Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 28 735
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София

Мишона, не ти ни притесняваш, ние сами  Mr. Green. Ама пък масово  Laughing

Joy Joy Joy Съвсем верно!

Цитат
Редче, и при нас поведението е същото. Ама същото. И не ще никакви играчки, само мрънкя!

Татитче, съчувствам ти и те разбирам!  Hug Как сте с чичо Дюки? Похвали се! Wink

Еее, Иве, забравихме се!  Hug

sweetytweety, много ти е хубаво детенцето!   bouquet

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 21:39 от Red tree

# 661
Момичета, какво е ЕБХ?  newsm78

Ивалекс, взе ми ума с тази торта. Ти ли я направи или не разбрах правилно? И фондана ли ти го направи? Или фондана е поръчка?

Мамо Це, аз съм за среща на полянка и съм съвсем до Южния, така че като стане ясно кога и къде - кажете моля.

Момичета, стига сте се шашкали с тоя рахит, утре като светне слънчицето и всичко пак ще си дойде на мястото (освен това какъв рахит в София на парното и сухия въздух  Grinning).

Днес го играя екскурзовод.... Confused. Айде до после  Peace.

# 662
Ето тук има повече за празника - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362869.msg14741680#msg14741680 - датата е 15.05.

# 663
viroglavka , ЕБХ е това
ivalex , поздравления  Hug
 Жалко, че намя да можем да присъстваме на празника, Мамо Це, но се надяваме на снимки Simple Smile

# 664
ivalex страхотни са ти момичетата и тортата е супер!   bouquet

# 665
  • София
Радвам се, че маймунското кафе ви хареса  Laughing

Мамо Це - този празник е и в подходящ ден - събота! Така че може и други мами да наминат, които не са до южния парк (в това число се записвам и аз:))

aniTakova - е не си единствената маниячка:) Нашата бебка спи на дивана от който съм махнала част от възглавниците и съм й постлала одеалце с пелена и често там си стоим през деня. И като дойдат гости - оправям дивана и след тях забърсвам именно поради тези причини! Смятам да престана по някое време да го правя разбира се, но все още ми се струва, че трябва да е по-чисто около бебка.

viola78 - много е изразителна малката! С тези очички!

Иве - много се радвам да те видя пак! Чудесно-уютни снимки! Отдавна не бях виждала и Дари! Порастнала е хубавицата! А тортата е прекалено красива за да се изяде Stuck Out Tongue 

Tatitt - само да се оправи времето и сме в парка! Ще ти кажа непременно, като отиваме  Hug

Linna^ - мерси за линка за ЕБХ, ще разгледам и аз, защото чета един учебник на Д-р Фицхю Додсън, който смята, че не е добре преди втората годинка децата да се учат да пишкат и акат както трябва, защото дори и да се научат, като станат по-големи почвали да се напишкват... Аз съм говорила с познати чиито деца са отучени по-рано и не са имали подобни проблеми! Също ми се струваше нормално най-късно около годинка детето да почне да се учи на това!

Лека вечер от мен!

# 666
Здравейте, да се включа и аз Simple Smile

Ей, за ревливите бебета: да ви бях попрочела последната седмица. Направо ми взе акъла нашата Анна, по едно време викам на баща й да я водим в спешното, нищо не я успокояваше. Но явно повечето сме така,  Аз мисля, че установих причината: превъзбуда и следователно преумора. Като е будна постоянно се блещи наоколо, ритка, говори, смее се, брей не кротва изобщо. Обърна се от корем на гръб и почти лази Simple Smile После пиииисъци и рев, няма успокояване, няма сън през деня, през нощта си спи. Четох, че големи когнитивни скокове правят и в повече им идва информацията. Приложих лечение: да не среща никой освен мен и баща си 2 дена, та и аз й говорех само като ме погледне, носене в слинг и днеска вече пак си е тя. Нашите казаха, че и аз съм била така на тая възраст. Повечето сте с по-големи бебенца (нали ние последния януарски влак хванахме), но може и при вас това да е причината.

За повиването: фен съм! Тук всички го препоръчват: педиатърката, сестрите, консултантите по кърмене и "звездите" като Д-р Карп. Последните изследвания отхвърлили връзката му с луксацията според лекарите. Така държаха бебето и в болницата, 4 дена. Аз повивам само ръчички Peace

Иве, поклон за ЕБХ! Много исках, но не знам как и май вече е късно. Хубаво прекарване на празника и  bdbaloni 1 ден по-рано!

И друго щях да пиша, ма забравих  Embarassed

Ето няколко усмивки от нас Simple Smile
http://january2010.snimka.bg/baby/anna-na-dalechna.471404.18269196

Дано нашето лятно време дойде при вас скоро  Hug

# 667
Да, още хубави снимки на хубави бебенца и каки. За тортата нямам думи.
Да си призная, толкова пъти съм срещала  абревиатурата ЕБХ, но така и не бях проверила какво значи. Е, най-после разбрах. И тъй като нямам близки и роднини, които да са го практикували, едва ли преди раждането бих имала нагласата да пробвам. Стана ми интересно сега. Нашите деца ще са все още в  подходяща възраст за опити през топлите месеци, когато са леко облечени и е по-лесно.  Но сигурно няма да ми стигне търпението. Всъщност, ако живеехме в къща и разходките са в двора, щях много сериозно да се замисля. Мразя памперсите и обемистия  вид, който придават на бебешките дупенца.
ivalex, весело празнуване и вече Честит рожден ден на Верето. Да ти е жива и здрава!  party006

# 668
Момичета предполагам сте ни забравили.
Стискайте палци след 2 седмици и нещо летим към Бг.
Нямам време за нищо та поне да кажа здрасти.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 07:35 от Mucunka

# 669
  • Чехия
Мамчета благодаря за пожеланията, една виртуална почерпка ще има като срежем принцесата...  сега само по едно пролетно цветче за вас.

За ЕБХ ще пиша повече тия дни, никога не е късно, принципно на сайта без пелени е доста написано.

# 670
Сега с това ЕБХ си намерих тема за размисъл и занимание за следващите месеци. Не че имам желание да се престаравам обаче много ме е яд като си видя торбите с био отпадък пълни с памперси. А един памперс му трябват тооолкова много време, за да се разгради... (малко съм вманиачена на тема еко...  Mr. Green). Поради тази причина започнах най-напред с памперсите на Виона (те са био) и с голям зор ги смених (кожата на бебка все беше мокра) и сега хоп! ЕБХ - ново двайсе! .... Mr. Green

Лина, мерси за линка - чета го от сутринта  Hug.

Да кажа малко лично мнение и опит по другите доводи в полза на ЕБХ от статията. Това че бебето възприемало, че долната част на тялото му е нещо мръсно и свиквало с това ми е в повече. Баткото ни не търпеше и две секунди след като се изпуснеше в периода на привикването към тоалетната и самото привикване стана без излишни драми и зор - бяхме на море на къмпинг, той беше на 2 г, цял ден гол и осъзнато "видя" какви ги върши и сам започна да си казва. След около месец, месец и половина нямаше и случайни изпускания даже  Peace.

Обаче еко доводът без грешка ме работи отвътре, ей!  Crazy ....

А това, за което wicky споменава съм го чувала от познати, чието детенце, след като привикна на гърне мъничко, около година, после пак мина на еднократни пелени в т. нар. период на бебешки пубертет  Crazy...

# 671
  • София
Здравейте мами!

Имам едно бързо пиатне - нашият татко се разболя, незнаем дали е грип или настинка. Въпроса ми е - мога ли да взимам нещо профилактично? По време на бременността пиех осцилококциум, но сега не съм сигурна, че може? Имате ли представа?

За пелените - и аз много късно се "запознах" с многокоратните пелени и нещо не ми достигнаха силите да се заема с тях. Иначе съм единствената във входа, която рециклира Simple Smile Та и аз не съм с особено добро мнение към еднократните пелени. Освен това, като знам и колко химия има в тях - съвсем са ми неприятни. А ЕБХ определно ми звучи сложно на този етап, незнам защо. Но мисля да попропчета повечко и да предприемем такъв похват при научаването на бебка, защото може и да е вярно това с гърнето и по-ранното приучаване и последтсвията от това, но най-вероятно е важен похвата при приучаването!

Хубав ден от нас  Hug

# 672
  • БГ
Добър ден!!!   Hug  Бреййй, необичайно тихо е тук днес?! При нас е грейнало едно слънчице, но аз днес съм като разбита и едва ли ще се възползваме от разходката преди обед?!?   Tired  Снощи Калин не спа добре, аз също, разсополяви се и това направо го измъчи, горкичкия!   Praynig  Засега накапвам само физиологичен разтвор и изсмуквам с аспиратора, надявам се на бързо подобрение, но да видим!

Честит рожден ден на Верето на Ивалекс, да е жива и здрава и много послушна кака!!!    Весел празник!!!     bouquet

Вчера бяхме на консултация, резултата е 6кг (+800гр) и 60см (+3см)! Доволна съм, педи също. Следващата седмица трябва да сложим втората игла Пентаксим, до вчера търсихме една ваксина, сега сме на варианта направо две, та да не я мислим и следващия месец, но уви, няма я никъде!!! На въпросът ми към педито - какво ще правим ако не я открием, той ми предложи вариант да си закупим Инфанрикс+Акт-Хиб, а полиото (от ЗК)!?! Успокоих се и, че не ме агитира за ранното захранване, на което е фен, просто ме попита давам ли друго освен кърма, аз отговорих не и той каза добре, продължавайте в същия дух, с времето ще решим кога да захраните!!!  Peace

Гледам обсъждате млечната и детска кухня, малко ни е раничко, но ето и моето мнение. При нас, в Хасково, ситуацията е следната, има само една фирма, която готви за всички кухни, а именно - млечна, детска, ясли, градини, соц.патронаж, старчески дом и незнам си къде още?! Готвят вкусно и разнообразно, млечната кухня включва 4 яденета - зеленчуково пюре, супа, основно ядене и десерт, при детската първото отпада. Записването не е проблем, подаваш молба + копие от акт за раждане и си купуваш купон за следващия ден и така всеки ден, взимаш си храната и си купуваш, ако искаш, купон за следващия ден, като не е необходимо да се снабдяваш с купони за целия месец, което пък е удобство, ако се налага да пътуваш!   Peace

За кърмаческата стачка, ами и ние май вчера се пробвахме да я практикуваме, ей, страшна работа, както и други майчета са писали, не ще и не ще това детенце да суче, ама и аз не му дадох много зор, пробвах го след час и единия път номера мина, другия не. Мама Цоцоланка и при мен едната гърда е много по-млечна, но дясната, гледам да предлагам винаги лявата за да стимулирам лактацията й, но ето, вече трети месец, ефект нула! А, проблема със силната струйка и задавянето и при нас е често явление, при което бебо започва да се сърди и дори отказва да пробва още веднъж, та ходя малко да се изцеждам и пак предлагам.

Благодаря на всички за чудесните снимки на сладките им бебчета!!!    bouquet

# 673
Това време ще ме побърка  Sad и верно къде са всички днес, само в софия ли е тоолкова ужасно  Rolling Eyes
Уики взимай си го осцилококсинума, той си е хомеопатия, нашта педи каза, че не е проблем (тя е и хомеопат), а аз и парацетамол пия като стане по-зле положението  Peace
Иве честита ти рожденничка, да ти е жива и здрава и все така креативна nbirthday, и поклон за тортата   bouquet отне ми време, докато осъзная, че това всъщност Е тортата, а не просто купена кукла за украса  hahaha и за ЕБХ браво, това си е постижение  Peace
Вчера като споделих на моя мъж за този метод и той веднага готов да започнем (ентусиаст  Mr. Green ), но като му казах, че сигурно доста ще се пере отначало, трябва и той да я следи и т.н. бързо бързо се отказа  hahaha
А днес ако спре дъжда излизаме, то не се издържа вече...

# 674
  • София
   Оф това гадно време!!!Цяла седмица киснем вътре.
    На моето мъниче млечните корички пак се засилиха, не че са минавали ама бяха понамалели,а сега пак като в началото. Кожата на челото някак груба.  И бузите тъкмо се оправиха и айде пак груби и червени. По тялото пак сухи участъци. Аз го къпя  всеки ден или през ден с бръснарки сапун , някак ми се вижда безсмислено да го къпя ако е без сапун, обаче може и това да стане. Овлажнявам хубаво тялото, но... тук там пак си е сухо.
  Иначе му спрях най -накрая капките за колики. Същия е както с капки. Но аз пък и млякото му смених, така че млякото ли действа, коликите ли намаляха не можах да разбера.
  Но пък почна да мрънка през нощта, а преди спеше като пън. Дъвче си пръста и като му чеша венците се радва. Дали пък не почват зъбите? Струва ми се рано, защото и на таткото и на мен са ни избили след 6-ти месец ако има нещо общо.
  Дано да се оправя това време, че като се застоим вкъщи и нещо става мрънклив.

Общи условия

Активация на акаунт