МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 4

• 53 084
  • 882
  •   1
Отговори
# 390
Тани, прегледите в АГ кабинета се заплащат, защото договора ни с НЗОК покрива само болничната помощ, (т.е. след хоспитализация на пациенти)  newsm03

# 391
Здравейте мами
къде мога да се информирам относно къде и кога лекции за бременни....и безплатни или платени са те?

Благодаря

Посещенията в училище "БИБЕРОН"  са безплатни.

Графикът е следния:

19.04. - 15:30 ч. - Видове контракции. Кога трябва да се обърнем към лекар или да тръгнем към родилния дом. Видове раждане. Техники на дишане по време на раждане.  – Акушер-гинеколог – 90 мин

27.04. - 15 ч. Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания. – Анестезиолог – 90 мин

04.05. - 15 ч. -  Първи грижи за новороденото. Грижа за кожата, хигиена на седалището, обработка на очите, ушите и пъпчето. Къпане, масаж и гимнастика. Практически съвети. – Ст. Акушерка в отделени по Неонатология – 90 мин.

11.04. - 15 ч. - Адаптация на новороденото. Най-чести здравословни проблеми при новородените през първата година. Ваксини. Режим на отглеждане. Неонатолог – 90 мин

18.05. - 15 ч. - Подготовка на гърдите. Безболезнено кърмене. Практически насоки за успешното хранене. Хранене на бебето с заместители на кърмата.

25.05. - 15 ч.- Начини на справяне със стреса по време на бременност. Депресия по време и след бременност. Психология на бременната жена.. Психолог – 90 мин

Всеки четвъртък от 14 ч. Йога и пилатес за бременни.

# 392
merry_ng,този график малко се различава от публикувания в сайта.
Кой е актуалния? Дани оздравя така ли,вече има и йога?

# 393
  • Бургас
Дани оздравя така ли,вече има и йога?

Дани от днес е на работа.

# 394
Това е актуалния график - ще го нанеса и в сайта. Имайте впредвид, че датите за май месец са условни възможно е да се наложи разместване в зависимост с професионалните ангажименти на лекторите.  Naughty 

# 395
Здравейте момичета
Нямаме ли нова мама или вече аз съм наред да напъвам newsm78 Оххх, ако знаете какво шубе ме гони ooooh!

# 396
Здравейте момичета
Нямаме ли нова мама или вече аз съм наред да напъвам newsm78 Оххх, ако знаете какво шубе ме гони ooooh!
Неделина не се паникьосвай. Да ти кажа по големия страх е след раждането  Joy. А и ние сме с теб и чакаме бебето да се появи. Аз да ти кажа отивам на 5.02 на контролен преглед и моята лекарка ми казва ами утре идвай да раждаш, че едва ли ще издържиш до 10.02. И аз курназ добре. На другия ден изкъпана, изтокана давам вид че не ми пука, гледам си телевизия, смея се и когато дойде време да тръгвам към болницата ела и ме гледай. Едно треперене, едно дърпане ама кът идва времето какво да правя ще лягам под ножа и ще си кротувам  #Crazy Като се събудих след операцията първото нещо което си помислих кога ли ще го видя малкия юнак. Вече го няма треперенето остана само страха от срещата с детето.

# 397
 merry тези посещения в училището найстина ли са безплатни  smile3506защото досега не е имало.А дали ще има и през юни?
Неделина кураж още малко остана и ще си гушкаш едно здраво бебче Simple Smile
а аз какво да кажа като още от сега са ме хванали страховете ooooh! а каде сам още

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 19:46 от miadia

# 398
И аз съм много курназ,ама да видим.... Пък нямам търпение вече бебчо да се появи.

# 399
Добро утро!

Да, посещенията в училище "БИБЕРОН" вече са напълно безплатни.  newsm03

# 400
Здравейте мили Дами !!! Моят термин е на 7.07. и аз съм решила да раждам в "Дева Мария". Още се чудя, кога да започна с училището за бъдещи майки, първа бременност ми е и малко ме е страх.
Имам един въпрос до момичетата които работят в болницата: Кога /месец преди термина?!!?!/ да се запиша за раждане при вас? и Как стоят нещата със запазването на стволови клетки ? Колко време по-рано трябва да обявя, че искам?
Иначе, за сега бремеността ми върви много добре, като изключим ужасните килограми с които ми омръзна да се боря. Мисля, че ги трупам от въздуха. Играя си йога у дома, страшно ми помага за кръста и болките в таза. иииииииииииии вече нямам търпение да се срещнем с бебчо Laughing
Желая на всички момичета,на които им предстои скорошно раждане, всичко да мине по план и да имат едни здрави, хубави, пухкави бебенца  fingerscrossed

# 401
Здравей, farfarela!  newsm03
Относно училището за бременни предлагам ти да започнеш да посещаваш лекциите още от понеделник - стига да имаш свободно време, когато се провеждат  newsm53. Така ще имаш възможност да посетиш целия курс от лекции докато времето е по-подходящо за пътуване и разходки до Ветрен, а и ако изтървеш някоя лекция, която те интересува ще можеш да я посетиш в последните седмици от бременността, през юни. Ти си прецени - това е моето предложение. Публикувала съм графика в този форум, както и в сайта ни ето тук http://www.saintsofia.com/school/page/51 . Относно йогата и пилатес заповядай в четвъртъците сигурна съм, че ще научиш нови упражнения, които да практикуваш вкъщи.

Щом си решила да раждаш в МБАЛ "Дева Мария" добре е  да си попълниш заявление не е необходимо да чакаш до последния месец, но и да го направиш няма проблем, дори и да не попълниш пак няма да те върнем  smile3503

За стволовите клетки мога да предоставя информация за тъканните банки (Булген, Крио сейв и Омниген), с тях имаме сключен договор. Родителите си избират тъканна банка, сключват договор и й заплащат, а болницата е само мястото, където се осъществява взимането на кръвта и се изпращането към банката.
Ако имаш нужда от повече информация - пиши ми!   newsm03

# 402
Неделина май сме ние наред,хайде дано се засечем  Rolling Eyes
Моите документи са вече готови,педикюрът,на кола маска бях.Записах графиците на Др Дорийска и Др Гамишев пък дано при тях да се падна..предпочитам.

# 403
ААААААА мен къде ме забравихте?

# 404
Здравейте и от мен!!
вчера бях на преглед при д-р Драгнева - определена съм за 15.05 - планово секцио - стискам палци да устиска бебчо до тогава, че не ми се мисли иначе....

Имам въпрос към мамите, родили секцио в Девата - с какъв конец ви зашиха - в смисъл резорбиращ или ткъв, който се маха после  и имахте ли дрен - мисля че така се казваше - на раната след операцията. Благодаря за отговорите!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт