Жестокост към куче...

• 52 100
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 1 080
Филкам   bouquet ,много сложни цитати прилагаш. Дай им нещо по-простичко ,като за тях. Нещо в стила на статията в блога.

# 1 081

И аз  Whistling
Звездичко, хората, които обичат живота не се делят на кучелюбци и т.н.
 Разбира се, любовта не им пречи да се юрнат към месарските магазини по Гергьовден, спомнили си, че имат прадед чобанин от Делиормана.

# 1 082
  • На земята, която е всъщност звезда.
напоследък започна да ми става скучно да споря с телевизори (т.е. вие)
... а може ли да си излива човек агресията върху хлебарка?  hahaha

Не виждам някой да те кара насила, ти сам се вреш тук.

# 1 083
Е за 2 часа мога да си позволя да се побъзикам с ограничени люде, но в един момент писва :Р

Пък и вси се надявам, че ще вложите мъъничко мозък.

# 1 084
  • Припят, Украйна
Китана, мерси, права си. Peace

Междувпрочем винаги съм се чудил на елементарния аргумент - "защо защитавате кучето, а не хлебарката например; защо защитавате животните, а ядете месо?"

Всъщност отговорът е много прост и дори очеизваждащ. Законът, който инкриминира насилието над домашни любимци, няма за цел да приложи на практика каноните на будизма за ненасилие над всяко живо същество, нито пък цели да отрече очевидната истина, че човекът е месоядно същество.

Целта е съвсем друга - трябва да се въведе наказание за поведение, което е в разрез с общоприетите социалните норми на обществото и което дори представлява опасност за това общество. Тоест, ако някой реши да напръска с Райд срещу хлебарки в къщата си - това е въпрос на хигиена и си и негово право. Ако някой обаче реши да стреля по куче за собственото си извратено удоволствие, при който изстрел може да пострада и човешко същество, то той трябва да бъде наказан. Ако някой иска да си купи пиле от магазина - моля, негово право е, но ако някой реши да разчлени животно и да го провиси някъде на обществено място - то това вече е престъпление.

Правото почива върху установената в обществото ценностна и морална система и е нормално нормите на правото да отразяват тези нравствени ценности. В противен случай бихме се върнали в каменната епоха. Простичко е, в университета още в първи кърс се учат тези неща в дисциплината "Основи на правото".

# 1 085
Звездичко, а да ти е хрумвало вместо да се бъзикаш, през това време  да направиш нещо за бабата от поста на Вълка или за децата в нужда? Или твоят приоритет е да кибичиш по форумите и да плямпаш? Thinking

# 1 086
Филкам  Peace, дано това да е достатъчно за "мъничкото мозък" на Звездичко. Hug

# 1 087
Бих дала линк към клип от Земляни,за да илюстрирам ТЕХНИТЕ думи ,но съм сигурна ,абсолютно сигурна,че ще ме баннат,дори и да сложа предупреждение ,голямо цяла страница.

# 1 088
Целта е съвсем друга - трябва да се въведе наказание за поведение, което е в разрез с общоприетите социалните норми на обществото и което дори представлява опасност за това общество. Тоест, ако някой реши да напръска с Райд срещу хлебарки в къщата си - това е въпрос на хигиена и си и негово право. Ако някой обаче реши да стреля по куче за собственото си извратено удоволствие, при който изстрел може да пострада и човешко същество, то той трябва да бъде наказан. Ако някой иска да си купи пиле от магазина - моля, негово право е, но ако някой реши да разчлени животно и да го провиси някъде на обществено място - то това вече е престъпление.

А ако някой реши да стреля по бездомните мастии по улиците, които застрашават човек с поведението си и това, че разнасят болести? Това не е ли негово право?

Що се касае до болднатото... не знам какво престъпление беше извършил горкичкият ми дядо, който като заколеше агне и го разпъваше на кука, за да одере. А паралелно хората минаваха, влизаха у нас и... не си спомням някой от тези, които са идвали у нас, да казват, че е правил престъпление  newsm78

Цитат
Правото почива върху установената в обществото ценностна и морална система и е нормално нормите на правото да отразяват тези нравствени ценности. В противен случай бихме се върнали в каменната епоха. Простичко е, в университета още в първи кърс се учат тези неща в дисциплината "Основи на правото".

