Жестокост към куче...

• 55 393
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 240
  Садистът си е садист - дали става дума за животни или хора,  няма значение.

Това просто не е вярно. Стига с тия изтъркани лозунги че щом човек е жесток към животните е жесток и към хората... А какво да кажем за обратното - хора жестоки към други хора и любящи към животните.

Хитлер много е обичал кучетата си и се е грижел изключително добре за тях. Това значи ли че Хитлер е пръв хуманист след като е обичал животните си.

В нашия град имаше един местен мафиот който е убил най-малко трима човека през живота си докато накрая не го убиха и него преди една година. Та този зъл човек е имал частен зоопарк (за който се разбра след като го убиха) и в който с голяма любов е отглеждал един лъв, тигър, алигатор и още няколко по-дребни животни. Този човек явно е обичал животните, но обичаше ли хората?

Ето, напр. Дон изобщо не ни отговори защо не коментира този въпрос в темата за Биг Брадър Фемили, която е над 300 стр.

Да ти отговоря щом толкова държиш - не коментирам нищо в темата за ББФ по простата причина че ония там са толкова зомбирани и изкукуригали, че няма смисъл да се говори изобщо с тях.

# 241
Дон, добрите хора обичат и хората, и животните. За откачалките никога не е ясно на кого ще посегнат първо.
Затова да се съсредоточим върху добрите, а? Wink

# 242
                     Дон, в момента говорим за садизъм.
            Или искаш да ми обясниш , че щом става въпрос за куче или каквото и да е животно ,
            но не е човек - постъпката е оправдана ?
               Казах едно - и пак ще повторя , ако не си ме разбрал-
               постъпката е садистична . Или според теб не е?

# 243
Абе, Дон, не знам какъв ти е точно случая, ама това е темата за кучето с отрязаните лапки.
Искаш ли да помогнеш с нещо ... или по-скоро искаш да пречиш  Thinking
Пусни си тема за Хитлеровите кучета и си джиткай сам там ...

# 244
Темата напомня скеч от НЛО  Grinning
По същата логика може да пуснете друга  тема за новата мисия 'лапки за Мими",  а тук да остане обсъждането на насилието над животни.
Каквато май беше първоначалната идея ...

# 245
  • На земята, която е всъщност звезда.

Да ти отговоря щом толкова държиш - не коментирам нищо в темата за ББФ по простата причина че ония там са толкова зомбирани и изкукуригали, че няма смисъл да се говори изобщо с тях.

А ние не сме зомбирани и изкукуригали в твоите очи? Супер, олекна ми! Grinning

И, между другото, Дон, пишейки тук ти спомагаш темата да расте. Помисли върху това.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 00:54 от вселена

# 246
  • На земята, която е всъщност звезда.
Темата напомня скеч от НЛО  Grinning
По същата логика може да пуснете друга  тема за новата мисия 'лапки за Мими",  а тук да остане обсъждането на насилието над животни.
Каквато май беше първоначалната идея ...

Ами хората се радват, че има някакъв, макар и неясен шанс за животинчето. Не разбирам защо това те дразни.
А по въпроса за насилието над животните, засега поне, няма какво да се каже, освен да се посочат други подобни случки. Ще можем да обсъждаме нови неща едва след като искането за промяна се внесе в парламента.

# 247
Искам да привлека вниманието ви към тази тема - http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=33092&st=0 . На втора страница са публикувани първоначални идеи за кампанията "Срещу насилието" и ще се радваме, ако можете да споделите свои Simple Smile

Искам също така да ви благодаря за вниманието и човещината, която проявихте. Благодаря ви!

Едит: Видях, че сте разбрали последните новини около Мимето. Аз се радвам за нея и се надявам, че ще има шанс да може отново да се движи по някакъв начин. Иначе ще бъде прекалено жестоко да е изтърпяла цялата тази мъка, болка и шок, за да не може да се направи нищо за нея...

# 248
записахсе и подписах всички петиции, групи и т.н и все още нямам сили да погледна снимката на горкото животно Cry .... (скоро загубих кучето си, което гледах като дете 10г.), искрено вярвам че този изрод ще си получи заслуженото, както и всички подобни на него!

# 249
Изключително садистично деяние. човек способен на това е опасен за обществото и трябва да получи подобаваща присъда. Днес животно, утре човек.

# 250
  • Paris, France
Много мислих дали да пиша. Откакто прочетох статията и видях кученцето не съм мигвала. Това е неистова жестокост и извършителят, според мене, би трябвало поне да бъде консултиран от психиатър. Това куче е обречено на много мъчителен и труден живот. Ако беше мое, бих го евтаназирала. Всъщност, ако аз бях на негово място бих искала да ме приспят. Някой писа за блъснато от кола коте и за кученце, родено без предни лапи и протезирано. Проблемът при отрязаните крайници е така наречената "фантомна болка" - години след ампутацията ампутираният има чувството, че го боли или сърби отрязаният отдавна пръст или друга част на отрязания крайник. Състоянието е влудяващо и ние хората поне можем да го изразим. Представете си какво му е на кучето! То в момента е в адски болки. Дават ли му се болкоуспокояващи? Аз много ценя живота. Карала съм на ветеринар блъснати от коли котки и ударени кучета, прибирали сме в къщи болни животни, но, в този случай, аз лично дори не бих се поколебала и бих го приспала. Не зная защо ветеринарният лекар е положил толкова усилия да го спаси и се надявам, че в момента е обезболявано адекватно и носено и изправяно за да не получи дихателни затруднения от залежаването. Постъпката на извършителя е зловеща и аз, като много от останалите, мисля, че е опасен за обществото и му е нужна подобаваща за ужасяващото деяние присъда и даже психиатрично лечение, защото няма как да не е невменяем.

# 251
Изключително садистично деяние. човек способен на това е опасен за обществото и трябва да получи подобаваща присъда. Днес животно, утре човек.
Peace Подписах!

С риск да ме разкъкате, но не мога да си замълча! Потресена съм, че групата във фейсбук по повода е събрала 116 495 участници, а групата ДО ЖИВОТ ЗА НАСИЛНИКА НА ДЕТЕТО СИ: КОСТАДИН ТАСЕВ!!!!! http://www.facebook.com/pages/DO-ZIVOT-ZA-NASILNIKA-NA-DETETO-SI … 485864802?ref=sgm във връзка със зверски изнасиленото и едва спасено 2 годишно момченце е с  3 613 ! При петициите е същото! Излиза, че децата ни не са ни достатъчно мили, поне не повече от животните!  Tired

# 252
Погрешен ти е извода. Едното няма нищо общо с другото.  И съпоставянето деца срещу животни е грозно.  Това , не приемаш насилието срещу животни не означава , че приемаш насилието върху деца. И насилието си е насилие все едно върху кой е приложено.  Темата е доста ясна и е редно да се придържаме към нея.
Подписала съм и другата петиция. За мен лично понятието бивш педофил не съществува,но темата все пак не е за това.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 05:41 от Zara73

# 253
  • Варна
Огромният проблем в този случай е, че според законодателя подобен варварски, безумен садизъм е административно нарушение, подлежащо на мизерна глобичка! Ей това е, което възмущава толкова хора отдън душа и което се опитваме да променим! Стига сте прехвърляли темата към децата, лъвовете и кучетата на Хитлер. А фактът, че групата във фейсбук е събрала толкова членове ясно би трябвало да покаже на тези, в Парламента, които ние сме избрали уж да защитават интересите ни да се размърдат и да направят нещо, което е факт в цяла Европа, само не и у нас - да се инкриминира жестокостта към животните. Защото съм абсолютно убедена, и има достатъчно изследвания по въпроса, че човек проявил садизъм към животно, може да стане насилник и срещу хора. А дори и да не беше така е безумие подобно варварство да се окачествява като нарушение.

# 254
  • на брега на морето
Мисис Т., случаят с малкото момченце е още по-отвратителен, защото там са замесени майката, докторите и социалните работници - все хора, които са надушвали нещо и са си прехвърляли топката. Къде бяха те?

Общи условия

Активация на акаунт