо Це, как да кажеш нещо мааалко по-различно?

За пореден път, хубав ден от мен и наздраве!

П.С. Не съм станала с д*то нагоре.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 13:54 от aniTakova

# 544
Здравейте, не съм писала отдавна, защото няма какво, но чета от време на време.
Гледам говорите за подсичането. И ние имахме този проблем на 2-3 пъти. Но като я усетя, веднага правя мнооого бледо розов разтвор на калиев пераманганат, и след измивне мажа дупето като изчаквам да изсъхне - много помага! И баткото така съм го лекувала - казано ми е от педиатърката.
аа, дайте паролата за албумчето - не мога да се насладя на бебоците Simple Smile

# 545
Не се заяждаш, Ани, но все пак каза думта "дискриминация" Sunglasses
Има резон кърмачките да се приемат безплатно, защото те кърмят от себе си, т.е. необходими са за конкретното болно дете /което бидейки болно не бива да се отбива, нали?, защото това ще усложни нещата/, а адаптето може да го даде всеки, както и изцедената кърма. Освен това аз лично съм подчертала не веднъж, че е по-добре една майка да е спокойна и да дава АМ, отколкото да е полуумряла от умора и нерви и да кърми. Peace За протокола - голямото ми дете беше изцяло на изцедена кърма, малкото лично го кърмя.
Освен това аз уважавам опита на Мама Це и я чета с удоволствие, защото не е шега работа да се отгледат две, три, четири деца!, така че не я намесвай и нея.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 13:42 от Мишона

# 546
Всяко конкретно болно дете има непреодолима нужда от майка си. Все тая дали тя кърми лично, чрез трето лице, или дава адаптирано мляко или кърма с шише. В тоя ред на мисли си е чиста дискриминация ако кърменето е критерий една майка да плаща или не, за да е с детето си в болницата.

# 547
Ееее, Мамо Це, аз не съм закусвала още, кви са тея мръвки  chef Не че някой ми е виновен, че не съм, след като съм станала в 9, а вече е обяд амаааа... докато свърша това онова, втора пералня въртя, простирам, залъгвам бебе с въртележка, после приспивам, сменям чаршафи, после си мих косата и то...... съм гладна като куче!!! Сега ще прасна една солидна закуска обаче  Peace
Валкириа, благодаря Hug
За подсичането - ние веднъж имахте този проблем, че милото забравил цял следобяд да й смени памперса и се беше изринала жестоко. Оправи се за няколко дни ама оттогава си имам едно на ум и сменям много на често, даже нощно време ми се е случвало да я събудя да й го сменя, че съм се вманиачила на тая тема вече. Просто не искам да си припомням как се беше изринала, много ми беше жал тогава и не искам да се повтаря. А с Бочко мажа горе-долу по веднъж на ден, главно ако ми се стори зачервена нещо, иначе избягвам.

Душицата сега е заспала и ще използвам да свърша още някои нещица. Хубав ден от мен!

# 548
Вироглавка, благодаря ти за поста.

# 549
Katinche, намери ли си черен сутиен? Тук, при нас има, не са луксозни, но пък са удобни, български са, на цена 17лв, пиши ми ако те интересува.

Цък, не съм....пиши ми къде си ги видяла Praynig

# 550
Здравейте Simple Smile
днес май не става много за разходки, поне в софия Sad аз като е такова времето откачам заедно с беба, че на нея хич не й се стои вътре, та отскачам поне до sky city да напазаруваме двете  Confused
Катинче черен сутиен за кърмене си купих точно от скай, долу до фантастико ги продават, моя е от 29лв, мн съм доволна  Peace мисля, че беше натурана марката, има бели, телесни и черни, размери всякакви  Grinning а ето ги моделите:
http://www.naturana.com/englisch/dessous/stillprogramm/stillprogramm.html (сега видях, че Гео Милев ти е далеч, ама ако имаш път да знаеш Simple Smile )
Герганче само бъди спокойна и поддържай лактацията, 10 дни ей сега ще минат и пак ще си се кърмите  Hug аз като бях с хранително натравяне преди месец и половина, въпреки обезводняването се цедях на 3 часа и нямах проблеми Simple Smile мн се притеснявах, че бебка ще свикне на шише и няма да иска от гърда, но като й дадох за първи път да суче след това и вися час и половина без да пуска, не е фен на шишетата  Mr. Green
Мамо Це вие сте герои с тоя влак, мн са ти сладки дечицата  Heart Eyes
връщам се да чета назад, че много теми сте подхванали, гледам и споровете пак не липсват  Mr. Green
Хубав и спокоен ден  Hug

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 14:44 от nellito_v

# 551
 обаче не и попречи да ми предложи да му давам сок от киви и портокал  Shocked .Идеално захранване за бебе което се изрива постоянно.
Беборан1 аз съм с  майка педиатър и  едва вчера разбрах, че кивито и портокала са с най-малко алергени. Когато се вкарва плод в захранването с това се започвало /пасирани не сок/ а ябълката била най алегизиращият плод  Embarassed оказа се, че съм толкова смотана че не съм го знаела. Незнам как сте вие със захранването но аз мисля, че при нас ще бъде втора световна  Simple Smile

# 552
Раче, Честит Рожден Ден !!! Много щастие, късмет, здрави и послушни дечица!С много усмивки да те даряват всичките ти близки, а и ти тях!

# 553
гледам и споровете пак не липсват  Mr. Green

Нали все пак трябва да е нашата тема - януарската...Ако е тихо и кротко току-виж хората са си помислили,че са сбъркали темата.......

SDK31 вярно това за кивито и портокала?????Кивито като е мъхест плод това не пречи ли?

# 554
Здравейте, много сте писали, едва ви изчетох Simple Smile
Да се разпиша и аз за лигавенето - през 5 минути съм с кърпичките да чистя устичката Simple Smile. Но и аз знам, че в този период си е нормално Peace
Не сме се подсичали, но аз мажа с кремче (забъркано в аптека Санита) при всяко сменяне на памперса и все си мисля, че това помага...
Бебка се стряска от ръцете си, докато спи, но не се събужда. Да ми е жива и здрава голяма сънла през деня, пък вечер....
Герганчето, дано си запазиш кърмата, Hug от нас!
Аз преди бях казала, че не спя с бебка, защото ме беше страх да не я затиснем нещо (аз и баща й), но откакто прочетох ТУК Simple Smile колко мами спят с бебоците си, й като станахме 6кг се престраших. Сега си заспива в креватчето, но като се събуди към 2 - 3ч я вземам при нас, слагам късата част на обиколника към баща й ...и така наистина се наспивам повече  Mr. Green
Няколко снимчици и от нас:
http://january2010.snimka.bg/baby/janeta-na-linna.487296.18179465
Rosi, _valkiria_ , мерси, след малко отивам, после ще се отчета Peace
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт