Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
обаче не и попречи да ми предложи да му давам сок от киви и портокал  Shocked .Идеално захранване за бебе което се изрива постоянно.
Беборан1 аз съм с  майка педиатър и  едва вчера разбрах, че кивито и портокала са с най-малко алергени. Когато се вкарва плод в захранването с това се започвало /пасирани не сок/ а ябълката била най алегизиращият плод  Embarassed оказа се, че съм толкова смотана че не съм го знаела. Незнам как сте вие със захранването но аз мисля, че при нас ще бъде втора световна  Simple Smile

Аз ябълката я знам, че я водят алерген, ама кивито нали е ягодови и не е добре да се дават такива до определена възраст? Вярно, че семките на ягодата са навсякаде, а на кивито в средата, и ме караш да се замисля, но ще си остана с едно на ум  Wink

# 556
Лина страхотна ти е малката мишоранка   bouquet

Благодаря за подкрепата и аз много се надявам да си запазя кърмата и след тия 10 дни бебка да засуче безпроблемно  Praynig

А в това сутиенче ми останаха очите  Heart Eyes

Мишона ти пък си живееш на морето, а даваш пари за хотел на морето  Laughing Не знаех че го правите тоя номер, на мен планина например не можеш да ми пробуташ никога  NaughtyАз към Царево съм се насочила, ама да видим...въпреки че трябва да побързаме за да хванем хубавите оферти  Wink

# 557
Днес и голямата принцеса на Кати има рожден ден!!!! Да ти е жива и здрава, много радост да носи на цялото семейство!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 558
Кати, честита ти рожденничка! Да ти е здрава, весела засмяна и послушна кака Кари!

# 559
Искам да ви покажа любимите ми снимки на малката ми принцеса, много си я харесвам на тия снимки  newsm51

http://january2010.snimka.bg/baby/diyana-na-gergancheto.470511.18227285

# 560
Не съм писала от известно време. За кашлицата - и при нас малкият се беше разкашкял и аз, нали вече съм си наплашена след разстройството му, веднага при докторката. Слуша му гърдичките, гледа гърлото - уж всичко спокойно... Нослето му продължава да хрипти като да е запушено.. Каза ми - калциев глюконат /по 1ампулка на ден на 2-3пъти/, витамин С /по 1 ампулка на ден /на 2 пъти/, за нослето - физиологичен разтвор само и ако кашля повече - сиропче Стодал. Иначе, за възможна причина, определи по-голямото слюноотделяне, заради подготовката на венците за поникване на зъбчета. По повод ми препоръча някакви гелчета за венци. Споделям, че като чета има и други кашлящи и лигавещи се бебета.
За мен - по време на разстройството на бебока бях на диета: не бях яла толкова картофи и ориз;).. После я спрях, но се случваше на моменти Марго пак да е  с инцидентно разстройство. Споделих го с докторката и тя ме накара да продължа с диетата... Не знам. Той вече се беше закрепил - акото бебешко жълто и с нормална, за кърмено дете, консистенция - и сега пак диета... Страх ме е, че така не се храня пълноценно и може да си навредя на кърмата, а и без това се съмнявам, че може да няма алергия, а просто да е бил простуден.
За кръвната група - питах дали може да ми я кажат още докато бяхме в родилното, но ми отговориха, че правят изследвания за кръвна група само на болничките бебета. Ако искам да я знам трябваше да си платя за изследване и да му вземат венозна кръв. Реших, че имаме цял живот пред нас и няма нужда да се измъчваме толкова вначало, та се отказах от това.
Много сте изписали, аз малко прочетох.. Изчезвам, че настана рев

# 561
Помооооощ.Малкия се храни от гърда ,а от шишето не иска.Днес смених няколко шишета,с няколко биберона и няма и няма.Върти се,удря с ръце шишетата,върти си главата.Може и да е кърмаческа стачка,ама как така от гърдата си яде нормално? Лощото е че яде само 40 гр кърма от гърдата и това е,повече няма .Все пак трябва да го дохранвам.Приемам съвети всякакви Hug

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 17:35 от ela79

# 562
  • Варна
Раче, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве и щастие!!!
Kати, честита ти рожденничка! Нека Кари бъде едно много щастливо дете и да слуша поне малко мама, тати и Стела  Grinning
 За плодовете - напротив-кивито и портокала, цитрусовите, мъхестите плодове са силни алергени и не трябва да се дават до навършването на годинка. Стана ми странно как ябълката ще е по-силен алерген от тях.
И аз много харесах сутиените на Натурана, но тук във Варна ги продават на доста отдалечено място от там, където живея, поне за там знам.
Герганчето, Лина, големи красавици си имате  Simple Smile Герганче, споко, всичко ще е наред и няма да имаш проблеми с кърмата  Peace
Днес една приятелка първо, и после майката на друга приятелка се заеха да изправят Лора, дърпайки и ръчичките. Направо ми стана лошо като видях. Мисля, че е малко рано за тези упражнения.

# 563
Раче, честит рожден ден!
Kати, да ти е жива и здрава рожденничката!

# 564
Да са живи и здрави и малката и голямата рожденнички! И разбира се всяка да получи подаръците, за които мечтае  bouquet

В спора се ражда истината Simple Smile - и аз знам, че цитруси и мъхести са най-силно алергенни - не се препоръчват дори на кърмачки. Цитруси се въвеждат доколкото четох след 2-годишна възраст, а ягодови - след 3 годишна... Но разни хора, разни идеали... Joy

# 565
Честито на рожденичките!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Лета, как е баткото? Свалихте ли гипса? Стискам му палци!!!

Някой да е чувал Дани и дали знае как е минало всичко при Мишето?

Да кажа за оня сутиен на картинката - не е удобен или на мен не ми беше, защото падащата част отпред не е еластична и макар да ме убеждаваше продавачката, че е чист памук, ми стои много сатинирано и остро...

За портокала и аз знам че цитрусите са силни алергени, а за кивито - май зависи, като за ягодите. Баткото на 6 месеца ядеше едни полски пюрета с ягоди и едни с горски плодове без проблем (но той е юлско бебе и аз доста ягоди хапнах по време на бремеността), но до година и половина много внимавахме с яйцето. Сега и Анна май не се разбира с яйцата (то причината е изначално в мен - аз поне веднъж годишно се прецаквам с яйца).

# 566
Ела и нашия човек отказа биберона. Можеш да дохранваш с лъжичка, с чашка, със спринцовка. На мен ми е най лесно с една голяма пипета. Вярно с биберон е най лесно, бързо и чисто, но ако не става, има алтернативи.Има и шишета с лъжички. Успех  Peace

А ти само от едната гърда ли храниш? Ако имаш време и желание, можеш да увеличиш лактацията. Аз цедях 30мл. кърма общо от двете гърди, сега сме само на кърма, даже понякога му стига само от едната.

Ето малко нови снимки и от нас

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 19:56 от _valkiria_

# 567
Честито и от мен на рожденичките - малки и големи - здраве, късмет и мнооооого любов им желая  bouquet

viroglavka, и аз съжалявам че не успяхме да се видим, ноооо няма да ти се сърдя Wink
Баткото му свалиха гипса, сега раздвижва крачето че нямаме и много време....доста куца и аз се доста се притеснявам, но докато не го видя напълно възстановен сигурно така ще си се и притеснявам и ще си го мисля...нормално Sad
stefaniika, аз обиколих няколко аптеки в Хасково - Пентаксим няма....после гледах и новините по БТВ....ей такава простотия само в България може да се случи #Cussing out
И аз  Дани и Мишето много ги мисля, някой няма ли информация?

Доста теми гледам обсъждате, чак и искри прехвърчат - обичайно за тук, но излишно според мен.....и тъй като моето мнение си го видях в изказванията на много от вас, няма да се повтарям Stop

Хубава, лека и неревлива вечер  желая на всички  Hug

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 21:43 от leta5

# 568
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привееет!

Честито на Раче   bouquet!

Кате, честита сладка рожденничка и на вас!   bouquet

Тани', не слагаме дисковъшки, защото мъж ми не дава. Била и още мека главата и ще я повредя!  Crazy Но пък вашите са супер!

Линна - е да ви изгриза бузите и крачетата пу, пу!

Валкириа - страхотен. Особено онази макро снимка, където му се вижда мъхччето на бузката  Heart Eyes

Герганчето - много сладка, много, много  Heart Eyes
Аз си купих точно този сутиен от магазина на най-долния етаж на Скай Сити Мол! Не беше скъп!  Peace

Уикииии, ми ади де - бързо купувайте звездичката. Или да се видим и да си разменим с нещо ваше, че нашите ни омръзват  Whistling. При нас Марина беше доста привързана към бибите, но сега не ги иска, а в същото време не може да заспи и аз и я бутам с триста зора, за да я приспя  Rolling Eyes

Марина си спи в леглото, защото отдавна не се буди нощем. Но към 5 започва да се върти, да маха ръце, да скърца и ....... аз си я взимам при мен. Мъж ми тогава излиза за работа. Ми пък много обичам да я гуша  Heart Eyes Mr. Green. И като се размърда я хващам за ръчичка и тя пак си заспива.

Лета, стискам палци!

Ето и нашата фотосесия най-сетне  Mr. Green http://tatitt.snimka.bg/baby/marina-pozira.491853

# 569
  • София

олееее!!!Страхотно,страхотно,страхотно!!!

Общи условия

Активация на акаунт