Жестокост към куче...

• 52 095
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 1 065
А мислиш ли, че съответната особа отново би отказала да ти помогне, ако не хранеше кучета по принцип. По-малко ли щеше да й се сърдиш тогава? Ами ако те познава такъв, каквото си във форума, защо се учудваш, че не ти е помогнала? Тук ти трябва да си направиш извода, а не да постваш случката, за да може ние да помислим по въпроса.

Не. Тази случка стана преди 5 години.

А такава особа станах преди 3 години, когато бездомно куче ми се нахвърли. Без да му правя нищо. Оттогава нататък позицията ми се промени на 180 градуса. Уличните кучета трябва да се умъртвяват. Точка.

Другото следствие - презирам всякакви, които имат кучетата за равни на човек същества, ако не и по-висши.

# 1 066
Да си мерим презрението искаш ли?Моето е по-дълго от твоето .

# 1 067
Информирах модератор. Някои същества обърнаха темата в клоака.
Жалко и за животните, и за хората.

# 1 068
  • София
Нали това се мъча да обяснявам, в психиатрията има понятие за хора, които обичат кучета за сметка на хората...

А да изброявам ли известни личности? Хитлер? Сталин? И двамата са били известни с доброто си отношение към животните.

Е, та оттам следва, че всеки, който обича животните, е за такава диагноза може би, или е следващият Хитлер? И като говориш за диагнози, би ли поставил такава на човека, отрязал 4 крака на животно за удоволствие?

Между другото, за такива като теб има една жаргонна диагноза, която моето поколение много обича - "хейтър"  Wink Предполагам, че ще се справиш с превода. В молекулярната биология все трябва да сте научили малко английски, покрай "изработката" на ГМО.

# 1 069
Информирах модератор. Някои същества обърнаха темата в клоака.
Жалко и за животните, и за хората.

Знаем, че кучезащитниците обичате да налагате цензура.

# 1 070
  • София
А такава особа станах преди 3 години, когато бездомно куче ми се нахвърли. Без да му правя нищо. Оттогава нататък позицията ми се промени на 180 градуса. Уличните кучета трябва да се умъртвяват. Точка.

На мен пък преди 10 г. ми се нахвърли един мъж. Просто ей-така - вървях си по улицата, без нищо да му правя. Още не съм стигнала до там, че да искам мъжете да се умъртвяват. Точка.

За сведение, преди години едно домашно куче без намордник разкъса котката ми пред погледа на собственика му, отново мъж. Ха сега познай към кого от двамата съм почувствала неприязън и защо.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 15:08 от Емел

# 1 071
На мен пък преди 10 г. ми се нахвърли един мъж. Просто ей-така - вървях си по улицата, без нищо да му правя. Още не съм стигнала до там, че да искам мъжете да се умъртвяват[/b]. Точка.

За сведение, преди години едно домашно куче без намордник разкъса котката ми пред погледа на собственика му, отново мъж. Ха сега познай към кого от двамата съм почувствала неприязън и защо.

Отново сравнения между хора и кучета... Аман вече...

КУЧЕТАТА НЯМАТ ПРАВА!

КУЧЕТАТА НЕ МОГАТ ДА СЕ СРАВНЯВАТ С ХОРА!

# 1 072
  • София

КУЧЕТАТА НЯМАТ ПРАВА!

Защо?

# 1 073
Домашните любимци не са играчки, писме ти и се отървеш.  И улични кчета нямаше да има ако имаше читав закон. Регистрация на домашните кучета, затвор и глоба за собственик изхвърлил любимеца си, защото му е писнало от разходки и всичко ще е наред. Доста хора ще се замислят преди да вземат любимец у дома на първо място и дали да хо захвърлят щом им е омръзнал.

# 1 074
Аз не бих си и помислила да сравня едно куче с човек .

# 1 075

КУЧЕТАТА НЯМАТ ПРАВА!

Защо?

http://kaka-cuuka.com/136

Затова

# 1 076
  • София
Никой не може да ми каже кого и с какво мога да сравнявам. И през ум не ми минава да карам някого да разсъждава като мен, стига да не излива злобата и агресията си върху живо същество. Човек може да бъди господар единствено на собствения си живот - ако толкова иска да си играе със сатъра и да текат кървища - ами има си крайници, да си ги кълца, отсича - негова си работа. И без друго, за какво му е да живее в този несправедлив свят, където едно куче да не може осакати, без да му скочат по форумите.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 15:41 от Емел

# 1 077
Аз не бих си и помислила да сравня едно куче с човек .

И аз  Whistling
Звездичко, хората, които обичат живота не се делят на кучелюбци и т.н. Аз еднакво уважавам живота и на котки, и папагали, и  овце, и крави.... Това е живот- същество, което има същото право да живее, каквото имаш и ти. Кое те накара да мислиш, че ти си по-велик от кое да е друго живо същество?

# 1 078
напоследък започна да ми става скучно да споря с телевизори (т.е. вие)

... а може ли да си излива човек агресията върху хлебарка?  hahaha

# 1 079
  • Припят, Украйна
Цитат на: Zvezdichko

Цитираната статия е доста повърхностна. Приетият закон за инкриминиране на жестокостта към животните е изключителено прогресивен и отразява отдавна известната в правото теория на интереса на Нелсън. За информация:

Цитат
В правната теория широко е известна теорията на интереса на Нелсън, според която животните са субекти на правото доколкото те имат интерес. Според Нелсън субектите на правото следва да се разделят на субекти на юридическите права (които могат да са вече хора и животни) и на субекти на юридическите задължения (които могат да са само хора, защото имат разумна воля). Животните са били само субекти на правата.

А иначе по форумите и блоговете всеки може да се упражнява в ораторство, но това не го прави юридически компетентен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт