Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 769
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Честито на рожденничките! Да са много щастливи!  Hug  bouquet

Валкирия - е много е хубав Оги! Пу-пу!
Linna^ , Герганчето - какви моми само си имате! И на тях пу-пу! Simple Smile

Tatitt - аууу! Чудесна фотосесия!!! Голям кеф  Heart Eyes

Аз докато се наканя, ха като изчезне тази пъпчица, ха като сме по-спокойни и хоп на бебка взе че и косичката й поопада и сега не е толкова пънкарлива Simple Smile Та май ще поизчакаме още малко за нашата фотосесия...

За играчките - ми аз като се замислих имаме само една книжка - другите са висящи от разни места (като количката и над повивалника) и бебка милата си прекарва повечето време на бебешката гимнастика  Laughing Та съм решила да й накупя малко играчки... Но днес се изкуших и й взех нощна лампа най-накрая - две светещи прасенца  Mr. Green

Ние днес упорито излязохме. Градинката беше празна, само 1-2 луди като мене майки скитаха и разбира се след 10 минути заваля дъжд. Бяхме с майка ми, връчих й чадър, сложих дъждобрана и упорито продължих да бутам количката, но бебка нещо се беше изнервила (защото не беше спала дълго време) и дъжда засили и накрая се предадохме и се прибрахме в къщи където пак се приспивахме в слинга! Уф това време, да взима да се оправя вече  #Cussing out
И този глупав проект, който взех да работя - само ме мотаят и на срещи ме карат да ходя - хем им обясних колко ми е сложно ходенето (защото нямам книжка и не шофирам) и пак! Голям зор! Не трябваше да се хващам аз... ама ей на! Това да ми е за урок - няма повече да се връзвам!
Хъм - преди обичах "лошото време", но от както ми зависят разходките от него май взех да се сдухвам Simple Smile

Лека неревлива нощ и утре - по-усмихнат ден на всички!  Hug

# 571
Оле ама и пича на _valkiria_  е с една голяма и хубава коса, много е хубав   bouquet

Уникална е, много красиви снимки, с един много сладък модел   bouquet

wicky и аз откачам с това лошо време  #Cussing out

Вчера след цял ден цедене си направих извода че от едната гърда едва изцеждам 50мл, а от другата без проблем по над 100мл, примерно 120 средно  Wink Аз винаги хранех бебка от двете гърди и явно си е имало защо, просто след едната си оставаше гладна и това е, и макар че знам че не е правилно в нашия случай си беше оправдано храненето от двете гърди на едно кърмене  Wink

Днес трябва да отида до общината да си получа еднократната помощ от кмета, тя беше 100лв сега не знам колко е, ама съм сънувала че е 1000  Laughing Кой знае дали сега като отида няма да ми дадат 50лв, ей така колкото да не са ме разкарвали напразно  Laughing Laughing Laughing

Между другото вчера бях доста зле емоционално...не знам защо толкова лошо ми се отрази всичко, един рев му тегля цял ден и храня с онова шише и подсмърчам, как ще се отбиваме един ден не знам  Rolling Eyes Голяма мъка ми се оказа, днес съм значително по добре, тя още спинка което ме кара да се чувствам още по добре, ама ми  мъчно и ими се иска да ми изпратите по една положителна мисъл и да ми кажете колко майки хранят децата си със АМ пък не го преживяват като мен  ooooh!

AЙде и по едно чайче:

# 572
Супер снимки на супер бебета, Татит каква коса имате......Поздравления и за вашата фотосесия!

Герганче, искаш да кажеш,че започвате на АМ и заради това си се депресирала ли?(извинявай ако не съм разбрала,че минавате на АМ) Според мен излишно се товариш......Най-важното за едно дете не е дали е било кърмено, дали е имало хубави дрешки, дали е имало цялото злато на света, дали се е родило със сребърна лъжичка в устата и е спало на балдахин, сатен и пр. бляскави материи, дали е имало играчки по последна мода и т.н.......За едно бебе, а и дете значение има дали е обичано и дали е отгледано с любов! А аз вярвам,че ти даваш цялата си обич на Бебо, а щом това го правиш - място за депресии няма! Смело напред момиче, дано ти дадат по-голяма сумичка от кмета, да я изхарчиш със здраве, купи си нещо дребно за спомен, купи си и шоколад, нахрани с АМ мъничето си и се усмихвай цял ден на него и на света около теб!

Слънчев ден в душите, девойки ви желая!!!!!!