Аз пък в първи курс, "Структурна и функционална зоология" съм учил за Платенминтес, за ехинококозата и за усложененията, до които тя може да доведе Simple Smile

Та да болдна още един конкретен пасаж..

Цитат
Целта е съвсем друга - трябва да се въведе наказание за поведение, което е в разрез с общоприетите социалните норми на обществото и което дори представлява опасност за това общество.

За хората, които сме прекарали известна част от живота си на село, не виждаме нищо лошо в това човек да заколи прасе. Не виждаме нищо лошо в това да ударим по един камшик на коня за това, че не може да се движи по улицата. С молба от сорта на "Айде, конче, да тръгнеш".. ми не става...

Тези "общоприети социални норми" не са никакви общоприети норми, това е последен писък на зелената мода и на разлигавените гражданчета, които не знаят каква е разликата между права и гребатна лопата.

# 1 089
Разбира се, любовта не им пречи да се юрнат към месарските магазини по Гергьовден, спомнили си, че имат прадед чобанин от Делиормана.

Бе, да ти кажа, пречи им  Wink Но не е задължително да не ядеш месо, за да уважаваш живота. filkam е казал и моите мисли, при това по-добре от мен.

# 1 090
След като живееш на село ,Звезде,треба да знаеш ,че ехинококозата можеш да я лепнеш от всяко животно .Чернодробния метил- тоже.
Сърбят ме пръстите да ти покажа нагледно,но акаунта ми е по-мил.

# 1 091
След като живееш на село ,Звезде,треба да знаеш ,че ехинококозата можеш да я лепнеш от всяко животно .Чернодробния метил- тоже.
Сърбят ме пръстите да ти покажа нагледно,но акаунта ми е по-мил.

Хайде да не почна да развивам лекции за краен и междинен гостоприемник.

Иначе не че живея, но съм живял Simple Smile Има разлика... А че кучетата са основен преносител на ехинококоза и куп други зарази, това е друг въпрос... А да не говорим за това колко е опасно поведението им. Та кучето е опитомен вълк, дори се класифицира като Canis lupus familiaris. На улицата в глутница излиза вълчото в поведението му. И все пак никой не се оплаква от ловците, които прострелват вълци. Всеки обаче си пази миличките кученца по улиците.

Имам чувството, че трябва да ви нахапе някое от тези милички кученца, за да си смените мирогледа. Но спокойно... като сме тръгнали да узаконяваме правата на кучетата - това ще стане.

# 1 092
А ако някой реши да стреля по бездомните мастии по улиците, които застрашават човек с поведението си и това, че разнасят болести? Това не е ли негово право?

/quote]

Не, защото нарушава поне два закона. Да не говорим, че не се знае колко добър стрелец е  и дали няма да уцели човек, вместо т. нар. от теб мастия. Ако беше разрешено, всички убийци щяха да се оправдават, че са стреляли по куче, а случайно са улучили човек. Не е зле да вкараш малко мисъл, докато си пилееш двата часа тук. Laughing 

Зададох ти въпрос, но явно беше неудобен за теб. Laughing

# 1 093
Мхм. И котката е опитомена дива котка, затова се казва Felis silvestris catus  Mr. Green
Звездичко, ти сега нещо и против вълците ли имаш  ooooh! Как никой да не се оплаква от ловците? Аз се оплаквам. Това са комплексирани особи, с които нямам вземане-даване.
Какво ще кажеш да се унищожат всички животински видове, + няколко растителни, и човекът да стане едноличен собственик на Земята  Naughty То, така или иначе, му се полага, щото е най-най  Crossing Arms

# 1 094
Звездичко,
Joy Разсмиваш ме . Харесвам хора,които ме карат да се смея.

Хапана съм от куче . Може ли да побере черепа ти трудно смилаемия факт,че не съм ги намразила ?
Елиас,гълъбите забрави,гълъбите ! И гъбичките.Мнооого гъбички .Влечуги,бозайници,птици-сичко под ножа .

Общи условия

Активация на акаунт