Жестокост към куче...

• 53 114
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 150
...мярката Преспиване винаги ми е звучала зловещо.
Зависи с кого ти се налага да преспиш! Ако от това зависи някаква генерална промяна по казуса на темата, съгласна съм да преспя с някого.
А мнението ми за приспиването на животни, ще спестя.

# 151
...мярката Преспиване винаги ми е звучала зловещо.
Зависи с кого ти се налага да преспиш! Ако от това зависи някаква генерална промяна по казуса на темата, съгласна съм да преспя с някого.
А мнението ми за приспиването на животни, ще спестя.

Окей, Бижу, ти наистина ли не разбра, че е правописна грешка, че така жлъчно го изкара , извинявам се, ще си оправя предният пост, така добре ли е... Hug

# 152
Аз също не разбирам защо не е приспано досега -  това също ми се струва доста жестоко. На всички е ясно, че нито ще му сложат протези, нито ще има рехабилитация, нито ще ходи с количка, както в други общества се случва.
Излишно е да се говорят такива неща, докато кучето страда ежесекундно.
Не, няма нищо излишно.
И не, не на всички е ясно, че това, което си изброила няма да се случи.
Ако беше чела някога в онзи Форум, ако познаваше някои от хората, които списват там, ако знаеше какви усилия полагат и как в крайна сметка са възнаградени за тях, и на теб самата нямаше да ти е ясно.
Щеше да ти е ясно друго.
Как хора от чужбина идват до България, за да си вземат сакато животинче.
Как други хора пращат пари, за да бъдат извадени всички необходими документи и да бъдат направени всички необходими ваксини, пак със същата цел - осиновяване в чужбина на сакато животинче.
И последно - как едни съвсем други хора, които отиват след време, виждат как се гледат ТАМ тези животинчета, правят им снимки, и когато се върнат тук ги показват на останалите, които са помогнали това да е възможно.
Но докато всички навеждаме главици и мрънкаме, че видиш ли никога и нищо няма да се промени, ей такива нещастници като оня изрод, осакатил животното ще продължават да се разхождат безнаказани.  #2gunfire
Защото знаят че... как беше - "на всички ни е ясно, че той няма да влезе в затвора"!

# 153
Ето и група във Фейсбук по въпроса.   

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=105973149434180

# 154
  • София
benedenia, ако погледнеш форума на dog.bg, ще видиш, че за кучето има надежда отново да проходи. Могат да му се поставят протези или пък да го сложат в специална количка за парализирани кучета.
.......Ако проявяваме някаква позиция и я отстояваме за всяка такава гадост, която се случва, рано или късно някой ще се усети и ще започне да действа по въпроса.

Страхотен живот за куче, в количка! Някой питал ли е горкото куче иска ли да изтърпи всички тези болки, за да живее след това в количка?!? Това е малоумната ни маниащина да превръщаме животните в хора...Това Shai е моята "някаква позиция". Този човек е за затвор, колебания нямам. Позицията ми е следната: такива изроди не трябва да живеят на свобода и трябва да направим всичко възможно това да е така. Но кучето да не мъчим с маниите си да показваме колко сме велики. Животните са прекрасни такива каквито са. Аз имам 4 животни, и не ги гледам, за да ги направя свое подобие, а защото им се възхищавам. Не искам да ми носят чехлите или вестника. Не е едно и също човек или куче живее в инвалидна количка. Защо трябва да се държим с кучето като с човек? То най-вероятно иска да си е куче, а не човек. Иска да тича и да лае. Иска да яде кокали и да гони гълъби, котки и коли...Вероятно никой от нас не иска да бъде отглеждан като куче, било то и най-любимото. Виждала съм куче в такава количка...покъртително е, милото...не знам дали му харесваше!

# 155
  • На земята, която е всъщност звезда.

Страхотен живот за куче, в количка! Някой питал ли е горкото куче иска ли да изтърпи всички тези болки, за да живее след това в количка?!? Това е малоумната ни маниащина да превръщаме животните в хора...Това Shai е моята "някаква позиция". Този човек е за затвор, колебания нямам. Позицията ми е следната: такива изроди не трябва да живеят на свобода и трябва да направим всичко възможно това да е така. Но кучето да не мъчим с маниите си да показваме колко сме велики. Животните са прекрасни такива каквито са. Аз имам 4 животни, и не ги гледам, за да ги направя свое подобие, а защото им се възхищавам. Не искам да ми носят чехлите или вестника. Не е едно и също човек или куче живее в инвалидна количка. Защо трябва да се държим с кучето като с човек? То най-вероятно иска да си е куче, а не човек. Иска да тича и да лае. Иска да яде кокали и да гони гълъби, котки и коли...Вероятно никой от нас не иска да бъде отглеждан като куче, било то и най-любимото. Виждала съм куче в такава количка...покъртително е, милото...не знам дали му харесваше!

Ето, че и ти разсъждаваш така, сякаш е човек. newsm78 Животните не мислят, те само имат много силен инстинкт за живот.Не се депресират, а се борят до последен дъх.  В другата тема прочетох, че Мими днес се е преместила малко, за да се излегне на слънце.

А по- въпроса за собственика и мъчителя, едното е безотговорност, другото садизъм. Разликата е от небето до земята! Още повече, за мен това е дори неосъзната безотговорност /имам предвид, че кученцето е гледано в малък град, от възрастен пенсионер, който едва ли ползва Интернет и гледа кучето така, както е виждал през целия си живот; докато садистът много добре е осъзнавал, че това което прави не е нормално/.