# 573
Герганчето, я по-ведро!  Hug Hug Hug
Така няма да помогнеш на малката ти сладурана! Сега можеш да се възползваш от ситуацията и да си похапнеш нещо забранено. Да оставиш малката на някоя баба, ако имате наблизо и да отидеш на кино например. Гледай от добрата страна, все пак е само за 10дни, после пак ще си се кърмите.
  А кой каза, че храненето от двете гърди е грешно newsm78???
На мен понеже ми се наложи да възстановявам почти загубена лактация, та прочетох доста. На всякъде се препоръчва предлагането и на двете гърди Simple Smile. Пък ти можеш да цедиш малко повече тази гърда която не пуска, така ще я накараш да произвежда повече. Продължавай с цеденето още няколко минути след последната капка.
 Според мен няма място за депресии, гушкай си сладка Дияна и се радвай на живота и прекрасното съкровище което сте създали. Hug Hug Hug

Мамо Це, отново много силен пост!  bouquet

Tatitt, wicky  Hug Hug Hug

# 574
  • София
Мамо Це, отново си написала невероятен пост! Благодаря ти!  Hug

Герганче, 10те дни ще минат бързо и пак ще се кърмите! Не си го слагай толкова на сърце, за де не ти намалее кърмата!  Hug

Добро утро!  Laughing

Днес пустото време е ужасно! Искам да е слунчево най-накрая!  Sick  Confused

Татит, малката е супер! Мъж ми не може да повярва, че е колкото Филип, заради косата!  Grinning

Гонят ме от компа... до после!

# 575
Мамо Це, добре казано. Дано децата ни да са щастливи!
Да споделя за излежаването сутрин и че ми липсва понякога...Дойде краят на времето когато спях до 10, до 12ч / само съботите и неделите и не винаги, ама си беше хубаво излежаване/... Не че сега не се наспивам, ама как ми се иска поне когато съм крива за нещо, било то и заради времето, да мога да хъркам до 12ч и то с двете очи. Сега съм се научила да хъркам с по едно око, че винаги съм на щрек. Да не говорим, че си лягам и се събуждам в абсолютно една и съща поза - като статуята на свободата - че дребният държи да е плътно залепен до мен;)
Продължава да е ревлив - мрънка, сърди се. Пак почвам, като вначалото, да си мисля, че не му стига кърмата/ newsm78 /... Отскоро почнах пак да кърмя и от двете гърди, че като че ли, той е постоянно ненаяден. Това може да се дължи на две неща - да ми е понамаляла кърмата от диетата дето я пазя заради него или заради опитите ми да го храня на по 3 часа, а не на поискване /той си иска постояно!/. А може и да си въобразявам... Ще видим... Изпращам ви много слънчеви усмивки в този дъждовен ден.

# 576
Слънчев ден в душите, девойки ви желая!!!!!!

Май само там ще е... Тука вали един от тези дъждове, които най-лесно се преживяват с хубава книга и под одеялото, ама къде такъв късмет...

Ние пак не спахме, имам чувството, че това не е просто лигавене, ами са си зъби - зачервила е и бузите и така си търка венците в зърната, че почна без време да ме боли докато я кърмя... Пипах с пръст - бели са й венчетата, но нищо няма. А такава нерва я тресе не просто смучи пръсти и ръкави, а направо ги дърпа, сякаш е гладна и ако може би ги изяла. От дърпане крилцата на залъгалката и се отбелязват на бузите  Grinning. И пак яде на 3 часа без паузи и спи неспокойно. При баткото първият зъб проби на 9 месеца и разбрахме, че му никнат зъби едва като започна да почуква с тях по лъжичката... Сега единственото спасение е разходката навън. Вчера дъжд, не дъжд вършахме с дъждобрани из кварталните градинки 2-3 часа. Днес като гледам ще повторим.

Момичета, хубави бебета - хубави снимки  Heart Eyes... Татит, много й се радвах на твоята госпожица на снимката с туземския костюм. И тази в чашката е идейна  Wink.  

Герганче, голямото ми детенце беше на три месеца и половина, когато се наложи да се върна на работа. Не само че не го кърмех ами и шишето през деня му даваше друг, но той пак си порасна и на гатанката за най-сладкото нещо на света отговаря с "мама".
Така че - горе главата да си мама не свършва с кърменето  Heart Eyes  

# 577
Днес навън е ужасно...а ще трябва да отида до магазина за хляб...Направо откачам, като си помисля, че ще оставя сама малката за 5 мин. до сега не ми се е случвало Confused

Сещам се, че някой беше казал, че има проблем със зачервени гънки на гушката - и Вики е така, почиствам я постоянно, но пак се зачервява...
За подсичането и преобуването - въпреки, че я преобувам на 2 часа(преди хранене, след хранене),оставям кожата да подиша и пак гънките й са нацепени - за сега Бочко помага; мажа на всяка смяна.

От 2 дни я наблюдавам - вече се обръща целенасочено от гръб настрани - сигурно, ако реши ще може и по корем(ама нещо не й е любимо Laughing) Друго ново е, че много й харесва да й повтарям Гагага; Бабабаба; Мамама - само като ме чуе и започва едно звънко кикотене - направо ми пълни душата Heart Eyes Опитва се и тя да каже нещо, ама хи не й се получава и дори се дразни Joy

Щях да ви питам гладите ли още всичко на бебетата - аз да си призная на 3-4 пъти ми се случи да й облека неизгладено боди, не се е изривала...

# 578
Мамо Це, имаш постове, които заслужават място в рамка в началото на темите.
Дано думите ти наистина стигнат да сърцето на всяка от нас.

# 579
  • БГ

А, от мен сладкишче!   Heart Eyes  Днес баткото ни има имен ден!   Hug

Момичетааа, страхотни снимки сте показали, а всички бебчета са просто разкошни!!!   Heart Eyes

Ох, и тук днес е дъждовно, жалко, разходката ще ни се размине, иначе, вчера беше слънчево и топло и цяяял следобед бяхме навън!  Flutter

leta5, утре сме на консултация и ще питам доктора какво ще правим с имунизацията, а тя е за 22-ри. Възможно е през уикенда да отскочим до Пловдив, ще я търся и там, ако някоя от пловдивските мами може да ме ориентира към аптека, в която евентуално има Пентаксим, ще съм й много благодарна!   bouquet 

_valkiria_, Герганчето , и аз на всяко кърмене предлагам двете гърди, още от първия ден сме така!   Peace

Katinche, сутиените, за които писах се намират в Хасково!   Wink 

nellito_v, и на мен ми останаха очите в този сутиен на райета, ще взема да ги потърся в пловдивския мол?!   newsm78  Но, ако наистина предната част не е от най-еластичните, гърдите много ще се притискат, когато започнат да се пълнят преди следващо хранене?!   Thinking

За кръвната група - още в първия час след раждането ни я казаха, но при Калин се налагаше непременно да изследват за наличие на Австралийски антиген и затова му взеха венозна кръв.

# 580
  • Стара Загора
Tatitt, искам да нащипя гънките на крачетата на твоята Марина  Laughing Много е сладка, да не й е уроки  Hug

Днес ще го пишем дъждовен, както и е де. Ще посвърша малко домакинска работа на спокойствие без да бързам да излизам.

С Пентаксима е голяма драма, от вчера го издирваме и в съседните градове. Има вероятност днес да ми го донесат от Казанлък, ако ли не ще чакаме да се появи в търговската мрежа. Утре сме на консултация и трябваше да сложим първата игла, че миналия месец заради вирус го отложихме, но май пак няма да ни огрее. Незная има ли друга ваксина като вариант. Ще говорим с лекарката, макар да ми се иска да бием Пентаксим, на каката го слагаххме и нямаше никакви странични реакции.

Zuzu, по принцип гледам да гладя всичко, но ми се е случвало и неизгладени дрешки да обличам. Не обичам да гладя и все отлагам, отлагам и накрая като ми потрябва нещо се оказва в купа с неизгладените дрехи Laughing
Днес обаче ще гладя - настроила съм се вече  Mr. Green

stefaniika, да ти е честит именика, много да те радва и слуша!  bouquet

# 581
Valkiria страхотен е Оги, изглежда си като голяма момче! Сладур! А на Tatitt Марина просто вика да я схрускаш!

Герганчето, я горе главата! Гушкай си бебето и му се кефи докато нее стнало гаден пубер, който пита "ти ква си, че да ми казваш бее"  Mr. Green

buritu и при мен диетата имаше такъв ефект. Кърмата намаля, бебето все гладно, аз също. Свалих 2 кг за 2 дни, а ефектът върху акането нулев. Така бързо - бързо я зарязах диетата и кърменето под режим. Детето се оправи с натопляне и биогая.

И на мен няколко пъти ми се случва да ползвам негладени дрешки и тензуси  Simple Smile .

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 10:41 от olemale

# 582
За Пентаксима говорих с нашата докторка и тя каза, че чакат регулярна доставка от касата след 15.04. и ако няма до 21.04., когато ни е ваксинацията ще я отложи за началото на май. Ние не сме го започнали така и така и не е фатално да отложим във времето, а и според докторката, колкото по-голямо е бебето, толкова по-добре. Така че мисля да изчакам.

Много мразя да гладя и не гладя ако не е абсолютно необходимо  Mr. Green, все едно дали дрешките са съхнали на слънце или в сушилнята.

Стефанийка, да ти е живо и здраво момчето!   bouquet
(.... ама един въпрос от глупавите - какъв ден е днес  newsm78)

# 583
Едно голямо благодаря  newsm51 Имах нужда да прочета постовете ви  Stuck Out Tongue

А кой каза, че храненето от двете гърди е грешно newsm78???

То не точно грешно, ама по добре да си изсуква хубаво от едната.... ама за да не говоря наизуст като намеря точно това ще го копирам, мисля че в някой от кърмаческите блогове съм го чела  Wink

За играчките Дияна има едно слонче дрънкалка от Джъмбо - никак не му се радва  Crossing Arms А баба й й подари една луничка дето се дърпа от нея едно въженце със звездичка накрая и се дърпа... после почва да се прибира и да пее  Grinning Егаси му обяснението, но см сигурна че ме разбрахте, а Дияна си умира от кеф с тая изграчка, гледа я като хипнотизирана  Shocked

Вироглавка - май е сряда Laughing

За гладенето - аз вече пропускам понякога  Embarassed

# 584
  • БГ
viroglavka,   Hug  ,  ето малко инфо:  http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article … 54&Itemid=104  За нас празникът е двоен - освен, че Мартин има имен ден, преди 3 години стана християнче на тази дата! 

Общи условия

Активация на акаунт