Въпрос към християните.

• 23 404
  • 456
  •   1
Отговори
# 390
БориСе, харесвам последния ти пост и ти поднасям уваженията си заради него. Извинявам се, ако изказването ми беше крайно, то беше породено от някои също доста крайни изказвания преди това, както и дългата ми история в опити да говоря с крайни хора, които все някак извъртат отговорите в името на личните си убеждения. Така извадени от изкаването ми и най-вече от позицията ми и настройката ми, когато ги пишех, думите ми звучат зле и обидно. За което се извинявам. Нямам и никога не съм имала за цел да осмивам или отричам религията. Това, което не харесвам или откровено ме дразни са наложените от хората догми и тълкувания. Към религията като такава, а не като форма на манипулация изпитвам уважение. Както и към вярващите, но не фанатично хора.

Всеки пъти си обещавам да не се включвам в такива теми. Но понеже ми е интересно чета и все се случва в някой момент да не издържа на нещо и да се обадя. Аз също търся своите отговори и в разговори с хора, които могат да дават отговори, а не заучени фрази ми помагат. Това имах предвид.

Още веднъж извинения към тези, които съм засегнала   bouquet

П.П. jp, точно такива са и моите мисли. Прекалено много правила, прекалено много нагласации, прекалено много догми, тълкувания... Това е, което аз не харесвам, а не религията или самата Библия.

Lei@, нещата, които написах идваха като изводи от други изказвания по-горе в темата, не от моето лично знание или незнание.
А това, че секса е грешен не е ли пряко следствие от тезата за първородния грях (в която лично за мен няма никакъв друг смисъл освен манипулация, т.е. средство за контрол).

# 391
Темата е пример как хората сме способни да объркаме всичко.
И защо е необходимо всеки да дава насока на вярата, справедливостта, законите в битието според собствената си логика и способност да мисли като индивид. Знам, че това за много от хората е най-нормалният начин за разсъждаване, но понякога не е ли по-добре да си кажем "Аз това не смятам, че го разбирам и май е по-добре да не давам мнение"...

Има нещо много справедливо... въпреки, че Бог ни е оставил абсолютно свободни в избора, в разсъжденията, в действията ни... във всичко... каквито и да са те то това не може да промени закономерностите и правилата поставени от Него...
Така, че единственото, което ни остава е да съумеем да определим сами за себе си степента на това доколко смешни можем да бъдем... включително говоря и за себе си...

Приятна седмица на всички...   bouquet

# 392
Милена, приемам извиненията ти. Съгласен съм, че в подобни теми се случва и от двете страни да има остър език. Поради тази причина смятам, че тези няколко поста в началото са били достатъчни за темата. Нямам против теб нещо конкретно, но след теб ще се включи друг от едната страна, от другата страна ио става една ... . За мен също подобни теми губят смисъла си. Особено след определен момент. Затова не намирам за разумно да продължа да пиша. Между другото аз определям себе си като краен (не по смисъл на религизно краен, а крайно вярващ) но не мисля че това би трябвало да е проблем.

Лека седмица и от мен!   bouquet

# 393
Цитат
Спасението е дар, незаслужена милост.Единственото условие е да повярваш  и приемеш жертвата на Христос.С дела не се  печели.И както казах, Бог знае, че не сме съвършенни и като деца ни приема и ни дава възможност да се учим.
трябва ли да отговарям къде е връзката с Лутер? - четете википедия!

Цитат
За разлика от католицизма и отчасти православието, протестантството смята, че първородният грях тотално е извратил човешката природа, която след него е способна само на зло. Единствено вярата е способна да възстанови хармонията между Бога и човека и спасението е резултат на Божията воля, съответна на вярата, без да има пряко отношение към делата на човека в реалния свят, т. е. спасението е изцяло божествено дело, което не зависи от участието на човека. Горното определение засяга ранното протестантство, впоследствие различните конфесии коригират този възглед, някои от тях допускат, а други и настояват за човешкото участие в изкуплението на първородния грях."
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE%D1%8 … D1%80%D1%8F%D1%85

За някои хора може да е по-важно какво е казал Христос, повече отколкото какво е казал/писал Павел и още повече какво е било тълкуването на създателя на протестантизма - това може да си е било просто неговото виждане, което въобще не е задължително да е вярно. Нищо че много хора го следват.

Въпросите към вярващите са основателни и за тяхното съществуване има причини. И заключването на темата няма да ги премахне. Както и няма как да се отмени радиовъглеродния анализ показваш милиони и милиарди години съществуване на обекти. (повече от около 7-8 хиляди, ако следваме "хронологията" в Библията)

# 394
За мен смисъла на тази тема е да покаже и запознае хората с някои извратени схващания относно вяра и религия. Има хора които търсейки, попадат на различни секти, които промиват мозъка им с различни натрапчиви страхове относно Бог и религия, завоалирани с добри намерения и мили обещания за спасение.

Приятна седмица и от мен.  bouquet

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 13:48 от Ata

# 395
... Както и няма как да се отмени радиовъглеродния анализ показваш милиони и милиарди години съществуване на обекти. (повече от около 7-8 хиляди, ако следваме "хронологията" в Библията)
Е, с радиовъглеродният метод едва ли ще можеш датираш нещо отпреди милиони години. Най-много да успееш да датираш нещо отпреди 7-8 хиляди години.  Wink
Иначе съм съгласна с теб.  Peace  "Платон ми е приятел, Сократ ми е приятел, но най-голям приятел ми е истината." Аристотел

# 396
  • Русе
  Запис

# 397
... Както и няма как да се отмени радиовъглеродния анализ показваш милиони и милиарди години съществуване на обекти. (повече от около 7-8 хиляди, ако следваме "хронологията" в Библията)
Е, с радиовъглеродният метод едва ли ще можеш датираш нещо отпреди милиони години. Най-много да успееш да датираш нещо отпреди 7-8 хиляди години.  Wink
Иначе съм съгласна с теб.  Peace  "Платон ми е приятел, Сократ ми е приятел, но най-голям приятел ми е истината." Аристотел

Всъщност за горна граница на възможностите на метода в наши дни се считали 60 000 години - което пак не е зле.

# 398

Мерси.
Подробни обяснения , но не конкретни и по същество . Аз не открих в техните постове ясен и категоричен отговор , а само предполагаеми варианти и хипотези на след брачни взаимоотношения, при които вече оборваната от тях позиция , не само ,че не е опровергана ,а приета за факт. Така,че държа да чуя ясен и категоричен отговор ,защото е лесно да кажеш всички сме равни и Бог ни обича  newsm44

Има дискриминация драги , поне аз се чувствам дискриминирана , вие си го обяснявайте по същия начин по който и на мен ми отговаряхте и шапка на тояга !

За двата факта :
1. Христос се роди от жена , защото : " Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата."
Така ,че това не е толеранс към жената , а необходимост която да допринесе за победата над греха който чрез Ева влезе !

2. Това ,че е видял първо жена няма общо. Камъкът върху който се строи църквата е мъж - Апостол Петър , то значи ли че и тук се влага пола като значение , че е избрал него , след като виждаш значение че "Жената беше първата пред, която Христос се появи след смъртта си"   Thinking Thinking Thinking

И да припомня въпроса , защо жената се слага под мъжа на основание ,че е сътворена втора ( което автоматично оборва твърдението ,че сме равни пред Бог ) и греха на Ева ,който Исус Христос е победил ?

Бодваното трябваше да е :
14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си.   
15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.
(Битие 3 глава)
Мисля, че се вижда обръщението към кой е. Знаеш и кой е първообраз на змията. Така че смисълът е съвсем ама съвсем различен. Това е съвсем друга тема, която няма да я коментирам. Можеш да я проследиш в Библията, а ако се огледаш по- добре и в днешно време.