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 22:49 от вселена

# 156
  • София

Животните не мислят, те само имат много силен инстинкт за живот.Не се депресират, а се борят до последен дъх.  В другата тема прочетох, че Мими днес се е преместила малко, за да се излегне на слънце.

Не мислят животните казваш....Няма да коментирам. Това, че не мислят като нас ли е критерия? Защо не кликнете на банера ми и не помогнете на Пламен да проходи,  а?

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 23:53 от benedenia

# 157
О, Бенедения, точно в тази тема не ми е до дребнави заяжданици. Имай си каквото мнение искаш, а аз ще си имам моето! Naughty

# 158
'...но то още скимти мъчително и гледа ужасено.'

Eто това е можело да се избегне отдавна..извинявам се, но протези и колички ми се струват безумие..

# 159

Животните не мислят, те само имат много силен инстинкт за живот.Не се депресират, а се борят до последен дъх.  В другата тема прочетох, че Мими днес се е преместила малко, за да се излегне на слънце.

Не мислят животните казваш....Няма да коментирам. Това, че не мислят като нас ли е критерия? Защо не кликнете на банера ми и не помогнете на Пламен да проходи,  а?

Прочети пак заглавието на темата, ако обичаш.

# 160
  • София
Не се заяждам с никого. Просто за мен това да го спасяват в това състояние също е жестоко, темата е за това. Прочетох заглавието. Не се дразнете на мнения, различни от вашето. Разбира се, че имам своето мнение, иначе нямаше да пиша. Но..каузи всякакви! Дано е успешна и вашата кауза, дано проходи кучето.

# 161

Така  Grinning
Първо, аз не само съм чела , а и съм писала в онзи форум. Има много приятни хора там, мн. умни съвети дават.
Второ, в конкретният случай аз не виждам смисъл да се продължава живота на това куче, за да се демонстрира някакво ниво на цивилизованост от мн. ограничена група хора, само да се покаже, че ' и ние можем така'.
За мен въпросът ( като стопанин) би бил приключен в момента, в който съзра кучето си в такова състояние. Не бих мислила, че мога да  му причиня нищо повече, освен лека смърт. Евтаназия тутакси е единственият ( лично за мен!) логичен избор. Така че минавам на третото:
Истински смисъл ( за кучетата)  намирам  единствено в това,  този случай да бъде използван за повдигане на последна обществена дискусия, за да се решат най-после ужаааасно сложните въпроси за правилата за тези, които отглеждат кучета + да се премахнат най-после безчетните популации от бездомни кучета, които тероризират човешката общност от десетилетия. Едва след като има една нормална среда, в която да се отглеждат кучета можем да говорим и за допълнителното им хуманизиране.  Преди това усилието ми се струва глупаво и безрезултатно - нещо като да мъчиш  Еверест, без да си стъпвал на Черни връх.

benedenia, бих искала да ти кажа, че кучетата мислят. Но като биолог няма да те лъжа. Мисловната им дейност е силно ограничена. Кучетата имат някаква интелигентност ( например има породи, които от 10 повтаряния научават, но и други, които и от 100 не научават нищо)  и емоционалност, заради което и се обичаме толкова с тях. Но мисленето не им е хич присъщо.

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 00:45 от 10 c's

# 162
  • София

Евтаназия тутакси е единственият ( лично за мен!) логичен избор. Така че минавам на третото:
Истински смисъл ( за кучетата)  намирам  единствено в това,  този случай да бъде използван за повдигане на последна обществена дискусия, за да се решат най-после ужаааасно сложните въпроси за правилата за тези, които отглеждат кучета + да се премахнат най-после безчетните популации от бездомни кучета, които тероризират човешката общност от десетилетия. Едва след като има една нормална среда, в която да се отглеждат кучета можем да говорим и за допълнителното им хуманизиране.  Преди това усилието ми се струва глупаво и безрезултатно - нещо като да мъчиш  Еверест, без да си стъпвал на Черни връх.

newsm10 За другото ти писах на лични, да не спамя тук като с идеята за Пламен, не ме е срам! Embarassed

# 163
....Второ, в конкретният случай аз не виждам смисъл да се продължава живота на това куче, ....

А ти си?  Rolling Eyes
Господ?
Вездесъща?
Някакъв капацитет, който раздава смъртни присъди, защото така е правилно според него?
Извинявай, но "приспиването" си е точно една смъртна присъда.
И затворниците не ги трепят с лопати, а с инжекция, нали?
И?
Къде е разликата, в така горещо препоръчваното от вас "приспиване"?
Само Бог може (трябва) да вземе живота на някого, когато му е дошло времето.
През останалото време ние трябва да помагаме за облекчаването му, с каквото можем.
А ако не можем (или не искаме, като някои господа тук), най- добре ще е да замлъкнем завинаги и да си заврем главите в ....... мишите дупки, в които сме се родили и в които ще си умрем, и поне да не дразним хората около себе си!

# 164
Стопанинът и синът му не искат да приспиват Мими. То е тяхно куче. От тук насетне единственото, което може да се направи, е да се намерят нови стопани, които да полагат нужните за нея грижи. Да, има кучета с протези, които живеят възможно най-пълноценно за състоянието си. Възможно е Мими да получи протези, но първо трябва да посети специалист, който да каже дали ще бъде възможно.

Общи условия

Активация на акаунт