Цени за раждане в АГ болниците в София

• 312 500
  • 443
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Скоро роди една съседка .. и тя тръгваше да ражда дори и изтекоха водите и тези тъпанари са и били за задържане и вместо да си роди по естествен път трябваше секциум за малко да умре бебето вече и на лекари да не вярваш  Shocked

Това по темата ли е? newsm78

# 136
Моя приятелка роди в Тина Киркова преди две години. Незнам дали са все още същите нещата, но си спомням, че близките и бяха развалили по 2 и по 5 лева за да дава бакшиш на санитарите иначе те не я поглеждаха, не сменяха потните чаршафи и т.н. Отделно бебето си тръгна със стафилококи и трябваше и това да оправя. Накрая като пари раждането и беше излезнало почти 1500 лева а беше със направление.Касови бележки за доплащанията така и не и дадоха. Даже я бяха планирали за раждане във вода, обаче контракциите и бяха през ноща и съответно се оказа че екипа на водното раждане работи до 17 часа и така я вкараха във нормалното гинекологично отделение.

# 137
  • София
Athen, бакшиш на санитарите  Shocked
Ти сигурен/сигурна ли си, че пишеш за родилно отделение. Там няма неподвижно лежащи хора дето някой им сменя потните чаршафи  Crazy Освен всички като е била с направление някой бил ли я е да плаща 1500 лв. Раждането в Р България е БЕЗПЛАТНО!!!! Който иска екстри си ги плаща по ценоразпис на съответната болница.
Пишеш пълни небивалици, явно разчитайки да се хванат незапознати и нечетящи  Wink

# 138
# 139
  • София
Преди 2 години в Тина Киркова санитарките сами питаха дали имаме нужда от чаршафи или нощници. Никой не ми се е репчил, че съм поискала други чаршафи, защото бях изцапала моите. Пари нито съм им предлагала, нито са ми искали.

# 140
Естествено,че говоря за екстрите по ценоразпис. Все пак и не пиша от мой опит а само преразказвам. Но това което помня от тогава беше, че наистина близките и търчаха до кварталните магазинчета за дребни за санитарите. А пък и дори и да не си лежащо болен нали все пак поне чаршафите не си ги носиш от вкъщи а ги дават от там. За кръв е ясно,че ще ги сменят ама ако си плувнала в пот.Именно поради тези причини моята приятелка излезе с количката на протеста пред Тина Киркова това беше миналата година /пак по спомени пиша/.
Vache относно небивалиците които пиша не ги пиша от мой личен опит а и няма какво да спечеля от това. newsm78 Аз също съм раждана в Тина Киркова и честно казано винаги ми е приятно като мина покрай сградата защото и аз имам снимки от изписването ми като бебе там.  Joy Това което исках да напиша е че и да си платиш и да не си платиш за ВИП услуги все едно е или почти.

# 141
  • София
Е, там е работата.. добре е да се пише от собствен опит в тези теми  Wink

# 142
  • сред маслини и портокалов цвят
Раждах в ТК през юни 2008 и пак преди месец. 1-вият път платих 500лв. за избор на екип+160лв. за вип-а. Сега 350лв. за избор на екип+120лв. за вип( една нощ по-малко ми беше престоя). На санитарки пари не съм давала и не чух някой да дава. Питаха ме всеки ден дали искам да сменят чаршафите(предишният път даваха и чисти нощници ако искаш, сега вече трябва да си носиш свои).
Интересно ми е за какво са били тия 1500лв.

# 143
  • In the jungle out there..
Момичета моята приятелка роди в Шейново на 25.02 нормално раждане.Тя плати 950лв
350 лв избор на лекар
300 лв упойка (упойката не и я сложиха понеже вече имаше разкритие)
100 лв анестезиолог
100 лв акушерка
и другите 100 лв не разбрах за какво.

Аз не разбрах...Освен че си плащаш упойка, не я ползваш, но не ти връщат парите, си плащаш и на анестезиолог, който да не ти я сложи??? WTF newsm09

Някай знае ли какво означават тези неща от ценоразписа на Шейново:

Индивидуален акушерски пост - 90лв - това ли е "избор на акушерка"? Т.е. освен "избор на екип", мога да си избера и акушерка отделно? А мога ли да си избера анестезиолог?

„Грижи за здраво новородено дете” – избор на лекар - 70лв - ???

# 144
Не се чуди всичко се плаща

# 145
  • София
аз нещо не ги схванах тези нови цени, трябва ли да си платиш вс по списъка или все пак може и само избор на екип/лекар или акушерка.

# 146
Сменяват чаршафите и дават нощници когато си поискаш и имаш нужда.

# 147
Момичета имате ли актуална информация за секцио по медицински причини с избор на екип в Майчин Дом?

Предстои ми раждане през юли, според лекаря ми има мед. причини за секцио, не е по мое желание, за това много ме интересуват цените?

И другото, което се чудя е на кого в МД мога да се обадя да попитам?

# 148
Здравейте!
Аз родих края на февруари в І АГ болница "Св.София" - тъй като исках да ме изражда лекарката, която ме наблюдаваше през 9-те месеца реших да си платя избор на екип. Тъй като намалиха цената за тази услуга има лекари, които работят в частни МЦ , които от своя страна сключват договори с дадената болница и в крайна сметка ти заплащаш на МЦ , който си урежда финансовия въпрос с лечебното заведение. Разбира се цената е по-висока - в моя случай тя беше 900 лв. - е аз не съжалявам, че я платих - наложи се секцио, което беше направено перфектно, а от друга страна по време на престоя ми всички лекари се държаха идеално с мен (т.е. държаха се така, както трябва по принцип да се държат) ... но за тези, които не са посещавали въпросната болница Ви съветвам преди да решите да раждате там да отидете и да проверите какви са условията и да видите за какъв "ВИП" евентуално ще платите!

# 149
  • Страната на чудесата
Интересува ме цената на ВИП залата в МД София, както и възможно ли е да не се избира екип, а само да се плати тази зала, за да присъства и таткото? Първият път беше възможно и струваше 25 лв, но беше преди 7 години...Сега чета, но не намирам информация Confused

Общи условия

Активация на акаунт