Estee Lauder

• 125 066
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Е не е с помпичка де   bouquet

# 391
Със сигурност има регионални вариации на произношението на името. Във Великобритания наричат марката Ести Лоодъъ(р) - с типичните за британския акцент дълги гласни и почти недоловимо 'р' в края   Peace
А да знаете колко е забавно да попитате за продуктите на Guerlain в различни страни и консултантите да разберат за коя марка става дума...  ooooh! Joy

# 392
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Лодер или Лодър е оригиналното,американско произношение.Ако се наложи,още 100 пъти ще го напиша в темата.

# 393
Дори не знам как е започнала тази дискусия за името и до колко има смисъл в нея, но нека отново да се включа, без да имам за цел да се заяждам с абсолютно никого  Peace

Estée е родена в Щатите, макар родителите й да са унгарка и чех. Рожденното й име е различно, а спорната фамилия идва от съпруга й.  Според транскрипцията на името в източници като Уикипедия (до колкото тя може да е благонадежден източник), о-то в името би трябвало да се произнася като дълга гласна - /ˈlɔːdər/. Разликата в американското и британско произношение на теория би трябвало да е само в изговарянето на звука 'р' в края на фамилията в Щатите и неговото пропускане в UK. Отново казвам, че нямам за цел да се заяждам с никого, просто разсъждавам на база факти и познанията си по фонетика, тъй като съм лингвист по образование.

От фонетична гледна точка, има голяма логика в объркването на Ло(о)дър с Лаудър в страни като България. Ще дам за пример обикновено съществително, в което буквосъчетанието 'au' се е променило по същия начин след като сме заели думата в нашия език - applause /əˈplɔːz/, а тук се изговаря аплауз.

Това според мен обяснява защо хората са объркани кое е правилното произношение, след като са чули различни варианти от англоговорящи и неанглоговорящи източници. В крайна сметка езикът е средство за комуникация и никой няма крайни авторски права в този процес, така че най-важното е да разбираме какво има предвид другия, когато говорим, колкото и неприятно е на човек да му бъркат името в чужда страна (за съжаление говоря от опит)  Peace Peace Peace

# 394
Пуснете си една реклама на козметиката им и слушайте щом е толкова важно  Peace Laughing

# 395
Пуснете си една реклама на козметиката им и слушайте щом е толкова важно  Peace Laughing

Тази реклама във всички държави звучи различно.  Wink
http://www.youtube.com/watch?v=eSNM2u5Y7ik ето как е в УК - Естей Льоода  Mr. Green

# 396
Момичета,понеже виждам че явно наистина няма еднакво звучене на името,за да няма засегнати от неправилното произношение,предлагам да наричаме марката само ЕЛ...Така всеки ще си го трансформира както си знае.И няма да има потресени от неправилното ни произношение дами които четат темата Laughing Peace  Wink
Mila Farfalla202uu

# 397
bubka:)  Hug, какви засегнати  Laughing - кой, както иска го казва - който се потриса, да се потриса  Joy!! Понякога като чета думата "дами" във форума и ме набива смях, без да искам да обидя никого!

# 398
Това тема за произношението ли е или за обсъждане на продуктите на марката?
И за какви засегнати става дума? Да не би на потребителката Х да съм объркала името или ника?

# 399

И за какви засегнати става дума? Да не би на потребителката Х да съм объркала името или ника?
Визирах Beautyholic  Mr. Green Peace

# 400
Здравейте!Имам нужда от вашата помощ.Можете ли да ми кажете доволни ли сте и ползвали ли сте тези продукти и ако не кой руж или бронз ант ще ми препоръчате?
Колебая се между пудра,руж и бронз в едно-Estee Lauder Signature Silky Powder Blush 11
Nude Rose Bronze Goddess Soft Matte Bronzer 01
 Estee Lauder Signature Shimmer Powder 01 Gold Pearl

И другия продукт е руж-18tawny desire

Благодаря предварително!

# 401
Страшно много ми харесва новия Perfectionist /CP+R/. Отразява се великолепно на кожата ми и е чудесен.

# 402
galq_s, аз лично тази пролет за първи път си взех бронзър - продукт, от който преди странях, понеже всичко, което бях пробвала, седеше на бузите ми като зацапано и продуктът, който ме убеди да го направя, беше именно Bronze Goddess на EL. Най-продаваният според консултантите цвят е 02 Soft Shimmer Bronzer и според много мнения на потребители, именно той е най-добър. Аз лично малко се притеснявах от частичките, но те са толкова фини, че изобщо не се забелязват, когато се нанесе. Много естествено и красиво стои на лицето. Все пак бих ти препоръчала да пробваш в някой от бутиците или големите магазини преди да решиш кой да си купиш.

# 403
Страшно много ми харесва новия Perfectionist /CP+R/. Отразява се великолепно на кожата ми и е чудесен.

На колко години си? Аз съм на 35 и на мен ми идва тежък. Може би има и значение, че съм с мазна кожа.

# 404
На по-малко и съм с мазна кожа, но ми е добре. Simple Smile Много добре за дневен. Peace

Общи условия

Активация на акаунт