Жестокост към куче...

• 52 851
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 120
Това е чисто зло, Звездичко.
Това е нещо, което е направено за кеф и удоволствие. Това разбираш ли го?
Такова зло не се класифицира като приемливо и по-приемливо, нито жертвите като жертви и по-жертви. Това е зло, което може да бъде само осъдено и изкоренено веднага щом се пръкне.
Тука има бременни, спестявай нагледния материал, опитай с думи да се аргументираш ...

# 121
Пак Zvezdichko  ooooh!
Няма смисъл да се заформя спор около постовете му, те винаги опорочават темите, в които се появи.
Не му се сърдете, пак по-добре да стои пред компютъра и да ни дразни, отколкото да осакатява животни.
Един апел към Zvezdichko-придържай се към темите и не прави свободни съчинения!
Тук страдаме за агонията на едно куче и грижата ти към хората е неуместна.Има много теми, в които да я опишеш и много начини да я покажеш.
Защо, когато се показват злодеяния с животни, някой започва да ни навира в очите бездомните кучета.Да, това е всеобщ проблем, но в случая става въпрос за зверствата на оскотял човек.Не може бездомните кучета да са извинение за проявената жестокост!

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 20:26 от Beba81

# 122
Звездичко, раните по това дупе могат да бъдат излекувани.
На кученцето лапите няма да израстнат отново.

Ма за каква аргументация говорим, пълна лумпенизация ooooh!

# 123
Звездичко, как може изобщо да делиш нещата? Ще се опитам да говоря на твоя език, че да ме разбереш.
Ако насилието над животни се осъжда, дали хората няма да помислят поне преди да извършат някое зверство?

# 124
Искам да попитам защото не мога да понеса тия снимки и да чета...
Намерили ли са го извършителя? Попитах и осъзнах, че в-са е безумен, но все пак се надявам ...

# 125

Или всички бездомни кучета ( да приемем, че това куче е бездомно, че е по-лесно) априори са приемливи жертви на садисти? Няма такова нещо, няма такова оправдение, няма такъв аргумент. Разбери, че има чисто зло и не му търси приемливи основания.

Не. Няма чисто зло. Кое е по-голямо зло. Това?

http://images24.snimka.bg/005313799.jpg

Или това, че някой насякъл кучето с брадва?

И двете са еднакво голямо зло, с едничка малка разлика/кучето, не е същество с мозъка на човека, действа първо сигнално, и единствената му защита е да хапе при отбрана, което толкова много ни хвърля в ужас/, а Човек прави Злото съвсем съзнателно. /или може би не е Човек  Sad

# 126

Това е нещо, което е направено за кеф и удоволствие. Това разбираш ли го?
Такова зло не се класифицира като приемливо и по-приемливо, нито жертвите като жертви и по-жертви. Това е зло, което може да бъде само осъдено и изкоренено веднага щом се пръкне.

Не, не го разбирам. Ами ако не е за кеф и удоволствие? Ами ако целият смисъл на деянието е да се даде урок на собственика да не пуска кучетата си без повод?

Много от убийците действат хладнокръвно.

Все пак - кои сте вие, че да съдите?

И нещо не ми излиза от главата: в кланиците има много по-голямо зло. Виждал ли е някой от вас убийство на прасе? И все пак ние ядеме свинско.

Цитат
Няма смисъл да се заформя спор около постовете му, те винаги опорочават темите, в които се появи.
Не му се сърдете, пак по-добре да стои пред компютъра и да ни дразни, отколкото да осакатява животни.
Един апел към Zvezdichko-придържай се към темите и не прави свободни съчинения!
Тук страдаме за агонията на едно живо същество и грижата ти към хората е неуместна.Има много теми, в които да я опишеш и много начини да я покажеш.

Честно казано, не съм осакатявал животни.

Да го кажа така - леко ми е безразлично. Ние ядем всякакво месо от убити животни... Дали някой от нас изпитва състрадание за ТЕЗИ животни?

# 127
Никой не може да ме упрекне в добри чувства към Звездичко, имайки предвид как сме се засичали в една друга тема. Но в този случай не мога да не призная, че думите му покриват точно моите първи мисли за тази случка. Че бих искала да накажа собственика на кучето ЗАЕДНО с насилника. Защото неговата вина е огромна и не разбирам как може да искате бесене и колене за извършителя, но нито дума за напълно безотговорното отношение на собственика. Престъпна безотговорност! Да оставиш кучето си да се разхожда извън двора, да не реагираш още при първата лапичка, да не реагираш И ПРИ ВТОРАТА! Ако това беше дете, щяхте веднага да ревнете за отнемане на родителски права. Разберете - за кучето трябват грижи и отговорност, включително и за защита от откачалници.
И моля, не приемайте писанието ми като защита на садиста. За него обаче всички достатъчно сте говорили, просто няма нужда да повтарям.

# 128
Да го кажа така - леко ми е безразлично. Ние ядем всякакво месо от убити животни... Дали някой от нас изпитва състрадание за ТЕЗИ животни?

Изпитват, да. Не всички ядат месо, някои са направили друг избор. А тези, които ядат едва ли си резват свинско уше за супичка, крилцата на пиленцето за мезе за бирата и агнешко краче за Великден, а останалато част от животното го оставят да си агонизира живо, че да му е прясно месото по-дълго.
Звездичко, даваш примери, които и деветгодишната ми дъщеря не би дала. Как можеш да сравниш убийството на животно с цел- нахранване, със "чистото зло" /много точен израз/, което е причинено на това кученце.

Безстопанствени, с паспорти, с родословие- това са животни. Те какво са виновни за произхода си и за каквото и да било? Какво са виновни, че ние сме допуснали да има бездомни и нещастни животни? Коментарите ти намирисват на чиста проба расизъм, извинявай!

Честно ви казвам, от вчера се срамувам, че съм човек.

# 129
Хора, призовавам ви да не отговаряте повече на Звездичко. Няма смисъл да се обяснява нещо на човек, който е готов да оправдае отрязаните крачета на невинна животинка с "Ами ако целият смисъл на деянието е да се даде урок на собственика да не пуска кучетата си без повод?"

die Hexe, стопанинът също носи отговорност, абсолютно съм съгласна. Трябвало е да реагира и преди всичко е бил длъжен да не пуска кучето да се разхожда из горите и т.н. И двамата заслужават наказание.

# 130
Ами ако целият смисъл на деянието е да се даде урок на собственика да не пуска кучетата си без повод?

Все пак - кои сте вие, че да съдите?

Звездичко, ако искаш да предадеш на някой някакво съобщение отиваш и използваш човешката комуникация, като еволюционен инструмент за изразяване на мисли. Ако моето дете отиде в двора на съседите и им обере примерно колекцията от редки лалета, без ръце ли трябва да го върнат, за да разбера какво искат да ми кажат?

И как кои сме ние? Ти в гората ли живееш, сам?
Ние сме хората, които правят този свят. Заедно. Ние имаме обща идея за това, какви трябва да са хората ( добри и милосърдни) и си отглеждаме поколенията така. И ние имаме право да кажем и да осъдим такива зверства, да поощрим доброто и да осъдим лошото. Това не е само наше право, а и наше задължение.

# 131

....Ами ако не е за кеф и удоволствие? Ами ако целият смисъл на деянието е да се даде урок на собственика да не пуска кучетата си без повод?....

Знаеш ли, ще ти го кажа направо, както винаги съм правила в този Форум, пък нека го изтрият, ако трябва.
Ако трябва и да ме БАН-нат, определено няма да ме е яд и ще си понеса наказанието, ако знам, че е заради нещо, като теб.
Та да си кажа това, което искам, а именно:
Повръща ми се от теб!  Sick Sick Sick
И от такива като теб!
И същия такъв един болен мозък преди време писа в една друга тема от 10 различни IP-та, за да се интересува от случая, за който пишехме.
И се интересуваше, и се изказваше точно толкова психопатски, колкото и ти в момента.
Та, по тоя повод - да не си ти оня Ахмед, който е накълцал животинката, а?
Дано да си ти и да четеш какво те чака, макар и да не ти се вярва.
Всичко се връща, да знаеш.
Независимо дали сега, дали след години, но се връща.
И знаеш ли, надявам се, че нямаш деца.
Защото не искам и да си помислям какво ще възпиташ.
Толкова за теб!
Много време ти отделих, а още повече загубих на останалите.

Извинете ме, гади ми се в буквалния смисъл на думата.  Sick
Не съм гледала линковете, защото просто не мога.
Снощи случайно мернах в Новините и от тогава ме втриса, като се сетя.
Сега ще се върна да подпиша и излизам на въздух, и да пази Господ или който е там, от такива ИЗРОДИ, за които това е нещо нормално!

# 132
Изпитват, да. Не всички ядат месо, някои са направили друг избор.

Ако можех, и аз бих го направил. Миналата година се опитах. Не става. Жертвата е твърде голяма.

Цитат
А тези, които ядат едва ли си резват свинско уше за супичка, крилцата на пиленцето за мезе за бирата и агнешко краче за Великден, а останалато част от животното го оставят да си агонизира живо, че да му е прясно месото по-дълго.

Повярвай ми - не знаеш на какви гледки съм присъствал, на какви сцени съм се нагледал... и от какви животински писъци съм се крил по стаите.

Звездичко, даваш примери, които и девет годишната ми дъщеря не би дала. Как можеш да сравниш убийството на животно с цел- нахранване, със "чистото зло" /много точен израз/, което е причинено на това кученце.

Цитат
Безстопанствени, с паспорти, с родословие- това са животни. Те какво са виновни за произхода си и за каквото и да било? Какво са виновни, че ние сме допуснали да има бездомни и нещастни животни? Коментарите ти намирисват на чиста проба расизъм, извинявай!

Честно ви казвам, от вчера се срамувам, че съм човек.

По първата част от становището съм съгласен. Затова - стопанинът на кучето е виновен.

Що се касае до обвинението за расизъм - не можем да приравняваме кучето с човека. Точка.

# 133
# 134
Звездичко, концентрирай се да ми отговориш, моля:
Ако беше бездомно това куче, зверството щеше ли да е приемливо за теб?
Тоест, ОК е, кучето е бездомно, защо не, к'во толкова, някакви си 4 крайника на нещо, което е ничие.

Общи условия

Активация на акаунт