За пролетни одежди купуваме прежди

• 77 313
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
nela_66 ,Благодаря ти!
Не съм плела днес и вчера също.Междувременно се обади мама и ми каза да не си и помислям даже за плетки  Rolling Eyes
Също от нея знам,че плетки във вторник и петък не се започват и не само плетки де,а ръкоделие като цяло.
И аз съм живото доказателсктво,нали си купих прежда в петък,заплетох я и обърках бримките на започване и сега чака ред за разплитане  Mr. Green

# 91
момичета как се плете наклонената чертичка в тази схема...при мен плетениците не се получиха така както е на снимката http://picasaweb.google.bg/racheosmokrache/EJjQUH#5449615328524014594

# 92
раче, сваляш 4 бримки зад плетивото, изплиташ лицево три и след това от свалените първата я изпилташ опаково и другите три лицево.
така би трябвало да е.

започнах тази сутрин спортна жилетка на куки 3, тънък акрил. Трябва да я свърша до събота вечер, а детето излиза във ваканция/а малкото по цял ден ми се вре из краката/. Как да стане, не знам.

# 93
Добро ви утро и от мен,
понеже днес бил ден за започване, да ви питам как преценявате номерът куки или обръч, с който плетете извън указаните препоръки на етикет или модел. Например ако искам да изплета един номер по-малък пуловер, вместо да намалям бримките от схемата, да използвам по-тънък номер обръч? И друго питам също - преди време някой бе написал начин за изчисляване на броят бримки за започване, нещо имаше общо с обиколката на ханша и някакви сантиметри се вадеха или добавяха, ама пусто като си се предоверих на паметта, сега тая формула ми бяга? Blush

# 94
Здравейте,момичета!
Аз не съм чела въобще от началото на темата, сега само ще покажа една рокля на Ива,за която отдавна говоря
http://amelly.snimka.bg/hobby/napravih-si-sama.175687.17990322
Ваня плете по този модел пуловер за дъщеря си( от осинка е) и на мен страшно ми хареса. Бяха показани 4 модификации и аз избрах последната за рокля за Ива. Майсторката е леля ми.

# 95
Аз пък вчера доста плетох без да знам че не се плете - по точно и през ум не ми мина .
Обаче си мисля когато имаш две деца , едното от които бебе дали е възможно да не работиш цял един ден!!!

# 96
И друго питам също - преди време някой бе написал начин за изчисляване на броят бримки за започване, нещо имаше общо с обиколката на ханша и някакви сантиметри се вадеха или добавяха, ама пусто като си се предоверих на паметта, сега тая формула ми бяга? Blush

Дали не е това Wink
http://picasaweb.google.bg/dimaiandi/YLuwtC#5453939557781265730 и следващата.

# 97
  • в баира
И да се оплача от най-отвратителната прежда , с която някога съм плела- Деним! Е няма такава гадост.
Вярно е, няма такава гадост! Миналото лято я проклинах и аз. Sick

# 98
# 99
Мацата, радвам се, че си се възползвала от клипчетата.  Hug Получило се е чудесно!

# 100
Beborana, не съм срещала схема на тези пантофки, макар че са ми много познати. Много ти благодаря за линка има доста полезни неща.  Hug Харесах си едно зелено потниче и намерих схема на роза, подобна на тази дето показах преди време.  Blush

nomadka много ти благодаря за схемата на цветето.  Hug И аз се сещам за това което питаш, не помня в коя тема беше. Но предложението на Дима е чудесно!   bouquet
Amelly, много е готина рокличката.   bouquet
hrisi74 много е хубава жилетката, аз не бих се справила с толкова цветове накуп.   bouquet

Само аз ли нямам толкова лошо мнение за прежда деним   Thinking ФифундрелаMina_21 вие на две игли или кука я плетохте? Аз я плетох на кука и малко ми закачаше, но иначе изплетеното си стой добре.  Rolling Eyes

И аз да се оплача: всички части на овцата са готови, но се получи голяма "аномалия" главата ми е доста по-малка от тялото.  #Cussing out Сега се чудя дали да разплета тялото или да направя ново с по-малки размери.   Confused

# 101
  • Русе
Привет, момичета!  bouquet  bouquet
Пак страхотни неща сте показали за няколко дни!
M_BR, страхотни са жилетките ти! Heart Eyes Heart Eyes  bouquet
Мирелка, твоя комплект жилетка и чанта е много красив!!!  bouquet  bouquet
Kiki_nik, чудесни бебешки неща!  bouquet  bouquet
Бовилова, рокличката е станала превъзходно!  bouquet  bouquet
Столилия, нещата, които си показала много ми допаднаха! И манекенката е голям сладур!   bouquet  bouquet
Хриси74, твоята манекенка също е голяма кукла, поздравления за жилетката!  bouquet  bouquet
Мацата, супер комплект се е получил! И дропсовият шал е готин!  bouquet  bouquet
Честито на патерици и на рожденничките Стейси, Кабзи и Inok - бъдете много обичани, момичета!!! Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet
Амели Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes! Рокличката е невероятна! Основният цвят много ми харесва, а Ивка в нея е просто зашеметяваща!  bouquet  bouquet  bouquet
Аз продължавам довършването на започнати неща. Рокля "Зелена безкрайност", прежда Вискоза (на Хоби) - едноцветната и Алп лайт (турска). Разход 500 гр. Вискоза и 500 гр.Алп лайт  Shocked Shocked Моделът беше замислен по съвсем друг начин - трябваше да е едноцветна и само по края на ръкавите, края на деколтето и долния край на роклята да е шарено, но уви - от Хоби ми пратиха съвсем друг цвят Вискоза - разминаваше се поне с пет - шест тона от моя и ми обясниха, че всяка партида си била сама за себе си и не можели да докарат един и същ цвят на отделните партиди.... затова се наложи тотално да изменям модела и така не ме кефи особено, но какво да се прави... приключена е вече Simple Smile))))))))))

# 102
  • в баира
Силви: Роклята е невероятна и ти стои много добре! Много ми хареса как си оформила деколтето. Браво!  smile3501
pepito21: Да, на 2 игли.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 11:42 от Фифундрела

# 103
И да се оплача от най-отвратителната прежда , с която някога съм плела- Деним! Е няма такава гадост.
Вярно е, няма такава гадост! Миналото лято я проклинах и аз. Sick

Червената пуска боя като се намокри. Crazy

# 104
  • София
Аз пак да питам някоя от вас плете ли срещу заплащане?Харесала съм си един пуловер, но за съжаление немога да си го оплета сама. BlushИмам само снимка на пуловера, нямам описание.Ако някой се наема да ми пише на лични.knit

pavlinaj, дай снимката да видим какво си си харесала. Тук има доста майсторици, ще разгадаем и плетката, и кройката, и преждата.

Бих ти го изплела, обаче ме мъчат болки в ръцете и временно (надявам се) не плета.

Момичета
, някоя от вас да е виждала тази прежда из магазинчетата в София?

http://vajavitoria.tarad.com/product.detail_577579_th_2652478?lang=en#   

За BEGONIA на YARNART питам.
Joy

Аз лично съм купувала BEGONIA на YARNART от едно магазинче до женския базар, мисля че беше ул.Братя Миладинови около номер 50. Но и на Алабин също може да се провери.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт