Въпрос към християните.

• 23 444
  • 456
  •   1
Отговори
# 345
Маги наистина е жалък начина по който увърташ .

Ти и обикновен няма какво да обяснявате различните варианти на съпружески взаимоотношения : АКО той я обича и тя го обича какъв е проблема  ; аз съм гледала като се жена , то за това човек трябва да мисли преди да се ожени ; то мъжа може да е душичка бе , ей , ко от туй ; и т.н. , моля спестете си го  Stop Stop

Цитат
Но от всичко изписано до тук разбирам (не от твоя пост), че хората възприемат своята ценност според позицията която заемат

Нищо не си разбрала !

Ето пак ще ти кажа , ако имаш доблестта отговори.

Защо Бог създава 2  чада и поставя едното пред другото , без това друго да има вина , но в живота си трябва да си плаща за това?
В Старият Завет е ясна позицията на жената , но защо в Новият отново е дискриминирана по същите причини?   33uu
Защо аз като жена трябва да търпя подобно нещо ,което за мен е дискриминация защото съм създадена 2ра и защото Ева се е поддала ????
Не искам слава , искам мъжа и жената да са равни от към полова гледна точка пред Бог  и всеки колкото заслужи като душа пред Него , а не някой да ес преимущество заради половата си принадлежност.
Нека за слава на Бога да бъде ония който заслужи , а не ония който има пенис. И грях ти е на душата щом  след толкова обяснения   изкривяваш думите ми - аз не ламтя за ничия слава и власт , не искам жената да има власт защото е жена или повече тя да е  от мъжа , това което искам е човек според сърцето а не половите си органи  да получава и да му се взема !!!!

Цитат
В крайна сметка, мъжът и жената са различни, откъдето и да ги погледнеш. Не само половите белези. Включително и мислите и чувствата им са различни, въпреки, че все са хора и божии деца.

Аз не знам ти от къде на къде правиш разни сметки . Мъжът и жената са различни , жени и жени са различни , мъже и мъже са различни - те всички са хора и са различни ! Мислите и чувствата на всеки са различни , те нямат пол  и е наистина глупаво и посредствено да казвате - те жените са склонни към онова и онова , а мъжете към това и това . Аз лично познавам толкова различни хора  принадлежащи към различна полова идентичност ,които нямат нищо общо с рамката която се опитвате да сложите.
Имаше един лаф ,че живота не се мерел с броя на вдишванията , а с броя на моментите , които дъха ти е спирал. Та начина по който мислиш не се определя от пола ти , а от живота и всички неща през които си преминал , съзнанието и добродетелите които водят към Бог не се делят на полове . Писна ми от налагането на ограниченост родена от невъзможност да обясниш нещо или просто да кажеш - ок не е честно но не знам защо е така !  ooooh!

# 346
Маги наистина е жалък начина по който увърташ .

Ти и обикновен няма какво да обяснявате различните варианти на съпружески взаимоотношения : АКО той я обича и тя го обича какъв е проблема  ; аз съм гледала като се жена , то за това човек трябва да мисли преди да се ожени ; то мъжа може да е душичка бе , ей , ко от туй ; и т.н. , моля спестете си го  Stop Stop

Цитат
Но от всичко изписано до тук разбирам (не от твоя пост), че хората възприемат своята ценност според позицията която заемат

Нищо не си разбрала !

Ето пак ще ти кажа , ако имаш доблестта отговори.

Защо Бог създава 2  чада и поставя едното пред другото , без това друго да има вина , но в живота си трябва да си плаща за това?
В Старият Завет е ясна позицията на жената , но защо в Новият отново е дискриминирана по същите причини?   33uu
Защо аз като жена трябва да търпя подобно нещо ,което за мен е дискриминация защото съм създадена 2ра и защото Ева се е поддала ????
Не искам слава , искам мъжа и жената да са равни от към полова гледна точка пред Бог  и всеки колкото заслужи като душа пред Него , а не някой да ес преимущество заради половата си принадлежност.
Нека за слава на Бога да бъде ония който заслужи , а не ония който има пенис. И грях ти е на душата щом  след толкова обяснения   изкривяваш думите ми - аз не ламтя за ничия слава и власт , не искам жената да има власт защото е жена или повече тя да е  от мъжа , това което искам е човек според сърцето а не половите си органи  да получава и да му се взема !!!!

Цитат
В крайна сметка, мъжът и жената са различни, откъдето и да ги погледнеш. Не само половите белези. Включително и мислите и чувствата им са различни, въпреки, че все са хора и божии деца.

Аз не знам ти от къде на къде правиш разни сметки . Мъжът и жената са различни , жени и жени са различни , мъже и мъже са различни - те всички са хора и са различни ! Мислите и чувствата на всеки са различни , те нямат пол  и е наистина глупаво и посредствено да казвате - те жените са склонни към онова и онова , а мъжете към това и това . Аз лично познавам толкова различни хора  принадлежащи към различна полова идентичност ,които нямат нищо общо с рамката която се опитвате да сложите.
Имаше един лаф ,че живота не се мерел с броя на вдишванията , а с броя на моментите , които дъха ти е спирал. Та начина по който мислиш не се определя от пола ти , а от живота и всички неща през които си преминал , съзнанието и добродетелите които водят към Бог не се делят на полове . Писна ми от налагането на ограниченост родена от невъзможност да обясниш нещо или просто да кажеш - ок не е честно но не знам защо е така !  ooooh!

Наистина хубав въпрос!
Моите поздравления!
Аз също съм си го задавал, предполагам и всеки вярващ християнин. Отговор (и) разбира се че има.
Като чета обаче постовете ти, както и след подробните обяснения на Мигито и на Обикновен ми се струва, че знаеш отговора или поне, че можеш да достигнеш до него без някой да ти го казва. Настина помисли малко и ще си отговориш.
Колкото за "дискриминацията"- просто няма такава. Ще дам само за пример два факта:
1. Христос се роди от жена- мъжът нямаше нищо общо с това.
2. Жената беше първата пред, която Христос се появи след смъртта си .

Успех!

# 347

Наистина хубав въпрос!
Моите поздравления!
Аз също съм си го задавал, предполагам и всеки вярващ християнин. Отговор (и) разбира се че има.
Като чета обаче постовете ти, както и след подробните обяснения на Мигито и на Обикновен ми се струва, че знаеш отговора или поне, че можеш да достигнеш до него без някой да ти го казва. Настина помисли малко и ще си отговориш.
Колкото за "дискриминацията"- просто няма такава. Ще дам само за пример два факта:
1. Христос се роди от жена- мъжът нямаше нищо общо с това.
2. Жената беше първата пред, която Христос се появи след смъртта си .

Успех!

Мерси.
Подробни обяснения , но не конкретни и по същество . Аз не открих в техните постове ясен и категоричен отговор , а само предполагаеми варианти и хипотези на след брачни взаимоотношения, при които вече оборваната от тях позиция , не само ,че не е опровергана ,а приета за факт. Така,че държа да чуя ясен и категоричен отговор ,защото е лесно да кажеш всички сме равни и Бог ни обича  newsm44

Има дискриминация драги , поне аз се чувствам дискриминирана , вие си го обяснявайте по същия начин по който и на мен ми отговаряхте и шапка на тояга !

За двата факта :
1. Христос се роди от жена , защото : " Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата."
Така ,че това не е толеранс към жената , а необходимост която да допринесе за победата над греха който чрез Ева влезе !

2. Това ,че е видял първо жена няма общо. Камъкът върху който се строи църквата е мъж - Апостол Петър , то значи ли че и тук се влага пола като значение , че е избрал него , след като виждаш значение че "Жената беше първата пред, която Христос се появи след смъртта си"   Thinking Thinking Thinking

И да припомня въпроса , защо жената се слага под мъжа на основание ,че е сътворена втора ( което автоматично оборва твърдението ,че сме равни пред Бог ) и греха на Ева ,който Исус Христос е победил ?

# 348

И да припомня въпроса...
ти сега, нервна криза ли искаш да получи migito   Mr. Green

# 349

И да припомня въпроса...
ти сега, нервна криза ли искаш да получи migito  Mr. Green

Мани , ако си прочета постовете назад 28 000 пъти съм написала кво питам и ми се отговаря : "ако , но ,понеже"- разтягане на локуми .

# 350
  • София
И да припомня въпроса , защо жената се слага под мъжа на основание ,че е сътворена втора ( което автоматично оборва твърдението ,че сме равни пред Бог ) и греха на Ева ,който Исус Христос е победил ?
Да проследим хронологията:

Битие 2:18-24

18. И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.
19. И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги заведе при човека, за да види как ще ги нарече; и с каквото име човекът назовеше всяко одушевено същество, това име му остана.
20. Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но не се намери помощник, подходящ за човека.
21. Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън и той заспа; и взе едно от ребрата му и изпълни мястото му с плът.
22. И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека, и я заведе при човека.
23. А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото беше взета от Мъжа.
24. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и те ще бъдат една плът.

Заради прегрешенията, следват наказания:

Битие 3:16-17

16. На жената каза: Ще ти увелича болките по време на бременността; с болки ще раждаш деца; и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание и той ще те владее.
17. А на човека каза: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята заради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всички дни на живота си.

Тук е необходимо пояснението, че това се отнася за земния живот. Това не означава, че не сме равни пред Бог. Ако и мъжът и жената са вярващи и спазват божиите закони, те ще получат вечен живот, т. е. те са равни пред Бог, независимо дали са дискриминирани. Исус е изкупил греховете на всички пред Бог.
Със същия успех може да се зададе и въпросът, защо има дискриминация по богатство, а не само за полови белези. Тези въпроси не са определящи. Те се отнасят за земния живот. Ако хората са праведни, пред бог няма значение, кой как е бил дискриминиран тук на земята.
Повече не знам какво мога да обясня.  На теб, ако не ти харесва, никой не те кара да се чувстваш дискриминирана Peace

# 351
обикновен, това, което би помогнала в разговора ти с La Vida Loca, е да й обясниш значението на цитатите, които тя е посочила като дискриминиращи. А не да й посочваш други, които според теб не са.

Моето мнение е, че Библията се състои от текстове, които позволяват съвсем противоположно тълкуване, защото е писана от различни хора в различни времена.

Тъй че замерването обратно с цитат не е отговор.

Ето, ще ти напомня:

Цитат
24. Но както църквата се подчинява на Христос, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже.

Цитат
6 Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамотно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива.   
7 Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа.   
8 (Защото мъжът не е от жената, а жената е от мъжа;   
9 понеже мъжът не бе създаден за жената, а жената за мъжа).   
10 Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите.

Цитат
12 А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива.   
13 Защото първо Адам бе създаден, а после Ева.   
14 И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление.   
15 Но пак тя ще се спаси чрез чадородието, ако пребъдат във вяра, в любов и в светост с целомъдрие.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 23:04 от jp

# 352
скръб ще се прехранваш от нея през всички дни на живота си.

Тук е необходимо пояснението, че това се отнася за земния живот. Това не означава, че не сме равни пред Бог. Ако и мъжът и жената са вярващи и спазват божиите закони, те ще получат вечен живот, т. е. те са равни пред Бог, независимо дали са дискриминирани. Исус е изкупил греховете на всички пред Бог.
Със същия успех може да се зададе и въпросът, защо има дискриминация по богатство, а не само за полови белези. Тези въпроси не са определящи. Те се отнасят за земния живот. Ако хората са праведни, пред бог няма значение, кой как е бил дискриминиран тук на земята.
Повече не знам какво мога да обясня.  На теб, ако не ти харесва, никой не те кара да се чувстваш дискриминирана Peace

Мъка ,мъка , пот ...
Не със същия успех може да се зададе въпроса с дискриминация по богатство . Първо аз не съм срещала подобни стихове ,а и може сега да не се сещам , второ да си богат е нещо което можеш да постигнеш , докато ако си роден жена да станеш мъж малко трудно както и обратно , нали?

Не мислиш ,ли че е малко нечестно жената да е 2ра ръка  и да се смята ,че не е дискриминирана само защото има шанса да се спаси ???
Значи мъжа живее като  индивид с повече права дадени му от Бог  и се спасява по същите правила по които и жената но цял живот плащайки за греха на Ева и всички са щастливи в рая - йеее . А някъде да се споменава за душите които са се пръкнали като жени и са си плащали за това ?! Това не е равенство приятел .

И относно цитатите, това наказание заради греха и жените преди Исус са били дискриминирани заради Ева , но нали Христос ни освобождава от това ? Ето това е демека, защо Павел говори такива неща на база греха на Ева който в Христос е победен и няма вече децата да плащат за греховете на родителите си  ??!!

# 353
Според мен религията като цяло е вид контрол
нещо което те подчинява... чиста секта

# 354

Звучи хубаво - като за лозунг, но като се замислиш... Всъщност Бог не се нуждае от никого по смисъла на някаква човешка нужда - революция, война... Но Бог обича всички - 
О не, не е е просто лозунг. Да бъдем свободни не е само добро пожелание, а задача, за която може да са нужни много усилия - постепенно!

Бог обича всички, но не всеки има в хороскопа си аспекти, които да са благоприятни за възприемането на Неговата Любов в пълнота. Дано не смяташ, че само християните обичат Бог? (или само те знаят как е правилно?  Hug)
Идването на Христос на Земята е ценно и за тези, които не са християни!

