Въпрос към християните.

• 23 398
  • 456
  •   1
Отговори
# 405
Видях го!

"Та на въпроса  ми - защо един всемогъщ Бог не се е постарал да даде достъп на всички хора до жертвата на сина си и всички да бъдат съдени на един и същи принцип?"

Защото Бог е дал право на избор. Да избереш да бъдеш спасен чрез жертвата и Възкресението на Сина Божи или да погубиш душата си в някоя друга религия.  Mr. Green

То всъщност всички имат достъп до християнството, освен некои талибанки примерно.

смяташ ли, че някой ще приеме сериозно такъв отговор?

# 406
  • Русе

Защото Бог е дал право на избор. Да избереш да бъдеш спасен чрез жертвата и Възкресението на Сина Божи или да погубиш душата си в някоя друга религия.  Mr. Green

Оле боже  ooooh!

# 407
  • Ямбол
Дилянка, този, който го е измислил Бог, не е мислил, че ще стане толкова известен. Затова по света има различни религии, а не една. Всеки си ги е напаснал според това на какво ще се подчини и повярва народът му.
Ако бог е един и толкова могъщ, няма да се остави да го наричат с различни имена и да пречупват и тълкуват посланията му различно.
Е, поне мен не е успял нито да ме забележи, нито да ми даде знак за съществуването си.
Той е приказка, балсам, дава отговори там, където все още не можем да намерим.
Боговете се променят с развитието на човечеството, преди са били на дъждовете и мълниите, сега бил спасение.

# 408
Само ще ти кажа, че фразата Исус Возкресе е исторически остаряла. Исус Възкръсна е вярното. Живеем в 21 век и трябва да се разбира от децата ни какви ги говорим. В съвременните библии се изписва Исус.

В грешка си!  Peace По старому се казва не" Исус Возкресе", а "Христос Возкресе" Wink

# 409
Дилянка, този, който го е измислил Бог, не е мислил, че ще стане толкова известен. Затова по света има различни религии, а не една. Всеки си ги е напаснал според това на какво ще се подчини и повярва народът му.
Ако бог е един и толкова могъщ, няма да се остави да го наричат с различни имена и да пречупват и тълкуват посланията му различно.
Е, поне мен не е успял нито да ме забележи, нито да ми даде знак за съществуването си.
Боговете се променят с развитието на човечеството, преди са били на дъждовете и мълниите, сега бил спасение.

Е, аз питах тези, които са приели религиозната доктрина - как е според тях...

# 410
migito не мислиш ли ,че религията дискриминира хората ?

Религията дискриминира хората, Бог - никога. Той е демократ.  Wink

Бог -демократ Joy А може и комунист да е бил , кой знае? Joy

# 411
Мисля, че нещата отиват на зле... превъртяла работа са тия крайно вярващи
Целта е внушаване на конформизъм чрез лицемерни словоизлияния!
Напр. Божиите заповеди са се трансформирали в "задачи"!  Twisted Evil

Понятия като свобода, отговорност и избор са преднамерено и очевАдно преиначени, за да паснат на религиозната моралност.

И най-важното - тотално единомислие, без съзнателни собствени разсъждения!!!
Това пък, рано или късно води до емоционални катарзиси и изблици на фанатизъм.

За мен - религията е едно чудовище с много глави, готови да те налапат, само дето едната бълва ислям, другата християнство и т.н.
 Crazy

# 412
Не е нужно да обиждате Бог.
Има хора които вярват в Него.
Това ,че вие не вярвате е ваша работа ,никой няма право да ви налага противоположното , но задръжте определенията , чувствата и емоциите към Него за вас.

Цитат
За мен - религията е едно чудовище с много глави, готови да те налапат, само дето едната бълва ислям, другата християнство и т.н

Прави разлика между религия и вяра , любов и фарисейщина.

Както се казваше в една китайска поговорка , с пари можеш да си купи къща ,но не и дом , та човек може да знае Библията на изуст и пак да няма нищо общо с Бог .

Все още чакам Маги ,обикновен и още 1 съфорумец чийто ник не запомних .  Thinking

# 413
La Vida Loca, отново изразяваш моите мисли   bouquet

Все още чакам Маги ,обикновен и още 1 съфорумец чийто ник не запомних .  Thinking

Ще чакаме. Толкова теми сме ги обсъждали тези въпроси и смислен отговор не съм получила. Не им се иска да признаят, че са толкова нагласени неща, че е невъзможно да не се оплетеш в опитите си да намериш отговори. (този последния "отговор" на Дилянка дали да го коментирам изобщо  ooooh! )

# 414
На някои хора тук искрено се възхитих за смелостта за волята,мъдростта, стойностните разсъждения ,знания,   и за ума които имат.
А истината може да бъде открита на много места, но най-вече можем да я намерим вътре в душата си всеки един от нас. Можем да посочим пътя на другите объркали  и залутали се в заблуди,но така или иначе всеки от нас трябва да стигне сам до светлината на истината, в края на този път който всеки от нас е поел и рано или по- късно,вярвам ще достигне...     bouquet newsm51
  bouquet

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 08:14 от Ata

# 415

Ще чакаме. Толкова теми сме ги обсъждали тези въпроси и смислен отговор не съм получила. Не им се иска да признаят, че са толкова нагласени неща, че е невъзможно да не се оплетеш в опитите си да намериш отговори. (този последния "отговор" на Дилянка дали да го коментирам изобщо  ooooh! )

Проблема е в буквоядщината . Държа да ми се отговори на въпроса свързан с думите на апостол Павел . Аз хубаво си държа ама дали...

# 416
Човек, който отрича другите Учения и религии, просто няма представа. Имам доста примери в живота си на хора, които работят самоотвержено и безкористно именно в някоя конфесия. Те притежават  и развиват изключителни качества- добродетели, служейки на Бога. Не е само православната църква пътят към Бога. Останалите религии не отричат Христос. Животът е много разнообразен и Бог привлича душите към Себе си по различни начини. Бъдещето е на Обединението на религиите, в смисъл човек осъзнава, че различните Учения са дадено на човечеството все от Един източник - Бога. И зад различието в ритуалите е необходимо да се види Единството в ИДЕИТЕ. И тогава пред човека се разкрива ВЕЛИЧИЕТО на БОГА.

# 417
  • София

Е, аз питах тези, които са приели религиозната доктрина - как е според тях...

И аз ти го обясних според доктрината и според първоначалния замисъл на тази тема, с лека усмивка, ама някои хора не ме разбраха.

# 418

Проблема е в буквоядщината . Държа да ми се отговори на въпроса свързан с думите на апостол Павел . Аз хубаво си държа ама дали...

Извадих си очите да търся този въпрос и не намерих нищо, а любопитството ме гризе.

# 419
Истината не може да се намери в дискусията, т.е. по умствен път. Истината се крие в сърцето. Там са отговорите на въпросите - в интуицията. Там е мястото на Бога у човека. Ведите казват: Параматма, Свръхдушата. Тя е в сърцето и е един от аспектите на Бога.
Вътрешното съкровено чувство. То никога не лъже. Но за да се прояви, е необходимо да му се дадат условия - чистота, свещен трепет, тържественост. Много често това се постига и след сериозни страдания. Те пречистват.
"Събуй обувките си, защото си на свято място" - се казва в Библията.
И още "Не знаете ли, че сте Храм Божий и Дух Божий живее у вас."
Екзюпери : "Най-същественото не може да се види с очите, най-същественото се вижда със сърцето."
[/i]

Общи условия

Активация на акаунт