По второто: Според теб няма нищо общо, но в същото време подържащ подобна теза за дискриминация. Проследи постовете и ще видиш противоречията си.
Мога да ти дам още примери, но това не е от значение, защото не е важно какво аз ще ти кажа.Прочети, помисли още малко и ще видиш. Можеш и сама да стигнеш до отговора. Дискриминация пред Бог няма.
Може би трябва първо да си отговориш на по- големия въпрос: Какъв е смисъла на живота ти?
Успех!

Четох ,четох и гледам сте захванали и друга тема , но аз все още си държа моята .
Та сега за горепосочения цитат .
"Боднах" това ,което сметнах за нужно,така че тези с които дискутирам да ме разберат,предвид познанията им. И понеже не знам ти какво си разбрал ,че казвам -
Цитат
Мисля, че се вижда обръщението към кой е. Знаеш и кой е първообраз на змията. Така че смисълът е съвсем ама съвсем различен.  
Аз ще ти кажа какво имах в предвид .
Ти посочи , това ,че Исус е роден от жена без участието на мъжа , като доказващо ,че жената не е дискриминирана , а аз ти казах ,че това ,че е роден от жена без участието на мъж , не е толеранс към жената , а необходимост нужна за преборването на този грях ,защото Бог е казал на змията ,че ще посее вражда между нея и жената , между змийското потомство и потомството на жената ,потомствтото на жената ще му  нарани главата ,а потомството на змията ще го нарани в петата .  Знаеш на какво е преобраз змията ,което по никакъв начин не оборва казаното от мен .

Цитат
Според теб няма нищо общо, но в същото време подържащ подобна теза за дискриминация. Проследи постовете и ще видиш противоречията си.
Няма общо за мен ,че Христос е видял първо жена . Както ти казах , камъкът на Църквата е апостол Петър ,който е мъж  и ако в това ,че ти съзираш някакво полово отношение и значение ,че е видял първо Мария Магдалена , то трябва ли да се търси половото значение в това ,че Петър е камъка на който се строи църквата ? Не бе ли заради друго поставен като триъгълен камък ?

Упех ми казваш , мерси , може би с бонус мента ,глог и валериан , ако го карате така в отговорите 3мата може би може и да има успех да издържа на цялото увъртане .

Знаеш въпроса какъв е , нали? или да припомням  Thinking да, след 28 000 пост , той остава !

П.П. държа да ми покажеш къде си противореча , да поправя тази нелепа грешка ,ако съществува  bouquet

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 15:02 от La Vida Loca...

# 399
Е, с радиовъглеродният метод едва ли ще можеш датираш нещо отпреди милиони години. Най-много да успееш да датираш нещо отпреди 7-8 хиляди години.  Wink
Иначе съм съгласна с теб.  Peace  "Платон ми е приятел, Сократ ми е приятел, но най-голям приятел ми е истината." Аристотел

освен радиовъглеродния анализ има и други видове, примерно Ar-Ar
http://en.wikipedia.org/wiki/Argon%E2%80%93argon_dating  -  милиони

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 15:55 от Vox populi

# 400
  • София
Съгласен съм с БориСе и аз напускам темата.  Peace

# 401

Е, хубава работа - никой ли няма поне да се опита да ми отговори?  newsm78

Върнете се, страхливци! Simple Smile

# 402
  • София

Кажи пак какъв е въпроа, че търсих из темата, ама нещо не разбрах.
Този от първия пост ли е или някой от другите?

# 403

е ти с тази брадва...как мислиш:)  Mr. Green

# 404
  • София
Видях го!

"Та на въпроса  ми - защо един всемогъщ Бог не се е постарал да даде достъп на всички хора до жертвата на сина си и всички да бъдат съдени на един и същи принцип?"

Защото Бог е дал право на избор. Да избереш да бъдеш спасен чрез жертвата и Възкресението на Сина Божи или да погубиш душата си в някоя друга религия.  Mr. Green

То всъщност всички имат достъп до християнството, освен некои талибанки примерно.

Общи условия

Активация на акаунт