Joy
Как може поставена задача, за която са нужни много усилия да те прави "свободна"!?
 Laughing

Трябва да съм се напила или дрогирала, за да си въобразя или изхалюцинирам подобна безценност!!!

Mr. Green

# 355

Как може поставена задача, за която са нужни много усилия да те прави "свободна"!?

Трябва да съм се напила или дрогирала, за да си въобразя или изхалюцинирам подобна безценност!!!

Именно защото те прави Свободен, затова е трябват много усилия! Не може да получиш бакалавърска степен, ако си само предучилищна възраст, трябват ти поне още около 11 години за средно образование, че даже и 12. (и нямам предвид да се напуши човек и така да се "освободи") !
Сподели какво точно те развесели Mr. Green

# 356
  • София
обикновен, това, което би помогнала в разговора ти с La Vida Loca, е да й обясниш значението на цитатите, които тя е посочила като дискриминиращи. А не да й посочваш други, които според теб не са.

Моето мнение е, че Библията се състои от текстове, които позволяват съвсем противоположно тълкуване, защото е писана от различни хора в различни времена.

Според цитата, който аз съм дал, мъжът също е 'дискриминиран', защото се казва, "проклета да бъде земята заради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всички дни на живота си". И аз мога да кажа, защо трябва да страдам и да съм дискриминиран за това, че Ева е изяла ябълката и е дала на Адам да яде. А аз трябва да се бъхтам цял живот заради нея.

Какво мога да обясня за цитатите - тези, които аз съм дал и тези, които La Vida Loca е дала, според мен няма какво да се обясняват. Те не си противоречат. Те са факти. Така е решил Бог, да бъде през земния живот на човека. Това, дали някой ще го смята за дискриминация не е важно. Земния живот служи, не за да се чувства дискриминиран, или не, а за да може да докаже всеки верността си към бог, независимо къде се намира като положение сред другите хора. Всичко друго тук, на земята е без особено значение. Разбира се, това е важно за тези хора, които вярват. За който не вярва, много е по-важно, дали ще е дискриминиран, или не, дали ще е богат, или не, колко хора го оценяват и колко не и т.н. Т.е. земният живот е важен за тях. Те не вярват, че чрез вярата в бог ще имат вечен живот. Друго по този случай нямам какво да кажа.  Peace

# 357
Според мен религията като цяло е вид контрол
нещо което те подчинява... чиста секта

Религия и вяра не е едно и също.
Проблема е на хората ,че те си тълкуват особено свещени текстове както им изнася . Ето пример с  казуса който държа да ми се разплете.
При него или едното е вярно или другото. Предпочитам да вярвам на Исус и да приема ,че апостола е говорел при определени обстоятелства ,а не  изразявал основно правило.
Нещата опират до сърце , онези които много Си вярват и вярват предимно на хора ,а не търсят Бог , онази Сила която наричат - Бог, Год, Аллах ще бъдат управлявани от човеци и себепогубващи се или в свобода наречена свободия или в капан уж наречен "праведност" , а пък онея които търсят Бог  пък наричали го и то Аллах ще намерят пътя според любовта и вярата си .

# 358
Цитат
Какво мога да обясня за цитатите - тези, които аз съм дал и тези, които La Vida Loca е дала, според мен няма какво да се обясняват. Те не си противоречат. Те са факти. Така е решил Бог, да бъде през земния живот на човека. Това, дали някой ще го смята за дискриминация не е важно. Земния живот служи, не за да се чувства дискриминиран, или не, а за да може да докаже всеки верността си към бог, независимо къде се намира като положение сред другите хора. Всичко друго тук, на земята е без особено значение. Разбира се, това е важно за тези хора, които вярват. За който не вярва, много е по-важно, дали ще е дискриминиран, или не, дали ще е богат, или не, колко хора го оценяват и колко не и т.н. Т.е. земният живот е важен за тях. Те не вярват, че чрез вярата в бог ще имат вечен живот. Друго по този случай нямам какво да кажа.

То не беше обвинение ,че ламтя за слава , сега било важно за ония които вярват , моля те не изразявай безпомощността си чрез простотия .

Цитат
Това, дали някой ще го смята за дискриминация не е важно.
Важно е ,защото се претендира ,че има равнопоставеност и честност , а така разтълкувани нещата като "ясни" не приличат нито на равенство нито на честни .
Цитат
 Те не си противоречат.
Остави цитатите , въпроса ми прочети . Grinning

# 359
Цитат
...ще намерят пътя според любовта и вярата си .
   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт