Подстригахте ли косичката за да се сгъсти?

• 7 282
  • 157
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Завела съм синът ми на консултация след подстригването. И се оплаквам на педиатърката. Тя ме попита за причините - регилиозни, народно поверие и т.н. След като разбра, че е заради горещината и потенето ми каза, че по принцип препоръчва момчетата да са с такива прически лятото Simple Smile
Може и да е искала да ме успокои. Обаче 2ри път така няма да го подстрижа. (Не се заричам, защото не знам какви жеги ще са лятото). Като порасне ако иска с голо лъскаво теме да ходи.

Всичко е ген.
Дъщеря ми като малка, до 4годишна, беше много руса и къдрава. Сега е с кестенява, права коса. Гледа косата на брат си и казва "и аз искам къдрици". Косата на синът ми не е толкова руса като нейната като бебе. Ще видим каква ще му е.

# 46
Не и не бих го направила.............

# 47
  • София
Още не съм я подстригвала - това като че ли е последното бебешко нещо останало в нея.

# 48
Не!Тя косата расте и се сгъстява от корените,не от краищата! Иначе съм я изравнявала да има форма ,но е къдравелка и формата се губи!:)

# 49
  • София
Подстригвам косичката, но изобщо не е с цел сгъстяване - не вярвам в митове и легенди  Grinning Просто на моята дъщеричка косата е къдрава и започнах да я подстригвам стъпаловидно. Иначе бретонът много често го скъсявам.
Спомням си ужасни гледки, когато бях малка - момиченца остригани нула номер с цел сгъстяване на косата  ooooh! Не знам колко невеж трябва да си, за да причиниш на детенцето си подобно нещо.

# 50
не, разбира се...това са пълни глупости.

Laughing

Подстригахме го, когато решихме, за да заприлича на момченце..Не съм забелязала това да е причина за поява на повече коса Simple Smile

# 51
Всичко е ген.

# 52
Не съм го правила. Убедена съм, че няма връзка с гъстотата.

# 53
  • София
Подстригвам го нормално през летните месеци поради горещото време. А е и по-удобно и лесно с къса косичка. Но нула номер никога не бих го подстригала. Някак се не вярвам в мита за сгъстяване на косата. Не бих причинила това на детето си.

# 54
Не. Броят на космите по главата и навсякъде по човешкото тяло е генетично зададен. Така че ако щеш 100 пъти да го обръснеш нула номер - все тази.

Абсолютно.  Peace
И честно казано ми става мъчно за момиченца, обръснати 0 номер, особено ако вече са на около годинка, че и повече.
  Tired Sad

# 55
Джули,и на мен.Никак не ми харесва гледката на обръснати нула номер деца-независимо дали са момчета или момичета.
Дъщеря ми я подстригахме доста късно.Исках момиченце с дълга косичка Laughing.
Синът ми го подстригах миналото лято.На почто 2г.Сега вече пак го бъркат редовно с момиче и е време за нова прическа Laughing
Няма връзка подстригването с гъстотата на косата.

# 56
  • София
Моята дъщеря като малка нямаше почти никаква коса. На 1вия РД успях да хвана няколко косъма отгоре и сложих фибичка Simple Smile
Мама ми предлагаше да съм я обръснела, не се навих. И без бръснене косата й стана гъста и хубава Simple Smile

# 57
Подстригах дъщеря си, като беше на 4м. и то не с цел сгъстяване, а защото много и падаше и съответно тя непрекъснато я дърпаше и изяждаше страшно много коса и в  акото и след това намирах снопчета коса непрекъснато/а тя се роди с  дълга права коса/ и се притесних да не стане някакъв проблем с коремчето и от толкова много погълната коса -  в момента е на 9м и има много повече коса, отколкото, когато  се роди и вече  е къдрава, но не мисля, че на този етап е по-сгъстена, отколкото, когато се беше родила! Мисля, че няма връзка между подстригване и сгъстяване! Peace

# 58
Пълна глупост е това с прическа "ала Слави Трифонов".Ако генетично не му е заложена буйна грива,ако щеш и го бръсни - няма да има ефект.

# 59
  • София
НЕ!!!! Подстригвала съм бретона 2 пъти колкото да не и' влиза на малката в очите.

Общи условия

Активация на акаунт